Dodano: 2007-05-06 12:51
Oj Alphar przeciez moga troche system nagiac ;/ nie wierze ze jak Ty w cos grasz to sie trzymasz podrecznika i nie wprowadzasz zadnych "ulepszen"
...miej żabę zawsze pod ręką
Dodano: 2007-05-06 20:10
Kurcze jak byłem w liceum to sie ostro grało a teraz jakoś kontakty pouciekały i już dawno nie grałem ale jeśli ktoś organizuje jakąś sesje to ja chętnie. Najlepiej Vampira bo to memu sercu dawno już niebijącemu najbliższe.
I am neither good nor bad neither angel nor devil I'm a Vampire
Dodano: 2007-05-07 07:18
Tak, tak... to ja w tych 7thach chyba poproszę mechanikę
. Przynajmniej na chwilę:)
A co do wampira, zapraszam www.noctem.ovh.org tudzież niedługo www.noctem.blink.pl .
Dodano: 2007-05-07 09:58
Nie no fakt, ze musimy zacząć wprowadzać mechanikę, ale wiesz Lath, Ci panowie z różyczkami na piersiach to by nas utłukli :D I to na nasze madmoiselle zyczenie:D
Dodano: 2007-05-07 11:23
MG by nam tego nie zroooooobił, prawda:)?
Nie wiem, ... może? Ale chcę poznać system w wersji pierwotnej nim zagram w hybrydę. Nie wyznaję w sposób fanatyczny teorii "live and play by the book" ale ... no ciekawa jestem 7thów:D
Dodano: 2007-05-07 11:56
jasne, racja. Ale wtedy bylo to bardziej kuszące niźli cośkolwiek obok
ja mam w piątek prowadzić dedeki? hmm..
nie wiem czy da rade
Dodano: 2007-05-07 11:59
Wrrr.... drazni mnie ze jestem z takiej dziury jak Wloclawek xD z checia bym zagral w Wampira. No i niestety msuze czekac az do wrzesnia najwczesniej na przeprowadzke do Poznania. Do tego czasu co najwyzej wypad na weekendy.
Dodano: 2007-05-07 11:59
Na moje w piatek ciag dalszy 7thow... chce dluuuuugo:D.
Zagrałabym sobie u kogoś w mroczne wieki...najlepiej larpa...
Poza tym prowadzić zamierzam (caly czas w planach
) deadlands, i to chyba nie jednostrzalowke, jak bylo planowane wczesniej tylko jakis pomniejszy scenariusz:).
Dodano: 2007-05-07 12:12
dobra, to ja sie nie bede produkować:) z checia pogram w 7th:) zaś co tyczy sie larpowych mrocznych... to przyadłoby nam sie bugiem w koncu malbork zacząc pisać
Dodano: 2007-05-07 12:13
| Lathea napisał(a): |
|
Zagrałabym sobie u kogoś w mroczne wieki...najlepiej larpa... |
Tak tak mroczne wieki :)
BTW. Tak wogole ciezko jest dostac sie na drame do Was?
Dodano: 2007-05-07 13:02
BelShanaar:
więc procedura wygląda tak:
1) Najpierw zdajesz test ze znajomości mechaniki i kruczków świata mroku. Na 20 pytań musisz odpowiedzieć poprawnie na 20. Minimalny bląd przekreśla Twoje szanse uczestnictwa w Dramie.
2) Potem jest zebranie Wysokiej Rady - przyglądamy się Twoim walorom fizycznym, spotkanie odbywa się w obecności lekarza, który bada Twoje ciśnienie, tętno, sprawdza czy nie masz arytmii serca, niedokrwistość, nerwicę, bulimę, anoreksję, amelazę
, wzrok i czy aby nie masz biegunki (zapamiętaj: wampiry nie miewają biegunki). Wysoka Rada ocenia także Twoje walory intelektualne. Jezeli nie ma zastrzeżen przechodzisz do nastepnego etapu eliminacji.
3) Podejściem trzecim jest bieg przelajowy. Sprawdzamy tutaj Twoją wytrzymałość fizyczną na ból i dlugotrwale zmęczenie. Bieg odbywa się na osiedlu Władysława Łokietka i polega na prostym zadaniu: Wysoka Rada zasiada w loży, wydaje polecenia, krotkie i skondensowane: a) skocz po piwo, biegiem ; b) chce mi sie pić ; c) TESCO!
4) Przedostatnim, ale niezwykle atrakcyjnym dla uczestników eliminacji jest czwarty etap. Polega on na robieniu Pizzy dla Wysokiej Rady (dla każdego z członków z osobna). A uczestnicy patrzą. Autor najsmaczniejszego przepisu przechodzi do ostatniego etapu
5) Ostatni etap rozgrywa się pomiędzy pozostałymi dwoma najbardziej zacietrzewionymi uczestnikami konkursu. Pozstawię jednak slodką tajemnicą na czym polegają te eliminacje
W sumie nie jest tak ciężko. Powodzenia BelShanaar! :D
PS. Istnieje też inna opcja polegająca na poręczeniu któregos z graczy, ale wiesz... to kosztuje... :->
Dodano: 2007-05-07 13:10
Według tego powinnam na bank mieć już oszczędzone sporo kasy, w końcu te 30 piw piechotą nie chodzi
...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ładne Alphar:). Może rzeczywiście trzeba by coś takiego wprowadzić:). Radzę się zarejestrować jak tylko forum wstanie na nogi pod nowym adresem www.noctem.blink.pl i oczekiwać ogłoszenia o wolnym miejscu, ewentualnie odezwać się do mnie w tej sprawie i tak wcześniej na gg. 6854120. Ewentualnie obserwować dział Spotkania i zaproponować swoją obecność na jakimś piciu w mieście i poznać tych nienormalnych ludzi, co by być pewnym w co się pakujesz:).
Jest jeszcze pare innych opcji łapówkarskich:). MG w końcu póki co jest tylko dwóch
.
Dodano: 2007-05-07 13:18
:D nie ma bata rekrutacja jakich malo :)
Co do znajomosci mechaniki i systemu musze odswiezyc jak znajde plyte z podrecznikami. Jak tylko pojawi sie forum z nowym adresem to sie zarejestruje. Grywacie w weekendy czy w tygodniu tez? Bo na razie w Poznaniu moge bywac w weekend, niestety praca
.
Rozmawialem z Phantomem (jestesmy z tej samej wioski w koncu tylko pewnie sie nie przyznaje :D) ale nic nie mowil o lapowkach xD Ja sie boje ze mnie zlapie organ antykorupcyjny :D
BTW. Te lapowki to w formie krwi moga byc?
mam kilka hektolitrow w lodowce :D
Dodano: 2007-05-07 13:25
Wg mnie dziewczynom chodzilo o inna forme lapowki :> wszak cialem tez placic mozna :twisted:
Swoja droga moznaby sie wybrac kiedys na taki test, pytanie kto zasiada w Wysokiej radzie :>
Dodano: 2007-05-07 13:31
raczej weekendy, bo w tygodniu ciężko dograc te 22 marudy :-) mamy garczy spoza miasta ;] a konkretniej to graczkę ;]
i na przyszłość to preferujemy chyba jakieś kobiety, co? 

bo oprocz mnie, Lath, Oleny i Dagi to kobity albo nie dotarly, albo sie wykruszyły...
chlip
Za to LARP jest fajny bardzo i wciąga:]
lapówki w formie krwi... hmm to już na larpie.. :->
Dodano: 2007-05-07 13:33
| Khamill napisał(a): |
| Wg mnie dziewczynom chodzilo o inna forme lapowki :> wszak cialem tez placic mozna :twisted: :> |
Hehe :)
Ja tam sie nie boje :D moge isc na taka rade xD tylko pytanie czy rada da rade sobie ze mna :D xD :)
BTW. Skoro gracie w realiach Poznania moja postac by sie dobrze sprawdzila jako nowy w Poznaniu xD za nic nie znam miasta xD no tylko droge od akademikow przy moscie Rocha do Stadionu Lecha xD of korz tramwajem :)
Dodano: 2007-05-07 13:37
BRON BOŻE!! zadnych łapówek cielesnych! Chyba, że jesteś długowlosym, wysokim brunetem o olsniewająco głebokim spojrzeniu lazurowych oczu i potrafisz grać na harfie
Łapówki li tylko w formie doustnej, a dokładniej procentowej!!
A w Wysokiej Radzie zasiadają same znakomitości :-> Skład wysokiej Rady wybierany jest każdorazowo przed eliminacjami, a do skladu standardowego zaliczają sie tylko Misiowie Gry + 2 osoby, które akurat przypadają podług obrad sejmu :)
Dodano: 2007-05-07 13:43
| alphar napisał(a): |
BRON BOŻE!! zadnych łapówek cielesnych! Chyba, że jesteś długowlosym, wysokim brunetem o olsniewająco głebokim spojrzeniu lazurowych oczu i potrafisz grać na harfie
Łapówki li tylko w formie doustnej, a dokładniej procentowej!! |
No niestety nie mam dlugich wlosow i nie jestem bardem :) ale nadrabiam zaangazowaniem i ambicja :twisted: Jestem bardziej jak
:lol: :rotfl:
Procenty napewno sie znajda :D tylko zalezy ile jestes w stanie przyjac? :)
Dodano: 2007-05-07 13:46 Zmieniono: 2007-05-07 13:55
STAŃCZYK! ZABIĆ STANCZYKAAA!!!!!
procenty? to zalezy --- członkowie Wysokiej Rady stali (tj Lathea i Elmo - mistrzowie gry, plus sądzę, że nasz emerytowany mistrz gry LooC by się nie pogniewał
) mają pojemność wręcz nieograniczoną:D Nigdy za wiele, wiesz istnieją także lodówki czy inne przechowalnie. Alphar skromniejsze dawki, ale nie-piwo. Tolerujemy wina, szampany i wodki smakowe
Klik w zgloś moderatorowi był przypadkowy
Dodano: 2007-05-07 13:48
| alphar napisał(a): |
Tolerujemy wina, szampany i wodki smakowe![]() |
Wina markowe czy te tanie? XD bo co kraj to obyczaj :D
BTW.Szkoda ze nie gracie w Mroczne Wieki wtedy bym mogl zagrac swoim ukochanym blaznem :)
Dodano: 2007-05-07 13:50
markowe, ale bez przesady :-)
mroczne będą w wakacje, ale niecykliczne.
Koleś, a tak w zasadzie jak chcesz o mroctem pogadac to wal na gg
zgłoszenia przyjmuję na pw.
Dodano: 2007-05-07 16:54
A ja proponuje zeby Alphar, Lathea (und reszta ekipy) wynajely busa i jezdzily od wioski do wisoki robiac tam sesje... :) tym sposobem BelShanaar, Ja i wiele innych osob z poza poznania mogloby pograc sobie w tym jakze uroczym gronie nie ruszajac sie z miejsca zamieszkania... :)
Dodano: 2007-05-07 17:04
To teraz sie pogubiłem czyli do kogo mam sie zgłosić z jackiem danielsem :) żeby porozmawiać ewentualnie o wspólnym graniu????
I am neither good nor bad neither angel nor devil I'm a Vampire