Castle Party 2018
Ohlsson
Encyklopedia :

Nachtmahr

W 2007 roku ujrzał światło dzienne nowy projekt Thomasa Rainera. Ten austriacki wykonawca, który od 11 lat znany był przede wszystkim, jako główny twórca L'Amme Immortelle i istniejącego od 2002 roku projektu Siechtum, cieszący się międzynarodowym sukcesem. Z Nachtmahr powrócił do korzeni swojej twórczości - do klubów.
Zainicjowana przez długoletnią działalność Thomasa jako DJ'a przyczyniła się do stworzenia Nachtmahr łączącego bezlitosny, prowokacyjny industrial i napędzającą siłę techno, która została uwolniona po raz pierwszy wraz z debiutancką EPką "Kunst Ist Krieg". Znajdujący się na nim utwór "BoomBoomBoom" okazuje się strzałem w dziesiątkę i szturmem zdobywa parkiety.

Rok 2008 stoi pod znakiem kolejnego wyzwania, określonego jako: "Weltmacht Oder Niedergang" (Światowe mocarstwo, albo upadek).

8 sierpnia 2009 roku pod szyldem Nachtmahr ukazał się drugi pełnometrażowy album zatytułowany "Alle Lust Will Ewigkeit".

Skład:

Thomas Rainer - wszystkie instrumenty

Dyskografia:

01. Kunst Ist Krieg (EP) (2007)
02. Feuer Frei! (2008)
03. Katharsis (EP) (2008)
04. Alle Lust Will Ewigkeit (2009)
05. Semper Fidelis (2010)

Oficjalna strona internetowa: www.nachtmahr.at
MySpace: www.myspace.com/nachtmahrprojekt
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły