Alkohol. Strona: 21

Dodano: 2006-11-20 19:23

Nie musisz! Twoje postawa sprawia, że ja jetem o ciebie spokojna. :*

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-11-20 20:01

He he he, jestem boska. Może to bluźnierstwo, ale nie ja to wymyśliłam.

Morgana (15:58)
nie piję za dużo piwa nigdy
Morgana (15:59)
i teraz wcale nie zamierzałam
Amelia (15:59)
ty nie musisz pic, bo ty jestes samowystarczalna xD
Morgana (15:59)
:D
Amelia (16:00)
masz mozg, ktory zamienia sie w piwo
Morgana (16:00)
XDDDDDDDDDDDDDDdddd
Amelia (16:01)
to po prostu cud, moze ty jestes boska i przyszlas na ziemie xD?
Morgana (16:02)
:D
Amelia (16:02)
nowe wcielenie jezusa xD
Amelia (16:03)
umiesz zamienic mozg w alkohol
Amelia (16:03)
a potem z powrotem go odmienic

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2006-11-20 21:28

XDDDD......... Nie no <gleba>..................... Alkohol jak dla mnie to bardzo pozytywna sprawa....każdy sie jakoś truje ...Nie zamierzam żyć jakoś szczególnie długo .....A dobre wino jest takie ....ach.....pełne erotyzmu ....szczególnie w dobrym towarzystwie =]............. Alkohol jest "niedobry: głównie dla abstynentów i ludzi którzy swojej granicy picia jeszcze w pełni nie znają......

Dodano: 2006-11-20 22:10

Hmm... A ja i tak uważam, że alkohol powoduje tak wiele zła, że w rozrachunku wychodzi, że jest bardziej zły niż dobry, choć nie koniecznie dla mnie, nie jestem abscynentką i znam swoje granice, do których zresztą nie często się zbliżam. Ale nie każdy niestety zna, za wielu z tych, którzy znają, i tak je przekraczają, lub zbyt często sięgają po %. A że się nie planuje długiego życia mówi się w młodości, a poza tym nie wszystko, co jest szkodliwe musi od razu zabić, może potem chodzić za człowiekiem latami objawiając się mało przyjemnymi problemami zdrowoynymi.

Dodano: 2006-11-20 22:18

Tak się składa że alkohol mam też wiele zalet jeśli chodzi o jego zbawcze zdrowotne działanie..... Dość sie już o tym powiedziało więc odsyłam do literatury fachowej =P......... A tak poza tym WSZYSTKO można przedawkować.... Alkohol jest tylko narzedziem a tka naprawde szkodliwy jest jego właściciel..... jasne można coś zrobić nieumyslnie ale to też wynika z braku wyobraźni.....

Ja będe dzielnie bronił alkoholu =D Szczególnie dobrych win, Martini, miodu pitnego, grzańca, i wielu innych XD

Dodano: 2006-11-20 22:54

Nie alkohol jako taki ma walory zdrowotne, a konlretne rodzaje i w określonej ilości. Można mówić, zę alkohol to tylko narzędzie, ale po pierwsze skoro nie może być zły, to dobry też nie, po drugie to jest tylko teoretyczne podejście, które można odnieść do wszystkiego, ja mówię o tym, jak jest w praktyce. Nie musisz mnie przekonywać, ze picie nie jest czystym złem - gdyby był, zostałabym absynentką na stałe, a tak byłam tylko rok - takie postanowienie noworoczne, że do następnego sylwestra nie sięgnę po rzadne procenty, papierosy ani inne używki czy środki oddziałujące w jakikolwiek na psychikę - tak dla poparcia słów, demonstracji tego, zę jestem przeciwna wszelkim nałogom, w sumie tak dla siebie... I może żeby sprawdzić czy rzeczywiście nie będzie mnie ciągnęło.

Dodano: 2006-11-20 23:01

Prkatyka u każdego wygląda inaczej =]...... taki odsetek w tym zła jaki jest odestek nieodpowiedzialnych ludzi ...... A co do postanowienia....Pochwalam =D..... Sam często siebie sprawdzam w jakichś tego typu testach...... "Niestety" nie w tym...... Picie wina leży w mojej naturze =]

Dodano: 2006-11-20 23:54

To tak nie do końca, bo nie nikt nie jest zawsze odpowiedzialny, a po alkohol łatwo sięgnąć, za łatwo, za łatwo się upić, za łatwo uzależnić...I tu rachunek mnożymy jeszcze przez liczbę osób, które w jakikolwiek sposób cierpi przez alkohol, mimo że same nie piją.

Dodano: 2006-11-21 00:42

hmmm ...ja ostatnio jesli chodzi o alkohol kieruje sie pewna piekna maksymą
" wiecej nie pije...ale mniej tez nie"

.lidocain god.

Dodano: 2006-11-21 00:45

dzies powinnam sie obszernie wypowiedziec w tym temacie, ale juz mi sie literki zaczynaja platac, wiec ide wytrzezwiec :D:D:D

Dodano: 2006-11-21 00:49

neph napisał(a):

" wiecej nie pije...ale mniej tez nie"

to mi się podoba 8)

między fiordami a fieldami

Dodano: 2006-11-21 17:44

Na ilośc wypitego alkoholu zawsze wpływa towarzystwo w jakim się pije.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2006-11-21 18:26

Zgadzam się, ponadto nastrój w jakim przychodzimy, nasz stan psychofizyczny.

Dodano: 2006-11-21 19:20

mam ochotę się napić ale nie mam z kim...

Już nawet myślę o samotnej wyprawie do pobliskiej stacji shella w celu zakupienia znakomitego arbuzowego Breezera, ale z drugiej strony mi się nie chce i nie mam ochoty kasy wydawać na picie... Wyczerpałam limit jaki sobie ustanowiłam... Wydałam za dużo na alkohol na imprezie ehh

Dodano: 2006-11-21 19:32

ja też mam ochotę coś wypić, ale tego czegoś nie kupię w Polsce :evil:
za mało zapasów zrobiłam :evil: moja wina :cry: :cry:

polecam likier z malin moroszek, po angielsku:cloudberry, po fińsku: lakka, po szwedzku: hjorton. Pycha na chłodne wieczory :D

Dodano: 2006-11-22 05:10

Picie w samotności.......
znowu to zrobiłam..... ja juz inaczej chyba nie potrafie...... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Cierpienia Duszy nie da sie uleczyc alkoholem... ale pozwala mi na chwile zapomnieć....

Dodano: 2006-11-22 05:55

DarkMono, nie jeteś sama, nawet, jak fizycznie nie ma nikogo obok! Proszę Cię, postaraj się inaczej rozwiązać problemy, zawsze są inne wyjścia, w Tobie, w przyjaciołach, w psychologu, czy po prostu tych aspektach życia, na które nie zwracasz uwagi... możesz znaleźć pomoc.

NIKOMU NA TYM FORUM NIE POZWALAM WPĘDZAĆ SIĘ W ALKOHOLIZM!!!!!!

Dodano: 2006-11-22 11:55

alkohol.... a weźcie, dopiero wróciłam z Rosji.... nic więcej chyba nie muszę dodawać? :wink:

Dodano: 2006-11-22 12:54

No i co, Kaze? Taaa, alkohol - "wspaniała" rzecz... :/

Ech, polejcie...

Dodano: 2006-11-22 13:06

może być "Kremlowska"? ja już mam jej dość....... :?

Dodano: 2006-11-22 13:21

Lej... Albo... <chwyta butelkę i ciąfnie prosto z gwinta>

Dodano: 2006-11-22 20:23

miałam ochotę się napić... nie było z kim
teraz ktoś proponuje spotkanie, a ja nie mam ochoty się spotykać. Nie mam ochoty wyjśc z domu. Nie wiem na co mam ochotę... dobra wiem... ale to nie realne kurwa :cry:

Dodano: 2006-11-22 20:32

Ostatnio piłam ze znajomymi Bolsa Blue z kieliszka /duuuuużo kieliszków :)/ A potem imprezka przy lampie ultrafioletowej. Zęby to nam się tak błyszczały na seledynowo, że płakaliśmy ze śmiechu :D:D:D Musicie tego spróbować :)

Dodano: 2006-11-22 20:43

no chyba spróbuję, bo muszę się pośmiać. W sobotę do brata pojadę, więc poimprezujemy :D :D

Dodano: 2006-11-23 16:52

a ja nie piję..... do soboty :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło