Papierochy.... Strona: 47

Dodano: 2011-07-19 01:02

Reddishhh napisał(a):
Zwykły nałóg, jak ktoś chce się truć to prosze bardzo, ale dlaczego w publicznych miejscach idąc chodnikiem musze dostawać w ryj chmurą dymu?!
Przyjedź do Polski skoro w Irlandii tak jest :) to nie dostaniesz,bo są zakazy chociaż ja nie pochwalam,bo też palę .

Dodano: 2011-07-19 09:15

ja nigdy chmura dymu w twarz nie dostalam idac po miescie, a sama jak pale na chodniku to nie dmucham na nikogo
a zakaz w sumie dotyczy chyba przystankow autobusowych barow itp. np na ogrodkach mozna palic. na chodniku niby tez choc nie mam pewnosci.

Dodano: 2011-07-19 10:31

GreenEyed napisał(a):
ja nigdy chmura dymu w twarz nie dostalam idac po miescie, a sama jak pale na chodniku to nie dmucham na nikogo
a zakaz w sumie dotyczy chyba przystankow autobusowych barow itp. np na ogrodkach mozna palic. na chodniku niby tez choc nie mam pewnosci.
Z tego co ja wiem to raczej nie mozna nigdzie palic poza wyznaczonymi do tego celu miejscami.Wyjątek stanowi ponoc palenie przy śmietniku :)

Dodano: 2011-07-19 10:51

Nigdy nie paliłem, nie palę... nie mam zamiaru (bo po co) i tym samym problemu z tym nie mam. Amen.

Dodano: 2011-07-19 10:58

ja nie dostalam mandatu mimo ze pare razy policje mijalam z papierosem w rece wiec stwierdzilam ze chyba mozna :D

Dodano: 2011-07-19 11:40

GreenEyed napisał(a):
ja nie dostalam mandatu mimo ze pare razy policje mijalam z papierosem w rece wiec stwierdzilam ze chyba mozna :D
To masz spore szczęście :) Ja osobiście też jeszcze nie "zgarnęłam" za palenie,ale widziałam jak kobiecie palącej w centrum straż miejska wlepiła 500zł mandatu ! :o

Dodano: 2011-07-19 18:32 Zmieniono: 2011-07-19 18:37

bibunia napisał(a):
[quote:2ce484ea9c="Reddishhh"]Zwykły nałóg, jak ktoś chce się truć to prosze bardzo, ale dlaczego w publicznych miejscach idąc chodnikiem musze dostawać w ryj chmurą dymu?!
Przyjedź do Polski skoro w Irlandii tak jest :) to nie dostaniesz,bo są zakazy chociaż ja nie pochwalam,bo też palę .[/quote:2ce484ea9c]
Gdyby w irlandii nie było polaków ani litwińców to uwież mi, że nigdy nie dostałabym taką chmurą po ryju, nawet wtedy, kiedy ludzie są w pubie, bo tutaj jest zakaz palenia w miejscach publicznych, i jedyne za co moge ich pochwalić, to właśnie za to, ale niestety, polacy uważają się że co to oni nie mogą tutaj i że wszystko im się należy, i tak to właśnie jest.
Więc nie, nie opłaca się wracać do polski, bo w polsce dostaje po ryju non stop chmurą dymu.

GreenEyed - a nie można. I teraz 1000 takich ludzi tak sobie pomyśli i z przepisów są nici. Jak chcecie sobie palić, to sie oddalcie a nie idzcie i skazujcie na kaszel ludzi dookoła. Moja babcia też palła jak smok, ale zawsze starała się odejść na bok, bo nie każdy musi to wdychać, ale młodym ludziom niestety tej części kultury jak widać brakuje.

500zl mandatu? powinni dawać 5 000 to może byście się oduczyli.

też podpalałam, ale z powodu nieciekawego serca sobie odpuściłam, bo i mnie to nie jarało ani nic. Od czasu do czasu zapale bezytoniową sziszę i ok.

Dodano: 2011-07-19 19:23 Zmieniono: 2011-07-19 19:29

Reddishhh napisał(a):
[quote:4a71b29588="bibunia"][quote:4a71b29588="Reddishhh"]Zwykły nałóg, jak ktoś chce się truć to prosze bardzo, ale dlaczego w publicznych miejscach idąc chodnikiem musze dostawać w ryj chmurą dymu?!
Przyjedź do Polski skoro w Irlandii tak jest :) to nie dostaniesz,bo są zakazy chociaż ja nie pochwalam,bo też palę .[/quote:4a71b29588]
Gdyby w irlandii nie było polaków ani litwińców to uwież mi, że nigdy nie dostałabym taką chmurą po ryju, nawet wtedy, kiedy ludzie są w pubie, bo tutaj jest zakaz palenia w miejscach publicznych, i jedyne za co moge ich pochwalić, to właśnie za to, ale niestety, polacy uważają się że co to oni nie mogą tutaj i że wszystko im się należy, i tak to właśnie jest.
Więc nie, nie opłaca się wracać do polski, bo w polsce dostaje po ryju non stop chmurą dymu.

GreenEyed - a nie można. I teraz 1000 takich ludzi tak sobie pomyśli i z przepisów są nici. Jak chcecie sobie palić, to sie oddalcie a nie idzcie i skazujcie na kaszel ludzi dookoła. Moja babcia też palła jak smok, ale zawsze starała się odejść na bok, bo nie każdy musi to wdychać, ale młodym ludziom niestety tej części kultury jak widać brakuje.

też podpalałam, ale z powodu nieciekawego serca sobie odpuściłam, bo i mnie to nie jarało ani nic. Od czasu do czasu zapale bezytoniową sziszę i ok.[/quote:4a71b29588] Więc chyba nie jesteś w temacie.W Polsce też jest zakaz i ja przynajmniej nie widziałam ludzi chodzących z papierosem po mieście .Ja osobiscie wypraszam sobie takie uogólnianie.Nie palę ani na mieście,ani nie dmucham nikomu w twarz,wiec twoja babcia nie była jakimś wyjatkiem.A kobieta,która paliła w centrum ,nie bronię jej,była na uboczu obok skweru.I jej wiek wskazywał juz ,ze raczej pobiera emeryturę i 500 zł przy polskich emeryturach to jest gigantyczna kwota.Nie była ani młoda,bo ponoc takim brakuje kultury,ani nie dmuchała nikomu w twarz.Wiec ogarnij się w koncu,zanim się znów odezwiesz tylko po to,aby gadac.Swoja drogą krótkie te dłuuuugie wakacje były.

Dodano: 2011-07-19 19:45

Ja nie palę - i współczuję tym którzy wpadli w ten nałog - widziałem wysiłki wielu ludzi którzy chcą rzucić a nie dają rady, a ilu ludzi dostało szybciej nowotwór przez papierochy- straszna sprawa tak na poważnie z tymi papierochami, zabijają śmioerdzą a nie da sie ich rzucić.

Dodano: 2011-07-19 19:59

bibunia napisał(a):
[quote:0cde24badd="Reddishhh"][quote:0cde24badd="bibunia"][quote:0cde24badd="Reddishhh"]Zwykły nałóg, jak ktoś chce się truć to prosze bardzo, ale dlaczego w publicznych miejscach idąc chodnikiem musze dostawać w ryj chmurą dymu?!
Przyjedź do Polski skoro w Irlandii tak jest :) to nie dostaniesz,bo są zakazy chociaż ja nie pochwalam,bo też palę .[/quote:0cde24badd]

też podpalałam, ale z powodu nieciekawego serca sobie odpuściłam, bo i mnie to nie jarało ani nic. Od czasu do czasu zapale bezytoniową sziszę i ok.[/quote:0cde24badd] Więc chyba nie jesteś w temacie.W Polsce też jest zakaz i ja przynajmniej nie widziałam ludzi chodzących z papierosem po mieście .Ja osobiscie wypraszam sobie takie uogólnianie.Nie palę ani na mieście,ani nie dmucham nikomu w twarz,wiec twoja babcia nie była jakimś wyjatkiem.A kobieta,która paliła w centrum ,nie bronię jej,była na uboczu obok skweru.I jej wiek wskazywał juz ,ze raczej pobiera emeryturę i 500 zł przy polskich emeryturach to jest gigantyczna kwota.Nie była ani młoda,bo ponoc takim brakuje kultury,ani nie dmuchała nikomu w twarz.Wiec ogarnij się w koncu,zanim się znów odezwiesz tylko po to,aby gadac.Swoja drogą krótkie te dłuuuugie wakacje były.[/quote:0cde24badd]
A czy ja mówie o Tobie? i wypraszać to ty sobie możesz jak ktoś mówiłby o tobie.
I jestem bardzo dobrze w temacie, ale mówie o tym, że tego zakazu 90% ludzie nie respektuje, i jakby kary były masakryczne to i ludzie by sie nauczyli a może i komuś przyszło do głowy że mu nie opłaca się palić, tyle odemnie, a do ciebie powiem, że księżniczką tutaj nie kjesteś i nie każdy mówi tylko o tobie i do ciebie.

Dodano: 2011-07-19 20:14

Bardzo wzruszyły mnie twoje chore jak zawsze słowa :) Pisałaś ,ze polacy w Irlandii nie respektują prawa a nie w Polsce ,ale moze to ja juz nie widzę .Jak zawsze zamykam dialog z toba ,bo jest zbyt płytki...jak zawsze :)

Dodano: 2011-07-19 20:24 Zmieniono: 2011-07-19 20:33

Spokój mi tu, no :)

Dla przypomnienia z regulaminu DP:
- nie odchodzimy od głównego wątku (tzw. "offtopy")

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-07-19 20:35

Harduś, gdyby to miało prymarną ważność, forum wiałoby nudą i pustką.

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-07-19 20:37

HardKill napisał(a):
Spokój mi tu, no :)

Dla przypomnienia z regulaminu DP:
- nie odchodzimy od głównego wątku (tzw. "offtopy")

Proponuję stworzyć wątek " Wojna" lub udzielać się na jakimś podobnym jeżeli już taki istnieje. Tam będzie można linczować się bez obaw o offtopa.

Dodano: 2011-07-19 20:38

Był kiedyś taki temat, ale padł, ponieważ była to zbyt harda pojazdówka.

Dodano: 2011-07-19 20:39

Fajnie by było gdzieś się wyżyc - taki wątek wojna no no dobre dobre ;D

Dodano: 2011-07-19 20:42 Zmieniono: 2011-07-19 20:42

Momentami odnoszę wrażenie, że i tak dochodzi do tęgich pojazdówek....więc z dwojga złego lepiej chyba w konkretnym, przeznaczonym do tego miejscu niż zaśmiecać forum.

Dodano: 2011-07-19 20:42

DonVitteo napisał(a):
Momentami odnoszę wrażenie, że i tak dochodzi do tęgich pojazdówek....więc z dwojga złego lepiej chyba w konkretnym, przeznaczonym do tego miejscu niż zaśmiecać forum.

P.O.P.I.E.R.A.M

Dodano: 2011-07-19 20:45 Zmieniono: 2011-07-19 20:46

Powtarzam: to już kiedyś było i się nie sprawdziło, choć offtopiarstwo praktykowane było niezgorzej niż obecnie, a i osobników skorych do bitki było wielu.

Cóż, Vittuś, załóż taki temat, spróbuj, zobaczmy, co teraz z tego wyjdzie. :)

Dodano: 2011-07-19 20:53 Zmieniono: 2011-07-19 21:03

Durante napisał(a):
Powtarzam: to już kiedyś było i się nie sprawdziło, choć offtopiarstwo praktykowane było niezgorzej niż obecnie, a i osobników skorych do bitki było wielu.

Cóż, Vittuś, załóż taki temat, spróbuj, zobaczmy, co teraz z tego wyjdzie. :)

Cóż..wątek ten mógłby pełnić rolę swoistej kloaki, do której można by spuszczać wszelkie nieczystości..wszelkie konflikty jak i również zwyczajne offtopy.

Żeby nie było, że sadzę same offy w tym temacie przyznam, że palę okazyjnie - dosyć rzadko.

Dodano: 2011-07-19 21:26 Zmieniono: 2011-07-19 21:27

Masterdeath napisał(a):
Fajnie by było gdzieś się wyżyc - taki wątek wojna no no dobre dobre ;D

Taaa... Już sobie wyobrażam tę listę zgłoszeń nadużyć regulaminu... :D

PS. Może by tak wrócić do tematu papierochów? Hmmm? :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-07-19 21:35

A co tu jest do gadania jeszcze? są ludzie którzy palą i nie. Ci pierwsi dzielą się na tych, którzy nie dmuchają na innych dymem i na tych, którzy mają przepisy i wszystko gdzieś, i łażą chodnikiem a za nimi kłębek dymu. Ot, tyle do gadania..

Dodano: 2011-07-19 21:40

No ale z tego co mi wiadomo palenie idąc chodnikiem póki co nie jest zabronione.Na przystankach komunikacji miejskiej i owszem.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-07-19 21:40

Reddishhh napisał(a):
A co tu jest do gadania jeszcze? są ludzie którzy palą i nie. Ci pierwsi dzielą się na tych, którzy nie dmuchają na innych dymem i na tych, którzy mają przepisy i wszystko gdzieś, i łażą chodnikiem a za nimi kłębek dymu. Ot, tyle do gadania..

Palący mogliby dodać swoje osobiste preferencje co do fajek. Można byłoby podzielić się "wrażeniem" po pierwszym swoim zaciągnięciu podając okoliczności, w których po nie sięgnął. Może na DP znajdą się ludzie, którzy mają walkę z nałogiem za sobą i chcieliby to opisać. Temat rzeka....

Dodano: 2011-07-19 21:43

Reddishhh napisał(a):

Och, dużo jest do gadania. Gdyby nie papierosy, palacze i ich sposób palenia nie powstało by wiele pieknych kadrów filmowych czy zdjęć. Jest to cholernie istotny rekwizyt w sztuce, nawet w muzyce jakkolwiek abstrakcyjnie by to brzmiało.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło