Samotność. Strona: 21

Dodano: 2008-05-19 18:27

Ludzie do samotności nikt się nie przyzwyczai...człowiek jest stworzony dotego żeby obcować i być z innymi ludźmi...ja też myślałam że się przyzwyczaiłam do samotności, ale ja sobie tylko to wmawiałam...w podświadomości nikt niechce być sam ...

Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.

Dodano: 2008-05-19 20:19

samotność kto zyje w niej od początku nie odczuwa czasem potrzeby bycia z kimś bo po co
ale osoba ktura jest samotna bo straciła kogoś... w pewnym sęsie umiera zamykając sie w sobie cierpieniu... ;<

Re: samotność Dodano: 2008-05-19 22:36

AngelOfDeath napisał(a):
[quote:a8f48a8bab="Lilijka"]a gdy ta samotność nie jest z naszego własnego wyboru to wtedy też da się żyć...
tylko nieco trudniej to wychodzi. do wszystkiego można się zawsze przyzwyczaić i po czasie staje się to normalnością...

tak ale to nie jest takie proste , ciężko się przyzwyczaić[/quote:a8f48a8bab]

na początku i owszem, trudno.
tak samo jak trudno jest nam przyzwyczaić się do każdej nowej sytuacji w naszym życiu...
ale po czasie wszystko wraca do normy, na nowo staje się naszą "rzeczywistością" w której żyjemy, chodzimy do pracy/szkoły itp. itd.
wszystko co nowe jest dziwne i napawa lękiem, a czas leczy rany i przyzwyczaja do większości sytuacji.

Dodano: 2008-05-20 08:44

bosh... jak tak czytam wypowiedzi kogos kto ma 15 lat czy tam 16 i pisze ze juz nikogo nie spotka to rece i cycki mi opadaja :wink: gdzie wyscie sie uchowali? :?

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Re: samotność Dodano: 2008-05-20 09:06

Lilijka napisał(a):
[quote:b22f4d9f0e="AngelOfDeath"][quote:b22f4d9f0e="Lilijka"]a gdy ta samotność nie jest z naszego własnego wyboru to wtedy też da się żyć...
tylko nieco trudniej to wychodzi. do wszystkiego można się zawsze przyzwyczaić i po czasie staje się to normalnością...

tak ale to nie jest takie proste , ciężko się przyzwyczaić[/quote:b22f4d9f0e]

na początku i owszem, trudno.
tak samo jak trudno jest nam przyzwyczaić się do każdej nowej sytuacji w naszym życiu...
ale po czasie wszystko wraca do normy, na nowo staje się naszą "rzeczywistością" w której żyjemy, chodzimy do pracy/szkoły itp. itd.
wszystko co nowe jest dziwne i napawa lękiem, a czas leczy rany i przyzwyczaja do większości sytuacji.[/quote:b22f4d9f0e]

Masz rację człowiek potrafi się do wszystkiego przyzwyczaić. Wystepują chwile załamania ale z czasem wszystko nabiera jakiegoś sensu. A lęk przed nowym zawsze będzie taki sam

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Dodano: 2008-05-20 14:24

minawi napisał(a):
cycki mi opadaja

No no o piersiach rozmawiamy wyszczególnionym do tego temacie

Cytat:
ak czytam wypowiedzi kogos kto ma 15 lat czy tam 16 i pisze ze juz nikogo nie spotka

Cytat:
wyscie sie uchowali?

Kiedyś było pokolenie EMTIVI, które żyło i przeobrażało się z czasem, a teraz - jest pokolenie FoRTivi, które chce aby życie pędziło jak dzika świnia :D Ale po co?

Mam pytanie do wszystkich pisujących w tym temacie - o samotności. Bo ciekawi mnie jedna rzecz, ze względu, że temat jest dość atrakcyjny i ostatnio częściej odwiedzany niż w temacie "czego se słuchacie". Zastanawiałem się o tym przy goleniu<brody żeby nie było> - czy jak rozmawiacie o samotności tutaj, czujecie się po prostu lepiej, widząc, że sami nie jesteście jeżeli chodzi o kwestię samotności? Czy może to, że jeszcze bardziej Was świat samotni(czy to z wyboru czy nie), bardziej naciska na Wasze samopoczucie?

Dodano: 2008-05-20 14:55

Ja się czuje lepiej wiedząc że nietylko mnie dotyka samotność...ulżyło mi :|

Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.

Dodano: 2008-05-20 16:31

Allanon23 napisał(a):
[quote:2182d56ab0="minawi"]cycki mi opadaja

No no o piersiach rozmawiamy wyszczególnionym do tego temacie [/quote:2182d56ab0]

o ich opadaniu również? :twisted:

Allanon23 napisał(a):
[quote:2182d56ab0="minawi"]
Cytat:
jak czytam wypowiedzi kogos kto ma 15 lat czy tam 16 i pisze ze juz nikogo nie spotka

Kiedyś było pokolenie EMTIVI, które żyło i przeobrażało się z czasem, a teraz - jest pokolenie FoRTivi, które chce aby życie pędziło jak dzika świnia :D Ale po co?
[/quote:2182d56ab0]

No właśnie, tutaj się z Toba zgodzę, choć nie wiem czy dokładnie chodzi Tobie o to co mi: mianowicie, teraz będąc w gimnazjum a nawet w ostatnich klasach podstawówki aż nie wypada nie mieć "partnera" ( :wink: ) - ja wiem że czasy się zmieniają i że młodzież szybciej dojrzewa, no ale sory, jesli ktos sie czuje samotny bo nie ma drugiej połówki w wieku szkolnym to mi coś tu nie pasi, czy to jakiś mus czy co? albo bo co powiedzą inni? ja pierwszy raz zaczęłam z kimś "chodzić" (teraz to śmiesznie brzmi hehe) dopiero przed maturą :) a jesli sie czułam samotna to dopiero w duzo pozniejszym czasie, kiedy to ludzie zaczynali na serio sobie ukladac zycie i nie mieli czasu dla znajomych...

Gderam jak stara baba pewnie, no ale taki lajf 8)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2008-05-20 16:33

Wszyscy ludzie to egoisci każdy mysli tylko o sobie, o mnie nikt nie mysli tylko ja mysle o sobie - nienawidze ludzi !

Dodano: 2008-05-20 17:06

minawi napisał(a):
[quote:e4bd18efde="Allanon23"][quote:e4bd18efde="minawi"]cycki mi opadaja

No no o piersiach rozmawiamy wyszczególnionym do tego temacie [/quote:e4bd18efde]

[/quote:e4bd18efde]

A to opadają? to trza przytrzymać

Cytat:
No właśnie, tutaj się z Toba zgodzę, choć nie wiem czy dokładnie chodzi Tobie o to co mi: mianowicie, teraz będąc w gimnazjum a nawet w ostatnich klasach podstawówki aż nie wypada nie mieć "partnera" ( Wink ) - ja wiem że czasy się zmieniają i że młodzież szybciej dojrzewa, no ale sory, jesli ktos sie czuje samotny bo nie ma drugiej połówki w wieku szkolnym to mi coś tu nie pasi, czy to jakiś mus czy co? albo bo co powiedzą inni? ja pierwszy raz zaczęłam z kimś "chodzić" (teraz to śmiesznie brzmi hehe) dopiero przed maturą Smile a jesli sie czułam samotna to dopiero w duzo pozniejszym czasie, kiedy to ludzie zaczynali na serio sobie ukladac zycie i nie mieli czasu dla znajomych...

Gderam jak stara baba pewnie, no ale taki lajf Cool

Ano chodzi mi o to co Tobie :)

nienadmieniając tutaj jeszcze, że trza koniecznie w gimnazjum, a najlepiej już w "przedszkolu" - "zrobić ten pierwszy raz", bo tak mówi "Bravo", czy inne czasopisma o tematyce "psychologi młodzieżowej".

Młodzież po prostu się nakręca. Za szybko. Fakt szybko dojrzewają, z niektórymi 16 -sto latami naprawdę mądrze się rozmawia, że nieraz szczena wypada. Ale niestety, większa ilość młodzieżówki po prostu rozmyśla za dużo o chłopakach i dziewczynach. Inne elementy, pasje, zainteresowania które powinny się znaleźć w życiu -latki/latka - odchodzą gdzieś w bok. Potem narzeka, że jest mało interesujący, bo nie rozwinął swego wnętrza, że nie ma pasji, że nudny jest.

A to co wspominałaś, że w gimnazjum, podstawówce, nie mieć chłopaka to wstyd - cóż, chyba teraz o tym myślą w większości uczniowie szkół podstawowych. Potem nie dziwota, że w szkole rady se nie daje, bo w większości czasu spędza na kartce papieru pisząc - A.G + J.C = LOVE = SEX = Małżeństwo = DZieci = AŻ DO ŚMIERCI.

Każdy przechodził takowe zachowanie zapewne, tylko inaczej się je traktuje teraz w XXI wieku.

Myślenie w wieku młodzieńczym ciągle o dziołchach i chłopach, powoduje, że człowiek w przyszłości staje się mało cierpliwy. A to potem jest namiastką samotni, i tego bólu, z nią związanego.

Wyścig szczurów po prostu. Kto będzie miał szybko lepszą/lepszego. Mnie jakoś nigdy ten wyścig nie ciekawił. Moje kółka już przy starcie nie ruszyły z miejsca - ktoś nie dolał benzyny widocznie. Dzięki Bogu.

Dodano: 2008-05-21 16:14

Allanon23 napisał(a):

[...]nienadmieniając tutaj jeszcze, że trza koniecznie w gimnazjum, a najlepiej już w "przedszkolu" - "zrobić ten pierwszy raz", bo tak mówi "Bravo", czy inne czasopisma o tematyce "psychologi młodzieżowej".

All widzę, że studiowałeś dokładnie pisma psychologiczne :wink:

Allanon23 napisał(a):

Moje kółka już przy starcie nie ruszyły z miejsca - ktoś nie dolał benzyny widocznie.

raczej kółka Ci zapier... 8)
jak se sam nie polejesz to nie pojedziesz :twisted: fantasta, znasz kogoś kto benzynę dolewa z dobroci serca? :wink:

Jak dla mnie samotność to przywilej. Coraz rzadszy i coraz bardziej nieosiągalny patrząc z mego egoistycznego i hedonistycznego punktu widzenia. 8)

Dodano: 2008-05-21 16:33

Lucian napisał(a):
Wszyscy ludzie to egoisci każdy mysli tylko o sobie, o mnie nikt nie mysli tylko ja mysle o sobie - nienawidze ludzi !

Tak ja się zgadzam z Lucian'em. Nienawiść do człowieka. Wszyscy jesteśmy egoistami. Niech każdy myśłi o sobie! Ave!

"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"

Dodano: 2008-05-21 16:47

ado napisał(a):

All widzę, że studiowałeś dokładnie pisma psychologiczne :wink:

Mogę w ciemno zgadywać, co leży na ławce szkolnej gimnazjalistki. Tu nie chodzi o studiowanie, wynika to z obserwacji. Widać nie tylko mojej.

Cytat:
fantasta, znasz kogoś kto benzynę dolewa z dobroci serca? :wink:

Ano znalazło by się kilku. M.in ja.

Cytat:

Tak ja się zgadzam z Lucian'em. Nienawiść do człowieka. Wszyscy jesteśmy egoistami.

Egoizm jest jedną z głównych cech człowieka. Gdyby człowiek nie był egoistyczny, wątpię w to aby miał czas dla siebie. To zależy w jakim stopniu ten człowiek egoizm posiada. Ale to nie oznacza, że zaraz mam nie podawać ręki. Po za tym - ja sam osobiście wolę dawać, niż brać.

Dodano: 2008-05-21 18:00

minawi napisał(a):
[quote:5a966cf502="Allanon23"][quote:5a966cf502="minawi"]cycki mi opadaja

No no o piersiach rozmawiamy wyszczególnionym do tego temacie [/quote:5a966cf502]

Allanon23 napisał(a):
[quote:5a966cf502="minawi"]
Cytat:
jak czytam wypowiedzi kogos kto ma 15 lat czy tam 16 i pisze ze juz nikogo nie spotka

[/quote:5a966cf502]

No właśnie, tutaj się z Toba zgodzę, choć nie wiem czy dokładnie chodzi Tobie o to co mi: mianowicie, teraz będąc w gimnazjum a nawet w ostatnich klasach podstawówki aż nie wypada nie mieć "partnera" ( :wink: ) - ja wiem że czasy się zmieniają i że młodzież szybciej dojrzewa, no ale sory, jesli ktos sie czuje samotny bo nie ma drugiej połówki w wieku szkolnym to mi coś tu nie pasi, czy to jakiś mus czy co? albo bo co powiedzą inni? ja pierwszy raz zaczęłam z kimś "chodzić" (teraz to śmiesznie brzmi hehe) dopiero przed maturą :) a jesli sie czułam samotna to dopiero w duzo pozniejszym czasie, kiedy to ludzie zaczynali na serio sobie ukladac zycie i nie mieli czasu dla znajomych...

Gderam jak stara baba pewnie, no ale taki lajf 8)[/quote:5a966cf502]

hm,nie chodziło mi o partnera ,tylko o "dobrą" koleżankę, lub kogoś z kim mogła bym luźno porozmawiać,na każdy temat.i owszem,mocno przydramatyzowałam,ale miałam doła.cóż,ludzie z którymi dotychczas mam styczność albo myślą tylko o ślicznych pieskach,zabawkach z nici,a innym seks we łbie,jakoś nie czuje z nimi specjalnej więzi.jeśli chodzi o pisma które czytam,to tu też zawiode waszą induicjęrzekrój,polityka i forum,czsem national geographic.

"Ostrożnie stawiaj kroki Bo w sobie masz swój Hades I w sobie cień głęboki I bezład razem z ładem" J.Kaczmarski

Dodano: 2008-05-21 18:08 Zmieniono: 2008-05-21 18:21

Saskia napisał(a):

hm,nie chodziło mi o partnera ,tylko o "dobrą" koleżankę, lub kogoś z kim mogła bym luźno porozmawiać,na każdy temat.i owszem,mocno przydramatyzowałam,ale miałam doła.cóż,ludzie z którymi dotychczas mam styczność albo myślą tylko o ślicznych pieskach,zabawkach z nici,a innym seks we łbie,jakoś nie czuje z nimi specjalnej więzi.jeśli chodzi o pisma które czytam,to tu też zawiode waszą induicjęrzekrój,polityka i forum,czsem national geographic.

Moja intuicja jest nie zawiedziona. Raczej przytoczyłem problem, który poruszyła Minawi. Nie oceniałem Twej osoby, czy sposobu myślenia, zachowania.

Bardzo często człowiek ma tak, że często czuje się w grupie, jakby nie swój, jakby był innym niepasującym kawałkiem pewnych puzzli. Wtedy przyznaje - ucieka ku samotności. Wolę przebywać sam, niż się męczyć, bo nie pasuje do pewnej grupy.

Dodano: 2008-05-21 18:19

i tacy właśnie ludzie siadają przed komputerem i szukają 'przyjaciół' w internecie. nie narzekam na ich brak, niemniej to właśnie uczucie, że się 'nie pasuje' zachęca chociaż do rozmawiania z innymi on-line, którzy czują podobnie

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-21 18:54

Ostrożnie z tą siecią...

I prefer to remain silent

Dodano: 2008-05-22 08:13

gimnazjum to chyba najgłupszy okres przyznaje :wink: dobrze mieć zawsze odskocznię od życia codziennego choćby w postaci takiego fora

"Ostrożnie stawiaj kroki Bo w sobie masz swój Hades I w sobie cień głęboki I bezład razem z ładem" J.Kaczmarski

Dodano: 2008-05-22 10:55

dokładnie, ja tylko jak byłam w gimnazjum nie wiedziałam co to forum internetowe, siedziałam zatem na czacie wirtualnej polski -muzyka. teraz na tym czacie nie ma już nic ciekawego, ani tej ekipy co dawniej.

Carpe jugulum

Dodano: 2008-05-22 13:46

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

W obecnych czasach dzieci "szybciej się rozwijają" (tylko nie w tą stronę, co potrzeba). Dziewczynki żyją w świecie kompleksów, gdzie reguły podrywania dyktują ładniejsze koleżanki. Skoro inne " mają chłopaka ", one też chcą. Naoglądają się głupich komedii romantycznych i rozpaczają, nie mając nawet pojęcia o samotności. Szybko postępujący proces. Za niedługo przedszkolaki zaczną narzekać, że nikt ich nie kocha.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-05-23 08:03

jeszcze gorzej jak takiego małego biedaka nakręca jeszcze nad ambitna matula,za skrajne przekłady mogą posłużyć wybory małej miss w Ameryce,gdzie opalone z natrysku parolatki paradują w bieliźnie i podwijają sobie majtki by dostać więcej punktów lub cudna gra internetowa "miss bimbo".a potem wyrastają wyżej przytoczone już przykłady

Dodano: 2008-05-23 13:04

eh dzieci... kardzy był dzieckiem [może ktoś tu jest jeszcze?] Jedni mieli lepsze dziecinstwo drudzy gorsze... zycie.

Gimnazjum... eh kiedyś bylo dobrze bylo 8 klas podstawówki i liceum [o tak ujme] i dzieci lepiej dorastaly , a teraz gimnazjum... eh to jest donrzenie by być lepszem/fajniejszym
on innych... A co z tymi co niegonią za innymi, od jakby odmięcami , i często reszta grupy ich nieakceptuje z często tego powodu ze są 'INNI" czesto bywa ze wlasnie sa dojrzalsi
Gimnazjum to tylko niepotrzebny stres dla pewnych osub "dzieci"

Dodano: 2008-05-23 18:27 Zmieniono: 2008-05-25 11:23

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Wszechogarniająca komercja i że tak wrzucę wszystko do jednego wora i ochrzczę nazwą "masówka" zrobiły swoje. Do tego dochodzą wygórowane ambicje rodziców rekompensujących sobie kosztem dzieci własne niedostatki, bądź też totalny brak zainteresowania. Młodemu człowiekowi nietrudno zagubić się w takim świecie, zwłaszcza, że ma nikogo, kto wskazałby drogę. Starają się zatem "doścignąć" pod każdym względem rówieśników, by zyskać ich akceptację.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-05-24 12:08

trafnie ujęte wampirku!

Dodano: 2008-05-25 11:23

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Nic nowego nie odkryłam, ale dziękuję.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło