Alkohol. Strona: 98

Dodano: 2010-11-07 11:30

Ceiphied napisał(a):
Dziś poszło Staropolskie w puszcze na klatce schodowej podczas deszczu ..z przyjaciółką heh..romantycznie ??

Piłem to coś ostatnio. Bez urazy, ale to jest niezły syf ;] Smakuje podobnie jak Ambrosius, czy też Ogniste. Po ognistym miałem niemiłe przeżycia i raczej nie polecam. Ogólnie preferuje browar importowany z Warmii i Mazur. Dobrze mi wchodzi np. Orkiszowe z miodem :]

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2010-11-07 11:47

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Szmytu napisał(a):
[quote:2e840d1e44="Ceiphied"]Dziś poszło Staropolskie w puszcze na klatce schodowej podczas deszczu ..z przyjaciółką heh..romantycznie ??

Piłem to coś ostatnio. Bez urazy, ale to jest niezły syf ;] Smakuje podobnie jak Ambrosius, czy też Ogniste.[/quote:2e840d1e44]

A co to ja te piwo produkowałam ,że mam się niby nie obrażać ? 4 zł było wczoraj w kieszeni i tak się cieszyłam ,że mnie stać .

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2010-11-07 14:19

Poszło wczoraj lubuski gin smak wody kolońskiej tradycyjnie specjal

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Dodano: 2010-11-07 14:35

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Nie przepadam za ginem. ;-]

Dodano: 2010-11-07 14:42

ja też nie wole Jana 3 Sobieskiego

Dodano: 2010-11-07 17:12

Ceiphied napisał(a):
Nie przepadam za ginem. ;-]

Bluźnisz

Dodano: 2010-11-10 17:23

Palmus napisał(a):
Poszło wczoraj lubuski gin smak wody kolońskiej tradycyjnie specjal

Bo się spsuł lubuski, kiedyś był lepszy

Jak już gin, to lepiej innej marki, chociaż drogie to cholerstwo.
Generalnie tequila jest smaczniejsza, jeszcze z limonką i solą :-)

Dodano: 2010-11-10 21:47

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Zauważyłam , że na półkach z alkoholem często ubywa białe wino Tokaj. Faktycznie takie dobre ??

Dodano: 2010-11-13 00:36

piwo Remus słodkie i smaczne i tanie

Dodano: 2010-11-13 04:09

Ceiphied napisał(a):
Zauważyłam , że na półkach z alkoholem często ubywa białe wino Tokaj. Faktycznie takie dobre ??

Zależy o jakim Tokaju mowa. Najczęściej spotykany w naszych sklepach Tokaj, to Furmint, zupełnie przeciętny, o stosunkowo niskiej cenie.
Znacznie lepszy jest Tokaj Aszu, którego jakość wyznacza ilość puttonów winogron Aszu, dodanych do jednej beczki podstawowego wina. Tu cena jest znacznie wyższa, i rośnie wraz z ilością puttonów.
Najwspanialszym i zarazem najrzadszym jest Tokaj Eszenica (który zawiera ponad 6 puttonów), którego niestety nie miałem okazji próbować.
Ceny takiego Tokaju bywają kosmiczne. :)

Dodano: 2010-11-13 20:20

Palmus a to piwo Remus to można też w Poznaniu dostać? Bo go tam jeszcze nie widziałam.

Dodano: 2010-11-13 20:50

nie wiem nie byłem w poznańiu a piwo jest z czesto kaszebszcze z kolbud wyroby Amber

Dodano: 2010-11-13 20:52

Aha to jak następnym razem wybiorę się z moim Kochaniem do Gdyni to może go spróbujemy:)

Dodano: 2010-11-14 17:10 Zmieniono: 2010-11-14 17:20

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Gotthorm napisał(a):
[quote:3a846a555e="Ceiphied"]Zauważyłam , że na półkach z alkoholem często ubywa białe wino Tokaj. Faktycznie takie dobre ??

Zależy o jakim Tokaju mowa. Najczęściej spotykany w naszych sklepach Tokaj, to Furmint, zupełnie przeciętny, o stosunkowo niskiej cenie.
[/quote:3a846a555e]

Coś mi się wydaje , że chyba to jest właśnie Furmint. Następnym razem sprawdzę czy są te inne co wymieniłeś.
Słyszałam, że wina El Sol są dobre .

Dodano: 2010-11-15 16:54

Ceiphied napisał(a):
Słyszałam, że wina El Sol są dobre .

El Sol, nie próbowałem.
Dla smaku wina największe znaczenie mają, szczepy winorośli których owoce były użyte do jego produkcji. Jeżeli jesteśmy w stanie określić nasze ulubione szczepy, możemy niemal bezbłędnie, wybierać te wina które odpowiadają nam smakowo.
Osobiście lubię wina czerwone, wytrawne np. hiszpańskie wino Rioja, podstawowe wina z regionu Bordeaux, lub przy odrobinie szaleństwa, kupię sobie butelkę włoskiego wina Barolo, z Piemontu. :)

Dodano: 2010-11-25 14:40

Palmus napisał(a):
piwo Remus słodkie i smaczne i tanie

U nas w pewnej knajpie wszyscy to piją. Sam dużo ich już mam wypite, ale jakoś ostatnio mi zbrzydło, bo zacząłem gustować w importowanych piwach, a Remus to nasza miejscowa tanizna;] Smak ma przeciętny, podchodzący pod Specjala, ale bardziej kwaśny. Może dlatego, że w składzie ma witaminę C

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2010-11-25 15:55

Szmytu napisał(a):
[quote:bb3033959b="Palmus"]piwo Remus słodkie i smaczne i tanie

U nas w pewnej knajpie wszyscy to piją. Sam dużo ich już mam wypite, ale jakoś ostatnio mi zbrzydło, bo zacząłem gustować w importowanych piwach, a Remus to nasza miejscowa tanizna;] Smak ma przeciętny, podchodzący pod Specjala, ale bardziej kwaśny. Może dlatego, że w składzie ma witaminę C [/quote:bb3033959b]

To możliwe, że mnie i Jarkowi zasmakuje, skoro podobne do Specjala:)

Dodano: 2010-11-26 21:05

Jakiś czas temu w markecie pip można było kupić za trzy dyszki dwie butelki wytrawnego wina "Cote du Rhone". Nawet niezłe, w smaku delikatne, a kolor prawie czarny - przypomina mi mój granacik schowany w kieszonce <lol>
Właśnie dopijam drugą butelkę, bo pierwsza poszła już w moje urodziny

Dodano: 2010-11-26 21:22

Właśnie otworzyłam butelkę Chianti, prosto z Toskanii:)Polecam, wysmienite!

Dodano: 2010-11-26 21:29

A ja ide do Żabki po dwa Piasty Jasne szkło ;]

Nie ma rzeczy niemozliwych

Dodano: 2010-11-26 22:20

No to zdrówko :-)

Dodano: 2010-11-26 22:29

Piast nr 1 otwarty

Nie ma rzeczy niemozliwych

Dodano: 2010-11-26 22:29

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Polecam wino deserowe Cherry od Bartexa . ;-]

Dodano: 2010-11-26 22:37

ja polecam wino własnej roboty z winogron buraków i ziemniaków 36 dni moc bimber wino.

Dodano: 2010-11-26 23:04

Ceiphied napisał(a):
Polecam wino deserowe Cherry od Bartexa . ;-]

Piłam to, słodkie w pizdu, ale faktycznie smaczne :-)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło