Dodano: 2007-10-06 18:18
Następny :!: Nio dobra kurwa ale w tym waszym forum metalu są dwie strony tematów do których nikt nie zagladał od diabli wiedzą ile czasu :!: Jakiś nikt przez tyle czasu nie wpadł na pomysł bo do nich zajrzeć. Ciekawe dlaczego? Może są już nieistotne i nikt nie ma ich sprawie do powiedzeni? Poczytajcie tam daty kiedy padły oastatnie posty i pomyślcie co z tym zrobić...Jesli sądzisz, że po skasowaniu tego tematu zacznie wiecej ludzi tu zagladac to sie grubo obaj mylicie. Jak tak bardzo wam zależy by usunąć ten temat i żeby jeszcze mniej ludzi zaczęło zagladać do 'metalu' to prosze bardzo kasujcie to jeszcze dziś i nie będziecie mieć wiećej problemu. To, że dla was jest on nic nie znaczącym to nie znaczy, że wszyscy użytkownicy mają sie do waszego widzi-mi-sie dopasować. Pamietajcie, że zrobicie to za plecami uzytkowników, którzy lubią tu zajrzeć. Nie ma tu off-topów ani nic. Ja tu korzystam z tytułów nie znanych mi wykonawców, płyt i utworów. Nie wątpliwe, że inni też ten temat do tego celu wykorzystuja.
Wy tu rządzicie, wy moderujecie, wy sprzątacie.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-10-06 18:35
Type O Negative - October Rust, cała płyta mi dziś idealnie pasuje do humoru i ogólnie do jesieni za oknem... A przy kawałku "Red Water (Christmas Mourning)" to juz w ogóle się rozpływam... :roll:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-10-06 18:52
Kostuch przeczytaj wyraźnie to co napisałem JA i wcześniej ZET bo widzę że nie zrozumiałeś ni chuja. Przepraszam za bezpośredniość ale Zet próbował grzecznie i mu nie wyszło. Minawi pisząc zaraz pod Tobą za to zrozumiała - temat zostanie ale niech posty mają inną formułę niż Tytuł- Wykonawca - trzeba dodać coś - wtedy ma to merytoryczną wartość i już nie jest nabijaczem postów. A co do tego, że nikt do starych nie zagląda też napisałem - to stwórzcie nowe sami chyba macie jakieś pomysły? My pomożemy oczywiście z Zetem. GRRRRRRR dajcie mi rumianku i meliski....
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Dodano: 2007-10-06 18:56
z cukrem? :wink:
Nightwish - Ever dream. Lubie głos Tarji (?dobrze?). A pozatym to chy chyba łapie jakiegoś doła, bo same takie u mnie ostatnio lecą 
Dodano: 2007-10-06 19:01
No własnie...
Też mi dajcie rumia...rumiank..rumian..rumu mi dajcie, bo jak to czytam to się kurwa pić chce :!:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-10-06 19:27
Rumu nie mam...wypiłam
Mam winko pędzone przez mojego ojczulka..ale to świństwo a nie wino :wink:
Closterkeller - Cisza w moim domu... Jakaś chora wizja zdrady mnie opętała :?
Dodano: 2007-10-06 19:31
| rosier napisał(a): |
| z cukrem? :wink:
|
Nie nie - bez - odchudzam się. Marilyn Manson - Ka Boom Ka Boom - ta niezwykle wyszukana kompozycja metalowa z ciekawym pomieszaniem sampli beatowych kombinacją głosu Marylina i bezsensowną treścią odzwierciedla moje wku...rzenie. Zecie polej tego rumu... mialem odstawić alkohol ale... heh... :twisted:
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Dodano: 2007-10-06 19:51
Panno Rosier :arrow: to sobie trza zapuścić coś weselszego na poprawę humoru :D
Soundtrack Se7en - Howard Shore
Cały soundtrack jest niepokojący. Silnym akcentem są tuby, smyczki, gdzie nie gdzie słychać jakby ktoś uderzał narzędziem o rurę. Zaczyna się elektronicznym kawałkiem skomponowanym przez Trenta Reznora. A potem już smakujemy wizję dość niepokojącą, momentami kroczącą gdzie jej element jest słyszalny w niemal w każdym utworze. Słychać też trochę elektroniki, choć Panem Instrumentów tego dzieła jest tuba, bądź także są słyszalne inne instrumenty dęte. Dość mocno brzmi - co jest powodem, że niemal czujemy cały klimat filmu Siedem. Muszę przyznać - że najbardziej przypadł mi utwór końcowy - Suite From Seven który jest najdłuższym utworem płyty bo ma aż 14 minut. Co w nim pięknego? Otóż - instrumenty dęte tutaj szaleją, kotły także, i smyczki tworzą istotę tańca szaleńczego - na myśl przychodzi taki efekt uderzeń głowy o ścianę aby wyzwolić totalny ból i spazmów - kończy się delikatnym uderzeniem talerzy i tu wkraczamy w totalną ciszę, spokój . Najmocniejszy utwór. I oddaje całą moc tego - co prezentuje obraz Finchera :)
Dodano: 2007-10-06 20:08
Widzę Allu, że ostatnia się w soundtrackach lubujesz, muszę przyznać, że nie słuchałem samego OSTa, jedynie podczas projekcji filmu i nie da się ukryć, że ta niepokojąca muza jest wpaniałym dopełniniem obrazu. Aż się chce obejrzeć po raz kolejny :wink:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-10-06 20:15
A teraz trochę akustycznie - Amorphis - My Kantele (Acoustic Reprise) - mój ulubiony fragment Elegy, nawet wokal Pasiego mi w nim nie przeszkadza. Aż by się chciało przysiąść gdzieś przy ognisku, zagrac to cudo i zaśpiewać... marzenia :twisted: .
Dodano: 2007-10-06 20:17
Zecie kolego drogi, ano lubuję się, już od jakiegoś długiego czasu :D
Ale dzisiaj taki dzień jest po prostu, i słucham sobie nowych, ale także odświeżam sobie starsze OSTy :)
A właśnie i mnie teraz wzięła ochota na film Seven :D Ale niestety nie mam go w posiadaniu 
Dodano: 2007-10-06 23:32
Rotting Christ - Genesis
Forever Begins.
Dodano: 2007-10-07 08:28
Kataxu - "War"....... magia :twisted:
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-10-07 11:42
Serj Tankian - Empty Walls, czyli twór promujący Elect The Dead. Jak na razie album zapowiada się ciekawie, czuć tu tchnienie S.O.A.D.-u (dawno już ich nie słuchałem, z 1,5 roku... płyty pokrył niekosmiczny pył i chyba trzeba by je odkurzyć.), głównie w wokalach Serja, ale to mi wystarcza. Lubię wokale Tankiana (samego Tankiana też lubię
), człowiek ma niemały talent, raz śpiewa łagodnie i melodyjnie, raz ryczy drapieżnie (ale nie na Empty Walls...), czasami jego wokal nabiera shizowego brzmienia. :roll: Ciekawe jak wykorzysta swój potencjał na ETD. Pożyjemy - zobaczymy...
Dodano: 2007-10-07 12:07
Luca Turilli "Rannveeig Sif Sigurdardottir"... przypadkowo znalezione na playliście ale bogom niech będą dzięki za przypadki! Magia pomimo swojej prostoty... gorąco polecam i jeżeli ktoś zna wykonawców tworzących podobne utwory, proszę o zwrócenie mi na to uwagi...
Dodano: 2007-10-07 12:21
Empyrium: Songs of Moors and Misty Fields. Idealna muzyka na pochmurne popołudnie. :)
Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)
Dodano: 2007-10-07 15:43
Soundtrack z Rune, kawał dobrej, ambientowej muzy, przywodzącej na myśl mroczne krainy mroźnej północy i podboje prowadzone przez Wikingów. Do lektury Kalevali jest w sam raz :twisted:
Dodano: 2007-10-07 15:52
naszła mnie chęć na odrobinę poszukiwań. w sklepie natknąłem się na bardzo ciekawe wydawnictwo amerykańskiego zespołu Minsk pod tytułem The Ritual Fires Of Abandonment. znakomita rzecz. dużo psychodeli, różnych dziwnych, mrocznych, ambientowych sampli i gitary rodem z płyt Neurosis. bardzo miła rekompensata po odwołanym występie Riverside :wink:
Dodano: 2007-10-07 17:32
| Raven napisał(a): |
| Minawi pisząc zaraz pod Tobą za to zrozumiała - temat zostanie ale niech posty mają inną formułę niż Tytuł- Wykonawca - trzeba dodać coś - wtedy ma to merytoryczną wartość i już nie jest nabijaczem postów.[/color] |
Tak poza tym to dziękuje, przyjąłem wszystko do wiadomosci i nie mam nic więcej póki co do powiedzenia.
Pozdrawiam
M.K.K.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-10-07 18:38 Zmieniono: 2007-10-08 08:54
Kostuch nie rzucaj się jak wesz po kołnierzu albo Tutaj wycięta wypowiedź, której wydźwięk obrażał niektórych użytkowników bo ostatnio zachowujesz się jak małe dziecko przekomarzając się bez sensu albo jak kobieta która ma bardzo trudne dni. Nie robię z Ciebie idioty tylko twierdzisz, że coś rozumiesz a dalej piszesz swoje do znudzenia co pokazuje, że nie bardzo jednak zrozumiałeś. Jak masz ochotę się z kimś pokłócić to nie tutaj, jak chcesz się z kimś pobić wyzwij na pojedynek ale też nie tutaj tylko na priv albo na gg.
Dodano: 2007-10-07 18:47
W sam raz na ponury, jesienno-niedzielny wieczór -> Ensiferum - Abandoned; przemiła balladka w mroźnych klimatach. :roll:
Dodano: 2007-10-07 18:52
Ensiferum - Slayer Of Light - mocny dynamiczny utwór tchnący gniewem skandynawskich Bóstw - idealny na wieczór poprzedzający poniedziałek na uczelni...
Dodano: 2007-10-07 19:10 Zmieniono: 2007-10-07 19:11
HIM - Venus Doom. :twisted: :twisted:
Forever Begins.
Dodano: 2007-10-07 19:10 Zmieniono: 2007-10-07 19:25
| Raven napisał(a): |
Kostuch nie rzucaj się jak wesz po kołnierzu albo Żyd po krematorium < rzepraszam wszystkich Żydów którzy poczuli się urażeni, sam znam kilku i ich to nie razi no ale może i kogoś mogło...> |
typowo prostacko/burackie nadużywanie wolności słowa godne przemądrzałego, fajerowatego Polaczka... i taki cep jest moderatorem...
rzepraszam wszystkich Żydów którzy poczuli się urażeni, sam znam kilku i ich to nie razi no ale może i kogoś mogło...>