Dodano: 2013-01-09 21:08
Theatre des Vampires: np. La danse macabre du vampire, lub lady in black, angel of lust 
Dodano: 2013-01-09 21:40
| amaranth4ever napisał(a): |
Theatre des Vampires: np. La danse macabre du vampire, lub lady in black, angel of lust ![]() |
Dzięki. :-) Bardzo fajny zespół. :-) Chyba poszukam więcej. Kawałki rewelacyjne na imprezę. Idealnie wpisują się w nastrój o jaki mi chodzi.
Dodano: 2013-01-09 21:52
Jeżeli chodzi o nastrój to
formacja Bella Morte i utwor The Quiet
Klimat jak niewiem co na taka imprezkę.
Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.
Dodano: 2013-01-09 21:52
| saurus napisał(a): |
| Co so mocnej muzyki na inprezie.
Sadze ze napewno znajda sie osiby ktore gustuja w takich klimatach. Mozna od czasu do czasu Wlaczyc cos mocnego by kazdy mial cos dla siebie wkincu to dla nas. Moje propozycje na taka impreze jezeli chodzi o muzyke. Manowar Hammerfall W A S P Saxon Noze nawet tajie utwory Bathorego jak Boy czy Black Diamond Silverwuing A z utworow klimatycznych. To zespol Tales of Dark i urwor The Majestic. Oczywiscie to sa tylko moje propozycje z wielu. |
Tales of Dark nie znałam, ale z pierwszego odsłuchu ogromnie mi się podoba. Uwielbiam taką muzykę. :-) Słucham więc dalej.
I znowu poznało się coś nowego. To tak a propos mojej wcześniej wypowiedzi, że w muzie stale odnajduje się coś, czego wcześniej się nie znało... I tym odkryciom nie ma końca.
I czekam na dalsze propozycje muzy.
Dodano: 2013-01-09 21:53
Tak mi sie nasunal ten zespol.
album pt.:Nightbread of Macabria..jesli sie nie myle,tam maja lepsze kawalki,a przynajmniej wpadajace w ucho i nadajace sie na impreze : )
Dodano: 2013-01-09 21:55
Wydaje mi sie ze to jeden z mniej znanych zespolow..ale muzyka jest niezla..nadaje sie 
Dodano: 2013-01-09 22:04
Wydaje mi sie ze to jeden z mniej znanych zespolow..ale muzyka jest niezla..nadaje sie ![]() |
Ja kiedyś o nich słyszałam, ale bez sensu nie sprawdziłam co i jak grają. Na szczęście mam szansę to nadrobić. :-) A klimacik genialny. :-) A która płyta jest najlepsza? Z tego co patrzyłam nagrali ich całkiem dużo...
Dodano: 2013-01-09 22:06
| Tak mi sie nasunal ten zespol.
album pt.:Nightbread of Macabria..jesli sie nie myle,tam maja lepsze kawalki,a przynajmniej wpadajace w ucho i nadajace sie na impreze : ) |
W sumie to już mi odpowiedziałaś na moje pytanie...
Dodano: 2013-01-09 22:10
To jedziemy dalej zespol Crematory
w zasadzie Ogolnie grają dobrze
ale polecam takie utwory jak.
Memory
Waiting
Say Goidby e
For love
The fallen
Unspoken
Fly
Tears of time
Dodano: 2013-01-09 22:13
np. Laibach,god is lsd ,agressiva 69,desdemoma,santa hates you,velved acid christ,project hate,stary Pain,aesthetic perfection, a z mwtalowych az sie boje rozpisywac....
jedzie ktos na Ironow
Kropla drąży skałę
Dodano: 2013-01-09 22:26
Spoko...mysle ze moze Within Temptation..w starszych albumach i growl pojawia sie,mniej jest czystego wokalu Sharon,bo z tych nowszych np. Unforgiven utwory wydaja sie byc takie zwyczajne,aczkolwiek wolalistka pokazuje ze po za 4 oktawowym spiewem stac ja na wyspiewane nizszych dzwiekow. Juz to wszystko nie jest takie wzniosle i mroczne...poza tym starsze utwory,nie oszukujmy sie maja swoj klimat. I beda mialy. Do nich chce sie wracac. No,wiec co do starszych albumow..to np: pierwszy tego zespolu: pt, Enter, i utwory tj: gatekeeper,blooded,enter,restless,pearls of light. Warty uwagi jest tez album: Mother Earth (jillian,angels,pain,memories,aquarius,) i moja ulubiona piosenka pt 'somewhere' w zasadzie moglabym ja tam zaspiewac :D hehe :) no,ale poza tym to overcome,the swan song..w sumie caly album jest genialny. Polecam. I album the 'Heart of everything' ( the howling,frozen,the cross,all i need,forgiven) . To tyle...,mysle ze co do tych utworow nie byloby wielkiego sprzeciwu w koncu to te klimaty 
Dodano: 2013-01-09 22:33
O Within Temptation też myślałam, tyle tylko, że zapomniało mi się wpisać... Dla mnie najlepsze to Enter, Mother Earth i The silence force. Ogólnie mają dużo imprezowych kawałków. Jeśli nie znasz, to polecam EP The dance. To jeszcze z pierwszego okresu działalności. Jest świetna. :-) A zaśpiewać zawsze możesz - kolejna atrakcja. Niestety ja nie dołączę. Wydaje mi się, że mimo dużego zaangażowania dość solidnie zawodzę... Nie ten głos. 
Dodano: 2013-01-09 22:37
| rob1708 napisał(a): |
| np. Laibach,god is lsd ,agressiva 69,desdemoma,santa hates you,velved acid christ,project hate,stary Pain,aesthetic perfection, a z mwtalowych az sie boje rozpisywac....
jedzie ktos na Ironow |
Coś tam z tych kapel kojarzę, dzięki znajomym, którzy słuchają takiej muzy. Co do metalowych, to ja też mogłabym dużo wymieniać. Wypisałam jednak te, które są do zaakceptowania przez osoby lubiące lżejszą muzę. Testowałam na ludziach preferujących electro i rocka.
Dodano: 2013-01-09 22:37
klasyk Fields of the nephilim ,ukochane My Dying Bride,Paradise Lost/Shedes of God,Icon/,Manowar,Bathory
Kropla drąży skałę
Dodano: 2013-01-09 22:44
To może coś z Gotyku.
Unheilig utwory
Mina Lisa
Komm zu mir
Dodano: 2013-01-09 22:55
Myślę też by coś z Kata zapadać np
Łza dla cieniow minionych.
Myślę że ludzie będą śpiewać nawet.
Zawsze tak jest:-)
Dodano: 2013-01-09 22:56
| LuthienYavetil napisał(a): |
O Within Temptation też myślałam, tyle tylko, że zapomniało mi się wpisać... Dla mnie najlepsze to Enter, Mother Earth i The silence force. Ogólnie mają dużo imprezowych kawałków. Jeśli nie znasz, to polecam EP The dance. To jeszcze z pierwszego okresu działalności. Jest świetna. :-) A zaśpiewać zawsze możesz - kolejna atrakcja. Niestety ja nie dołączę. Wydaje mi się, że mimo dużego zaangażowania dość solidnie zawodzę... Nie ten głos. ![]() |
Faktycznie swietny jest...i fajnie byloby zaspiewac go na dwa glosy...
Nie chcialabym sie chwalic bo tego nie lubie,ale potrafie wysoko spiewac i bez problemu wyciagam tak wysokie dzwieki.
Jesli dasz mi znac kiedy i gdzie bylaby ta impreza zorganizowana to moze udaloby mi sie zebrac zespol i spreparowac cos. Dodatkowy koncert przyciagnalby ludzi.
Dodano: 2013-01-09 23:00
| Myślę też by coś z Kata zapadać np
Łza dla cieniow minionych. Myślę że ludzie będą śpiewać nawet. Zawsze tak jest:-) |
o tak zgadzam sie! Koniecznie! Kat to klasyka..
Dodano: 2013-01-09 23:14
gdzie mozna Was usłyszec,szykujecie koncerty jakie klimaty,moze nazwa w koncu trza wspierac scene
Kropla drąży skałę
. Dodano: 2013-01-10 10:37
Wydaje mi się że jeżeli ma powstać ta impreza
To może warto było by jej dać odpowiednia nazwę?
Bez watpienia imprezy z nazwami przyciagaja ale i
też to świadczy o powadze takiej imprezy.
Dodano: 2013-01-10 14:54
[quote:6896c62936="LuthienYavetil"]O Within Temptation też myślałam, tyle tylko, że zapomniało mi się wpisać... Dla mnie najlepsze to Enter, Mother Earth i The silence force. Ogólnie mają dużo imprezowych kawałków. Jeśli nie znasz, to polecam EP The dance. To jeszcze z pierwszego okresu działalności. Jest świetna. :-) A zaśpiewać zawsze możesz - kolejna atrakcja. Niestety ja nie dołączę. Wydaje mi się, że mimo dużego zaangażowania dość solidnie zawodzę... Nie ten głos. ![]() |
Faktycznie swietny jest...i fajnie byloby zaspiewac go na dwa glosy...
Nie chcialabym sie chwalic bo tego nie lubie,ale potrafie wysoko spiewac i bez problemu wyciagam tak wysokie dzwieki.
Jesli dasz mi znac kiedy i gdzie bylaby ta impreza zorganizowana to moze udaloby mi sie zebrac zespol i spreparowac cos. Dodatkowy koncert przyciagnalby ludzi.
[/quote:6896c62936]
A może masz jakieś swoje nagrania? Fajnie by było posłuchać.
. Dodano: 2013-01-10 14:59
| Wydaje mi się że jeżeli ma powstać ta impreza
To może warto było by jej dać odpowiednia nazwę? Bez watpienia imprezy z nazwami przyciagaja ale i też to świadczy o powadze takiej imprezy. |
Nazwa to podstawa. Bezimienne "gothic party" wydaje się mniej mroczne.
Poza tym dzięki odpowiedniej nazwie zainteresowani od razu wiedzą, czego oczekiwać po imprezie.
Istnieją pewne koncepcje - na razie wersje robocze. Jeśli są jakieś pomysły odnośnie nazwy i chcecie się nimi podzielić - piszcie. Mogą być przecież dużo lepsze niż te, które ja mam na myśli.
. Dodano: 2013-01-10 15:06
| [quote:cad4dcfbee="saurus"]Wydaje mi się że jeżeli ma powstać ta impreza
To może warto było by jej dać odpowiednia nazwę? Bez watpienia imprezy z nazwami przyciagaja ale i też to świadczy o powadze takiej imprezy. |
Poza tym dzięki odpowiedniej nazwie zainteresowani od razu wiedzą, czego oczekiwać po imprezie.
Istnieją pewne koncepcje - na razie wersje robocze. Jeśli są jakieś pomysły odnośnie nazwy i chcecie się nimi podzielić - piszcie. Mogą być przecież dużo lepsze niż te, które ja mam na myśli.
[/quote:cad4dcfbee]
Na przykład impreza u Stasia;d
. Dodano: 2013-01-10 15:15
| DonVitteo napisał(a): |
| [quote:e6709b99ee="LuthienYavetil"][quote:e6709b99ee="saurus"]Wydaje mi się że jeżeli ma powstać ta impreza
[/quote:e6709b99ee]
Na przykład impreza u Stasia;d[/quote:e6709b99ee]
Rzeczywiście bardzo wysublimowana nazwa... Niemal strzał w dziesiątkę... Sądzę, że u "u Mrocznego vel Krwawego Stanisława" byłaby znacznie lepsza.
Byłabym jednak wdzięczna za nieco bardziej subtelne pomysły...
. Dodano: 2013-01-10 15:47
| [quote:3702442561="DonVitteo"][quote:3702442561="LuthienYavetil"][quote:3702442561="saurus"]Wydaje mi się że jeżeli ma powstać ta impreza
[/quote:3702442561]
Na przykład impreza u Stasia;d[/quote:3702442561]
Rzeczywiście bardzo wysublimowana nazwa... Niemal strzał w dziesiątkę... Sądzę, że u "u Mrocznego vel Krwawego Stanisława" byłaby znacznie lepsza.
Byłabym jednak wdzięczna za nieco bardziej subtelne pomysły...
[/quote:3702442561]
Krwawy Sabath, Transylwańskie disco, Czahtickie raegge, możliwości jest wiele.