Papierochy.... Strona: 41

Dodano: 2010-02-11 13:35 Zmieniono: 2010-02-11 13:39

Envy napisał(a):

Ze sprzedaży alkoholu państwo ma za dużo pięniedzy i nie opłaca im się wprowadzać prohibicji :)

Co innego prohibicja (zakaz PRODUKCJI NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH), a co innego ZAKAZ PALENIA PAPIEROSÓW w określonych miejscach...
(temat dot. palenia papierosów)

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2010-02-11 13:46

Wiem, wiem, ale wychodzi na to samo - państwo ma z tego korzyści, czy ze sprzedaży jednego czy drugiego - o to mi chodziło. No to odniose się do sprawy jako niepaląca - dopóki ktoś mi nie dmuchnie dymem papierosowym prosto w twarz to jest git. Fakt, że jak chodze do knajp to wychodze śmierdząc jak popielniczka i wdycham to świństwo, ale równie dobrze wdycham szkodliwe związki idąc chodnikiem koło ulicy. Odnośnie tej ustawy co chcą ją niby wprowadzić to moim zdaniem to będzie martwy przepis. A ciekawe co z osobami, które palą tzw. e-papierosy. Im też nie będzie wolno palić?

Dodano: 2010-02-11 18:08

paląc e-papierosy wydycha się parę wodną, nie dym więc sądzę, że zezwolą na ich palenie. jeśli zaś chodzi o zakaz palenia, dobra, ja rozumiem tych, którzy nie palą - jednak w tym momencie niepalący też powinni zrozumieć palących, tworzenie sal z podziałem palący/nie powinno byc dobrym pomysłem, ktoś przebywający w jednej sali powinien godzić się na obecność lub nieobecność dymka. jednak jak nam wiadomo, zarówno taki podział jak i zapewne palarnie (wszechobecne min. w Szwecji) odpadają dla mądrych panów tworzących prawo...

Dodano: 2010-02-11 19:31

Dodam dla nie wiedzących e-papoieroski możemy palić z ustnikami bez nikotyny ,jak i z nikotyną (bez substancji smolistych) i tak jak napisała Narea,wdychamy i wypuszczamy parę wodną którą niczym nie czuć no może tylko tym,że jeśli palimy e-papieroski z ustnikami z nikotyną np.mentole, czuć tylko przyjemny i nikomu nie szkodzący zapach delikatnej mięty.Więc jaki byłby powód teoretycznie zakazania palenia takiego e-papieroska za co,za parę wodną to każdy z nas wydycha do atmosfery coś o wiele bardziej grożnego czyli dwutlenek węgla jeśli się nie mylę.Więc z tego co wiem jakoś trudno było by zakazać palenie takiego papieroska z powodu > czego...? > pary wodnej...? ,to może faktycznie zakażą także picia gorącej kawy czy też herbaty no bo przecie też tworzą parę wodną ^_^ jak pisałem wcześniej jestem palaczem,ale całkowicie popieram wszelkie zakazy i restrykcje dotyczące palenia papierosów.

E-papieroska palę od miesiąca, gdzie tylko się da i jakoś nikomu to specjalnie nie przeszkadza ^_^ no bo nie ma czym > de fakto ,a palę tego papieroska w kiniach,lokalach dla nie palących na przystankach tramwajowych i.t.p,ba nawet w pracy a pracuję jak wiecie w Muzeum gdzie istnieje całkowity zakaz palenia tytoniu,ponadto moja pani dyrektor jest osobą nie palącą i ciętą na palaczy,jednak nie widzi większego problemu z e-papieroskiem i jest git :-D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2010-02-12 12:31

A masz e-papieroska z niebieskim, czy czerwonym światełkiem ? :D

Dodano: 2010-02-12 18:30

z czerwonym :-D

Dodano: 2010-02-27 23:04

A ja mam Marlboro Light w miękkim opakowaniu, palę tylko w weekendy i mam się jak najlepiej :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2010-02-28 17:53

2 dni bez fajek... teraz nadrabiam... kurde, a rzucić by się chciało

Dodano: 2010-02-28 20:21

W takim razie Narea polecam e-papieroska :) super sprawa szczególnie dla tych którzy myślą o rzuceniu palonka ^_^ paliłem fajki jak smok,a teraz na luziku pykam sobie e-papieroska i jest git

Dodano: 2010-02-28 21:09

Powinni wymyśleć coś co powodowałoby ogromny ból głowy jak się pali :D Albo sraczke XD.

Dodano: 2010-02-28 21:17

Envy napisał(a):
Powinni wymyśleć coś co powodowałoby ogromny ból głowy jak się pali :D Albo sraczke XD.

Chęć na kupę powoduje palenie miętowych fajek u osób, które na co dzień ich nie palą :D
Dlatego palę miętowe - nikt ode mnie nie chce :D

Ech... Gdzie te czasy, gdy L&M kosztowały 5 zł...
A teraz Wicki 9
Jak ja się cieszę, że póki co w hurtowni są jeszcze zeta taniej.
Przechodzę na cygara i tylko na bibach chyba.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-02-28 21:33

a mi teraz ceny papierosów po prostu lotto :) pomyślcie inno,jedna paczka papierosów kosztuje,no powiedzmy 8zł,a jeden ustnik do e-papieroska kosztuje 2.50 (w necie jeszcze taniej,a jeden taki ustnik to odpowiednik paczki normalnych papierosów) więc same zalety ^_^ dla kieszeni i dla zdrowia,przypomnę że do e-papierosków są ustniki bez nikotynowe w różnych smakach,jak i z nikotyną (bez substancji smolistych)

Dodano: 2010-03-01 09:21

HardKill napisał(a):
W takim razie Narea polecam e-papieroska :) super sprawa szczególnie dla tych którzy myślą o rzuceniu palonka ^_^ paliłem fajki jak smok,a teraz na luziku pykam sobie e-papieroska i jest git

próbowałam, zero rezultatu poza tym, jak się truć to na porządnie!

Dodano: 2010-03-01 10:42

nie opylają sie te papierochy wcale , później trzeba latac do dentysty bo ząbki sa słabe ;/

Dodano: 2010-03-01 17:52

żeby tylko ząbki...

Dodano: 2010-03-01 23:39

Narea napisał(a):
[quote:34b222e1d9="HardKill"]W takim razie Narea polecam e-papieroska :) super sprawa szczególnie dla tych którzy myślą o rzuceniu palonka ^_^ paliłem fajki jak smok,a teraz na luziku pykam sobie e-papieroska i jest git

próbowałam, zero rezultatu poza tym, jak się truć to na porządnie! [/quote:34b222e1d9]

Hahaha dobrze prawisz :D

Dodano: 2010-03-02 08:40

To zacznijcie muchomory wcinać :))

.

Dodano: 2010-03-02 18:11

W sumie to wasz problem z tymi papierochami :) ja tam mam swojego e-papieroska,a wam chyba rzeczywiście pozostają te > muchomory ^_^

Dodano: 2010-03-02 23:25

Harlequin napisał(a):
To zacznijcie muchomory wcinać :))

jakbyś nie wiedział, spożywam trzy kilo dziennie na śniadanko

Dodano: 2010-03-04 23:22

http://wiadomosci.onet.pl/2137248,11,sejm_przyjal_ustawe_wprowadzajaca_zakaz_palenia,item.html

Dodano: 2010-03-04 23:55

Envy napisał(a):
http://wiadomosci.onet.pl/2137248,11,sejm_przyjal_ustawe_wprowadzajaca_zakaz_palenia,item.html

No masz! Człowieka nie było dwa dni, a te już mi ustawę przyjęli! Co za...!

Ktoś się orientuje ile czasu jest na wprowadzenie tej ustawy?
Aaa - w ogóle dostałam prezent - papierosy z Portugalii - niby slimy, ale grubsze, ale ciensze niż zwykłe i Raveny. Bardzo delikatne, aczkolwiek nie są to R1. Nietypowe :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-03-05 08:21

Czyli na dobrą sprawę nic sie nie zmieniła - jako było tak będzie. Mnie tylko cieszy zakaz palenia na plażach, bo to akurat wiesniackie jest :/

.

Dodano: 2010-03-05 08:29 Zmieniono: 2010-03-05 08:30

thistle89 napisał(a):
No masz! Człowieka nie było dwa dni, a te już mi ustawę przyjęli! Co za...!

Nowelizacja, która na dobrą sprawę nic nie zmienia. Ot, drobna kosmetyka.
(Co wspomniał również Harlequin)

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2010-03-05 15:31

no wiadomo, jakoś myślę, że np. palenie na plaży to wiadomo że wieś i ludzie jakoś powinni sami się pilnować (a że niektóre osobniki to orangutany nie ubliżając tym zwierzątkom...), ale ratunku, całkowity zakaz palenia w knajpach... zdychnąć idzie jakby nie mogli zrobić podział sal dla palących i niepalących...

Dodano: 2010-03-22 14:23

Mmmm, a ja sobie wczoraj kupiłem paczkę czerwonych Lucky Strike. Uwielbiam te fajki! Mam nadzieję, że wystarczy mi do konca marca :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło