Castle Party 2018
Paradoks
Encyklopedia :

Hocico

Hocico - meksykański zespół grający harsh electro połączone z aggrotechem, dark electro i industrialem. Początkowo w 1992 roku nazywał się Hocico de Perro co znaczy ni mniej ni więcej ryj psa. Od 1993 roku zespół funkcjonuje pod nazwą Hocico.
Teksty pisane są po angielsku i hiszpańsku. Logo zespołu to sześcionogi pająk z literą H na odwłoku. Ich muzyka przepełniona jest lękiem i niepokojem, wszechobecnym patosem i apokaliptyczną paniką. Utwory opowiadają o świecie pełnym przemocy, agresji, śmierci, życiu przeciwko Bogu oraz o mrocznych relacjach międzyludzkich i schyłku cywilizacji.

Skład:

Erk Aicrag - wokal
Rasco Agroyam - instrumenty klawiszowe, programowanie

Dyskografia:

01. Autoagresion Persistente (Demo) (1994)
02. Triste Desprecio (Demo) (1995)
03. El Dia De La Ira (MCD) (1996)
04. Odio Bajo el Alma (1996)
05. Cursed Land (EP) (1998)
06. Los Hijos Del Infierno (1998)
07. Sangre Hirviente (1999)
08. Signos De Aberracion (2002)
09. Disidencia Inquebrantable
10. Hate Never Dies (The Remix Celebration) (2003)
11. Born To Be (Hated) (CDM) (2004)
12. Wrack And Ruin (2004)
13. Aqui Y Ahora En El Silencio (2005)
14. Blasphemies In The Holy Land (Live) (2005)
15. Scars (CDM) (2006)
16. A Traves De Mundos Que Arden (DVD) (2006)
17. Memorias Atras (2008)
18. Tora! Tora! Tora! (Live) (2008)
19. Dog Eat Dog (Single) (2010)
20. Tiempos de Furia (2010)

Oficjalna strona internetowa: www.hocico.com
MySpace: www.myspace.com/hocicospain
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły