Alkohol. Strona: 101

Dodano: 2011-01-07 23:16 Zmieniono: 2011-01-07 23:16

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

sphinxia napisał(a):
[quote:5a3a1ec5bd="Ceiphied"][quote:5a3a1ec5bd="Nuta"]Na Sylwester piłam 3 piwa i szampan Michelle.

Pozdrowienia dla Biedronki . ;-][/quote:5a3a1ec5bd]

Taaaaaaaaaak?
No to pozdrowienia <lol>

[/quote:5a3a1ec5bd]

Kobieto...Michelle za niecałe 5 zł wchodzi jak malina hehe

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-01-07 23:19

Ceiphied napisał(a):
[quote:897fe285da="sphinxia"][quote:897fe285da="Ceiphied"][quote:897fe285da="Nuta"]Na Sylwester piłam 3 piwa i szampan Michelle.

Pozdrowienia dla Biedronki . ;-][/quote:897fe285da]

Taaaaaaaaaak?
No to pozdrowienia <lol>

[/quote:897fe285da]

Kobieto...Michelle za niecałe 5 zł wchodzi jak malina hehe[/quote:897fe285da]
U mnie np.już jest po 5,20zł.
Szampana akurat chwalę,bo Michelle też dobry jest w smaku.Ale piwa z Biedronki-nie polecam! ;D

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubi&#261;,gdy odnosisz sukces.

Dodano: 2011-01-07 23:24

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Fuck.. Co tak drogo ?! ;-D

Dodano: 2011-01-07 23:30

He he ..dzieciaki Ja już nie pamiętam smaku "win prostych " ..Jednak polecam z prawdziwych szampanów takiego niedrogiego : Moet & Chandon Brut Imperial AOC Champagne ( około 250-300 zyli )a w międzyczasie po prostu burboniki i whiskacze ale nie tanie bo wątróbki szkoda ...Młodzi jesteście to jeszcze macie w miarę zdrową ..

..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

Dodano: 2011-01-07 23:45

HBVILK napisał(a):
He he ..dzieciaki Ja już nie pamiętam smaku "win prostych " ..Jednak polecam z prawdziwych szampanów takiego niedrogiego : Moet & Chandon Brut Imperial AOC Champagne ( około 250-300 zyli )a w międzyczasie po prostu burboniki i whiskacze ale nie tanie bo wątróbki szkoda ...Młodzi jesteście to jeszcze macie w miarę zdrową ..

faktycznie to jest zajebiście drogi szampan,a od win i czego innego wątroby mi i nikomu tu nie szkoda

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Dodano: 2011-01-07 23:46

Ze "stonki" to mogę polecić soki owocowe oraz orzeszki solone, no i dobra też była tequila srebrna chyba za niecałe 20 zeta
Generalnie teraz bliżej mam do Aldi, a stamtąd polecam też orzeszki solone, tanie dobre chipsy (2zl a nie 6), Bettinger - szampan za niecałe 5 zeta, makaron do spagetti, mięso mielone garmażeryjne, bułki z ziarnem - 45 gr sztuka, twarożek niewodnisty, whisky za jakieś 32 zeta, a jakościowo lepsze od Red Labela!!!
Pewnie kilka innych produktów też by się przydało wpisać na listę, ale nie próbowałam wszystkiego.
Nie polecam zupek błyskawicznych, te Knorra i Winiar są jednak lepsze

Dodano: 2011-01-08 08:13

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

HBVILK napisał(a):

Hmmm, skoro ktoś ze Szwecji odezwał się w temacie, co zapytam o Aqvavit. Nie piłem, nie znam, ale jeśli jesteś w stanie ocenić ten trunek jakoś względem innych to byłoby fajnie wiedzieć.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2011-01-08 10:17

Ceiphied napisał(a):
Fuck.. Co tak drogo ?! ;-D

Nowy rok wita nas podatkiem vat 23%,hehe.

Sphinxia,a Amino to co?

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubi&#261;,gdy odnosisz sukces.

Dodano: 2011-01-08 12:10

Yngwie napisał(a):
[quote:8d812f64d9="HBVILK"]He he ..dzieciaki Ja już nie pamiętam smaku "win prostych " ..Jednak polecam z prawdziwych szampanów takiego niedrogiego : Moet & Chandon Brut Imperial AOC Champagne ( około 250-300 zyli )a w międzyczasie po prostu burboniki i whiskacze ale nie tanie bo wątróbki szkoda ...Młodzi jesteście to jeszcze macie w miarę zdrową ..

Hmmm, skoro ktoś ze Szwecji odezwał się w temacie, co zapytam o Aqvavit. Nie piłem, nie znam, ale jeśli jesteś w stanie ocenić ten trunek jakoś względem innych to byłoby fajnie wiedzieć.[/quote:8d812f64d9]Aqvavit czy inaczej Akewit lub Alborg czy jak jeszcze tam go zwał po prostu kminkowa w smaku wóda czasami bardziej koperkowa ,pita ,zmrożona bo inaczej się tego nie da przełknąć ,w małych ilościach raczej po posiłku ( podobnie jak Limoncino we Włoszech ) .Pewnie da się tym nawalić tylko po co się męczyć ...Dla mnie to tradycyjny trunek degustowany zwyczajowo w święta tak jak np. tradycyjny śmierdzący śledz... A na literkę A to wolę zdecydowanie Absynt :)

..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

Dodano: 2011-01-08 12:15

Jasne i masz racje ,Po Absyncie widzisz dzwièki i s£yszysz kolory.... <cwaniak>

Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni

Dodano: 2011-01-08 12:46 Zmieniono: 2011-01-08 13:06

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

HBVILK napisał(a):
(podobnie jak Limoncino we Włoszech ) .Pewnie da się tym nawalić tylko po co się męczyć ...Dla mnie to tradycyjny trunek degustowany zwyczajowo w święta tak jak np. tradycyjny śmierdzący śledz... A na literkę A to wolę zdecydowanie Absynt :)

No i takie porównania coś już mówią, ale rzadko się zdarzają dobrzy specjaliści od Italianistyki.

W Polsce chyba podobną rolę spełnia Śliwowica, ale właśnie ludzie porównują tu trunki po tym jak się nimi nawalić.

Temat francuskich win mnie nie interesuje właściwie, ale fajnie, że jest specjalista na forum. Nawet z klawiaturą z "francuskim akcentem", hehe.

Dodano: 2011-01-08 12:57

Yngwie napisał(a):
[quote:36b05b0d2a="Aliss"](podobnie jak Limoncino we Włoszech ) .Pewnie da się tym nawalić tylko po co się męczyć ...Dla mnie to tradycyjny trunek degustowany zwyczajowo w święta tak jak np. tradycyjny śmierdzący śledz... A na literkę A to wolę zdecydowanie Absynt :)

No i takie porównania coś już mówią, ale rzadko się zdarzają dobrzy specjaliści od Italianistyki.

W Polsce chyba podobną rolę spełnia Śliwowica, ale właśnie ludzie porównują tu trunki po tym jak się nimi nawalić.

Temat francuskich win mnie nie interesuje właściwie, ale fajnie, że jest specjalista na forum. Nawet z klawiaturą z "francuskim akcentem", hehe.[/quote:36b05b0d2a]

Hehehe,dzièki Yngvi ale jedno malenkie sprostowanie to co zacytowa£e$ jako ze "Aliss napisa£" to sà s£owa HBVILKa.Je$li chodzi o francuskie alkochole to ròwniez polecam Calve(twardy alkochol z jab£ek) oraz Shushen (podchodziç z wielkà ostrozno$cià) ktòry jest napojem spitytusowo podobnym na bazie miodu i potrafi zwaliç stado bykòw pod sto£y... <figielek>

Dodano: 2011-01-08 13:39

a ile to Calve i Sushen mają procentów?

Dodano: 2011-01-08 13:50

Benjamin Franklin powiedział: wino dostarcza człowiekowi mądrości, piwo wolności, a woda bakterii.
W wyniku niezliczonej ilości badań uczeni udowodnili, iż wypijając 1 litr wody dziennie, wchłaniamy rocznie 1 kg Escherichia Coli -bakterii znajdowanej w fekaliach.
Innymi słowy, pijąc wodę spożywamy rocznie kilogram gówna.
Natomiast pijąc piwo i wino (tequille, rum, whisky, wódkę lub inny napój wyskokowy) NIE ponosimy tego ryzyka, ponieważ alkohol podlega procesowi uzdatniania i oczyszczania poprzez gotowanie, warzenie, filtrowanie, destylację lub/oraz fermentację.
Pamiętaj: Woda = gówno. Wino, wódka, piwo = Zdrowie.
Dlatego znacznie lepiej jest pić wódkę i pleść głupstwa, niż pic wodę i być zasrańcem.Nie musicie dziękować mi za tę cenną informacjęrzekazuję ją w czynie społecznym.

Dodano: 2011-01-08 13:58

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

HBVILK napisał(a):

Pamiętaj: Woda = gówno. Wino, wódka, piwo = Zdrowie.

Aqvavit.

Szwedzcy naukowcy przynajmniej są szczerzy wobec siebie.

Dodano: 2011-01-08 14:13 Zmieniono: 2011-01-08 14:16

Juz dawno wiedzia£em ze woda jest niezdrowa dla organizmu i jedyna woda ktòrà sporzywam jest ta w kawie.Pamiètajcie o tym ze od wody siè rdzewieje ,natomiast piwo odrdzewia....<wysmiewacz> ...I jak to imç pan Zag£oba mawia£ trzeba podgryzaç sobie s£onecznik a piwem go zapijaç wtedy olej màdro$ci dostaje siè do g£owy,je$li natomiast kto$ ma cièzki dowcip to trzeba czego$ mocniejszego i wino bèdzie w sam raz...<cwaniak>

Dodano: 2011-01-08 14:22

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Aliss napisał(a):
Jasne i masz racje ,Po Absyncie widzisz dzwièki i s£yszysz kolory.... <cwaniak>

Ja nic nie widziałam ani nic nie słyszałam..

Dodano: 2011-01-08 14:23

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Hehe, no. Ostatnio któraś ze szwedzkich biathlonistek czy biegaczek narciarskich nie wystartowała w zawodach, bo się zatruła wodą. I się ludzie dziwili, jak to możliwe, że można się w Szwecji wodą zatruć .

Dodano: 2011-01-08 16:58

a tak swoją drogą polecam stronkę http://www.absynt.w3.pl/
znajdziecie tam wszystko włącznie jak samemu napędzić ,zdestylować ,zmacerować w domciu absynt .Polecam .Jedynie czego tam nie znalazłem to sposobu picia absyntu za pomocą karmelizacji cukru .Jak ktoś zna to proszę o podanie sposobu .

Dodano: 2011-01-08 17:00

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Nie babrałam sie z cukrem. Na surowo najlepiej ! hehe

Dodano: 2011-01-08 17:18

HBVILK napisał(a):
Benjamin Franklin powiedział: wino dostarcza człowiekowi mądrości, piwo wolności, a woda bakterii.

Kiedy w roku 1951, John Huston wraz z ekipą kręcił w Kongu Belgijskim i Ugandzie "Afrykańską królową", na pewnym etapie prace trzeba było przerwać, ze względu na epidemię czerwonki na którą zapadła cała ekipa, przez niezdatną do picia wodę. Zachorowała cała ekipa z wyjątkiem Humphreya Bogarta, który zamiast wody pił whisky.
John Houston powiedział później o Bogarcie: "Jego siłą była szkocka, wszyscy byliśmy na coś chorzy tylko nie Bogie" :)

Dodano: 2011-02-06 12:11

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Polecam Absolwent + napój Coctail Zone z Biedrony o limonkowym smaku.

Dodano: 2011-02-06 12:17

Ceiphied napisał(a):
Polecam Absolwent + napój Coctail Zone z Biedrony o limonkowym smaku.

ooo wypróbuję :) ale to nie dziś :D

Dodano: 2011-02-06 12:47

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Nicky_Humanity napisał(a):
[quote:bfd7a1a071="Ceiphied"]Polecam Absolwent + napój Coctail Zone z Biedrony o limonkowym smaku.

ooo wypróbuję :) ale to nie dziś :D[/quote:bfd7a1a071]

Spróbuj..Do tego cytrynka i lód...miodzio!

Dodano: 2011-02-06 13:25

Ostatnio odkryłam piwo Magnus z browaru Jagiełło z Chełma o smaku wiśniowym, ma 6% alko i występuje też w smaku czekoladowym

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło