czego se słuchacie?. Strona: 301

Dodano: 2007-11-12 11:08

a ja sobie słucham Sandinisty :)

Witam nowego użytkownika/czkę - w tym temacie musisz jeszcze dopisać coś o utworze/wykonawcy którego słuchasz, dlaczego go słuchasz itp. ogólnie pare słów więcej niż tylko tytuł - utwór. Inaczej posty będą kasowane.Pozdrawiam -=RAVEN=-

Dodano: 2007-11-12 14:33

Allanon, ciesze sie, ze wiesz o czym piszę!!

Ja wprost uwielbiam taką muzykę, można do niej i zasnąć i sie obudzić... nigdy sie nie nudzi :D

Pozdr :D

Dodano: 2007-11-12 14:51

Anathema - a fine day to exit utwór - Pressure

Bardzo tą płytę lubię, jeden z najlepszych krążków 2001 roku - kojarzy mi się właśnie z jesienią, może dlatego, że ją wtedy zakupiłem. No pierwszy styk z ich muzyką - robiłem pierwsze kroki, jeżeli chodzi o metal/black/rock progresywny. No i można powiedzieć - pierwsze poważne "zakochanie" się w ich dźwiękach. Czuć w ich grze pasje, doświadczenie życiowe, śmiech i smutek, wygrane i przegrane cele. Wszystko to - co człowiek na co dzień przeżywa.

Dodano: 2007-11-12 18:04

Besatt - Black Mass
genialny polski black metal, z plyty na plyte potwierdzaja ze stoja na czele polskiego podziemia :twisted:
polecam wszystkim ktorzy uwielbiaja BM :!:

http://imperiummetalu.pl/

Dodano: 2007-11-12 18:29

My Dying Bride - The Angel and the dark river
idealna płyta na jesienny wieczór

"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"

Dodano: 2007-11-12 18:29

Radyjko Eluveitie

W sam raz na obijcanie się...
:lol:

Dodano: 2007-11-12 19:27

pseudonim napisał(a):
My Dying Bride - The Angel and the dark river
idealna płyta na jesienny wieczór

MDB "Songs of Darkness, Words of Light" :twisted: a najpiekniejszym utworem z ów płyty jest chyba "The Blue Lotus"... :twisted:

Dodano: 2007-11-12 19:48

Narea napisał(a):

MDB "Songs of Darkness, Words of Light" :twisted: a najpiekniejszym utworem z ów płyty jest chyba "The Blue Lotus"... :twisted:

Zgadzam sie i dorzucam "My Wine in Silence" i "And My Fury Stands Ready". Az sobie włącze płytkę :twisted: pozdr

Dodano: 2007-11-12 19:58

a ja zaraz spadam włączyc na lepszych głośnikach.... :twisted: pozdrowienia i miłego słuchania :twisted:

Dodano: 2007-11-12 21:19

szumu śniegu.... mhmmm.... magia :D

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2007-11-12 21:29

Odświeżam sobie "Damage Done" Dark Tranquillity. Tak naprawdę teraz sobie zdałem sprawę jak go lubię - zawsze w pewnym momencie i tak do niego wracam, obojętnie na co mam w danej chwili "fazę" :)

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Dodano: 2007-11-13 00:01

Samael "Ceremony Of Opposites" a wcześniej "Passage".Fajne mocne riffy i mroczny klimat. Ale tu na pewno wszyscy to znają. :roll:

Forever Begins.

Dodano: 2007-11-13 00:12

Loreena McKennitt - "Dante's Prayer" - coś przepięknego, jakże smutnego i uspokajającego...
W ogóle cała płyta piękna...chyba kiedyś się zabiorę za reckę :)

"When the dark night seems endless please remember me..."

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-11-13 00:18

O Minawi droga - a cóż to jest? Bo przyznam że bardzo się zainteresowałem :D

Dodano: 2007-11-13 00:24

folk :)ale taki bardzo spokojny :) a w zasadzie celtic... polecam na dobranoc :)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-11-13 00:38

skoro listopad...
Novembers Doom - The Pale Haunt Departure

Dodano: 2007-11-13 08:49

fiński zespół Shaman kawałek "Vuojan" :twisted: odjechany, rytualny klimat panuje w ich kawałkach... :twisted:

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2007-11-13 09:24

minawi napisał(a):
folk :)ale taki bardzo spokojny :) a w zasadzie celtic... polecam na dobranoc :)

A cuż widzę?? Lorinka!
:D

Dodano: 2007-11-13 12:32

My Dying Bride - "The Light At The End Of The World". Zespół chyba tutaj dość rozpoznawalny. Jedyna w swoim rodzaju kapela... niesamowity klimat tworzą!

"I may never find all the answers, I may never understand why. I may never prove what I know to be true, but I know that I still have to try..."

Dodano: 2007-11-13 13:07

ach, zeby tylko :twisted: w każdym razie zmieniamy klimat, VNV Nation "Beloved", tak na dzień dobry kolejnemu dniu opierdalania się :twisted:

Dodano: 2007-11-13 16:39

Moje kochane Moonspelki...
całą trasę na uczelnię i z powrotem
pada, szaro, ludzie się chowają po mrokach korytaży, a ja sobie idę do rytmu Irreligious...
Coś cudownego... 8)

Dodano: 2007-11-13 16:57

Tia, szczególnie ten deszcz, sesese. Akurat się rozpadało, gdy grzałem na dworzec, na pociąg, do domciu, słuchając Cares Amorphisa... Niesamowita kompozycja

Dodano: 2007-11-13 20:27

Albert King & Stevie Ray Vaughan - "In Session". Mistrzowska płytka! Czysty blues, czysty geniusz!

"I may never find all the answers, I may never understand why. I may never prove what I know to be true, but I know that I still have to try..."

Dodano: 2007-11-13 21:49

Coroner i album Grin. Według mnie genialna płytka. Gdybym robił ranking najlepszych albumów jakie w życiu słyszałem to ta płyta była by w pierwszej piątce.

Połączenie moich 2 ulubionych gatunków - thrashu i muzyki progresywnej.

Muzyka wyrafinowana pozbawiona zbędnych emocji. Niesamowite pomysły na kompozycje.

w skrócie... genialna;]

I'm rolling like a stone... never creep.

Dodano: 2007-11-13 22:03

Nadal leci płytka, ostatnio wykochiwana przez nas ponad miarę...
Aktualnie "Little Angel"
I'm so moved... +)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło