Alkohol. Strona: 84

Dodano: 2009-06-25 21:28

HardKill napisał(a):

:D :D :D 8) :wink: ALKOHOL JEST BEEEE... 8) :wink:

dobrze chłopak gada polejcie mu ze dwa kielichy :twisted:

forever alone immortal

Alkohol Dodano: 2009-07-27 17:22

Ostatnimi czasy resztówki alkoholu po masters of rock czyli śliweczka na spirytusie z jelinka.... :D

Re: Alkohol Dodano: 2009-07-27 18:54

dracart13 napisał(a):
Tyskie ponad wszystkie, ten złoty napój spożywam od najmłodszych lat chociaż ostatnimi czasy nie jest to już ten smak co kiedyś

Oj tu niestety się na zgodę nie zanosi...
Tyskie owszem zacne piwo i na wyjazdach częstokroć zdarza się go upić sporo... Nie mniej z Ciechanem w szranki nie stanie.
Gdyby tak kamrat do Warszawy kiedy zawitał i pszennego czy miodowego Ciechana zakosztował to by ochota na Tyskie odeszła.
Piwo to przednie, bez filtrowania i pasteryzowania robione, gazu do niego z butli nie tłuką jeno to co powstanie naturalnie a i konserwantów nie tłuką - to poznać łatwo bo tylko miesiąc do picia się nadaje.
Wszystkie te aspekty wraz z najważniejszym pełnym smakiem sprawiają że o niego nawet na Mazowszu trudno. W dalekich stronach dostać niepodobna... :roll:

Dodano: 2009-07-27 19:01

To wszystko to jest nic przy Kaperze. Do tyskiego leją spiryt, tych stołecznych to nie znam, ale kto się Kaperem u Bazyla nie skuł, ten nie wie co to życie.
PS: ale i tak najlepszy jest Murphy's

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dodano: 2009-09-06 18:29

FreddyKruger napisał(a):
To wszystko to jest nic przy Kaperze. Do tyskiego leją spiryt, tych stołecznych to nie znam, ale kto się Kaperem u Bazyla nie skuł, ten nie wie co to życie.
PS: ale i tak najlepszy jest Murphy's

Słyszałem o tym Bazylu coś, jeśli bedę kiedyś w Poznaniu trzeba zajrzeć obowiązkowo ;]

Póki co nie ma to jak mózgotrzepy, tylko że z półtorej roku już nie piłem...

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2009-09-06 18:38

i dobrze Alkohol jest beeee :wink: :lol: xD

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-09-06 18:50

no ja wlasnie postanowilam, ze nie bede pic :D przynajmniej miecha
bo pije codziennie, to takie zle, cere mi zniszczylo i w ogole masakra..
btw ciekawe ile bez alko wytrzymam :D

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Dodano: 2009-09-06 19:00

Cerę to niszczy dym z fajek a nie tam alko Inaczej wyglądałabym 10 lat starzej, a jest wręcz odwrotnie

Ostatnio w BAzylu pojawił się nowy trunek - likier "Bazillio", hehe, ale Bazyl tak słabego drina zrobił, że właściwie nic czuć nie było :?

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2009-09-06 19:05

Apropos - jak ktoś lubi, gdy nic nie czuć (czyt. słodkie driny), to polecam wesołe galaretki. W barach nie dostaniecie, bo to długo się przyrządza (z oczywistych względów), ale na domówę idealne.
http://pyszny.blox.pl/2007/01/Wesole-galaretki.html

Dodano: 2009-09-09 20:52

minawi napisał(a):
Ostatnio w BAzylu pojawił się nowy trunek - likier "Bazillio", hehe, ale Bazyl tak słabego drina zrobił, że właściwie nic czuć nie było :?

Bazyl Cie wkrecil :D [chociaz pozniej gonilas weza ] tak wiec kto wie co bylo w tym drinasie? Bazio sprzedaje orzeszki gwaltu to moze w liquidzie tez ma gwalt

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Dodano: 2009-09-09 21:22

FreddyKruger jesli chodzi o galaretki to mi sie cos przypomnialo..dawano temu kiedy mieszkalam jeszcze w domu rodzinnym moja genialna babcia wymyslia sprzatanie piwnicy...znalazly sie tam miedzy innymi sloiki z dzemami czy tez sokami,nieistotne.JAk sie potem okazalo(bo byly gdzies upchane na sam tyl szafki)mialay kilkanascie lat-otworzylysmy je z moja matka i po paru zjedzonych lyzeczkach mialysmy fajne halo..
:D

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2009-09-09 21:46

A to i u mnie się takie jaja zdarzały. Ale ja byłem mały i mi nie dali :).

Dodano: 2009-09-09 21:58

Zostaw kompot przez 3 dni otwarty i nie będziesz musiał czekać kilku lat :lol: :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2009-09-09 22:03

Taa to wyobraz sobie moc kilkunastoletnich galaretek :D

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2009-09-10 07:53

upijanie skuteczne wtedy gdy jest za co!

wódka jest bardzo niedobra, zwłaszcza niedobra wódka...

Dodano: 2009-09-10 10:32

FreddyKruger napisał(a):
A to i u mnie się takie jaja zdarzały. Ale ja byłem mały i mi nie dali :).

Biedaczysko, jak mogli?! Nawet dziecku alkoholu odmawiać?! 8O 8)

Danietta napisał(a):
upijanie skuteczne wtedy gdy jest za co!

Ja picie uskuteczniam, gdy jest za co pić (kasa) i jest za co pić (okazja, np taka, że dziś czwartek, że nie pada deszcz, że pada, że się rano obudziłem, że chciało mi się uczesać itp)

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2009-09-20 18:49

Zimne piwo, zmrożona oleista czysta albo dobry Wermuth... Tak... To by było na tyle... No, może jeszcze wino "made by me", ale to rzadziej, z uwagi na unikalność trunku :wink:...

"Istnieją dwie nieskończoności - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata, nie mam pewności." A.E. / "Jeśli wystarczająco często powtórzysz kłamstwo, stanie się ono prawdą." J.G.

Dodano: 2009-09-20 18:58

dobra wódeczka popijana zimnymi piwkiem, ooo tak :twisted:
po drugie, dobry jabol nie jest zły. :roll:

Dodano: 2009-09-20 19:05

minawi napisał(a):
Cerę to niszczy dym z fajek a nie tam alko Inaczej wyglądałabym 10 lat starzej, a jest wręcz odwrotnie

8O
Masz lustro?
:lol: :lol: :lol:

Sorry nie mogłam się powstrzymać :lol: :lol: :wink:

Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.

Dodano: 2009-09-20 19:11

:| A ja od 23. czerwca 2008r nie piłam wódki - na samą myśl mi niedobrze :?

Pijam jedynie piwa - ba! tanie :lol:
typu "Harde" które u mnie w okolicy w niewielu miejscach jest.
1,80 zł/butelka/7,2%

(Lustro, żeby nie pić samemu? :wink: )

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-09-20 19:16

To może lepiej się wódki napij. Bedzie zdrowsza dla Twojej wątroby niż tanie piwa... Poważnie.

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Dodano: 2009-09-20 19:19

a ja cały czas popijam mojego ukochanego litrowego mocnego FAXa :D

Dodano: 2009-09-20 19:22

ja dziś nic nie pije.
trzeba z kaca się wyleczyć 8)

Dodano: 2009-09-20 19:32

Raven napisał(a):
To może lepiej się wódki napij. Bedzie zdrowsza dla Twojej wątroby niż tanie piwa... Poważnie.

Bleah. Zdrowsze na wątrobe powiadasz? Ale bro dobre na nerki.
Zresztą - mam swoje "zasady" - pije raz, a dobrze i nie piję 2 dni z rzędu. Ani więcej ;D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-09-20 19:35

No może bro robione tak jak robiono je kiedyś przed wiekami to i jest zdrowsze na nerki ale nie to obecne Triglicerydy i cholesterol idą Ci tak w gorę,że szkoda gadać. Dobra porządnie rektyfikowana i filtrowana wódka oczywiście w rozsądnych ilościach narobi Ci mniej szkód niż 3-4 piwka A spożywana w drinkach gdzie stężenie alkoholu nie wynosi 40% tylko siłą rzeczy spada przez rozcieńczenie jest na tyle mało inwazyjne co picie wina.

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło