czego se słuchacie?. Strona: 297

Dodano: 2007-10-30 00:30

Powiem szczerze, że podobają mi się wstawki elementu pianina. Wszystko tu jest takie niepokojące. Myślę - że właśnie to pianino, czy też fortepian - oddaje ten cały obraz smutku. To było rewelacyjne posunięcie. Hmm gdyby w The Valley zagrzmiały gitary, to utwór by dużo stracił. A tak niemal cała płyta jest przepełniona utworami gdzie słychać spokojne miarowe pianino - przypomina to padanie deszczu, bądź kropel spadających z kranu uderzając o zlewozmywak . Tutaj dzięki temu instrumentowi, jest cała przestrzeń tego, że odczuwamy smutek po tej płycie.(hmm chociaż może grają na klawiszach dźwiękowo podobnym do pianina.)

Dodano: 2007-10-30 01:40

No, koniec tego dobrego, bo mi rodzicielka (tymczasowo "pod moim dachem", nieszczęsna!) wyje przy "The Valley" (zna tekst bidula). Zapuszczam Dead Can Dance dla wyciszenia.

"Pesymista to tylko dobrze poinformowany optymista"

Dodano: 2007-10-30 01:56

Na dobranoc taką lajtowną muzyczkę:
L'Esprit Du Clan - Chapitre III: "Corpus Delicti"

forever alone immortal

Dodano: 2007-10-30 08:21

oj tak na rozpoczecie tego pieknego dnia :twisted:

NILE - Ithyphallic
:arrow: jedna z lepszych plyt death metalowych tego roku... :!:

http://imperiummetalu.pl/

Dodano: 2007-10-30 08:26

Horna "Soulvulture" :twisted: kawałek z nowej płyty, "Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne". Miażdżący black metal w starych klimatach

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2007-10-30 12:02

[:SITD:] - Bestie Mensch

Najnowsza płyta grupy, która zostało wypromowana po przez słynne Accession Records i założyciela wytwórni Adriana Hatesa(Diary of Dreams). Bardzo stylistycznie ugruntowana płyta z eksperymentalną linią dark electro, bezkompromisowym EBM i klimatem klubowym.

Teraz słucham kawałek "Stammhaim" Mocny szybki utwór, momentami wolny, a potem znów szybki, trochę mroczny. I mocne miarowe bity słyszalne tutaj powodują pozytywny odbiór. Człowiekowi chce się szaleć :D Będzie z takich płyt moich ulubionych :)

potem - "Telepathic" - ten utwór, już mroczniejszy, wolny, i niespokojny. Nie jest tak "taneczny" już jak poprzedni utwór. W tle słychać co jakiś czas uderzane bity dudniące i spokojną, linie melodyczną.

Dodano: 2007-10-30 12:09

Wczoraj to Mercyful Fate "Melissa" - samowity czad i klimat :twisted: ajjj jjjjja łłłłłłiiiiiiiiiiii :twisted:

.

Dodano: 2007-10-30 12:16

"Czarnego Anioła" Strefy Mocnych Wiatrów ^^

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2007-10-30 14:58

Turandot - Giacomo Pucciniego

forever alone immortal

Dodano: 2007-10-30 15:20

Christian Women, esh...ktoś mnie paskudnie tym zaraził... :twisted:

Dodano: 2007-10-30 16:41

Znam typa :?: :twisted:

Type O Negative - Suspended In Dusk - ten kawałek winien być częścią każdej mszy...najlepiej jej początkiem i koncem...wtedy może mniej bym grzeszył niż dotychczas...a może i jeszcze wiecej :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2007-10-30 19:07

Rasputina "Winter Song"... aż czasmi jak słucham tego utworu chce mi się śniegu po kolana, ogrzewania w domu, ciepluchej herbaty i zasadzić dupsko na parapecie... ale tylko czasami...

Dodano: 2007-10-30 21:22

Wumpscut "War" :twisted: :D jak nie przepadam za electro, tak w tym kawałku się zakochałam :D

Dodano: 2007-10-30 21:31

Soundtrack z "Clive Barker's Undying" - świetna, celtycka, schizowa muzyka w sam raz na jesienny wieczór.

Dodano: 2007-10-30 22:08

Miles Davis - Maids of the Cadiz z płyty "Miles Ahead" z roku 1957, z czasów gdy grał wspólnie z Gilem Evansem, właśnie ta płyta wylansowała jego wysoko cenioną grę w big bandzie. "Maids..." jest utworem który został stworzony przez Leo Delibesa, kompozytora z kanonu muzyki klasycznej. Davis wtedy pierwszy raz sięgnął do europejskiej muzyki klasycznej nagrywając w/w utwór.

Jeżeli ktoś lubi posłuchać spokojnego jazzu nocą, Davis jest idealnym wyborem :)

Wild_Child :arrow: kolego, ten soundtrack jest z gry jakieś, bo przyznam, że nie miałem jeszcze okazji przesłuchać :)

Dodano: 2007-10-30 22:12

Ano, z gry, z gry... z najlepszego horroru w jaki dane mi było grać :D

A teraz, jeszcze lepszy, OST z Atlantis: The Lost Tales, mistyczny odlot :)

Dodano: 2007-10-30 22:31

No cóż - nie dano mi grać jeszcze :twisted: Ale jak będę miał możliwość zagram i zobaczę czy jest tak straszne jak rzeczesz. Za pewnie ścieżka dźwiękowa powoduje dreszczyk emocji nie mały :D

Miles Davis - New Rumba z płyty "Miles Ahead"(jedna z najważniejszych czterech płyt Milesa. z okresu tzw. wielkie kwintety i kwartety)

Hmm mam ochotę przesłuchać każdą płytę po kolei od roku 1945 - 1981. Poczuć jak z każdą płytą wzbierał się w nim czar. No cóż, z niecierpliwością czekam na dzień wolny :)

EDIT : no i do spania czas... przy muzyczce EKT GDYNIA :) Słuchało się i śpiewało na spływach kajakowych :D

EKT GDYNIA - 24 lutego

"To dwudziesty czwarty był lutego
Poranna zrzedła mgła
O wyszło z niej siedem uzbrojonych kryp
Turecki niosły znak

(Ref.)
No i znów bijatyka no
Znów bijatyka no
Bijatyka cały dzień
I porąbany dzień i porąbany łeb
Razem bracia aż po zmierzch(...)"

Dobrej nocy wszystkim :)

Dodano: 2007-11-03 10:23

Dzisiaj przede wszystkim słucham DECAPITATED.
Płyty: The Negation, Nihility i Organic Hallucinosis

To m.in. dzięki tym albumom zespół zdobył międzynarodową sławę. Oprócz dwóch innych zespołów był najbardziej znanym polskim bandem poza granicami kraju. Bardziej znany niż u siebie w kraju...

Wracam myślami do jedynego koncertu, na jakim było mi dane być u siebie, w częstochowskiej Utopii. Wtedy glany spadły mi z nóg. Ówcześnie najmłodszy na świece zespół deathmetalowy, zrobił na mnie kolosalne wrażenie. A poszłam z czystej ciekawości, nie znałam twórczości, ale w mieście miał być w końcu koncert zespołu metalowego...

Pech chciał, że dopiero kilka miesięcy temu, "wzięłam sie porządnie" za Decapitated, a od jakiś dwóch miesięcy, wprost ich uwielbiam.

Obiecałam sobie, że muszę pojechać na koncert, jak będą grali w najbliższym czasie na Śląsku.

Wczoraj wszystko runęło...
Szkoda Vitek, że już "nam" nie zagrasz [*]

Jeden z najlepszych metalowych perkusistów odszedł tak niespodziewanie w młodym wieku.

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Dodano: 2007-11-04 10:12

Enemite "Wuyuan"... zajebisty dark ritual ambient... po prostu nie mogę się od tego albumu uwolnić :D i nawet nie chcę :twisted:

Dodano: 2007-11-04 15:40

...Wintersun, może sie powtarzam, ale ten album mnie dosłownie zahipnotyzował... znowu. Genialny kawałek mroźnej muzyki...

Dodano: 2007-11-04 16:26

Decadence napisał(a):
Enemite "Wuyuan"... zajebisty dark ritual ambient... po prostu nie mogę się od tego albumu uwolnić :D i nawet nie chcę :twisted:

Miałam dokładnie to samo... :twisted:

A u mnie w tej chwili leci Troum - Tjukurrpa ( Part 2: Drones ). Jak sama nazwa wskazuje - drony, drony i jeszcze raz drony... I to kurcze takie, że czuje się je całym ciałem. Brr, całośc ma wręcz narkotyczne właściwości. 8O

I prefer to remain silent

Dodano: 2007-11-04 16:26

Lacrimosa. ^^Już dawno nie słuchałam, ale to jest właśnie wspaniała muzyka - która za każdym razem potrafy zachwycić od nowa. :)

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Dodano: 2007-11-04 17:26

O w mordę jak ja dawno tu nei zaglądałem teraz słucham sobie:
Dżem - Ostatnie Widzenie

Dodano: 2007-11-04 17:57

Morgul - All Dead Here
naprawde nie tuzinkowy Bleck Metal, nawet ciezko zdefiniowac ale serdzecznie polecam 8)

http://imperiummetalu.pl/

Dodano: 2007-11-04 18:13

The Sins Of Thy Beloved "All Alone"... kurwa, jak się człowiek potrafi czasami czuć samotnym...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło