Ostatnio.... Strona: 66

Dodano: 2012-02-22 22:36

Matka Łez Dario Argento, a przy okaji ktoś może ma kawałek Cradle Of Filth - Mater
Lacrimarum
?

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2012-02-23 09:29

Imię Róży (1986)

Świetny, polecam :D

Dodano: 2012-02-23 10:14

"Dziewczyna z tatuażem".

Ta wersja bardziej mi się podobała niż jej szwedzki odpowiednik. Przede wszystkim lepszy dobór aktorów. Jeżeli w książce czytamy, że taki Mikael Blomkvist posuwa wszystkie panie, bo te wszystkie panie na niego lecą, to aktor, który go zagrał w wersji szwedzkiej, to jakaś pomyłka. Daniel Craig lepiej pasuje mi w tej roli. Podobnie "szwedzka" Lisbeth, z kłakami pod pachami. Niezły paszczur. Bardziej mi w tej roli pasuje Rooney Mara.

Co mogło irytować, to nieco nachalne product placement, ale do tego to już trzeba się chyba przyzwyczaić w amerykańskich produkcjach.

Zakończenie. No tutaj to amerykańce nieźle pojechali. Nijak ma się ono do tego z książki. Tutaj Szwedzi się bardziej postarali.

Mimo kilku sporych niedociągnięć scenariusz - książka oraz product placement, polecam. Blisko 3h, w czasie których się nie nudziłem.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2012-02-23 16:29

Kobieta w czerni / The Woman in Black (2012)

Momentami trzyma w napięciu Myślę, że warto obejrzeć ;]

Dodano: 2012-02-23 22:46

Z niecierpliwością na to czekam <radocha>

„Hans Kloss - Stawka większa niż śmierć"

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2012-02-24 10:49

Wyglada jak trailer do Return to Castle Wolfenstain. Troche szmirowate kino akcji sie zapowiada.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2012-02-24 17:34

Jaka tam szmira,nic podobnego :) rewelacyjnie,że dane nam będzie jeszcze raz zobaczyć legendarne postacie kultowego Polskiego kina akcji,czyli > Stanisław Mikulski (Hans Kloss) oraz Emil Karewicz (Hermann Brunner) <brawo>

Dodano: 2012-02-24 20:31

Dziś Obcy 4 a mnie tak klatka nawala jakbym jednego miał w sobie :D

Dodano: 2012-02-25 09:20

"Faust" reż.Aleksander Sokurov (2011)

"Dobry uczynek rzuć w fale rzeki i nie chwal się nim"-przysłowie japońskie.

Dodano: 2012-02-25 19:34

Właśnie wróciłem z projekcji "Żelaznej Damy". Dla mnie film bardzo na plus.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2012-02-26 15:00

Wczoraj poraz kolejny Diuna

Dodano: 2012-02-26 19:09

Vammp a oglądałeś:

DZIECI DIUNY - Dzieci Pustyni
DZIECI DIUNY - Mesjasz Diuny
DZIECI DIUNY - Zagrożenie Imperium

No i dzisiaj czeka nas oskarowa noc,ciekaw jestem czy nowy film A.Holland In Darkness , odniesie sukces...? :)

Dodano: 2012-02-26 20:51

Tak oglądałem, ale szczerze przyznaje że DIUNA jest znacznie lepsza od Dzieci

Dodano: 2012-02-26 20:58

No to wiadomo :) a kto pamięta jeden z klasyków Sci-Fi Brazil z 1985 r.Właśnie za chwilkę go sobie ponownie zapodam <okok>

Dodano: 2012-02-27 13:01

Trochę mnie w tym temacie nie było, a Brazil już trochę mało pamiętam, dość dawno nie widziałem.

Dodano: 2012-02-29 13:06

Underworld: Awakening / Przebudzenie (2012)

Poprzednie części miło mnie zaskoczyły, ale akurat ta część jest najsłabszą częścią serii. Ciekawy pomysł na fabułę chyba przerósł twórców.

Dodano: 2012-03-07 20:28

Jeden z niedocenionych filmów z roku 2000. Na IMDB ma 4.8 a spokojnie zasługuje na 5.5 - 6.00. typowy horror o nastolatkach ale ma klimat i sporą dozę czarnego humoru. Poza tym kolejna przyzwoita rola niedocenianego Michaela Biehna.

Dodano: 2012-03-09 23:31 Zmieniono: 2012-03-09 23:31

"In Time" (polskie tlumaczenie: "Wyścig z czasem" - dlaczego nie "w czasie"??) - naprawdę ciekawy pomysł na fabułę, gorzej z poprowadzeniem akcji, niektóre sceny wydają się mało logicznie, ale mimo to i tak się nieźle oglądało, a Justin Timbarlake jako aktor zdaje egzamin

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2012-03-10 13:03

minawi napisał(a):
"In Time" (polskie tlumaczenie: "Wyścig z czasem" - dlaczego nie "w czasie"??) - naprawdę ciekawy pomysł na fabułę, gorzej z poprowadzeniem akcji, niektóre sceny wydają się mało logicznie, ale mimo to i tak się nieźle oglądało, a Justin Timbarlake jako aktor zdaje egzamin

Też byłam na tym filmie.Mi się podobał.Jak na SF- czyli gatunek za jakim nie przepadam-był w miarę ciekawy.Zarówno czytając opinie w necie i rozmawiając ze znajomymi mogę stwierdzić ,że sporo jest w tym samym tonie co Twoja,że ciekawy pomysł a gorzej z wykonaniem.

Dodano: 2012-03-11 20:17 Zmieniono: 2012-03-13 20:31

Miniserial "The Secret Of Sahara". Może ktoś pamięta, że kiedyś to było w polskiej TV. Jeden z trzech może filmów gdzie polskiegmu aktorowi udało się zagrać w światowej sławy obsadzie. Daniel Olbrychski gra tu wśród takich aktorów jak Michael York, Ben Kingsley czy Andie MacDowell. Serial generalnie przygodowy ale z elementami SF.

Dodano: 2012-03-13 19:59

Kojarzę ten film .Jak byłam nastolatką to lubiłam oglądać filmy z M.Yorkiem i ten tytuł sobie przypominam, chociaż tego o czym dokładnie był już nie pamiętam.

Dodano: 2012-03-18 21:34

Dodano: 2012-03-18 21:57

a ja ostatnio

Dodano: 2012-03-27 23:11

Właśnie wróciłem z kina. Nawet udało mi sie nie wyjść

Dodano: 2012-03-28 22:32

I jak wrażenia?
Osobiście po obejrzeniu trailerów mam wrażenie, że jest to kolejna durnowata historyjka dla hamburgerożerców. Niestety... ;/

Czasem, by stworzyć coś wspaniałego, trzeba zburzyć to, co do tej pory się stworzyło. \\ Jesteśmy niczym innym jak komarami, które zyskały samoświadomość.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło