Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Papierochy.... Strona: 32

Wysłany: 2008-10-27 11:31

etam - od tego są puby, aby wypić sobie piwko, zapalić i pogadać :) a zakaz to niech wprowadzają na przystankach i innych miejscach publicznych :P

.

Wysłany: 2008-10-27 14:21

Jasiu (Bicz)
Jasiu
Jastrzębie

[quote:f5ee65087d="Woland"]Cały ten problem z paleniem to jeden wielki żal. Człowiek umiera od samego procesu oddychania, więc gadanie że palenie szkodzi jest debilizmem.
Natomiast jeżeli chodzi o swąd wywołany dymem papierosowym, to istnieją bardziej odrażające zapachy, często w miejscach o dużym stężeniu ludzkim. Wszyscy ludzie śmierdzą, a dym papierosowy nie robi tutaj różnicy :twisted: :twisted:[/quote:f5ee65087d]

hehehe
Twierdzisz że jeżeli w pubach przestało by się palić o zrobiło by sie z nich coś w stylu dworców kolejowych. Ciekawe.
A jeżeli Tobe palnie nie szkodzi to ekstra. Mnie sie podoba że musze "palić" z innymi.

-

Wysłany: 2008-10-27 17:26 Zmieniony: 2008-10-27 17:40

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

[quote:f02adf76c1="Kirie"][quote:f02adf76c1="dzizusu"]to niech kur..wa wprowadza zakaz palenia w kazdym lokalu a jak nie to nie chodz do pubow :][/quote:f02adf76c1]

A może to palacze niech nie chodzą? [/quote:f02adf76c1]
To brzmi znacznie rozsądniej.
Nie dyskryminuję nikogo, ale jeżeli ktoś jest uzależniony, to wyłącznie on sam ma problem i nie powinien kogoś skazywać na wdychanie dymu. Jeżeli ma ochotę - niech idzie sobie na boczek.
Miejsca dla palących i niepalących nie zdają egzaminu, bo powietrze ulega nie tylko konwekcji, ale samorzutnemu mieszaniu w ogóle ( już nie wspomnę o nie stosowaniu się do tych tabliczek ).

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-10-27 17:36

[quote:e0bcac05a6="Harlequin"]etam - od tego są puby, aby wypić sobie piwko, zapalić i pogadać :) a zakaz to niech wprowadzają na przystankach i innych miejscach publicznych :P[/quote:e0bcac05a6]

E tam. Od tego są puby, żeby wypić sobie piwko i pogadać nie tracąc oddechu :)

Zakazy zakazami ale żeby tak jeszcze ktoś to egzekwował... Mnie to rybka czy ktoś się truje i jakie są tego powody ale nie życzę sobie żeby otruwano mnie. Tyle. Wielkiej logiki w tym nie ma.

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-10-27 18:32

[quote:b10e690b67="Jasiu"]
hehehe
Twierdzisz że jeżeli w pubach przestało by się palić o zrobiło by sie z nich coś w stylu dworców kolejowych. Ciekawe.[/quote:b10e690b67]
Po części tak, ale to zależy od tego jak właściciel dba o lokal.
[quote:b10e690b67="Jasiu"]
A jeżeli Tobe palnie nie szkodzi to ekstra. Mnie sie podoba że musze "palić" z innymi.[/quote:b10e690b67]
Wiem, że nie każdy lubi dym tytoniowy, za to każdy idzie do pubu aby miło spędzić czas. W sumie to paradoks, gdyż jednym miło jest palić, to im pomaga się wyluzować, aczkolwiek inni czują komfort bez obecności dymu. Mimo tego myślę, że można tutaj znaleźć kompromis.

Dum Deus calculat, mundus fit.

Wysłany: 2008-10-27 19:12

[quote:da4a9a83e2="Kirie"]Zakazy zakazami ale żeby tak jeszcze ktoś to egzekwował... [/quote:da4a9a83e2]
Eno, w Koszu w Ghralu wydzielono piękne eleganckie pomieszczenie przeznaczone specjalnie dla palaczy :) Nawet sam miałem okazje spalić tam kilka petów :wink:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2008-10-27 19:39

[quote:462e1dd1c6="KostucH"][quote:462e1dd1c6="Kirie"]Zakazy zakazami ale żeby tak jeszcze ktoś to egzekwował... [/quote:462e1dd1c6]
Eno, w Koszu w Ghralu wydzielono piękne eleganckie pomieszczenie przeznaczone specjalnie dla palaczy :) Nawet sam miałem okazje spalić tam kilka petów :wink:[/quote:462e1dd1c6]

Oj prawda, ale miałam zaskok jak to (pomieszczenie znaczy się) zobaczyłam :D Oczywiście pozytywne zaskoczenie :) I nawet ludzie nie palili nigdzie indziej poza tym miejscem

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-10-27 21:12

[quote:adef4de8a2="Kirie"]Oj prawda, ale miałam zaskok jak to (pomieszczenie znaczy się) zobaczyłam :D Oczywiście pozytywne zaskoczenie :) I nawet ludzie nie palili nigdzie indziej poza tym miejscem [/quote:adef4de8a2]
No widzisz :!: :?: Nawet dwa kibelki tam urządzono :!: Więc można palić... i inne rzeczy robić podczas palenia :lol: :twisted: Tak wiec fajowo bo się z Ghrala teraz wychodzi nie pachnąc fajeczkami i nikomu duszno nie jest :wink:

Wysłany: 2008-10-27 22:05

Jasiu (Bicz)
Jasiu
Jastrzębie

[quote:4a82a447f3="KostucH"][quote:4a82a447f3="Kirie"]Oj prawda, ale miałam zaskok jak to (pomieszczenie znaczy się) zobaczyłam :D Oczywiście pozytywne zaskoczenie :) I nawet ludzie nie palili nigdzie indziej poza tym miejscem [/quote:4a82a447f3]
No widzisz :!: :?: Nawet dwa kibelki tam urządzono :!: Więc można palić... i inne rzeczy robić podczas palenia :lol: :twisted: Tak wiec fajowo bo się z Ghrala teraz wychodzi nie pachnąc fajeczkami i nikomu duszno nie jest :wink:[/quote:4a82a447f3]

Niemożliwe pewnie fotomontaż :D

-

Wysłany: 2008-10-27 22:29

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

[quote:2e35675992="Woland"]
Wiem, że nie każdy lubi dym tytoniowy, za to każdy idzie do pubu aby miło spędzić czas. W sumie to paradoks, gdyż jednym miło jest palić, to im pomaga się wyluzować, aczkolwiek inni czują komfort bez obecności dymu. Mimo tego myślę, że można tutaj znaleźć kompromis.[/quote:2e35675992]
Ale "relaksowanie się" kosztem innych nie jest w porządku.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-10-27 22:36

[quote:b04b48d01d="Wampgirl"]Ale "relaksowanie się" kosztem innych nie jest w porządku.[/quote:b04b48d01d]Póki co - mówi się trudno. Będą wydzielone miejsca dla palaczy to i "relaksowanie się" tytoniem nie zaszkodzi tym co im nie służy. Osobiście lubię palić, a w szczególności zaś w knajpie do piwka :) Mam swoje śmieszne ideologie i uzasadnienia dlaczego pale i co w tym widzę mimo negatywnego wpływu na zdrowie. Mój nałóg, mój problem.

Wysłany: 2008-10-27 22:57

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Więc borykaj się z nim sam, a nie obciążaj innych. :P

Wysłany: 2008-10-27 23:05

[quote:1be49eb6ba="Wampgirl"]Więc borykaj się z nim sam, a nie obciążaj innych. :P[/quote:1be49eb6ba]Nikogo nie obciążam zaś nie palący nie są skazani na przebywanie w moim towarzystwie gdy pale :wink:

Wysłany: 2008-10-29 21:28

Ja tam wolę tabakę 8)

W dupie mam motto ;p

Wysłany: 2008-10-30 21:27

Papierochy śmierdzą a tabaka pięknie miętą pachnie 8)

W dupie mam motto ;p

Wysłany: 2009-01-30 15:35

Papierosy i piwo są jakby sensem mojego istnienia. Nie mogę sobie wyobrazić porannej kawy bez fajki, browara bez fajki, "chilloutu" bez fajki, itp.

Smoking is good :)

Wysłany: 2009-02-20 14:38

krótko i na temat

[img:c85f6fedcc]http://www19.patrz.pl/u/f/08/32/18/83218.jpg[/img:c85f6fedcc]

Wysłany: 2009-02-20 19:03

Tia, ja dzis od lekarza/specjalisty wróciłem, płucka, krtań, oskrzelka czyste (żadnych zmian), ale babka powiedziała, że mam komin z gardzieli więc zostaje rzucić w pizdu teraz :))

.

Wysłany: 2009-02-21 01:03

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

A ja walczę poprzez nie posiadanie przy sobie fajek. Nie na długo to podziała. Jak tu nie jarać, jak wszystko wokół wkurwia? :evil: No wszystko :evil:

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2009-02-21 08:56

[quote:7c75f40fad="mara"]A ja walczę poprzez nie posiadanie przy sobie fajek. Nie na długo to podziała. Jak tu nie jarać, jak wszystko wokół wkurwia? :evil: No wszystko :evil:[/quote:7c75f40fad]

Znam to skądys

.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło