Ostatnio.... Strona: 58

Dodano: 2011-08-08 18:50

Najlepszy z filmów o snajperach jest "Wróg u bram" Gorąco polecam

Dodano: 2011-08-08 20:38

Potwierdzam Wróg u Bram to świetny film . Akcja toczy się podczas II wojny światowej w Stalingradzie . Osławiony snajperskimi wyczynami Rosjanin Wasilij Zajcew w bezlitosny sposób eliminuje szeregi niemieckich oficerów. Wiadomość o wyczynach Zajcewa dociera do niemieckich wyższych oficerów, gdzie Powstaje plan rozprawienia się z Rosyjskim snajperem. W efekcie dochodzi do pojedynku Zajcewa z najlepszym strzelcem niemieckim Konigiem. Zajcew i Konig zaczynają prowadzić ze sobą zaciętą i podstępną walkę. O i tak w wielkim skrócie , jest to film który koniecznie trzeba zobaczyć.

<okok>

Wróg u bram / Enemy at the Gates

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/dUVqSCH8Fho" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Oczywiście mam ten film w swoich zbiorach DVD i zawsze za każdym razem kiedy go oglądam przykuwa moją uwagę , tak samo , jak wtedy gdy oglądałem go po raz pierwszy :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-08-08 20:45

Zacny film
Przypomina mi on pewną misję z interesującej gry wojennej...

Dodano: 2011-08-08 20:50 Zmieniono: 2011-08-08 20:54

Tak zgadza się to właśnie z tego filmu wykorzystano pomysł , w grze o której wspominasz :)

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/C9MCOLbMvJY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Takie skojarzenia z tym filmem , mam też w przypadku innych znanych nam gier o tematyce wojennej.

Dodano: 2011-08-08 20:54 Zmieniono: 2011-08-08 20:55

HardKill napisał(a):
Potwierdzam Wróg u Bram to świetny film . Akcja toczy się podczas II wojny światowej w Stalingradzie . Osławiony snajperskimi wyczynami Rosjanin Wasilij Zajcew w bezlitosny sposób eliminuje szeregi niemieckich oficerów. Wiadomość o wyczynach Zajcewa dociera do niemieckich wyższych oficerów, gdzie Powstaje plan rozprawienia się z Rosyjskim snajperem. W efekcie dochodzi do pojedynku Zajcewa z najlepszym strzelcem niemieckim Konigiem. Zajcew i Konig zaczynają prowadzić ze sobą zaciętą i podstępną walkę. O i tak w wielkim skrócie , jest to film który koniecznie trzeba zobaczyć.

<okok>

Wróg u bram / Enemy at the Gates

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/dUVqSCH8Fho" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Oczywiście mam ten film w swoich zbiorach DVD i zawsze za każdym razem kiedy go oglądam przykuwa moją uwagę , tak samo , jak wtedy gdy oglądałem go po raz pierwszy :)

Mogę jedynie potwierdzić Twoje słowa. Pierwszy raz widziałem go bodajże na zajęciach z Przysposobienia Obronnego w liceum. Od tamtego momentu widziałem go już z parę razy. Obok " Cienkiej czerwonej linii" i " Szeregowca Ryana" jeden z lepszych produkcji o tematyce wojennej :)

Dodano: 2011-08-08 21:02 Zmieniono: 2011-08-08 21:14

No to dodam jeszcze jeden film o tematyce wojennej , moim zdaniem kapitalny i jakże wstrząsający obraz walk żołnierzy amerykańskich przeciwko Japończykom na Pacyfiku , podczas drugiej wojny światowej. W tym filmie , moim skromnym zdaniem swoją życiową rolę zagrał Nicolas Cage , a film ten to WINDTALKERS / Szyfry Wojny.

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/CvIAeythC1c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dodano: 2011-08-08 21:19

Tak... Film obejrzany, gra dobrze mi znana... :) a własnie co do filmów... oglądaliście ostatnio coś naprawdę dobrego, właśnie wojennego.. nie mówię wyłącznie o bitwach rozgrywających się w czasach I i II wojny światowej ale również coś współczesnego :)

Dodano: 2011-08-08 21:28

Co by Ci polecić...hmmm...może"Generała Nila".

Dodano: 2011-08-08 21:37

DonVitteo napisał(a):

Co by Ci polecić...hmmm...może"Generała Nila".

Aż z ciekawości obejrzę. :)

Dodano: 2011-08-08 21:42 Zmieniono: 2011-08-08 21:46

No jeśli chodzi o mnie , to trudno będzie mi polecić cosik o współczesnej tematyce wojennej. Jakoś nic specjalnie nie utkwiło mi w pamięci. Widać nie zrobili jeszcze filmu wojennego opartego na współczesnych realiach , który by mnie szczególnie zainteresował. No może...? 9th Company

Pomyślę jeszcze , ano może coś się jednak znajdzie ciekawego :)

Dodano: 2011-08-08 21:51

"Dziewiąta kompania"... świetny film i niedawno na Polsacie był emitowany. Nawiasem zastanawiam się nad powtórnym obejrzeniem serialu "Kompania braci".

Dodano: 2011-08-08 21:53 Zmieniono: 2011-08-08 22:25

The Pacific też świetny serial <okok>

Moja kolekcja filmów liczy około 500 szt więc jest do czego wracać , a filmów w TV zasadniczo nie oglądam , wolę obejrzeć cosik w czasie kiedy mi to odpowiada :)

A pro po Generała Nila , poleciłbym również Tajemnice Twierdzy Szyfrów.

Dodano: 2011-08-08 22:31

Jeśli chodzi o współczesną tematykę wojenną, to mogę polecić "Helikopter w ogniu", nawet przyjemny

Dodano: 2011-08-08 22:36 Zmieniono: 2011-08-08 22:44

O właśnie Nozdormu :) zupełnie o tym zapomniałem Helikopter w ogniu / Black Hawk Down , świetny film o współczesnej tematyce wojennej <okok>

Dodano: 2011-08-08 23:48

Nozdormu napisał(a):
Jeśli chodzi o współczesną tematykę wojenną, to mogę polecić "Helikopter w ogniu", nawet przyjemny

Nawet przyjemny? Za te słowa mogłabym Cię skrócić o głowę! To jeden z moich ulubionych filmów, włączając również zachwycający soundtrack.

Podobnie jest z "Pacific" - troszkę za mało odcinków, ale rzeczywiście jest na co popatrzeć. :)

Dodano: 2011-08-09 07:03

Mam się bać?

Dodano: 2011-08-09 10:59

Nozdormu napisał(a):
Mam się bać?

Zacznij
Dobra bo odchodzimy od tematu...

Skusiłam się w końcu na "Sucker Punch". Cóż... kolejna bajeczka, ale z ciekawą fabuła. Aktoreczki też niczego sobie. Przyjemnie się oglądało i słuchało, gdyż soundtrack bardzo przypadł mi do gustu.

Film na dobry początek dnia ? Jim Jarmusch "Coffee and Cigarettes". Idealny dodatek do kawy. Film o czym? Tytuł wszystko tłumaczy. :)

Dodano: 2011-08-09 19:50

Wczoraj Zero (2010)

produkcja: Australia
gatunek: Animacja, Krótkometrażowy

Świat w którym ludzi ocenia się po numerach...

Dodano: 2011-08-09 21:01 Zmieniono: 2011-08-09 21:13

HardKill napisał(a):
Wczoraj Zero (2010)

produkcja: Australia
gatunek: Animacja, Krótkometrażowy

Świat w którym ludzi ocenia się po numerach...

Uroniłam łezkę oglądając ten filmik... Brutalny ale i piękny.

A jeśli jesteśmy w temacie filmów krótkometrażowych... to i ja coś od siebie dam.

Dodano: 2011-08-09 21:21

ARK świetny <okok>

Dodano: 2011-08-10 18:05 Zmieniono: 2011-08-10 18:05

Red Riding Hood/Dziewczyna w czerwonej pelerynie

Jak dla mnie to przeróbka bajki Czerwony Kapturek :)

Takie nawet nawet ;D

Dodano: 2011-08-10 18:44 Zmieniono: 2011-08-10 18:45

Vindicta napisał(a):
Red Riding Hood/Dziewczyna w czerwonej pelerynie

Jak dla mnie to przeróbka bajki Czerwony Kapturek :)

Takie nawet nawet ;D

Oglądałam jakiś czas temu ze znajomą. Innym koleżankom się bardzo podobało. Mnie ani trochę. Może to nie był dzień na takie filmy. Ale nudziłam się okropnie.

Na dzisiejszy wieczór - "Insidious"

Dodano: 2011-08-10 18:46

Serial paradokumentalny "Trudne sprawy" produkcji polskiej emitowany na Polsacie od poniedziałku do piątku o 17.45.
Zadziwiająca gra aktorów, którzy grają jakby połknęli kije od szczotki, doskonała fabuła, która w każdym odcinku opiera się na tym samym schemacie, i przebojowe niczym warzywa Bonduelle dialogi dają temu serialowi pierwsze miejsce w kategorii "kaszanka roku"

Dodano: 2011-08-10 22:59

Za chwike :)

Kwarantanna 2: Terminal / Quarantine 2: Terminal (2011)

produkcja: USA
gatunek: Horror, Sci-Fi

Dodano: 2011-08-11 14:49

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Nozdormu napisał(a):
Serial paradokumentalny "Trudne sprawy" produkcji polskiej emitowany na Polsacie od poniedziałku do piątku o 17.45.
Zadziwiająca gra aktorów, którzy grają jakby połknęli kije od szczotki, doskonała fabuła, która w każdym odcinku opiera się na tym samym schemacie, i przebojowe niczym warzywa Bonduelle dialogi dają temu serialowi pierwsze miejsce w kategorii "kaszanka roku"

Ta.. ''Trudne sprawy'' , ''Dlaczego ja'' to są dwa powody, dla których powinno się ''to coś'' zdjąć z anteny. Tyle na ten temat.

Ostatnio oglądałam ''Wyspa tajemnic'' z Leonardo di Caprio.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło