Castle Party 2020
Wracać wciąż do domu Le Guin
Encyklopedia :

Life's Decay

Life's Decay - francuski projekt stworzony w 2003 roku w Paryżu przez Lyktwassta. W 2005 roku dołączyła do niego Alea - wokalistka i autorka tekstów, odpowiedzialna także za wprowadzenie instrumentów akustycznych.
Ich muzyka określana jest jako neo-classical, dark martial industrial czy steampunk. Każdy album jest nieco inny od poprzedniego, różnicę tą szczególnie widać między pierwszym a przedostatnim. Szczególnie miejsce w ich twórczości zajmuje grafika, tworzona przez Lyktwassta, czarno-biała, utrzymana w stylu retro. Także wszelkie fotografie, teledyski i strona internetowa są jego autorstwa. W 2004 stworzył wytwórnię Abstraktsens Produktions, w której są wydawane albumy Life's Decay.

Skład:

Alea - wokal
Lyktwasst - wszystkie instrumenty, fotografie, wizualizacje, produkcja

Dyskografia:

01. Art Decay Extremism (2004)
02. Anleva (2005)
03. Lysselia (2006)
04. Szilentia (2007)
05. Eklaasera (2008)
06. Lakasteasya (2008)

Oficjalna strona internetowa: www.lifesdecay.com
MySpace: www.myspace.com/abstraktsens
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły