Dodano: 2011-07-19 21:44
Co by nie napisali, jak sam z własnej WOLI tego nie rzucisz , nici z rad innych :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-07-19 21:46 Zmieniono: 2011-07-19 21:49
| KostucH napisał(a): |
| [quote:108104bbee="Reddishhh"]A co tu jest do gadania jeszcze? są ludzie którzy palą i nie. Ci pierwsi dzielą się na tych, którzy nie dmuchają na innych dymem i na tych, którzy mają przepisy i wszystko gdzieś, i łażą chodnikiem a za nimi kłębek dymu. Ot, tyle do gadania.. |
Och, dużo jest do gadania. Gdyby nie papierosy, palacze i ich sposób palenia nie powstało by wiele pieknych kadrów filmowych czy zdjęć. Jest to cholernie istotny rekwizyt w sztuce, nawet w muzyce jakkolwiek abstrakcyjnie by to brzmiało.[/quote:108104bbee]
Odnośnie sztuki np cygara we filmach mafijnych, gangsterskich itd itp - o ile w tym temacie cygara można dodać do tego papierosowego tematu. Palenie uosabiało męskość w filmach - mówiło - ja tu mam dużo cojones. można by też popisać o tym ile co roku pieniędzy wypalają palacze hehe
Dodano: 2011-07-19 21:52 Zmieniono: 2011-07-19 21:54
| Masterdeath napisał(a): |
|
Odnośnie sztuki np cygara w Ojcu Chrzestnym hehe - o ile w tym temacie cygara można dodać do tego papierosowego tematu. Palenie uosabiało męskość w filmach - |
Niekoniecznie męskość. Eleganckie panie w czarno-białych filmach czy fotografiach przedstawiano z papierosem w lufce.
Dodano: 2011-07-19 22:16
| SanguineVenari napisał(a): |
| [quote:0d9a8985f7="Masterdeath"]
Odnośnie sztuki np cygara w Ojcu Chrzestnym hehe - o ile w tym temacie cygara można dodać do tego papierosowego tematu. Palenie uosabiało męskość w filmach - |
Niekoniecznie męskość. Eleganckie panie w czarno-białych filmach czy fotografiach przedstawiano z papierosem w lufce.[/quote:0d9a8985f7] Tak to jest jeden z piekniejszych momentów w historii papierosa- piekna pani ,która zaciaga sie długim papierosem w jeszcze dłuzszej lufce :)A nałóg paskudny temat o rzucaniu byłby ok :)
Dodano: 2011-07-19 22:51
| Masterdeath napisał(a): |
| Odnośnie sztuki np cygara we filmach mafijnych, gangsterskich itd itp - o ile w tym temacie cygara można dodać do tego papierosowego tematu. Palenie uosabiało męskość w filmach - mówiło - ja tu mam dużo cojones. można by też popisać o tym ile co roku pieniędzy wypalają palacze hehe |
No jasne, że cygara i fajki też wchodzą w rachubę. Pomijam sziszę bo to choć pokrewne to jednak mija się.
Gadania o wydatkach na palenie jest tak samo sensowne jak przeliczanie ilości wypitego alkoholu, nie wspominając o masie pierduł na, które sie wydaje, a nie przynoszą oczekiwanych korzyści.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2011-10-30 19:33
Fajki mają iść do góry po nowym roku!!!. Czas zacząć chyba kulac te pety bo alkohol lubi dym 
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2011-10-31 01:23
Paliłem i było wszystko ok jak przestałem to dopiero zaczęły się problemy w efekcie dym z papierosów aż mnie zatyka, może dla tego, że rzuciłem z dnia na dzień tak czy inaczej jest to straszna kara.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2011-10-31 08:49
Ja nie paliłam dwa lata i nie przeszkadzało mi jak ktos palił przy mnie ..później,ale te nerrrwy...Teraz żeby rzucic to chyba w jakieś gawrze bym musiała sie "zaszyc" :D
Dodano: 2011-11-01 13:17
Jo tak bych chioł przestać kurzyć, że to sie opisać nie da, ale musiał bych najpierw rzucic piwsko a po tym pety. A to trudne 
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2011-11-01 13:26
Osobiście nadal palę,choć fajnie byłoby rzucić ten nałóg.
Dodano: 2011-11-01 20:24
Was też jeszcze pytają o dowód jak mnie gdy kupujecie papierosy ?
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-11-02 12:14
Ale wątek i jaki gługiii.
Ceiphied rzuć, to nie będziesz mieć problemu z dowodem w sklepie. A tak ogólnie to powinnaś się cieszyć, że nie wyglądasz na tyle ile masz. Zawsze będziesz wyglądać troszkę na mniej, o ile się sama nie zniszczysz. Jak rzucisz to masz szansę w wieku 30-stu lat wyglądać na 22, a nie na 29. :)
Dodano: 2011-11-02 15:57
| Gabriela napisał(a): |
| Ale wątek i jaki gługiii.
Ceiphied rzuć, to nie będziesz mieć problemu z dowodem w sklepie. A tak ogólnie to powinnaś się cieszyć, że nie wyglądasz na tyle ile masz. Zawsze będziesz wyglądać troszkę na mniej, o ile się sama nie zniszczysz. Jak rzucisz to masz szansę w wieku 30-stu lat wyglądać na 22, a nie na 29. :) |
Ja akurat nie palę , nie paliłam i palić nie będę. Były dla bratowej. ;-]
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-11-08 20:07
Lubię sobie zapalić do piwa. Bardziej mam wtedy ochotę sobie zapalić. Ale tak normalnie, to jeżeli nie mampapierosów to nie muszę palić, a jak już je mam... to co mam sobie żałować :D
Dodano: 2011-11-08 20:56
| czarna-inna napisał(a): |
| Lubię sobie zapalić do piwa. Bardziej mam wtedy ochotę sobie zapalić. Ale tak normalnie, to jeżeli nie mampapierosów to nie muszę palić, a jak już je mam... to co mam sobie żałować :D |
Dodano: 2011-11-08 21:51
Nie palę od 3 lat. Rzuciłam z dnia na dzień i już. I nie zamierzam więcej 
Dodano: 2011-11-09 11:15
Dodano: 2011-11-09 16:07
| LadyGuidette napisał(a): |
Nie palę od 3 lat. Rzuciłam z dnia na dzień i już. I nie zamierzam więcej ![]() |
jak ci się udało?
wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs
jak fajki to pokoju :) Dodano: 2011-11-09 16:34
palę jak piję ... i dla odstresowania
PS. jak jest mało piw a jest chęć na "helikopter" to wystarczy więcej fajek...nie mówię o ziole rzecz jasna...tytoń, najlepiej L&M
Dodano: 2011-11-10 11:58
| Ceiphied napisał(a): |
| [quote:3a89e58b50="Gabriela"]Ale wątek i jaki gługiii.
Ceiphied rzuć, to nie będziesz mieć problemu z dowodem w sklepie. A tak ogólnie to powinnaś się cieszyć, że nie wyglądasz na tyle ile masz. Zawsze będziesz wyglądać troszkę na mniej, o ile się sama nie zniszczysz. Jak rzucisz to masz szansę w wieku 30-stu lat wyglądać na 22, a nie na 29. :) |
Ja akurat nie palę , nie paliłam i palić nie będę. Były dla bratowej. ;-][/quote:3a89e58b50]
No i prawidłowo, tak trzymać :)
Dodano: 2011-11-11 17:45
Ja kiedyś paliłam do piwa, ale papierosy przestały mi smakować. Teraz mam ochotę zapalić tylko jeśli bardzo się zdenerwuję. Nie przeszkadza mi, jeśli ktoś przy mnie pali, pod warunkiem, że nie dymi mi na oczy.
Dodano: 2011-11-11 18:05
Ostatnio coraz częściej daję się namówić na zapalenie sobie, ale wkurza mnie potem, że śmierdzę fajkami.
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Dodano: 2011-11-11 18:09
Pamietam jak rzuciłam palenie to wspaniałe uczucie świeżości :)Zero smrodu papierosowego.To jeden z argumentów za tym,aby ponownie z tym skończyc :)Mam nadzieje raz na zawsze.
Dodano: 2011-11-11 18:17
Mi to w ogóle nie przeszkadza, jeśli ktoś śmierdzi papierosami, a w sumie to nawet jakoś pozytywnie mi się to kojarzy. Oczywiście nie licząc smrodu w knajpach - po imprezie czasami muszę myć włosy kilka razy, żeby się tego pozbyć.
Dodano: 2011-11-11 18:24
No mnie też nie przeszkadza jak ktoś tak "pachnie" chyba,ze zbyt intensywnie,ale sama u siebie nie bardzo to toleruje :)