Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Decadence Cafe - note: dress code. Strona: 154

Wysłany: 2008-04-13 08:29

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Właśnie siedze i się kiwam z niewyspania, a spac nie mogę ... tylko czekam aż gdzieś zaczną jechac po Zombie Nigthcie

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2008-04-14 17:33

Witam zebranych,

Przed chwilą wylądowałam w domu, ponieważ dzisiaj musiałam zostać dłużej w robocie. Teraz muszę bardziej uważać z buszowaniem po forach w godzinach pracy, więc postanowiłam, że pisać na Cafe będę tylko z domu.

Zatem:

:arrow: Dottore
Cieszę się niezmiernie, że weekend tak Ciebie pozytywnie podładował. Oby starczyło na jak najdłużej :) 8)

:arrow: Macabrio
Witaj :)

:arrow: Narea
Witaj. Co do problemów ze słuchem - pamiętam kiedyś, jak mi przez dwa dni chyba nawalał po jakiejś imprezie. Nie pamiętam już kiedy, ale to jakoś chyba za czasów licealnych było ( czyli dawno :P ). Na szczęście przeszło. Uff...

:arrow: Seleno
Rzeczywiśce, dawno Ciebie tutaj nie było. Zresztą, ostatnio tu w ogóle jakieś przerzedzenie jest.

Nic, czekam na Semka. No i Olki brak, ale ona akurat nie ma czasu. Magisterka goni.

A popołudnie rzeczywiście piękne. Słońce świeci od rana. :D

EDIT: A tymczasem idę do działu Film. Dyskusja Dottore vs. młodzi gniewni w trampkach robi się coraz ciekawsza :twisted:

I prefer to remain silent

Wysłany: 2008-04-14 18:54

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

[color=green:eb4000e8ae]Bry.[/color:eb4000e8ae]
[quote:eb4000e8ae="Selene69"][color=brown:eb4000e8ae]Witam w to piękne, poniedziałkowe popołudnie![/color:eb4000e8ae][/quote:eb4000e8ae]

[color=green:eb4000e8ae]Zaiste...pogoda dziś w centralnej Polszy rozpieszczała...nawet mnie 8O Nawet szalik mogłam zdjąć 8)[/color:eb4000e8ae]

[quote:eb4000e8ae="Selene69"][color=brown:eb4000e8ae]Dawno mnie tutaj nie było, brak czasu, weny i do tego brak dostępu w pracy i ogólne wypalenie.
Streszczając Chujosa Pospolitus Vulgaris.
[/color:eb4000e8ae][/quote:eb4000e8ae]

[color=green:eb4000e8ae]Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wpadłaś...no dobra...pewnie wiesz.
Widzę, podobny syndrom nam się uaktywnił :/
U Ciebie Chujosa Pospolitus Vulgaris, u mnie włocławsko-toruńskie centrum chujozy - brak chęci, brak weny (o zgrozo!!!), terminy już po potylicy lekko trzepią a biurko zębów dostało i gryzie przy każdym zbliżeniu :/
Ale...trzymamy się pogody.
[/color:eb4000e8ae]

[quote:eb4000e8ae="Selene69"][color=brown:eb4000e8ae] spadam, kawy mi się nie chce

pozdrawiam.[/color:eb4000e8ae][/quote:eb4000e8ae]

[color=green:eb4000e8ae]No i sobie poszła :cry:
A może coś zamiast kawy? :)[/color:eb4000e8ae]

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2008-04-14 19:13

Przywitać Nomaykę 8) :D

Jak się miewasz? :)

Wysłany: 2008-04-14 19:30

nomay (Bicz)
nomay

[color=green:f5ed097dfb]Witać z wzajemnością.
Miewam się...tak jak wspomniałam wyżej-dobrze to zbyt duże słowo, źle również nie (zazwyczaj wychodzę z założenia, iż zawsze może być gorzej:) )
Średnia z tego wychodzi właściwie nijaka:/
Pocieszające są tylko (póki co) dwa aspekty:
primo - Semjan w środę wraca,
drugie primo - robi się coraz cieplej i przyjemniej na dworku, ergo - już niedługo będę mogła wytrzeć z kurzu siodełko i rozpocząć oficjalnie sezon rowerowych eskapad :D
No...i od razu milej mi się zrobiło:)

A tymczasem idę oglądnąć teatr na TVP1.[/color:f5ed097dfb]

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2008-04-15 17:51

Witaj Dottore :)

Dzisiaj łyknę późnej, ciepłej herbatki. Wróciłam do domu jak zmokła kura, bo w Poznaniu była dość konkretna burza, a mi zachciało się z roboty wracać pieszo. No jak czasem coś wymyślę, to drżyjcie narody :roll: :wink:

Co do wiadomego tematu - wczoraj wylądował w Śmietniku - w tej postaci rzeczywiście tylko do Śmietnika się nadaje. A szkoda, bo ciekawa dyskusja mogłaby być , o które tu na forum ciężko ostatnio. No ale cóż - zleci się kilku "chińczyków" i masz rozmowę ślepego z głuchym przez kilka stron.

A od czwartku do niedzieli znikam zupełnie z DP - otóż, moi mili, pojutrze mój brat się żeni. 8)

Wysłany: 2008-04-16 18:46

[quote:82bb04db9c="denethor"]Priviet :twisted:

dlugo szukalem miejsca na umieszczenie mojego pierwszego, pozbawiajacego mnie dziewictwa, posta... i znalazlem :) gdziez moze byc mi lepiej niz na smietniku... i to wsrod pijacych kawe dekadentow :) tak wiec wpraszam sie do waszego kawowego grona i licze ze przyjmiecie mnie z otwartymi ramionami :wink:

chcialem jeszcze podziekowac kolezance o basniowo brzmiacym pseudonimie Narea :)

no, to grzecznosci mamy za soba :lol:

pamietajcie o smierci :wink:[/quote:82bb04db9c]

O, przybysz! Witam, witam w naszych progach :)

A tak z innej beczki: wpadłam na chwilę pożegnać się przed wyjazdem i zostawić pozdrowienia dla Semka. Semek, wracaj i zdrowiej, bo tutaj ostatnio jakoś pustawo jest.

Trzymajcie się! 8)

Wysłany: 2008-04-18 11:27

nomay (Bicz)
nomay

[color=green:105f196a06]Bry szanownemu Państwu. Witam z biblioteki instytutu SM.
Dottore:*, Selene (chorutku Ty biedny) :*, Nareo :*

Si si..Semjan wrócił, ma się całkiem całkiem i dziś się pewnie odezwie, tak myślę, mam nadzieję :)

:arrow: [b:105f196a06]Dottore[/b:105f196a06]...wiesz, ja to Ci się w sumie nie dziwię, że krucjata, by utrzymać poziom wypowiedzi na forum na pewnym optymalnym, w miarę wysokim szczeblu, już Ci się z wolna nudzi i bokiem wychodzi...ile można do ściany gadać i w nią grochem rzucać. Głupoty nie wytępisz do końca nigdy - to jest zaraza samoodradzalna, co więcej - zaraźliwa i działająca jak rezonans magnetyczny w pomieszczeniu z hurtową dostawą sztućców. Jeden się taki pojawi na forum w jakimś temacie, a już się zlatują i mu wtórują ośmieleni cudzym impulsem skryto-pseudo-inteligenci za dwa grosze.
Eh...i tak podziwiam Twój upór...dłuuuugo wytrzymałeś...mnie ręce bardzo szybko opadły :/

:arrow: [b:105f196a06]Selene[/b:105f196a06]...powiem Ci, że mnie kobieto zmartwiłaś tym płaczem
Nie wiem co się dzieje (moja, zbyt rozwinięta momentami, wyobraźnia działa), ale mam nadzieję, że szybko się skończy (głaszcze i przytula) :*
Nie daj się!!! Będzie git :)

Tymczasem żegnam się z Wami i brykam na zajęcia. [/color:105f196a06]

Wysłany: 2008-04-18 20:46

[quote:a79bbaa40c="nomay"]
Si si..Semjan wrócił, ma się całkiem całkiem i dziś się pewnie odezwie, tak myślę, mam nadzieję :)[/quote:a79bbaa40c]

hmm... jestem więc, Nomay, wywołałaś wilka z lasu.

:arrow: Selene :* dobry masz słuch...kroki, kroki.... kroki...jakiś szept je wzbudził..tylko czyżby nie uciekają od ludzi?

[quote:a79bbaa40c="Narea"]Semek miał już wrócić... gdzie ten Misiek?[/quote:a79bbaa40c]
na te "najlepsze" chwile w życiu trzeba zawsze poczekać Witaj Misiek.:*

[quote:a79bbaa40c="dr_Faustus"]
:arrow: Nomay - ciesze sie, ze Semek juz wraca, bo nie ukrywam, ze teskno mi juz za nim. Mam nadzieje, ze stan Jego zdrowia poprawil sie.[/quote:a79bbaa40c]

i vive versa Przyjacielu :)

Cóż rzec...?.... cieszę się, że już w kraju. Podróż w obie strony długa i nie znośna pomimo 4-eche kółek,w których się wiozłem. Sam pobyt obfitował w ciekawe historie...no ale o tym nie będę tu "gadulił", tym bardziej o suchych ustach. Zresztą nie wiele osób tu o mnie pamiętało i w sumie tylko z nimi tak naprawdę warto tę kwestię poruszyć , a zrobić to się da zapewne przy zimnym kuflu z pianką, więc na ten czas zostawię swe bajanie:]

Pochorowałem też trochę...na szczęście jest o niebo lepiej i mam nadzieję, że już nie wróci to cholerne "przeziębienie" :) nie wiem co mnie trawiło ale gorączki, rzężenia w płucach jak i zapchanego nosa mam dość :/

Pozdrawiam więc pozdrawiających i cieszę się, ze już jestem w swoim miłym domku 8)

Globtroter - Semjan

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2008-04-18 21:35

Witam Towarzystwo, a w szczegolnosci dawno niewidzianego Semjana. :)

Jak widac, moja zapowiedz o zupelnym zniknieciu okazala sie na wyrost. Wbrew obawom, znalazlam chwile czasu, by wpasc tutaj na chwile i odezwac sie - tym bardziej, iz widze, ze tutaj byla mala burda w Cafe pod moja niebytnosc. 8O

No i widze, ze wiekszosc skladu choruje. Zatem dla odmiany moze zamiast specyfikow zwykle tu serwowanych, zaparze Wam moze jakies mocne ziolka.
Zatem po jednej porcji dla:
:arrow: Doktora
:arrow: Narei
:arrow: Seleny
:arrow: Semjana ( co prawda piszesz, ze juz o niebo lepiej, ale wypij na wszelki wypadek :) )

Tak swoj droga - Czego dosypujecie do tej kawy, ze zagladam do Cafe zawsze, gdy to mozliwe?8) :) :wink:

Wysłany: 2008-04-18 21:47

[quote:cf937d19b5="denethor"]
przy okazji witam pana Semjana, ktory tez juz pewnie jest przeciwko mnie... :wink:[/quote:cf937d19b5]

[color=cyan:cf937d19b5]a co kolega taki uprzedzony ? :lol: Spuentuję to tak... nie każdy wróg mojego Przyjaciela jest moim wrogiem...ale fakt nie znam cię i nie pawam z racji tego do ciebie nadmierną sympatią...kolego.

:arrow: Witaj Solitary, dzięki za ziółka, pozwól, ze podziękuje...jeszcze mi włosy na plecach wyrosną po nich :lol: [/color:cf937d19b5]

Wysłany: 2008-04-19 10:50

[color=cyan:a2278ffaca]a nie opowiem jak było Misiu Pluszowy :D 8)

Powiem Wam, że odzwyczaiłem się od kawy...zacząłem w pewnym momencie pić jej tyle, że zacząłem mieć odruchy negatywne na samą myśl jej wypicia. Te kilka dni ostatnie bez kawowe zrobiły mi jednak dobrze...dziś smakuje ona wyśmienicie:]

Kawa raz! kawa dwa! Miłego dnia :)
[/color:a2278ffaca]

Wysłany: 2008-04-20 11:08

[quote:b7caaff97f="Narea"] :arrow: wredniak...[/quote:b7caaff97f]

[color=cyan:b7caaff97f]hmm....a nie drewniak? hihihi...nie powiem Misiek i toćka 8)

Komu kawy komu bo nie wychodzę z domu? [/color:b7caaff97f] :lol:

Wysłany: 2008-04-20 14:51

[color=cyan:02a3f3d99a]
Doktor, trzeba będzie coś skręcić niebawem...jakiś chmielny dzionek P2P.

Jutro idę do pracy....pierwszy dzień po powrocie z delegacji...już mam strach w oczach :/ jak pomyślę o tych wszystkich sprawach do załatwienia na już...:/ *uj by to strzelił :/[/color:02a3f3d99a]

Wysłany: 2008-04-20 21:17

[color=cyan:8005730751]Hejka:)
Wskoczyłem na moment na net powiedzieć Wam Dobranoc dzieciaki i zasugerować byście trzymali rączki na kołderkach :lol:

[quote:8005730751="Selene69"][color=brown]
Whoa, S. nawet nie wiesz, jak miło Cię widziec na starych śmieciach! Chodź, niechże Cię uściskam :D[/color:8005730751][/quote:8005730751]
[color=cyan:8005730751]
Mrrrrrrrrrrrrrrrr potrafisz mnie rozpieszczać S.

Pozdrawiam ekipę z DC :!:
[/color:8005730751]

Wysłany: 2008-04-21 10:06

Horsea (Matuzalem)
Horsea
Kościan/Poznań

[quote:77dd03807a="dr_Faustus"][color=green:77dd03807a]Kurcze pioro - nie wiem jak ja sie z audytorami dogadam, oni mowia w jakims blizej nieokreslonym jezyku ISO [/color:77dd03807a][/quote:77dd03807a]
hej brat,

Język ISO jest łatwy miły i przyjemny (min z tego badziewia pisałam magisterkę) nie bój żaby dasz radę.

a tak w ogóle i w szczególe buziaki wszystkim! ;*****

Konik szaleje ze szczęścia urlop niedaleko! :D

Odliczanie trwa! 5! :D

Jeszcze tylko 5 dni z tymi wariatami w pracy!

Łiiiiiiiiiiii.... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Wysłany: 2008-04-21 16:22

nomay (Bicz)
nomay

[color=green:bf6ff52241]Bry bry bry :) Ja także dziś tylko na chwilunię, pełna koncentracji skupia wzrok na kubeczku z kawą stojącym na cafejkowej ladzie, wyciąga rękę, w loooooooooocie chwyta kubek, jeeeeeeeee! złapała! i leci dalej :)
Buziaczki, cukierki, ciasteczka :*
śmigam z powrotem do lektury...mało casu kruca bomba, mało casu 8)[/color:bf6ff52241]

Wysłany: 2008-04-22 06:02

[color=cyan:3e9a9aaa1f]dziś pierwszy <chyba> jestem :)
Hm...troszke mnie su-si. Wczorajszy pierwszy ciężki dzień po tak długiej nieobecności w pracy ...odreagowałem w znanej włocławskiej knajpce :lol: zgotowując sie zupką chmielową...tak więc Doktorze, Twą wiadomość z gg odczytałem dopiero dziś rano. Zapraszam więc na PW jeśli to pilna sprawa. Czekam na zapleczu.
Tymczasem....
Semjan.[/color:3e9a9aaa1f]

Wysłany: 2008-04-22 09:25

[color=cyan:1aac23d838]Drogi Doktorze,
Przeczytałem PW. Nawet nie chce mi się komentować tego. Pokuszę sie jedynie o konkluzję apropos tematu o alternatywnej nazwie dla DP...proponuję DP-Domowe Przedszkole.
Z pozdrowieniami dla schorowanego
Schorowany nr2[/color:1aac23d838]

Wysłany: 2008-04-22 16:04

Zgłasza się drugi ułamek 8)

Widzę, że tutaj się rzeczywiście robi Decadence Szpital zamiast Cafe.

Nareo, witaj :)

Dottore, Semjanie - gorąca czekolada z wkładką ode mnie. Semjan, dla Ciebie ekstra duża porcja, co by Cię nie suszyło więcej. Narea już jedną podawała, ale druga nie zaszkodzi :)

Pozdrawiam Towarzystwo :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło