Dodano: 2007-10-28 11:53
Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-28 12:22
ostatnio powróciłem do DARK SIDE OF THE MOON
PINK FLOYD fakt wspomiałem o tej płycie ostatnio polecam
:) 
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2007-10-28 12:44
i słusznieee plecasz :) u mnie zaś Cradle Of Filth - Nymphetamine - płyta dość nierówna, ale miejscami tchnie klimacikiem ( w gotyckich "Absinthe With Faust" i "Nymphetamine Fix", szybkim "Coffin Fodder"; nieco niemrawym, ale mającym to "coś" "English Fire" czy ślicznie rozpoczętym "Swansong For The Ravens"...)
ogólnie nie jest źle, hihiihhihhihihhihhih :twisted:
Dodano: 2007-10-28 14:26
Diary of Dreams - The Plague z płyty Nekrolog 43
Od czasu ukazania się singla "The Plague" zastanawiałem się jaką wersję "The Plague" Adrian wybierze na główną płytę. Były dwie wersje 41 - i 44 bardzo dynamiczna(najlepsza na singlu mym zdaniem). No podejrzewałem, że Adrian zrobi tak, że żadnej wersji na single nie wybierze a da bardziej ostrą :) Miła to niespodzianka. I wszystko na ostre gitary z elementami elektroniki:) Jak na razie cacy :)
Dodano: 2007-10-28 14:30
Dodano: 2007-10-28 15:14
Diary of Dreams - 'Son of a Thief' z płyty Nekrolog 43
hmm bardzo przyjemny brzmieniowo utwór na tej płycie - szczególnie piękny prosty refren - jeżeli chodzi o melodię oczywiście. No i tu chórki. Piękne. Będzie to jeden z takich utworów do których będę wracał często. Ale zarazem smutna piosenka się wydaje. Daje do myślenia.
Dodano: 2007-10-28 16:17
Shaman "It Sat Duolmma Mu" :D niesamowity, rytualny klimat panuje w ich utworach :twisted: polecam, kto jeszcze nie zna :D to był pierwszy zespół wokalisty Korpiklaani :D
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-10-28 16:26
Czy ktoś jeszcze pamięta pierwsze oblicze The Gathering?
Wtedy nagrali płytę coś w stylu doom metalu. Nie słucham ogólnie takiego rodzaju muzy, ale ta płyta jest dla mnie szczególnie ważna. Od niej zaczęło się wszystko. To przez tą płytę w wieku 12 lat zaczęłam słuchać ogólnie metalu.
Surowość, chłód, mróz, kraina wiecznych lodów, melancholia i ...świetne teksty... tutaj to wszystko znalazłam.
| Cytat: |
| Wyobraź sobie uczucia jako jezioro.
Woda może być spokojna lub wzburzona, Lecz czy da się ją zamrozić? Czy uczucia mogą osiągnąć punkt zamarzania? |
I'm a sect of mine so my mind is my church.
Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-28 19:35
Cały czas słucham STOA i ich chyba najlepszą płytę " Urthona " nieboiosa są wzruszone :)
Dodano: 2007-10-28 20:32
Ensiferum - Victory Songs - najnowsza płytka tegoż zespołu w moim odczuciu brzmi nieco inaczej od poprzednich. Jest bardziej dynamiczna ( w sumie zwalnia tylko w balladowym Wanderer ), duże zmiany zaszły także w warstwie wokalnej (nowy wokalista, krótko mówiąc). A szybkie Ahti, One More Magic Potion czy The New Dawn po prostu rządzą ;] Do broni bracia i ruszamy na wojnę XD <lol> :twisted:
Dodano: 2007-10-28 21:29
Dodano: 2007-10-29 00:38
Type O Negative - October Rust - Haunted
...idealne na każda pore. Idealne na początek i koniec dnia.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-10-29 11:34
Diary of Dreams - Nekrolog 43
Dalej kontynuuje słuchanie tej płyty - ogólnie leci na okrągło. Bardzo mi się podoba. Oj i długo się czekało na ten twór. Rewelacyjne nawet taneczne i dające do myślenia utwory - troszkę płyta przypomina konstrukcją Freak Perfume jak dla mnie; choć raczej jest połączona z Menschfeind - dużo słychać elementów gitarowych i klawiszowych(pianino), są słyszalne i fajnie wtapiają się w bity i elektronikę prezentowaną przez DoD, dużo tutaj ekspresji. I spokojny wolny kawałek "The Valley" - pianino w tle, słuchając tej piosenki przypomniał mi się kawałek już bardzo znany "Tears of Laughter". Coś czuję, że będzie jednym z takich które usłyszę z "The Plague", "Son of A Thief", "Nekrolog 43" często na koncertach. Na tą płytę długo czekałem, głodny byłem na nią już od dawna, i jestem w pełni zaspokojony, jeszcze tylko koncert czekający mnie W - wie, i to co zaprezentują z nowej płyty, będę już najedzony :) - i będę mógł zapaść w sen zimowy. :D
Dodano: 2007-10-29 12:05
Wieże Fabryk - polska kapela, grająca zimną falę. Chaotyczne teksty, ociosane zdania i surowe gitary. Mistrzowie.
Nie wywołuj żuka z soku.
Dodano: 2007-10-29 12:12
Ostatnio nagminnie Martyr "Feeding the abscess" - dla mnie bezdyskusyjnie najlepszy deathmetalowy krązek ostatnich lat - mnóstwo łamanców technicznych, kapitalne popisy instrumentalne polane slayerowo-meshuggahowym sosem ... dawno takich kapitalnych riffów nie słyszałem :twisted:
.
Dodano: 2007-10-29 12:22
| Allanon23 napisał(a): |
| Diary of Dreams - Nekrolog 43
|
ze wzgledu na opis plytki przez "Allanon23", wlasnie wrzucilem do winampa - i naprawde mimo ze nie siedze w takim klimacie to plytka pozytywnie mnie zaskoczyla
:arrow: swietnie sie slucha :!: :twisted:
to tylko potwierdza ze te tenmat jednak jest potzrebny na tym forum :twisted: -dzieki niemu poznaje coraz wiecej ciekawych plyt
http://imperiummetalu.pl/
Dodano: 2007-10-29 13:03
Wednesday13 - Bad things
Wspaniale opisuje moje pragnienia wzgledem jednego ciula ze stolicy :twisted:
I mimo, że myślałam , że to miłość to teraz chce go zabić ....muahahahaha....
Dodano: 2007-10-29 13:51
Happysad "Łydka"... a co! moja kocica ma tak na imie i musze sobie co nie co odświerzyć dlaczego jest tak a nie inaczej
Dodano: 2007-10-29 16:20
I don't wanna be...-Negatywki
wnerw z uczelni, trza rozładować z pojami przy dobrej muzyce... :!:
Dodano: 2007-10-29 21:56
Seether - Like Siucide - z nowej płytki zreszta bardzo dobrej polecam:)
Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-29 23:24
teraz słucham Pleasure And Pain " Exit Gate " a potem wrzucę The Frozen Autumn " Emotional Screening Device " taka mała Clan Of Xowska nocka :lol:

Dodano: 2007-10-29 23:46
Ja od piątku wieczorem cały czas z drobnymi przerwami przesłuchuję Nekrolog 43 i dochodzę do wniosku, że to jedna ze smutniejszych płyt w ich dorobku (a wesolutkie ich płyty nigdy nie były). No i jeszcze te zdjęcia z książeczki do limited edition...
A od "the Valley" to juz się chyba uzależniłam, podobnie jak wcześniej od "Allocution"
"Pesymista to tylko dobrze poinformowany optymista"
Czego se słuchacie? Dodano: 2007-10-29 23:58
Akharu napisał(a):
| Cytat: |
| Ja od piątku wieczorem cały czas z drobnymi przerwami przesłuchuję Nekrolog 43 |
tyle mówicie o tej płycie że jutro ją muszę posłuchać koniecznie wieczorkiem :twisted:
Dodano: 2007-10-30 00:10
| Akharu napisał(a): |
| Ja od piątku wieczorem cały czas z drobnymi przerwami przesłuchuję Nekrolog 43 i dochodzę do wniosku, że to jedna ze smutniejszych płyt w ich dorobku (a wesolutkie ich płyty nigdy nie były). No i jeszcze te zdjęcia z książeczki do limited edition...
A od "the Valley" to juz się chyba uzależniłam, podobnie jak wcześniej od "Allocution" |
Właśni wróciłem z pracy i zapuściłem sobie od razu DOD i tą właśnie płytę. Zgadzam się z Tobą Akharu, co ją przesłuchuję od ścieżki do ścieżki - przekonuje mnie to , że to smutna płyta. Zaczyna się mrocznie, kończy się smutno kawałkiem "The Valley". I tak chyba zrobiono celowo :)
A jak DoDzi będą grać "The Valley" w W-ie to wszyscy chustki wyciągną :D
Dodano: 2007-10-30 00:19
Jak najbardziej celowo! A jak jeszcze przeczytać ostatnie słowa wstępu "Hope dies last, they say. I beg they are right" i zakończenie książeczki:"Live your dream, but always be aware of the fact that you are dreaming" to już mamy komplet. Wracam do "The Valley"
"Pesymista to tylko dobrze poinformowany optymista"