Alkohol. Strona: 81

Dodano: 2008-12-10 08:55

mara napisał(a):
[quote:0edd8c081c="CrommCruaich"] Masz może jakiś przepis?

Kiedyś za grosze kupiłam książkę z przepisami na miody wszelakie, ale jeszcze nie mialam okazji zrobić sama żadnego, niemniej zamierzam owe przepisy przetestować :) Jak chceta, to mogę udostępnić co ciekawsze z nich, jak tylko wrócę do domu i ową knigę znajdę.[/quote:0edd8c081c]

A jest jakiś przepis, który nie wymaga, żeby miód pół roku leżakował? Nie dam rady tyle czekać :)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2008-12-10 10:35

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

CrommCruaich napisał(a):
[quote:9101a7a62b="mara"][quote:9101a7a62b="CrommCruaich"] Masz może jakiś przepis?

Kiedyś za grosze kupiłam książkę z przepisami na miody wszelakie, ale jeszcze nie mialam okazji zrobić sama żadnego, niemniej zamierzam owe przepisy przetestować :) Jak chceta, to mogę udostępnić co ciekawsze z nich, jak tylko wrócę do domu i ową knigę znajdę.[/quote:9101a7a62b]

A jest jakiś przepis, który nie wymaga, żeby miód pół roku leżakował? Nie dam rady tyle czekać :)[/quote:9101a7a62b]

Jak spawdzę, to napiszę :) A z resztą, to dobra lekcja cierpliwości i sprawdzian dla silnej woli 8) :wink:

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Dodano: 2008-12-20 22:13

ja dzis wypiłam 2 piwka ciemna Fortuna...generalnie max. to kiedys wypilam 6 piw i 2 kieliszki czerwonego wina...ale teraz to na imprezach staram sie nie wykraczac poza limit 2-3ech piw...

Dodano: 2008-12-21 09:17

SAMAEL66 (Bicz)
SAMAEL66
Bielsko-Biała Inowrocław (Finlandia 3 lata z życia)

ja wczoraj zacząłem robić wino z ryżu :)
za miesiąc zobaczę co wyszło :twisted:

życie nie składa się z wdechów i wydechów życie to chwile które zapieraja dech w piersi

Dodano: 2008-12-21 15:09

Ja wczoraj piłem spiryt... bez zapity.
Tak mnie strzeliło, że obudziłem się rano, nie pamiętając całej nocy. Więc sobie odpuszczam "ostre" picie... jedno piwko można oraz lampkę wina.

"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"

Dodano: 2008-12-21 18:59

Vika napisał(a):
ja dzis wypiłam 2 piwka ciemna Fortuna...

No prosze jak miło... Ja wczoraj także. I jeszcze jedno dzisiaj

Dodano: 2009-01-02 20:46

Vermut, vermut i jeszcze raz vermut :D

Dodano: 2009-01-03 01:56

Na co dzień browarek :) a na jakieś specjalne okazje, lub w odpowiednich miejscach :wink: wybieram zieloną wróżkę

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2009-01-03 15:50

Piwo, winko półsłodkie czasami driny :D

Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.

Dodano: 2009-01-05 20:25

lubię wszelakie gęste, słodkie likiery i inne 'babskie' alkohole. niestety od ponad pół roku nie miałam żadnego w ustach, bo mi nie wolno... :evil:

life * is a state * of mind

Dodano: 2009-01-05 20:52

no ja teraz tez mam w sumie terapię i raczej nie będę pić przez jakiś czas, co najmniej tydzień jak nie dłużej...ale generalnie i tak na ogoł pije piwo, tylko Warki nie lubię, źle się po niej czuję jakoś...

Dodano: 2009-02-16 21:32

Rum niemal w każdej ilości :D A poważnie to kieliszeczek po niedzielnym obiedzie. Na imprezach czasami z colą, a czasami czysty. Jak się zdarzy okazja to jakiegoś drinka na wódzie, ale rzadko i tylko jeśli jestem wśród znajomych. Wino - wyjątkowo, tylko białe i tylko na firmowych imprezach integracyjnych. Poza tym nic :cool:

Dodano: 2009-02-16 22:15

raz na czas przywalę browar :?

Dodano: 2009-02-16 22:22

Viljar napisał(a):
Rum niemal w każdej ilości :D A poważnie to kieliszeczek po niedzielnym obiedzie. Na imprezach czasami z colą, a czasami czysty. Jak się zdarzy okazja to jakiegoś drinka na wódzie, ale rzadko i tylko jeśli jestem wśród znajomych. Wino - wyjątkowo, tylko białe i tylko na firmowych imprezach integracyjnych. Poza tym nic :cool:

Nie ma nic smaczniejszego od czeskiego rumu z Kofolą :)

LunaMarket.pl

Dodano: 2009-02-16 22:33

Że niby jakiego rumu??? Czeskiego???
Rum, moi drodzy, musi mieć napisane Made in Jamaica albo Made in Cuba. Cała reszta tak się ma do rumu, jak jabol do win reńskich Polecam jasny Bacardi albo Captain Morgan :D

Dodano: 2009-02-16 22:43

kiedyś wypiłem

o mało nie umarłem ,ogień

Dodano: 2009-02-17 01:43

Viljar napisał(a):
Że niby jakiego rumu??? Czeskiego???
Rum, moi drodzy, musi mieć napisane Made in Jamaica albo Made in Cuba. Cała reszta tak się ma do rumu, jak jabol do win reńskich Polecam jasny Bacardi albo Captain Morgan :D

ahhh Captain Morgan :D uwielbiam
a co do reszty alkoholi oprocz rumu pijam whiskey, wodke oraz wina (reszta tez nie gardze :twisted: )

Dodano: 2009-02-17 10:48

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

A ja tak wypatruję, szukam i widzę, że chyba posiałam gdzieś moją książeczkę z przepisami na miody polskie :evil: Więc z obiecanego spisania nici :evil: A odnośnie czeskich mieszanek wybuchowych, niedawno posmakował mi czeski caj, zaprawa taka rumowa do herbaty, zmieszany ze spirytusem, kokakolą i herbatą :D Brzmi przerażająco, ale mi nawet podpasowało, mimo, że rumowego aromatu unikam.

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Dodano: 2009-02-26 22:27

ostatnio wypiłam 3 i pół mocnego piwa Fortuna...jak trafiłam potem na chate mojego znajomego to...widziałam 2 kredensy zamiast jednego i 2ch facetów zamiast jednego... :lol: a chyba wszystko przez to że:
a. to było mocne ciemne piwo
b. piłam "na głodniaka" :lol:

Dodano: 2009-02-26 22:35

Z dumą oświadczam, że przez prawie miesiąc nie tknąłem alkoholu. Ale jutro otwieram piękną buteleczkę aromatycznego Havana Club :D

Dodano: 2009-02-27 00:25

Co do rumu- zapomniałeś o rumie z Dominikany, który też jest niezły. Ja preferuje wspomniane Fortuny ciemne, oraz miodzik, kasztelański, półtorak.

"Hakuna Matata"

Dodano: 2009-02-27 00:43

Najlepszy oczywiście Dżin lubuski z tonikiem, żurawinówka lubelska lub perła mocna!

pierdol studia, zostań ninja

Dodano: 2009-02-27 00:49

a cóż to jest ta perła :?: oświeć mnie mój drogi bo nawet nie wiem...

Dodano: 2009-02-27 07:35

http://www.perla.pl/

pierdol studia, zostań ninja

Dodano: 2009-02-27 14:44

Dla mnie najlepszejsze martini z wódką :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło