Dodano: 2011-10-20 12:43
Po długum okresie odmóżdżania, coś bardziej ambitnego. "Disgrace" na podstawie powieści John Maxwella Coetzee z Johnem Malkovichem w roli głownej. Coetzee długo odmawaiał zgody na adaptację powieści, zgodzil się dopiero na wierny scenariusz Anny-Marii Monticelli. Dobry film psychologiczny i ciekawa opowieśc o Afryce.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2011-10-21 18:11
Dzisiaj mamy piąteczek :) więc oglądnę sobie nie co innego jak kolejną opowiastkę o zimnych, czyli :)
| Horror | Wielka Brytania | 2011 |
<okok>
Co nieco o filmie > Garstka żołnierzy i cywilów znalazła schronienie w wiejskich koszarach wojskowych po tym jak wybuchła epidemia tajemniczego wirusa który w ciągu 3 miesięcy przemienił 99% ludzkości w żywe trupy. Życie w tym nowym świecie jest trudne i brutalne, lecz pojawia się nadzieja gdy grupa odbiera komunikat od innych ocalałych. Udają się w podróż z nadzieją, że odnajdą innych ocalałych.
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-10-22 11:37
Całkiem fajny film ten powyżej :) Rzadko dziś spotykane powolne Zombie
..
.. korzystając z okazji, z klimatu Zombie polecam:
The Dead, 2010 - reż. Ford Brothers
Powolne Zombie, Afryka.. klimat :)
Break the black ice.
Dodano: 2011-10-22 23:50
Jeden z filmów o zimnych w komediowej wersji A Shaun of the Dead
Nr.1 w kategorii komediowej <okok>
Myślałem że koniec z Hellraiser'em a tu niespodziamka :)
Hellraiser: Objawienie / Hellraiser: Revelations (2011)
Dodano: 2011-10-23 12:45
Mr Nobody,Alchemik Sendivius/Mistrz i Małgorzata-(1988),DRESZCZE'81,DZIKUN '87,KIM JEST TEN CZŁOWIEK '84,PRZEKLĘTE OKO PROROKA '84,POPIELEC '82,FUCHA '83,POŻEGNANIE JESIENI '90,PRZEZNACZENIE'83,RYŚ'81,Wij '67,Ale Jazda,Pan Przeznaczenie,Przypadek Harolda Cricka,Family Man,Zapowiedź,Przenicowany Świat,Zakazana Rzeczywistość,Burza,Tajemniczy Ogród,Trzy królestwa: wskrzeszenie smoka,Inne Światy - Ayahuasca,Zwierciadła - przełamać przyszłość.
Dodano: 2011-10-23 13:12
| Raraszek napisał(a): |
| Anime?To pewnie znasz One Piece Movies i Death Note?
|
Znam...ale One Piece jest dla mnei zbyt komediowy, wole Naruto Shippuuden niz One Piece.... A Death Note fajny jest cała ta akcja z notesem śmierci ..
Dodano: 2011-10-23 18:07
| HardKill napisał(a): |
| Jeden z filmów o zimnych w komediowej wersji A Shaun of the Dead
Nr.1 w kategorii komediowej <okok> Myślałem że koniec z Hellraiser'em a tu niespodziamka :)
Hellraiser: Objawienie / Hellraiser: Revelations (2011) ![]() |
A to zaskoczenie, choć jeszcze nie wiem czy pozytywne czy negatywne
Ostatnio wydano również
Wrong Turn 4
Który w moim mniemaniu nie pokazał nic nowego, przy czym utracił swój dawny klimacik.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2011-10-23 18:37 Zmieniono: 2011-10-23 20:31
Z tego co widziałem w necie,Wrong Turn 4 zapowiada się nie co lepiej, od części 2giej czy 3ciej,obadamy,w każdym razie wygląda na ciekawszą część od 3ki,zobaczymy pogadamy :)

Dodano: 2011-10-24 14:18
Hellraiser - Objawienie
To najgorszy odcinek z całej serii, totalna porażka i jeszcze ta żałosna podróbka Pinhead'a. Zdecydowanie nie polecam zwłaszcza fanom/kom owej serii.
Dodano: 2011-10-25 21:35 Zmieniono: 2011-10-27 18:09
Zapewne masz rację SolitaryAngel,obejrzę Hellraiser - Objawienie,z czystej ciekawości,nie nastawiając się zbytnio jednak na rewelacje :) jak pisałem wcześniej,obecnie jestem pod wrażeniem serialu The Walking Dead jak dla mnie jest to najlepiej zrobiony serial TV o zimnych <okok> właśnie jestem na początku drugiego sezonu TWD :) Co przemawia za The Walking Dead...? ano nazwiska które łączą się z tym serialem,a mianowicie > Stephen King i jego syn Joe Hill < zaproponowano także prace nad serialem George Romero,ale ten stwierdził że pracuje tylko ze swoimi zombie i słusznie.Obecnie serial ten na zachodzie bije rekordy popularności,w związku z tym stacja FOX zamówiła już sezon 3ci <radocha>
The Walking Dead - Season 2
Dodano: 2011-10-27 12:21
Cóż jak chce się obejrzeć dobry horror, który zapadnie w pamięć trzeba się cofnąć do lat 80tych
Ostatnio obejrzałem „Cannibal holocaust” jest to film z 1980roku, którego fabuła jak i sama realizacja materiału jest nieporównywalna z tym, co teraz serwowane jest dla mas. Film z pewnością zapada w pamięć Polecam :)

Dodano: 2011-10-30 16:06
jo już od rana szukom jakiegoś sensownego filmu i nicccc jedna wielka sraka. Zobaczyłch film :Ludzka stonoga" i stwierdzam że poryty film. Takie nudy że szkoda gadać. Badnołbych jakiś film gdzie sie coś konkretnego dzieje, który trzyma w napieciu do końca. A tu lipaaaaa buuuu
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2011-10-31 23:06
Co dzisiaj,oczywiście że zimni :) czyli kolejny drugi odcinek,drugiego sezonu The Walking Dead > Bloodletting <okok>
Dodano: 2011-11-01 00:53
| FAFAL napisał(a): |
| jo już od rana szukom jakiegoś sensownego filmu i nicccc jedna wielka sraka. Zobaczyłch film :Ludzka stonoga" i stwierdzam że poryty film. Takie nudy że szkoda gadać. Badnołbych jakiś film gdzie sie coś konkretnego dzieje, który trzyma w napieciu do końca. A tu lipaaaaa buuuu |
Może najpierw powiedz jakie filmy lubisz, to wtedy Ci polecimy :-)
Ostatnio "KAC VEGAS W BANGKOKU" - krytycy strasznie objechali ten film, że powtarza się i w ogóle kicha, ale tak po prawdzie - ani przez minutę się nie nudziłam i generalnie komedia świetna - super gagi, ciągle coś się dzieje na ekranie. A z drugiej strony - rozluźnienie gwarantowane, jeśli ktoś naprawdę chce się zrelaksować i zapomnieć o problemach codzienności... ale w sumie raczej poczuć w sobie wariata - chyba bardziej trafne
No i generalnie film bardziej chyba dla facetów albo zwyczajnie tak mało dojrzałych jednostek jak ja
Druga pozycja do zareklamowania przeze mnie to horror "MY SOUL TO TAKE"
Istna psychoza, dlatego jak dla mnie to świetna okazja do przedstawienia w części choćby znikomej, jak to ciężko być schizofrenikem.
Jak na amerykańską produkcję, to naprawdę dobry film ( zwróćcie uwagę i ż napisałam "film" a nie "horror"). Tym razem Wes Craven się postarał.
łał
Dodano: 2011-11-06 08:31
Z wczoraj na dzisiaj w TVN godz.23:55 mieliśmy okazję zobaczyć klasyczny film mistrza horroru Stephena Kinga > Pet Sematary / Smętarz dla zwierzaków (1989) <okok>
Dodano: 2011-11-06 18:17
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn / Przygody Tintina. to nowe dzieło producenta Petera Jacksona,w reżyserii Stevena Spielberga :)
Dodano: 2011-11-06 21:14
Ostatnio byłam z koleżanką na "Niebezpiecznej Metodzie" - film o relacjach Junga i Freuda z Sabine Spielrein, najpierw pacjentką Junga, wyleczoną metodą psychoanalizy, na tyle, że sama została psychiatrą. Pomijając sam motyw psychoanalizy, film porusza takie problemy, jak skomplikowanie związków międzyludzkich (seksualnych, małżeńskich i pozamałżeńskich, przyjacielskich), rywalizacja, trudność dokonania wyboru pomiędzy jedną osobą a drugą, jedną drogą życiową a inną, odcięcie się od przeszłości i ukochanej niegdyś osoby itp. itd. Film niewątpliwie zmusza do refleksji, może momentami dla niektórych może być on przegadany, ale i tak polecam serdecznie:)
Dodano: 2011-11-17 16:27
| Nadine1986 napisał(a): |
| Ostatnio byłam z koleżanką na "Niebezpiecznej Metodzie" - film o relacjach Junga i Freuda z Sabine Spielrein, najpierw pacjentką Junga, wyleczoną metodą psychoanalizy, na tyle, że sama została psychiatrą. Pomijając sam motyw psychoanalizy, film porusza takie problemy, jak skomplikowanie związków międzyludzkich (seksualnych, małżeńskich i pozamałżeńskich, przyjacielskich), rywalizacja, trudność dokonania wyboru pomiędzy jedną osobą a drugą, jedną drogą życiową a inną, odcięcie się od przeszłości i ukochanej niegdyś osoby itp. itd. Film niewątpliwie zmusza do refleksji, może momentami dla niektórych może być on przegadany, ale i tak polecam serdecznie:) |
faktycznie niezły film
Dodano: 2011-11-18 21:02
Jak zwykle w piątkowy wieczór straszydełko,dzisiaj padło na trylogie w klultowym wydaniu :)
- Martwe zło / Evil Dead, The (1981)
- Martwe zło 2 / Evil Dead II (1987)
- Armia ciemności / Army of Darkness (1992)

Dodano: 2011-11-19 01:56
zaaplikowałam sobie po 7 latach ponownie katharsis w stylu tego rozmiękczającego mnie do głębi filmu. ja pierdolę, dwie paczki chusteczek poszłyyyy wpizdu. to teraz mogę być twarda i mieć na wszystko wyjebane. grzaniec galicyjski and nothing more.
Jak dla mnie kultowy "Powrót do Garden State", wprawdzie wyidealizowany film ale mimo wszystko o ludziach z mojego pokolenia.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-11-19 22:15
Nagi Lunch - historia pisarza, który ćpa środek owadobójczy. Niezły surrealizm.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!