Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Kobiece wokale. Jakie są wasze ulubione, za co je cenicie?. Strona: 8

Wysłany: 2007-11-12 06:15

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Jak dla mnie eLL ma jeden z najlepszych wokali :)

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2007-11-12 07:32

Polska:
Beata Kozidrak, Justyna Steczkowska, Agnieszka Chylińska, Kayah, Anna Panasz (Naamah), Edyta Bartosiewicz, Anja Orthodox, Maja Konarska, Kasia Kowalska, Małgorzata Walewska.

Świat:
Diana Serra(Aghora),Kate Bush,Lisa Gerrard(DCD),Tori Amos,Mariah Carey,Diana Krall,Sinead O' Connor,Bjork,Anneke Van Giersbergen,Whitney Houston, Aretha Franklin,Bjork,Angela Gossow,Sabina Classen(Holly Moses),Chrisitina Scabbia (Lacuna Coil),Sarah Brightman.

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Wysłany: 2007-11-13 20:36

[quote:c50ddb36cf="Jedaz"]Marta Meger. Najlepsza polska wokalistka.
Katie Melua. Najlepsza wokalistka świata.[/quote:c50ddb36cf]

Chyba się nie zgodzę... Za wcześnie dla niej na taki osąd. Ale to nie zmienia faktu, że również niesamowicie ją lubię. :) Fajne, ciekawe kompozycje, a sam głos Katie naprawdę jest dobry i przeuroczy. :)

Zachwycony jestem też Dianą Krall. Silny, mocny, a zarazem przepełniony kobiecością i delikatnością głos... Coś niesamowitego!

"I may never find all the answers, I may never understand why. I may never prove what I know to be true, but I know that I still have to try..."

Wysłany: 2007-11-13 21:21

Moja ulubiona czwórka wokali przyjemniutkich dla ucha:
- Annie Lennox (rdzeń Eurythmics, wspomnienie mojego szczęśliwego pacholęctwa, Diva przez duże D.),
- Beth Gibbons (wokalistka Portishead... no nie da się tej pani nie lubić , btw. koleguje się z Annie, więc ma u mnie dodatkowego plusa),
- Alison Goldfrapp (przy okazji dobra nowina, duet Goldfrapp 25 lutego wydaje lp "Seventh Tree", ale wcześniej będzie singiel "A&E" - do pobrania w Sieci jakoś z poczatkiem lutego, a premiera na CD jakoś później, zainteresowani mogą odwiedzić MySpace :) ),
- Aretha Franklin (śpiewająca legenda, Black Soul Queen... no i zaśpiewała piosenkę emancypacyjną z Anką Lennox, więc juz w ogóle... .

do wokali żeńskich... \m/ Wysłany: 2007-11-13 23:36

VampireLestat (Bicz)
VampireLestat
Świat zagrobny

Kocham głos Sarah Jezebel Devy...kapitalna kobieta! Potrafi od niskich partii, pieknie przejść w wysokie opery... ("Queen of Winter, throned" z repertuaru Cradle of Filth.
Przepadam za Tarja Turunen, ale jak była w Nightwish, bo na swojej solówie to wyje za bardzo, a na "my winter storm" to mało metalowo i tak z bitem popowym... ;-/
Sharon den Adel ma śliczny głośik, a najbardziej zrózncowany na The Heart of Everything co jest miłe dla ucha, ale wole mroczność z Entera ;D ciekawa jest tez pani Liv Kristine i Cneejna jakas tam xD ogólnie to świetnie jest jak są wokale przeplatane, męsko-żeńskie i nie zachowuje się przy tym konwenansów.... za to właśnie kocham CRADLE OF FILTH....... ach!

"A potem drzwi otworzy lekka dłoń Anioła, co radosny i wierny do życia powoła zmacone zwierciadła i martwe płominie..." In my life rule vampyric addiction... \m/

Wysłany: 2007-11-16 21:09

Chainblade (Bicz)
Chainblade
I tak nie wiesz...

Wokalistka Nightwisha ma głos jak cood normalnie!
Poza tym Enya, Avril i P!nk.

Nie ufaj swoim rodzicom - zrób się sam.

Wysłany: 2007-12-05 15:40

Agnieszka Chylińska,
Kate Bush,
Tori Amos

czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować

Wysłany: 2007-12-27 10:40

Tarja Urunen
Anette Blyckert (Olzon)Nightwish
Floor Jansen After Forever
Sabine Edelsbacher Edenbridge
Kimberly Goss Sinergy
Doro Pesch Warlock vs Doro
Magali Luyten Beautifull Sinn
To mój ranking i witam wszystkich

Wysłany: 2007-12-27 10:51

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

[quote:abf6456547="deathorglory"]Tarja Urunen
Anette Blyckert (Olzon)Nightwish
Floor Jansen After Forever
Sabine Edelsbacher Edenbridge
Kimberly Goss Sinergy
Doro Pesch Warlock vs Doro
Magali Luyten Beautifull Sinn
To mój ranking i witam wszystkich[/quote:abf6456547]

Ja również zgadzam sie z twoim rankingiem ja dorzuciła bym jeszcze Simone Simons - Epica

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Wysłany: 2007-12-27 10:59

o cholera zapomniałem..heh :twisted: to Simone Simons
Oraz Nicole Bogner Visions of atlantis

Wysłany: 2008-01-06 20:55

krecona (Bicz)
krecona
Częstochowa

Angela Gossow... i nie ma mocnych.... tak wyc trzeba umiec... a ma zajebista nauczycielke od "krzyku"

brak

Wysłany: 2008-01-08 21:50

Z tych "wyjących" to chyba nic nie przebije Rachel Heyzer (eks Sinister).

A z bardziej podobnych wokali do Angeli, to tu na pewno warto sobie także posłuchać ( i pooglądać ) Metallic Kitty ze szwedzkiego Decadence.

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Wysłany: 2008-01-09 23:00

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Simmon Simons (Epica)
Anneke van Giersbergen (ex The gathering)
Nell Sigland (Theatre of tragedy)
Tarja Turunen (ex Nightwish)
Anja Orthodox (Crosterkeller)
Cristina Scabbia (Lacuna Coil)
Anne Nurmi ( Lacrimosa )
Asphodel (Penumbra)

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-01-09 23:26

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

KOLEJNOŚĆ PRZYPADKOWA
-Liv Kristine (Theatre o Thragedy)
-eLL (Sui Generis Umbra)
-Nera(Darzamat)

Z palcami zabarwionymi szkarłatnie...

Wysłany: 2008-01-10 21:46

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Liv Kritine to czasem nie z "Leaves eyes"?

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-01-11 00:08

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

[quote:d45d47164c="Wampgirl"]Liv Kritine to czasem nie z "Leaves eyes"?[/quote:d45d47164c]

Po pierwsze LIV KRISTINE
Po drugie jest to pierwsza wokalistka Theatre Of Tragedy o iście bajkowym głosie. Niestety to co robiła z Leaving Eyes było koszmarne, modny power metal z kobiecym wokalem..bleee. Radze posłuchać jej płyty solowej "Enter My Religion"

Wysłany: 2008-01-11 10:02

Angela Gossow (Arch Enemy) za charezmatyczny głos, ma kobieta power :twisted:

Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.

Wysłany: 2008-01-11 10:23

Lisa Johansson z Draconian
Julia Przyborowska-Herjalf
Tarja Turunen-eks Nightwish
Sharon den Adel-Within Temptation
Angela Gossow-Arch Enemy

Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz.

Wysłany: 2008-01-12 19:52

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

[quote:f1868598ba="moonpain"][quote:f1868598ba="Wampgirl"]Liv Kritine to czasem nie z "Leaves eyes"?[/quote:f1868598ba]

Po pierwsze LIV KRISTINE
Po drugie jest to pierwsza wokalistka Theatre Of Tragedy o iście bajkowym głosie. Niestety to co robiła z Leaving Eyes było koszmarne, modny power metal z kobiecym wokalem..bleee. Radze posłuchać jej płyty solowej "Enter My Religion"[/quote:f1868598ba]

Nie zdarzyło Ci się nigdy zjedzenie literki, kiedy szybko coś pisałeś? Nie byłam pewna, czy to ta sama pani, gdyż dla mnie w każdym z dwóch w/w zespołów jest ona zupełnie inną osobą. Pod względem wokalnym, różni się wyglądem, zachowaniem. Zespół chyba jednak funkcjonuje pod nazwą Leaves eyes.

Wysłany: 2008-01-12 20:28

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

oh wybacz, Leaves eyes, moja pomyłka ;] dzięki za zwrócenie uwagi.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło