Alkohol. Strona: 88

Dodano: 2010-01-29 17:17

ladyinblack napisał(a):
a ja postanowiłam od niedawna zmienić nawyki, jeśli można to tak nazwać i zamieniłam całkowicie alkohol na wodę mineralną ale co do picia do pewnego momentu, muszę przyznać, że wielu moich znajomych powiedziało, że picie dla zabawy im się znudziło już, że wolą na co innego pieniądze wydać niż na używki itp :)

CZyli jak dotrzesz 20stego na FAP to bedziesz przy soczku siedziec?

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2010-01-29 17:29

FAFAL napisał(a):
A dużo pijesz że rzucasz tak drastycznie?

no pilam regularnie, nawet kilka razy w tygodniu, ale ostatnio przegielam i mam teraz nauczke i nie chce juz pic

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Dodano: 2010-01-29 18:26

Heheh no ja tez mam maly "odwyk" spowodowany glownie brakiem kasy a nie jakims postanowieniem(a pewnie by sie przydalo)
Moze i dobrze ze w totka nie udalo mi sie wygrac-alkoholizm jak nic-gwarantowany

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2010-01-30 07:30

josefine napisał(a):
[quote:46c2cd966b="FAFAL"]A dużo pijesz że rzucasz tak drastycznie?

no pilam regularnie, nawet kilka razy w tygodniu, ale ostatnio przegielam i mam teraz nauczke i nie chce juz pic [/quote:46c2cd966b]
jak piłaś 3-4 razy w tygodniu to i tak masz szczeście że już ci sie obrzydło bo jak byś piła 7 dni a 12 bomb bys zaliczała to już naprade źle wiem to po sobie

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2010-01-31 13:29

Ja też stwierdziłam, że chyba muszę zrobić sobie przerwę. Całkowita abstynencja jest raczej niewykonalna i bezsensowna w zasadzie, wszystko jest dla ludzi. Ale mały odpoczynek nie zaszkodzi

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Dodano: 2010-01-31 18:04

A czy ktoś z was tutaj pije codziennie?

Dodano: 2010-01-31 18:20

sphinxia napisał(a):

Pewnie. Jak wstaję to zawsze strzelę sobie kawkę :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-01-31 18:31

thistle89 napisał(a):
[quote:da7de6fac8="sphinxia"]A czy ktoś z was tutaj pije codziennie?

[/quote:da7de6fac8]

Pytam o alkohol.

Dodano: 2010-01-31 21:06

sphinxia napisał(a):
[quote:06b6db51b4="thistle89"][quote:06b6db51b4="sphinxia"]A czy ktoś z was tutaj pije codziennie?

[/quote:06b6db51b4]

Pytam o alkohol. [/quote:06b6db51b4]

Wiem
Mało kto się przyzna, że pije codziennie - no i zależy jeszcze co znaczy "pić":
- upijać się czy
- wypijać lampkę wina czy szklankę piwa.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-01-31 21:18

Gdybym pił co dziennie ,to bym się przyznał a co mi tam ^_^ ale nie piję w ten sposób - ba miałem kupić sobie na weekendzik parę browarków - no i co...? oczywiście zapomniałem o tym ;-D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2010-01-31 21:58

Nawet lampka wina, to dawka alkoholu.
Czyli, jeśli wypijasz taką lampkę powiedzmy przed snem, tzn że pijesz alkohol codziennie.
Przykładowo.

HardKill, ja poszłam dziś do sklepu specjalnie po chipsy i wróciłam bez. Źle już chyba ze mną. Ale tak to jest, jak się akurat myśli o czymś/kimś innym.

Dodano: 2010-01-31 23:00

ale przecież tak ładnie można sie bawić bez alkoholu myśle ze bardzo wymowne bedzie to zdjęcie
http://demotywatory.pl/844027/Charles-Bukowski

Dodano: 2010-02-01 22:11

A jeszcze bardziej wymowny jest ten kawałek

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2010-02-03 23:20

sphinxia napisał(a):

Jo pija dziennie i do tego sie przyznaje. Czasem nie pamietam poporzedniego dnia a czasem mom zawias okrutny. Przestaje dopiero wtedy gdy mnie coś nadchnie i przerwe mom przykładowo ok tygodnia. Potem znów sie rozkręcam. Musiało by sie coś nieprawdopodobnego stać żebym przestał chlać.

Dodano: 2010-02-04 00:47

ja ten weekend nie pilam, teraz za to przede mna wyzwanie, bo jest impreza.. bede cwiczyc silna wole :D do tej pory tylko raz na imprezie nie pilam - ale mialam wtedy kaca morderce teraz nie bedzie tak latwo :D

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Dodano: 2010-02-05 21:04

Z piciem jak z życiem, raz masz ochotę na nie raz nie, raz bierze cię na rzyganie a innym dniem nie.
Jak na siłowni, trening czyni mistrza

Każdy człowiek jest odpowiedzialny za swój los

Dodano: 2010-02-05 22:58

FAFAL napisał(a):
[quote:19e1cea3e5="sphinxia"]A czy ktoś z was tutaj pije codziennie?

Jo pija dziennie i do tego sie przyznaje. Czasem nie pamietam poporzedniego dnia a czasem mom zawias okrutny. Przestaje dopiero wtedy gdy mnie coś nadchnie i przerwe mom przykładowo ok tygodnia. Potem znów sie rozkręcam. Musiało by sie coś nieprawdopodobnego stać żebym przestał chlać.[/quote:19e1cea3e5]

A ja tak okresowo - pije codziennie przez kilka dni. Nie tak aby się uchlać, ale raczej drink na lepszy sen. Potem wielki wyrzut sumienia i jakiś czas nic. Ale bez tego ciężko zasnąć
Potem powtórka z rozrywki.
I wprawa jest. Potem jak siąde z chłopakami to potrafimy 4 lub 5 połówek obrócić w trzy osoby :-/

Myślę jednak żeby aż tak jak Ty to się nie rozpijać

Dodano: 2010-02-06 01:32

Alcohol?,w poczatkowej fazie oglupiacz i rozweselacz,pozniej troszeczke wieje nuda :)

Dodano: 2010-02-06 11:16

DEMONEMOON napisał(a):
Alcohol?,w poczatkowej fazie oglupiacz i rozweselacz,pozniej troszeczke wieje nuda :)

WIEJE NUDĄ hmmm ciekawe bardzo ciekawe stwierdzenie i dlatego nie byda sie w to wgłębioł.

Dodano: 2010-02-08 16:30 Zmieniono: 2010-02-08 16:30

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

Nie przypuszczałam nigdy, że piweczko tak bardzo potrafi uspokoić emocje. Kolejny ciąg. Chyba jestem słaba. Niedobrze.

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Dodano: 2010-02-08 18:37

to może wieczorową zimową porą rum z coca colą? :D

Dodano: 2010-02-08 22:46

DEMONEMOON napisał(a):
zależy od towarzystwa w jakim się pije Oby nie było to towarzystwo lusta :-> wtedy może powiać nudą

Dodano: 2010-02-09 13:44

Inteligentny człowiek i po aloholu się nie nudzi

Dodano: 2010-02-09 14:55

Aerandir napisał(a):
[quote:fa3bdb28dc="DEMONEMOON"]Alcohol?,w poczatkowej fazie oglupiacz i rozweselacz,pozniej troszeczke wieje nuda :)
zależy od towarzystwa w jakim się pije Oby nie było to towarzystwo lusta :-> wtedy może powiać nudą [/quote:fa3bdb28dc]

to zależy od pijącego.
i od lustra.

Dodano: 2010-02-09 19:32

40i4 napisał(a):
Inteligentny człowiek i po aloholu się nie nudzi

He,idąc dalej zapewne inteligenty człowiek nie musi siegac po alkohol,gdyz nie ma czasu na pierdoły

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło