Herbata.... Strona: 3

Dodano: 2006-09-10 07:18

z domu na gg skargi, ze podczas tygodniowego pobytu wypilam im cala czarna herbate...
Godz 8 rano... jogurcik:) herbatka earl grey, paczka 20 szt po 65gr. Zaczelam oszczedzac trochu, niby, bo na nałogu zbankrutuje, ale jednak wole liptonowego earl greya...:/
I bawarki nie zobaczylam...w ogolnym rozgardiaszu zlotu - przepadlo..chlip..

Dodano: 2006-09-10 17:02

moja najulubiensiejsza herbata jest yunnan, sypana. najlepiej smakuje z mojego ukochanego kubka (kto z niego wypije ten trup :mrgreen: ) zaparzana woda z kranu u mojej mamy. pije zazwyczaj mocna z 2 dwoma bardzo plaskimi, niemal wkleslymi lyzeczkami cukru.

ale lubie ja od paru lat dopiero, bo wczesniej jakos nie przepadalam za herbatami. jednak ostatnio pije mniej herbaty a wiecej kawy, bo malo sypiam w nocy.

Dodano: 2006-09-10 18:18

Jja lubię zieloną herbatę właściwie wszystkich rodzajów oraz czarną Dilmah Darjeeling (nie wiem czy tak się to pisze :D), mocną, posłodzoną jedną czubatą łyzeczką cukru. Herbata rządzi! :D

Dodano: 2006-09-10 19:04

kupilam sobie na pocieszenie, z braku bawarki rumianek... i magnez, co by uzupelnic , skoro herbata podobnoz wyplukuje z organizmu tenze skladnik

Dodano: 2006-09-14 13:40

uwielbiam :
czarną migdałową z mlekiem cukrem i cynamonem
blue moon
china lechee
sencha sakura
zieloną zwykłą
morocco
^_____^

jestem na www.myspace.com/xxmad_crowxx i na fotce pod nikiem missyxxlouve więc poszukajcie jak chcecie coś wiedzieć o mnie

Dodano: 2006-09-14 14:13

o tak herbata rządzi :) ostatnio japońce odkryli że zielona herbata przedłuża życie 8) i chroni układ krążenia przed jakimiś tam chorobami także herbata o każdej porze i w każdej ilości :twisted:

cóż o mnie pomieszkuje sobie w Gdańsku :) jak widać zajęcie student jeśli można to nazwać zajęciem :p ogólnie to siedzę i nic nie robię dlatego czasem jestem na dp :D

Dodano: 2006-09-14 19:10

oprócz tego pył z zaparzania zielonej herbaty jest idealny do konerwacji powierzchni komputerowych twardzych dysków (poważnie!)

Dodano: 2006-09-14 19:59

a ja właśnie piję herbatkę w saszetce w kształcie serduszka...co by mi smutno nie było ^^

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-09-14 20:08

rotfl
frija podziel sie sekretem:> skad???

Dodano: 2006-09-16 13:41

zielona herbata mi nie smakuje, lipton mi sie dawno przepił a za owocowymi tez nie jestem

nie ma jak earl grey :wink:

również jestem ciekawa, gdzie frija dorwała taka herbate... :twisted:

nie lubie zbytnio pisac o sobie ;P

Dodano: 2006-09-16 14:51

Ta herbata w serduszkach to Magic fruits firmy Bio-Active :)
Najbardziej lubię cytrynową :) a wszystkie są z dodatkiem naturalnego soku owocowego <mniam>

Dodano: 2006-09-18 12:51

ok kupie sobie ktoras po powrocie do poznania i potem zdam relacje

Dodano: 2006-09-23 17:26

mmm... :)
ale mi smaka narobiłyście *_*

no ja ostatanio pije owocową z cynamonem tzw. zimową ^^

Dodano: 2006-09-23 20:50

Ja [ijam Liptona. TAk kubek co 2 dni mi wystarcza średnio ale zdarza się że w czasie kiedy piję jedną już parzy się druga. Cóż rodzinka się wtedy upomina ale nie o zużycie samej herbaty ale cukru bo ja i do herbaty i kawy ładuję tak po 5-7 łyzeczek wypełnionych słodziwem ile się da. Zalewam wodą do połowy i parzę a drugą połowę czasem stanowi woda a czasem mleko. Uwielbiam taką herbatkę :D

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Dodano: 2006-09-24 10:15

herbaciarnie w poznaniu?

Dodano: 2006-09-24 13:52

ja lubię herbatkę waniliową i różne owocowe... i earl grey i zielone i czarne i czerwone...

z reszta ja lubie wszytskie herbaty chyba :twisted:

a jesli moge polecic to cekawe herbatki serują w Behemot Cafe i Poema Cafe

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Dodano: 2006-09-24 14:38

SAGA rodzinna............ hehehehehehe

Dodano: 2006-09-26 13:44

kurde mielismy taka klimatyczną turecką herbaciarnię z niezliczonymi rodzajami herbat, fajkami wodnymi i turecką chałwą i co? zlikwidowali ! cholera !!

jestem na www.myspace.com/xxmad_crowxx i na fotce pod nikiem missyxxlouve więc poszukajcie jak chcecie coś wiedzieć o mnie

Dodano: 2006-09-26 15:31

Missy_Louve napisał(a):
kurde mielismy taka klimatyczną turecką herbaciarnię z niezliczonymi rodzajami herbat, fajkami wodnymi i turecką chałwą i co? zlikwidowali ! cholera !!

Missy_Louve .... jak sie nazywala ta herbaciarnia... jezeli chodzi o tą samą herbaciarnie w Krakowie, o której myślę...

Dodano: 2006-09-26 21:15

kupilam swietna herbate.. w slupsku. z czekolada. Pachnie genialnie! Smak gorzki, jak to z kakao:). ale ledwo zapach poczulam to wiedzialam ze kupie.jak bede miala lepsze warunki (poznan) to napisze o moim nowym ulubiencu wiecej:D

Dodano: 2006-09-26 21:18

Lathea napisał(a):
kupilam swietna herbate.. w slupsku. z czekolada. Pachnie genialnie! Smak gorzki, jak to z kakao:). ale ledwo zapach poczulam to wiedzialam ze kupie.jak bede miala lepsze warunki (poznan) to napisze o moim nowym ulubiencu wiecej:D

Hmm a ja miałem własnie ostatnio dylemat czy wybrać herbate z czekoladą czy z hibiskusem...padło na hibiskus (też świetna sprawa)

Dodano: 2006-09-26 21:46

po różnych eksperymentach pozostaję zatwardziałym tradycjonalistą rodzinnym - kocham yunnan . Jest wspaniała, czarna no i uwielbiam łowić łyżeczką listki i patyki. Takie zamiłowanie wędkarsko - herbaciane :D :D :D

między fiordami a fieldami

Dodano: 2006-09-27 09:45

hm ona była na Dietla. zamknęli ją już jakiś czas temu.
ale chauwę mieli boską..... tylko jeść jeść jeść....

Dodano: 2006-09-27 12:31

A ja piłam herbatę chałwową :) Po prostu rewelacja, z tym, że trzeba chociaż trochę posłodzić, bo gorzka nie ma takiej mocy :D

Dodano: 2006-09-27 13:06

a ja juz nie lubie herbaty poparzyłam sobie języczek i mi spuchł, a potem po pijaku taki spuchnięty pogryzłam

herbata to zło

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło