Ohlsson
Wracać wciąż do domu Le Guin
Encyklopedia :

Atrium Carceri

Atrium Carceri, ambient, IDM, industrialAtrium Carceri - szwedzki projekt muzyczny, za którym kryje się Simon Heath. Nazwa ta oznacza z języka łacińskiego "więzienny pokój" lub "więzienną salę" (właściwa nazwa powinna brzmieć Atrium Carceris).
Muzyka ta jest zwykle określana mianem dark ambient, black ambient czy industrial. Do uzyskania niepowtarzalnego brzmienia Simon Heath używa syntezatorów, efektów dźwiękowych i sampli, które pochodzą z filmów oraz anime. Fortepian a także i inne instrumentarium, które stosuje, tworzą charakterystyczne, powolne rytmy, przenikliwe melodie i złożone muzyczne struktury. Generalnie bazuje na motywach pustki, samotności (przede wszystkim odosobnienia) oraz obumierającego środowiska.

Dyskografia:

01. Cellblock (2003)
02. Seishinbyouin (2004)
03. Kapnobatai (2005)
04. Ptahil (2007)
05. Souyuan (2008)
06. Phrenitis (2009)

Oficjalna strona internetowa: atriumcarceri.coldmeat.se
MySpace: www.myspace.com/atriumcarceri
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły