czego se słuchacie?. Strona: 292

Dodano: 2007-10-11 22:21

Poprzedni post jest doskonałym przykładem jak się w tym temacie pisać nie powinno.
I wyszedł spod ręki Księcia, aż wstyd

Mała rewolucja poskutkowała (z wyjątkami jak widać).
Dziękuję Wam, że staracie się pisać więcej niż suche fragmenty playlist.
Ankieta zaraz zniknie, bo jest już niepotrzebna i zdecydowanie nie trzeba czekać do końca miesiąca. No, może nie tyle zniknie co zastąpię ją nieco inną, ale to raczej będzie quasiankieta

W każdym bądź razie, doceniam Wasze starania, tak trzymać.

Acha, a posty wyglądające jak lista w winampie czy innym odtwarzaczu, bądź spis kawałków z tylnej okładki jakiegoś albumu zwyczajnie zostaną usunięte. Informuję o tym tutaj tylko raz, więc nie pytać się proszę później dlaczego nie ma jakiejś Waszej wiadomości.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2007-10-11 22:48

Daylight Dies - album "Dismantling Devotion"

Smutna, jesienna, ciężka muza... Może nieadekwatna do mojego humoru, ale na pewno do tej pięknej pory roku za oknami :D

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-10-12 07:12

Within Temptation - Neverending Story -> czyli magiczny, klimatyczny utwór, w sam raz na ten spokojny, cichy, jesienny poranek. Bez cięższych brzmień, ale przyjemny dla ucha. :roll:

Dodano: 2007-10-12 10:08

Progresywny rock/metal z bardzo miłym wokalem Anny Panasz. Gdzieniegdzie przejawiają się naleciałości z przeszłości, czyli kapka gotyku

Naamah - Resensement

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Dodano: 2007-10-12 10:42

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

zet napisał(a):
Poprzedni post jest doskonałym przykładem jak się w tym temacie pisać nie powinno.
I wyszedł spod ręki Księcia, aż wstyd

Psieplasiam, już będę dobrym księciem

Rotting Christ - Athanati Este
Nie moje klimaty, ale jedyny zespół, który mnie zainteresował na Blitzkriegu, może dlatego, że najłatwiej u nich odróżnic kawałki?

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2007-10-12 10:56

Heh, świetna ankieta :lol:

Paradise Lost - Believe In Nothing -> jeden z najlepszych (moim zdaniem) albumów paradajów, do tego strasznie przygnębiający (a przy najmniej na mnie tak działa, szczególnie w kawałkach "I am Nothing" czy "World Pretending").

Dodano: 2007-10-12 19:01

Anathema - A Natural Disaster - z płyty o tym samym tytule.

Jedna z takich płyt które mogę słuchać słuchać słuchać i się nie znudzić. Idealnie się ją słucha po ciężkim dniu w pracy. Szkoda tylko, że nie ma nikogo obok, aby razem z nią posłuchać tej znakomitej płyty.
Przepiękne melodie i teksty - które mają w sobie więcej niż tylko słowa. A nuty - po prostu żyją, i przeobrażają się, ewoluują w tej znakomitej muzyce granej przez tą grupę.

Dodano: 2007-10-12 20:25

Bal-Sagoth -> The Chthonic Chronicles - najnowszy album Byrona i spółki jest zdecydowanie cięższy od ich ostatnich dokonań i posiada swój osobliwy klimat. W niektórych utworach nasuwa skojarzenia z mitologią Cthulhu (jak w np. "Six Score And Ten Oblations To a Malefic Avatar", czy "Shackled To the Trilithon of Kutulu", przy czym ten drugi utwór bezpośrednio nawiązuje do prozy Lovecrafta), w innych zabiera nas w pordróż ku starożytności (świetne, symfoniczne "The Fallen Kingdoms of the Abyssal Plain" i "To Storm the Cyclopean Gates of Byzantium"). Z kolei utwór "The Hammer Of The Emperor" przywiódł mi na myśl intro do TES IV Oblivion - Byron mógłby bez żadnych problemów użyczyć głosu cesarzowi Urielowi Septimomi :twisted:
NIe jest to album dla wszystkich, specyficzność muzyki tworzonej przez BS nie każdemu odpowiada, ale mi się podoba. Troszkę to schizowe, trochę za bardzo "napuszone", ale jako całość jest bardzo dobre :wink:

Dodano: 2007-10-12 20:57

Darkane - Innocence Gone

http://pl.youtube.com/watch?v=yL2ECbrJ78s

Naprawde fajny metal ze Szwecji.

Forever Begins.

Dodano: 2007-10-12 21:53

Vampiria - "Venom Of God (Path Of Doom)"
przyjemny gothic black metal z Argentyny:-)

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2007-10-12 22:41

Emperor - IX Equilibrium

świeżutki zakup. wspaniała reedycja świetnego albumu pionierów black metalu 8) ciekawe kompozycje pełne mrocznych pomysłów :wink: szkoda że nie było ''Prometeusza''

Dodano: 2007-10-13 10:48

amy winehouse. zakochałam się w tej pani i ch***

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2007-10-13 12:48

slatanic napisał(a):
Emperor - IX Equilibrium

świeżutki zakup. wspaniała reedycja świetnego albumu pionierów black metalu 8) ciekawe kompozycje pełne mrocznych pomysłów :wink: szkoda że nie było ''Prometeusza''

mnie wzięło na Crionics :) "Neuthrone" jest dobra, bardzoej w kierunku death metalowym, ale "Human Error" i "Armageddon's Evolution" zwłaszcza Armagedon jest bliska dokonań Emperor z czasów Equlibrium + świetne solówki!
co do samych pionierów black, chyba najbardziej cenię ich "Anthems To The Welkin At Dusk" :wink:

Dodano: 2007-10-13 15:50

Gregorian - The Dark Side - niezwykle przyjemny album, utrzymany w wyjątkowo mrocznym (jak na Gregorian), niejednokrotnie jeżącym włos na głowie klimacie. Szczególnie interludia (te krótkie fragmenty, spajające kolejne utwory) robią niemałe wrażenie, zwłaszcza, gdy słucha się tego po ciemku, w samotności. Osobiście uważam TDS za najbardziej udany album tej formacji i mam nadzieję, że kiedyś mnisi nagrają jakąś jego kontynuację :twisted:

Dodano: 2007-10-13 16:00

Gregorian? Świetne, lubię tego słuchać... Racja, The Dark Side jest najbardziej udanym albumem... :wink: Zespół, którego w danym momencie słucham w dużej mierze zależy od nastroju...

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Dodano: 2007-10-13 18:00

BarTolmai napisał(a):
[quote:850b93760c="slatanic"]Emperor - IX Equilibrium

mnie wzięło na Crionics :) "Neuthrone" jest dobra, bardzoej w kierunku death metalowym, ale "Human Error" i "Armageddon's Evolution" zwłaszcza Armagedon jest bliska dokonań Emperor z czasów Equlibrium + świetne solówki!
co do samych pionierów black, chyba najbardziej cenię ich "Anthems To The Welkin At Dusk" :wink:[/quote:850b93760c]

zastanawiałem sie czy tej płytki nie kupić ale mam wrażenie że te wszystkie nasze kapele black/death brzmią podobnie. tak czy siak płytka niezła

Dodano: 2007-10-13 21:11

slatanic napisał(a):
zastanawiałem sie czy tej płytki nie kupić ale mam wrażenie że te wszystkie nasze kapele black/death brzmią podobnie. tak czy siak płytka niezła

jeśli masz na myśli "Neuthrone" to jednak proponowałbym "Armageddon's Evolution" "Neuthrone" jest jak "Rat Age" Thy Disease... technicznie bez zarzutów, ale trochę bez duszy.

Pozdro.

Dodano: 2007-10-13 21:36

A mnie właśnie naszła ochota na Kredki :twisted: O, akurat mam pod ręką "Bitter Suites To Succubi", w sam raz na tą nockę. Płytka może nie dorównuje wcześniejszym dokonaniom kapeli, ale jest całkiem przyjemna (i jest tu moje kochane Summer Dying Faster ), a na pewno lepsza od Thornography...<lol>.

Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-13 21:56

dzisiaj naszło mnie na wszystko co mam z Mesh na koniec słucham płytkę " We Collide " :lol:

:D chyba mało kto z was to słucha Mesh :lol: hehe :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2007-10-13 23:09

aby się wyciszyć po robocie... Lustmord płyta "Metavoid" :twisted: baaardzoo fajny dark ambiencik :D

Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-14 08:37

a kiedy wracam z pracy do domu często sięgam po płyty Faith Assembly szaczgólnie po płytę Windmills

bardzo jeszcze lubję po pracy posłuchać sobie Noyce TM
:)

http://www.myspace.com/noycetm

Dodano: 2007-10-14 09:24

Dwie nowe, świeżutkie pozycje:

Exodus - The Atrocity Exhibition: Exhibit A

Dreamscape - 5th Season

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Dodano: 2007-10-14 09:37

Decadence napisał(a):
aby się wyciszyć po robocie... Lustmord płyta "Metavoid" :twisted: baaardzoo fajny dark ambiencik :D

Hehehe, ciekawy sposób na wyciszanie się :twisted: "Metavoid" jest niezłe acz nietypowe, ale IMHO nic nie przebije klasyka gatunku - "Heresy". To jest godzina najczarniejszych dźwięków, z jakimi się kiedykolwiek zetknęłam. 8O

Dorzucę jeszcze do ulubionych kolaborację Lustmorda z Robertem Richem - "Stalker". To było moje pierwsze zetknięcie się z dark ambientem. Cudo, do dziś sobie tego słucham z przyjemnością. Kto słyszał, ten wie, kto nie słyszał - niech posłucha :twisted:

I prefer to remain silent

Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-14 09:45

a wierczorami do poduchy słucham
THE FROZEN AUTUMN - Emotional Screaming Device :lol:

a od rana piłuję kawałek Apoptygmy Berzerk - Katy's Song ( Victoria mix by VNV Nation ) :D

Dodano: 2007-10-14 10:33

Hel "Res Or Opp". Zajebisty vickingarock ze Szwecji :twisted: :D nic, tylko się pogibać

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło