Dodano: 2011-01-24 21:39
| HBVILK napisał(a): |
| Paliłem do niedawna paczkę ,czasami 1,5 paczki dziennie .Dwaj moi koledzy z pracy rzucili palenie około 2 tyg. temu ,używają plastrów nikotynowych. Od około dwóch tygodni "wypalam " 2 czasami 2,5 paczki dziennie..... |
Podobno w przyrodzie nic nie ginie, heh. Ilość wypalanych fajek musi być stała, żeby obliczenia skutków efektu cieplarnianego się globalnie zgadzały.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2011-01-24 22:06
Hmmmmmm,ja paliłem do niedawna puszke tytoniu na tydzień,odkąd przyjechałem do poolski palę 3 x tyle....,ale od czegoś trzeba zdechnąć
Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni
Dodano: 2011-01-24 22:35
| Aliss napisał(a): |
| Hmmmmmm,ja paliłem do niedawna puszke tytoniu na tydzień,odkąd przyjechałem do poolski palę 3 x tyle....,ale od czegoś trzeba zdechnąć |
Grunt to poczucie humoru <rotfl> w te zimowe dlugie wieczory:)
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-01-25 11:05
| Hmmmmmm,ja paliłem do niedawna puszke tytoniu na tydzień,odkąd przyjechałem do poolski palę 3 x tyle....,ale od czegoś trzeba zdechnąć |
Taaa... nie ma to jak zdrowe podejście do życia . ;-]
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-01-25 13:34 Zmieniono: 2011-01-25 13:34
Dodano: 2011-01-25 13:41
No, ciekawe jak to odbierze palący. Śmierdzi, wydaje masę kasy, a do tego pokazuje swoją głupotę.
Ale też po części tak uważam. Może dlatego, że nigdy się nie uzależniłam, nie miałam nałogu i tylko raz w życiu kupiłam paczkę papierosów.
W sumie, to mam w d.pie, czy ktoś pali, czy nie, byle nie afiszował się, a są tacy, lub nie powodował, że dym będzie leciał na mnie lub na moje dziecko, lub będzie palił u mnie w domu, lub przy stoliku, przy którym siedzę, a nie mam ochoty tego wąchać.
Dobra, już nie filozofuję. Nudzi mi się, a niektórzy piszą, by pisać.
Głupim nałogiem jest także jedzenie słodyczy, lol.
Itd.
Albo malowanie się co dzień.
Moje zdanie o uzależnionych nie jest dobre. Może to źle, może jestem nietolerancyjna.
Ale palenie na pewno nie jest aż takie głupie! No bo... no bo... bo fajnie się pali przy tym winie.
Dodano: 2011-01-25 13:54
Jako osoba niepaląca ciężko mi zrozumieć ten np. poranny 'głód'. Lub wychodzenie na 13-stopniowy mróz tylko po to, żeby nakarmić swoje wewnętrzne zwierzątko.
Pieprzona alergia na wszelkie dymy i opary nie pozwala mi przebywać długo w towarzystwie osób palących, wiem czym to cholerstwo grozi itd. itp...Ale patrząc na samą czynność palenia (u młodych przystojnych mężczyzn)... Nogi mam jak z waty ~
A wszystko przez zgubny wpływ anime
(co też należy zaliczyć do czynników łatwo uzależniających) :D
Ph. Screw gravity.
Dodano: 2011-01-25 14:09
| CatGirl napisał(a): |
| bezsensowny nałóg, nie dość że drogi, to się jeszcze śmierdzi :/ |
Prawie to samo co alkohol. Zresztą.. każdy wie co robi.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-01-25 17:01
Też mam alergię i kurz tak samo mi szkodzi, a nawet bardziej. A co dopiero psy. Mam psa.
Wszystko dla ludzi. A Internet jest niebezpiecznym narzędziem... w rękach idiotów. Itd.
Dodano: 2011-01-25 17:18
...No właśnie ja mam alergie na tych ostatnich(czyli idiotów)
Dodano: 2011-01-25 17:48
| Ceiphied napisał(a): |
| [quote:9d2a1e641c="CatGirl"]bezsensowny nałóg, nie dość że drogi, to się jeszcze śmierdzi :/ |
Prawie to samo co alkohol. Zresztą.. każdy wie co robi.[/quote:9d2a1e641c]
może i wie, ale to i tak bez sensu
Dodano: 2011-01-25 18:10
| [quote:09c91932c4="Ceiphied"][quote:09c91932c4="CatGirl"]bezsensowny nałóg, nie dość że drogi, to się jeszcze śmierdzi :/ |
Prawie to samo co alkohol. Zresztą.. każdy wie co robi.[/quote:09c91932c4]
może i wie, ale to i tak bez sensu
[/quote:09c91932c4]
...A to może powiedz co w dzisiejszej polsce ma sens...???
Bo jak sie tak rozglądam to go nie widzę nigdzie
Dodano: 2011-01-25 18:26
temat to papierosy, nie opinia na temat sytuacji kraju, ja ich nie trawie i tyle, jeśli ktoś chce je palić to droga wolna, byle nie w moim domu
Dodano: 2011-01-25 19:48
...Ja sie wcale do Torunia nie zapraszam,więc możesz być spokojna że u Ciebie palił nie będę :)
Dodano: 2011-01-25 20:37
Ja palę, bo 1. lubię 2. jestem uzależniony
Nie ma rzeczy niemozliwych
Dodano: 2011-01-26 14:46
| ...Ja sie wcale do Torunia nie zapraszam,więc możesz być spokojna że u Ciebie palił nie będę :) |
żeby wjechać do Torunia trzeba mieć zgodę ojca dyrektora naszego przenajświętrzego
Dodano: 2011-01-26 15:30
| [quote:c8835cabc4="Aliss"]...Ja sie wcale do Torunia nie zapraszam,więc możesz być spokojna że u Ciebie palił nie będę :) |
żeby wjechać do Torunia trzeba mieć zgodę ojca dyrektora naszego przenajświętrzego
[/quote:c8835cabc4]
<wysmiewacz>
Dodano: 2011-01-31 21:57
Właśnie smalę czerwonego marlborasa i mi z tym całkiem ok ;]
Nie ma rzeczy niemozliwych
Dodano: 2011-01-31 22:42
Ja wysmaliłem białego:)
"I will sing my worst southamerican song at your funeral"
Dodano: 2011-02-01 02:12
A ja kupiłem Marlborosy, dostałem drugą paczke gratis, ułożyłem kostke rubika, i dostałem jeszcze pendriva 2GB oraz takie fajowe zapałki, nic tylko palić.
Dodano: 2011-07-18 20:02
Popalałem około 2 lata, ale w końcu od pół roku nie miałem fajka w ustach. Mam nadzieję, że to się nie zmieni.
Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.
Dodano: 2011-07-18 23:56
Zwykły nałóg, jak ktoś chce się truć to prosze bardzo, ale dlaczego w publicznych miejscach idąc chodnikiem musze dostawać w ryj chmurą dymu?!