Castle Party 2020
Wracać wciąż do domu Le Guin
Encyklopedia :

In The Woods...

In The Woods... - norweski zespół metalowy, istniejący w latach 1992-2000. Zespół został założony w mieście Kristiansand w Norwegii. Zaczynał jako zespół black metalowy, wydając w 1994 demo, i debiutancki album w 1995 roku. Od tego momentu muzyka zespołu zaczęła się zmieniać. Zmiany te doprowadziły do wypracowania własnego unikatowego stylu będącego mieszniną doom metalu, ambientu i awangardy.
W 1997 roku zespół wydaje "Omnio", album uznawany za najlepszy w dorobku grupy. Od początku istnienia skład zespołu ulegał zmianom. Do stałych członków należeli: Christian Botteri, jego bliźnaczy brat Christopher Botteri, Jan Kennet Transeth i Anders Kobro. Po wydaniu "Three Times Seven On A Pilgrimage", kompilacji trzech mini albumów i niepublikowanych utworów, członkowie zespołu zadecydowali o rozwiązaniu grupy.

29 grudnia 2000 roku zagrali pożegnalny koncert w Kristiansand. Występ został zarejestrowany i wydany w 2003 roku na albumie "Live At The Caledonien Hall". Muzycy In The Woods... założyli małą wytwórnię płytową, Karmakosmetix, która wydaje ich nowe projekty.

Skład:

Jan Transit - wokal
Synne Diana Soprana - wokal
X. Botteri - gitara elektryczna
Christer Cederberg - gitara elektryczna
Bjørn Hårstad "Berserk" - gitara elektryczna
Oddvar A:M - gitara elektryczna
C:M. Botteri - gitara basowa
Anders Kobro - perkusja

Dyskografia:

01. Isle Of Men (Demo) (1993)
02. Rehearsal (Demo) (1993)
03. Heart Of The Ages (1995)
04. A Return To The Isle Of Men (1996)
05. Omnio (1997)
06. Strange In Stereo (1999)
07. Three Times Seven On A Pilgrimage (Compilation) (2000)
08. Live At The Caledonien Hall (Live) (2003)

Oficjalna strona internetowa: brak
MySpace: www.myspace.com/INTHEWOODS666

Źródło: Wikipedia
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły