Sny. Strona: 49

Dodano: 2010-10-18 22:45

Sukkubusowe sny, które trudno skategoryzować

a Jack of all trades is master of none

Dodano: 2010-10-21 10:16

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Śniło mi się, że uczęszczałam do chińskiej szkoły . Pamiętam chińskie znaczki na gablotach. Wyszłam na chwile przed szkołę z jakimiś dziewczynami, one sobie poszły a ja nie potrafiłam znaleźć sali lekcyjnej. Zaczepiłam przypadkową nauczycielkę co otworzyła drzwi od klasy. Znała j. polski i postanowiła mi pomóc..gdzieś zniknęła gdy czekałam na nią przy pokoju nauczycielskim. Pamiętam też, że wcześniej byłam w sklepie z butami i tam znajdowały się przeróżne książki . Ukradłam jedną, tłumacząc sobie, że pożyczam ;-]

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2010-10-21 17:33

Ceiphied napisał(a):
A ja bardzo często mam erotyczne sny, zastanawiam się czy to dobrze

Na pewno dobrze możne podasz jakieś szczegóły
Mi za to rzadko coś się śni.

Dodano: 2010-10-21 18:26

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Luk napisał(a):
[quote:5ab2ce53d0="Ceiphied"]A ja bardzo często mam erotyczne sny, zastanawiam się czy to dobrze

Na pewno dobrze możne podasz jakieś szczegóły
Mi za to rzadko coś się śni.[/quote:5ab2ce53d0]

Hmm.. na forum pewnie są nieletni !

Dodano: 2010-10-21 20:24

Zawsze możesz opowiedzieć sen w dziale tylko dla dorosłych

Dodano: 2010-10-22 08:15

Przysniła mi się dyskoteka. A jak się wybudziłam z tego snu, to okazało się, że sąsiedzi muzyki słuchają w nocy a później już kicha - zero snu i zero wypoczynku

Dodano: 2010-10-22 11:47

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Nienawidzę uczucia gdy jestem przeziębiona to śnią mi się przedziwne rzeczy, których nawet nie umiem opisać. Budzę się wtedy zmęczona, jestem niewypoczęta.

Dodano: 2010-10-22 13:30

Cholernie nie lubię kłaść się spać po dużej kłótni-wtedy śnią mi się różne dziwne lub straszne rzeczy,które po przebudzeniu mi uciekają,a ja jestem niewyspana i przybita.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Dodano: 2010-10-28 02:33

Zdarzały i zdarzają mi się nadal sytuacje typu, że kładłem się spać (bez znaczenia czy dzień był dobry czy zły) i zanim jeszcze przymknąłem oczy, do głowy zaczynały mi napływać przedziwne przykre wyobrażenia. A gdy staram się myśleć o czymś miłym to jakoś nie wychodzi, jakby to było niemożliwe. Też się komuś z was przydarzyło albo przydarza? W jaki sposób jeśli już z czymś takim sobie radzić?

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2010-10-28 10:46

Może poczytaj przed snem? Mnie, kiedy dręczyły złe myśli, albo w trudniejszych momentach w życiu, zawsze pomagała książka, którą czytałam do oporu, czyli dopóki nie zasnęłam z nią na twarzy.

-----

Mnie się wczoraj przyśnił koszmar "zawodowy", że uśpiłam jednego psa za dużo. Miałam w szpitalu osiem psów, z czego siedem wykazywało objawy jakiejś dziwnej, ciężkiej choroby. Padła decyzja o ich uśpieniu, jako że stan beznadziejny. Wzięłam więc strzykawkę i każdemu w wenflon wstrzyknęłam odpowiedni preparat. I przy ósmym psie zorientowałam się, że przecież ten chorował na co innego, miał tylko kroplówkę, jego stan był dobry... ale było za późno! Rrrany, jak ja się umęczyłam: co ma powiedzieć właścicielowi? Zaraz facet przyjdzie, spyta jak jego piesek, co ja mam mu powiedzieć??

To był jeden z tych snów, po których, gdy przebudziłam się w nocy i zorientowałam, że to tylko sen, całą sobą, fizycznie, odetchnęłam z ulgą.

Dodano: 2010-10-28 11:21

Książka... Muszę spróbować. W razie czego sięgnę po "Dobrego Wojaka Szwejka" i jakoś się to zwalczy

Ja nigdy nie pamiętam swoich snów. Cokolwiek by mi się tam śniło, budzę się jakby nic.

Dodano: 2010-10-28 11:30

To dobrze dla Ciebie :) Nie pamiętanie snów jest objawem zdrowego snu.

Dodano: 2010-10-28 13:32

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

A jak się sen pamięta to jest zdrowo ;-] ?

Dodano: 2010-10-28 16:01

Podobno nie. To oznacza, że czlowiek w czasie snu nie osiąga którejś-tam fazy głębokiego snu, czy też częściowo wciąż czuwa. Nie znam się na tym dokładnie, ale to coś takiego.

Dodano: 2010-10-28 16:28

KostucH napisał(a):
Zdarzały i zdarzają mi się nadal sytuacje typu, że kładłem się spać (bez znaczenia czy dzień był dobry czy zły) i zanim jeszcze przymknąłem oczy, do głowy zaczynały mi napływać przedziwne przykre wyobrażenia. A gdy staram się myśleć o czymś miłym to jakoś nie wychodzi, jakby to było niemożliwe. Też się komuś z was przydarzyło albo przydarza? W jaki sposób jeśli już z czymś takim sobie radzić?

Miewam takie same natręctwa, odpędzam je z moich myśli, gdy tylko zaczynają się zbliżać. Wściekam się na siebie, zastanawiam się skąd się one pojawiają, lecz odpowiedzi nie znajduję. Nie wiem jaka jest na nie rada, może ktoś powinien Cię utulić do snu??

Dodano: 2010-10-29 19:59

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Mi się śniła wielka impreza, wyciągałam sobie szkło z gardła ;-]

Dodano: 2010-10-29 23:41

Ceiphied napisał(a):
Mi się śniła wielka impreza, wyciągałam sobie szkło z gardła ;-]

Nasłuchałaś się za dużo Combichrist? <lol>

A ja znowu koszmar. Śnił mi się szpital i że ktoś mnie wołał, usilnie potrzebował mojej pomocy. Obudziłam się rano cała zlana potem i z paskudnym uczuciem jakiejś winy, jakbym o czymś zapomniała albo nie dotrzymała danego słowa.
Uczucie to towarzyszy mi przez cały dzień i naprawdę, aż źle się z tym czuję.
Tłumaczę sobie, że to wytwór mojej wyobraźni i pewnie za bardzo ostatnio się przejęłam po obejrzeniu reportażu o chorym na HIV, który oglądałam jednego dnia tuż przed snem.
Masakra... Nie oglądajcie ani nie czytajcie lepiej niczego dołującego tuż przed spaniem

Dodano: 2010-10-30 00:06

Tristitia napisał(a):
(...) Nie wiem jaka jest na nie rada, może ktoś powinien Cię utulić do snu??

Koleżanka wcześniej zaradziła książkę. Będę musiał spróbować. To o wiele łatwiejsze do zrobienia niż utulenie

Dodano: 2010-10-30 00:08

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Tulenie milsze za to książka działa lepiej na wyobraźnie, dając ciekawszy sen ;-]

Dodano: 2010-10-30 00:20

KostucH napisał(a):
[quote:6d93a4b235="Tristitia"](...) Nie wiem jaka jest na nie rada, może ktoś powinien Cię utulić do snu??

Koleżanka wcześniej zaradziła książkę. Będę musiał spróbować. To o wiele łatwiejsze do zrobienia niż utulenie [/quote:6d93a4b235]

Nie sposób się nie zgodzić, że czytanie jest łatwiejsze do wykonania:) Wszak sama stosuję tę metodę, a rozczytuję się długo i namiętnie w arcyinteresującej pozycji - "Śmierć w cywilizacji Zachodu", Vovelle'a... Może i Ciebie zainteresuje?...

Dodano: 2010-10-30 01:04

A to jakiś erotyk? <lol>

Dodano: 2010-10-30 01:10

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Hehe :]Sama chyba napisze książkę erotyczną, trochę się tych historii ze snów nazbiera/ło ..

Dodano: 2010-10-30 16:44 Zmieniono: 2010-10-30 16:50

Tristitia napisał(a):
Nie sposób się nie zgodzić, że czytanie jest łatwiejsze do wykonania:) Wszak sama stosuję tę metodę, a rozczytuję się długo i namiętnie w arcyinteresującej pozycji - "Śmierć w cywilizacji Zachodu", Vovelle'a... Może i Ciebie zainteresuje?...

Tytuł brzmi ciekawie, a jakie to gatunek literatury? :) Ostatnio czytam Gombrowicza na przemian z Edgarem Poe ale na te przykre wyobrażenia przed snem zastosuję chyba Terrego Pratchetta :)

PS. "Kosiarza" już przeczytałem więc nie wchodzi w grę :)

Ceiphied napisał(a):
Hehe :]Sama chyba napisze książkę erotyczną, trochę się tych historii ze snów nazbiera/ło ..

Wow, pamiętasz takie sny. U mnie jak zwykle reset po obudzeniu. Ale książkę możesz napisać, zobaczymy co Ci tam po głowie chodzi...

Dodano: 2010-10-30 17:21

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Hmm..może kiedyś, w odległej przyszłości, zastanowię się nad tym poważnie ;-]

Tym razem było ciężko o sen..zanim dobrze usnęłam to musiałam się obudzić..słońce bywa czasem nieznośne ;-]W nocy przekładałam się z boku na bok..przed oczami miałam pewne zdjęcia, telefon wibrował mi koło 4 dość długo, nie chciałam odbierać. Męcząca noc, bezsensowny stan którego nienawidzę.

Dodano: 2010-11-16 15:17

Znowu miałam jeden z tych snów, których tak nienawidzę. Realny i dotkliwie bolesny, aż obudziłam się cała zlana potem nie dowierzając, że jestem już w rzeczywistości, w moim własnym ciele i we własnym łóżku.
Śniło mi się, że byłam jakimś kolesiem, ktoś mnie napadł i pobił kijem basebalowym, tak że miałam całą głowę rozwaloną.
Leżałam na chodniku i nie mogłam się ruszyć, czułam potworny ból. Wtedy ktoś z płaczem pochylił się nade mną i powiedział: "myślałem, że nie żyjesz".
Widziałam, że zaczyna panikować i nie wie co robić, ale sama nie mogłam się poruszyć, nic zrobić. Szeptałam tylko cicho "nie zostawiaj mnie tu", aż straciłam przytomność albo umarłam, nie wiem, bo wtedy się obudziłam.
To było tak straszne i przerażające, że jak wrócę do tego pamięcią, to aż ciarki przechodzą. I ten ból. Coś okropnego

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło