Ostatnio.... Strona: 62

Dodano: 2011-11-19 22:41

"Poszukiwacze muszli" Pierwszy raz dzis na jedynce.Jak na wyciskacz łez bardzo mnie poruszający :)

Dodano: 2011-11-20 00:24 Zmieniono: 2011-11-20 14:32

Gorąco polecam film polskiej produkcji TaxiA

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi990/fc12400f00227bd74ea88820/taxi_a_2011_film_polski[/IMG]

Film polecam, bo najprościej pisząc ma mądrą fabułę z życia zaczerpniętą.

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2011-11-20 17:51

The Walking Dead - Sezon 2 - Part.5: Chupacabra, oczywiście polecam <okok>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-11-20 18:06

SolitaryAngel napisał(a):
Gorąco polecam film polskiej produkcji TaxiA

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi990/fc12400f00227bd74ea88820/taxi_a_2011_film_polski[/IMG]

Film polecam, bo najprościej pisząc ma mądrą fabułę z życia zaczerpniętą.

Również polecam Taxi A. Film ma nie tylko ciekawą, spokojną fabułę, ale także optymistyczne przesłanie.

Na drzewie milczenia rośnie jego owoc: spokój.

Dodano: 2011-11-23 16:46

Ciekawy nawet horrorek. Żałuję tylko, że nie widziałam go przed 11 listopada, bo wkręta byłaby niezła

Dodano: 2011-11-24 20:52 Zmieniono: 2011-11-24 20:52

Dziś po raz kolejny biorę się za trylogię Starship Troopers. Film jest genialny. Oprócz solidnego science fiction mamy tu sporo czarnego humoru zamierzonego kiczu, nabijania się z gwieździstego sztandaru, armii i patriotycznego patosu pod szyldem S-F. Druga cześć jest sporo słabsza ale trzecia równa poziomowi pierwszej i przywołuje starych aktorów.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-11-24 21:06

o dzieki Kuba, za propozycje filmu, potrzebowalam wlasnie czegos takiego do zorganizowania sobie na bezrobociu teraz bede maaaaaase filmow ogladac hehe

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2011-11-24 21:24 Zmieniono: 2011-11-24 22:25

Całkowicie się z tobą Kuba zgadzam,trylogia Starship Troopers jest genialna <okok> i zaraz sam ponownie z chęcią sobie to obejrzę,część pierwszą reżyserował Paul Verhoeven,natomiast część drugą Phil Tippett,a część trzecią Edward Neumeier,co do części drugiej uważam że nie jest zła,zrobiona została trochę inaczej akcja w tej części skupia się głównie (nocą) na schronieniu się i obronie przez grupę żołnierzy w opustoszałej placówce wojskowej,gdzie przygotowują się do walki z nadciągającymi robalami.A część trzecia została zrobiona dokładnie w stylu części pierwszej,robale górą <radocha> też polecam trylogie Starship Troopers,to trzeba zobaczyć :)

A przy okazji Kuba grałeś w gierkę > Starship Troopers...?

Dodano: 2011-11-24 22:10

ostatnio przez przypadek wpadłam na polski dokument " CZEKAJĄC NA SOBOTĘ" wyprodukowany przez HBO - świetny wręcz bardzo smutny pokazujący Polska wieś i młodych ludzi - ich jedyne rozrywki, marzenia.. upadki

JEST NA E-KINIE

http://www.ekino.tv/film,Czekajac-na-sobote-2010-PL,17744.html

I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ...

Dodano: 2011-11-25 19:05 Zmieniono: 2011-12-02 22:41

Na dzisiaj zaplanowałem sobie do obejrzenia Sci-Fi, Anime w ulubionej przeze mnie technice komputerowej,a mianowicie > Tekken: Blood Vengeance (2011)

Opinia tych którzy to już widzieli > Arcydzieło < ano wieczorem się okaże czy faktycznie :)

A..ha byłbym zapomniał,na wieczór mam jeszcze jeden film.który zapewne skojarzy się wam tak jak i mi z pewnym klasykiem z przed lat > The Thing / Coś z 1982 roku ,w reżyserii Johna Carpentera.A tym wspomnianym filmem na wieczór jest > The Thing / Coś (2011) w reżyserii Matthijs van Heijningen Jr.I tak się zastanawiam co to może być...? Zupełnie przezypadkowo podobne tytuły...? prequel kultowej produkcji z lat 80tych. ...? czy zupełnie Coś innego :)

The Thing / Coś (2011) New Trailer‬‏ Exclusive > TU <

To było wczoraj :)

A dzisiaj > The Walking Dead - sezon 2 - Part.6 > Secrets

Dodano: 2011-11-28 01:54

"Wasza Wysokość", czyli glupia ze az smieszna komedia przygodowa z elementami fantasy osadzona w sredniowieczu - może i żarty jak z rynsztoka, ale mnie rozbawiły no i niezła obsada.

http://www.filmweb.pl/film/Wasza+Wysoko%C5%9B%C4%87-2011-505004

Dodano: 2011-12-01 20:37 Zmieniono: 2011-12-01 20:37

Polecam "Fright night" z Colinem Farrelem. Nowy film o wampirach utrzymany w klimacie trochę horroru - trochę komedii. Momentami ciekawe, nowatorskie ujecia przy niedrogich ale porządnych efekrach specjalnych.

Dodano: 2011-12-02 17:48

Może nie tak ostatnio, ale polecam There will be blood (na polski "Aż poleje się krew") z oscarowym Danielem Day-Lewisem (Gangi Nowego Jorku) w roli głównej. Historia o bewzględnym dorobkiewiczu-kapitaliście ze świetną scenografią, muzyką, ropą i krwią w tle.

Dodano: 2011-12-02 22:38

The Walking Dead - Sezon 2 - Part.7 > Pretty Much Dead Already

Dodano: 2011-12-03 12:06

beatha napisał(a):
ostatnio przez przypadek wpadłam na polski dokument " CZEKAJĄC NA SOBOTĘ" wyprodukowany przez HBO - świetny wręcz bardzo smutny pokazujący Polska wieś i młodych ludzi - ich jedyne rozrywki, marzenia.. upadki

JEST NA E-KINIE

Słyszałam, że dokument wart obejrzenia, wrzuciłam sobie link do zakładek.

Dodano: 2011-12-03 22:53

Alpha-Sco napisał(a):
[quote:97de72d153="beatha"]ostatnio przez przypadek wpadłam na polski dokument " CZEKAJĄC NA SOBOTĘ" wyprodukowany przez HBO - świetny wręcz bardzo smutny pokazujący Polska wieś i młodych ludzi - ich jedyne rozrywki, marzenia.. upadki

JEST NA E-KINIE

Słyszałam, że dokument wart obejrzenia, wrzuciłam sobie link do zakładek.[/quote:97de72d153]

Oglądałem - mocne.

Dodano: 2011-12-09 12:44

Kolejny dobry film po dłuższej przerwie na dzieła mniej ambitne... Ryan Gosling jednen z niewielu dobrych aktorów młodego pokolenia i generalnie niezła męska obsada: Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti. Historia fikcyjnej kampanii prezydenckiej i ewolucja młodego idealisty w twardego politycznego gracza.

Dodano: 2011-12-11 18:57

Piekelne psy,dzisiaj ponownie na tvp2,fantasy-przyg-horr,jakaś historia z mitologi greckiej,mnie się podobała

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Dodano: 2011-12-12 18:02 Zmieniono: 2011-12-12 18:03

Ostatnio w ciągu dwóch dni obejrzałam miniserial (choć właściwie potraktowałam to jak kolejne części filmu) na podstawie książki Foletta - "Filary Ziemi". Coś dla wielbicieli średniowiecza :)

Dodano: 2011-12-12 20:51

minawi napisał(a):
Ostatnio w ciągu dwóch dni obejrzałam miniserial (choć właściwie potraktowałam to jak kolejne części filmu) na podstawie książki Foletta - "Filary Ziemi". Coś dla wielbicieli średniowiecza :)

Niezłe. Skończyłem

Dodano: 2011-12-14 21:02 Zmieniono: 2011-12-16 19:57

Hostel: Part III (2011)

>>>

Official Trailer > TU <

>>>

http://www.filmweb.pl/film/Hostel+3-2011-395787

Tym razem popieram,to błąd ta część Hostel nie powinna powstać.Zdecydowanie nie polecam.

Dodano: 2011-12-17 15:49

ten polecam naprawde niezły

Chwytac chwile ?

Dodano: 2011-12-17 16:45 Zmieniono: 2011-12-17 16:57

Mission Impossible - Ghost Protocol

Nie zawiodłem się, ani nie zachwyciłem zwykły film akcji, jakich wiele :)
Oglądałem również Hostel part III, ale z tym filmem jest jak z równią pochyłą w dół..

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2011-12-25 00:35 Zmieniono: 2011-12-25 10:43

następne święta będą magiczne .... jeszcze tylko rok ...

Far over the Misty Mountains cold,

To dungeons deep and caverns old,

The pines were roaring on the heights,

the winds were moaning in the night.

The fire was red, it flaming spread,

The trees like torches blazed with light.

I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ...

Dodano: 2011-12-25 14:31 Zmieniono: 2011-12-25 14:32

Obejrzałam w końcu "Another Earth" - dramat z sci-fi w tle, kto jednak spodziewał się właśnie sci-fi będzie na bank zawiedziony, bo planeta stanowi tylko tło do rozterek głównej bohaterki. Film dość skromny ale na szczęście nie przegadany, do tego wspaniała muzyka. Nasuwają się skojarzenia z "Moon" (w kwestii rozwiązań psychologicznym przemian bohaterów oraz właśnie muzyki, tudzież jej częstego braku) oraz "Melancholią" (która akurat mniej mi się podobała, bo właśnie przegadana była i nudnawa).
Naprawdę świetny debiut reżyserski Cahilla, czekam na kolejne filmy.

Zaraz potem obejrzałam grecki "Attenberg" - straszna nuda, nie polecam, to już "Kieł" był chyba lepszy.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło