Castle Party 2020
Wracać wciąż do domu Le Guin
Muzyka :

System of a Down wystąpi na Impact Fest 2017

system of a down, impact fest, tauron arena, serj tankian, koncert, toxicity

Znamy już pierwszą gwiazdę piątej edycji Impact Fest - będzie nią System of a Down. Tym razem wydarzenie przenosi się do Krakowa - koncert odbędzie się 17 czerwca na TAURON Arena Kraków. Kolejne gwiazdy festiwalu będą sukcesywnie ogłaszane. Bilety w przedsprzedaży będzie można nabyć poprzez stronę organizatora Live Nation, już od 12 października.

System of a Down to jeden z najważniejszych przedstawicieli sceny nu metalowej, któremu sławę przyniósł wydany w 2001 roku album "Toxicity". Swoje charakterystyczne brzmienie zawdzięcza nie tylko wokalowi Serja Tankiana, ale również połączeniu żywiołowego hard rocka z ciężkimi metalowymi riffami. Zespół powstał w 1994 roku, wydając 5 albumów studyjnych. W 2006 roku muzycy zawiesili działalność, aby po czterech latach wrócić ze zdwojoną siłą. Od momentu powrotu nie doczekaliśmy się żadnego premierowego wydawnictwa, więc póki co - pozostaje się nam cieszyć tym , czym do tej pory nas karmili oraz delektować się występami na żywo.

Dyskografia zespołu:

1. "System of a Down" (1998)
2. "Toxicity" (2001)
3. "Steal this album!" (2002)
4. "Mezmerize" (2005)
5. "Hympotize" (2005)

Obecny skład:
Serj Tankian - wokal, klawisze, gitara rytmiczna
Daron Malakian - gitara prowadząca, wokal
Shavo Odadijan - gitara basowa, wokal wspierający
John Dolmayan - perkusja

Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły