Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Raggae SKA. Strona: 2

Re: heh... Wysłany: 2008-01-08 19:43

[quote:c077b8fa20="Dezerter"][quote:c077b8fa20="Phantom"][quote:c077b8fa20="th"]Gdyby nie Policja człowieku to bałbyś się wyjść z domu by ktoś Ci noża w plecy nie wepchnął za kilka złotych.[/quote:c077b8fa20]

Sam bym mu wpechnal Jak ja nie nienawidze tych wszystkich punkow, rasta i co tam jeszcze sie blaka po swiecie :evil:[/quote:c077b8fa20]
Widzisz, ja powinienem nienawidzic takich ludzi jak ty... Jak moglbys mnie zabic skoro nic ci nie zrobilem... Ja sam staram sie lubic KAŻDEGO i ty tez powinienes...[/quote:c077b8fa20]

Nie zabilbym cie spokojnie postaralbym sie tylko zranic.....

A i jestes raczej malo kompetntna osoba zeby mi mowic co "powinienem" :twisted:

"Tonight's the night..."

Re: heh... Wysłany: 2008-01-08 19:50

[quote:8b6e7124f9="Phantom"]Nie zabilbym cie spokojnie postaralbym sie tylko zranic.....
[/quote:8b6e7124f9]

Bind, Torture and Kill... :D

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2008-01-08 19:59

Rege mowie tak, pod warunkiem, ze nie jest to zalosne pitolenie niedomytych polskich alkopankow. Ska po trzykroc mowie tak, pod warunkiem, ze to jest prawdziwe ska a nie zalosne pitolenie niedomytych brudasow, ktorym nie wyszlo nic innego 8) Mowiac prawdziwe ska mam przede wszystkim na mysli zalogi nagrywajace wtedy kiedy jeszcze mnie na swiecie nie bylo, a skinheadzi nie byli, tak jak teraz, kojarzeni z chlopcami cierpiacymi na erekcje prawej reki

-----------
Tleskac-Hroznys

united we stand divided we fall

Wysłany: 2008-01-08 20:18

Zjednej strony piszesz o reeage...
[quote:30154dcb23="Dezerter"] a ja lubie sie czasem [b:30154dcb23]rozchmurzyc[/b:30154dcb23] :D ta muzyka opowiada o dobrych stronach zycia, [/quote:30154dcb23]
8O
a z drugiej strony w innym temacie założonymm przez siebie napisałeś:
[quote:30154dcb23="Dezerter"]Zna ktos moze jakies piosenki(lepiej nic ciezkiego), jak se [b:30154dcb23]hoomorek poprawic??[/b:30154dcb23][/quote:30154dcb23]

to coś tu się chyba zapętliłeś kolego? :lol:

To raczej ty jakieś pixy z proszku ixi łykasz kolego i sprały ci one mózg jak w czasach socjalizmu rzeczony proszek kolor z ubrań spierał.

Nie wiem z spod jakiego liścia bananowca wypełzłeś ale weź tam wpełźnij z powrotem, a na sen dziabnij szklankę mleka :lol:

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2008-01-09 02:13

krecona (Bicz)
krecona
Częstochowa

w sumie do mnie nie przemawia wogole ten typ muzyki wszystko co na ten temat chcialam powiedziec :)

brak

Re: heh... Wysłany: 2008-01-09 14:53

[quote:9deef7b491="Kapitan_Mineta"][quote:9deef7b491="th"]Jeśli jesteś taki doedukowany to skąd to "Picie, Chlanie, Napierdalanie sie i Wqrwianie Policji"? Jeśli to jest ten sposób na radzenie sobie z życiem to ja dziękuję.

A tak poza tym to nie lubie podejścia ludzi w stylu HWDP. Gdyby nie Policja człowieku to bałbyś się wyjść z domu by ktoś Ci noża w plecy nie wepchnął za kilka złotych.[/quote:9deef7b491]

a co ma HWDP i "Picie, Chlanie, Napierdalanie sie i Wqrwianie Policji" do reggae?? Bo nie wiem niestety. Prawda jest taka, że jak ktoś nie lubi zielska to nie lubi też reggae i na odwrót. Nie mówię że zawsze tak jest, ale przynajmniej patrząc na moich znajomych to tak właśnie to wyglada. Nie wiem czemu sie czepiacie tej muzyki i gościa ktory założył ten temat. Jak ja się do kogoś z was dopieprzałem to były bulwersy i gadanie że jestem nietolerancyjny. A teraz sami sie tacy okazujecie. Koleś słucha takiej muzyki i według niego ma ona głębokie przesłanie i to jego sprawa. Po ch*j sie o to kłócić? Nie czaicie takiej muzyki to sie nie wypowiadajcie na jej temat, bo skoro jej nie słuchacie to nie macie o niej pojęcia. Pewnie nawet nie widzieliście że SKA to była muzyka głównie przez skinheadów słuchana i w sumie nadal jest. Akurat ska nie lubię oprócz kilku utworów Madness.[/quote:9deef7b491] Ten Koles dobrze mowi... Powiedzcie mi co ja zrobilem?? CZy zaczelem pierw jezdzic po metalu(jestem na darkplanet.pl bo kolega chcial, ale to forum mi sie podoba...), czy zaczelem chwalic to co ja mam??? ja w zaden sposob niechcialem was urazic, i niewydaje mi sie zebym to zrobil :/ kocham ludzi z zasady, i kieruje sie w zyciu sprawami wielkich ludzi dla malych ludzi... i nie powinniscie za cos takiego mnie komentowac...

Jakiego koloru masz futrzaka?

Wysłany: 2008-01-09 15:38

Wszystko spoko, ale może by trochę łagodniej i pobłażliwiej można? Można by spróbować chłopaka wyedukować, a nie od razu zjechać. Jeszcze w kompleksy wpadnie

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2008-01-09 16:29

Wiecie... zeby wyjasnic ten temat, to "dezerter" to moj nick tylko na darkplanet... tak naprawde mi mowia "Ciołek" :D :D :D :wink:

Re: heh... Wysłany: 2008-01-09 17:58

[quote:294acbbdf1="Kapitan_Mineta"] Pewnie nawet nie widzieliście że SKA to była muzyka głównie przez skinheadów słuchana i w sumie nadal jest. Akurat ska nie lubię oprócz kilku utworów Madness.[/quote:294acbbdf1]

A to żeś pojechał, Kapitanie. Jedną z ikon kultury ska jest krata, symbolizujaca jedność białych i czarnych. Rzeczywiście skinolskie przesłanie Chyba, że ska myli Ci się z jakimiś dziwnymi odnogami oi punka :wink:

Re: heh... Wysłany: 2008-01-09 18:03

[quote:55643bdcc4="Paskievicz"]wczoraj:
[quote:55643bdcc4="Dezerter"]wy byscie sobie tylkjo zyly podcinali i lykali pixy... :evil:[/quote:55643bdcc4]

a następnie dzisiaj:
[quote:55643bdcc4="Dezerter"] ja w zaden sposob niechcialem was urazic, i niewydaje mi sie zebym to zrobil :/ kocham ludzi z zasady, i kieruje sie w zyciu sprawami wielkich ludzi dla malych ludzi...[/quote:55643bdcc4]

nic nie muszę chyba dodawać 8)[/quote:55643bdcc4]
Chcialem postawic wszystko jasno... a zebys wiedzial jak mnie wczoraj wnerwiliscie :/ ... mnie wnerwic nie latwo...

Wysłany: 2008-01-09 18:28

Wiem, ale to teraz się tak porobiło

A ja już wiekowym gadziorem jestem ^^ Ale co tam - ręcę sprawne, ziemniaki obierać można :twisted:

Re: heh... Wysłany: 2008-01-09 18:41

[quote:0574af8cd0="kontragekon"][quote:0574af8cd0="Kapitan_Mineta"] Pewnie nawet nie widzieliście że SKA to była muzyka głównie przez skinheadów słuchana i w sumie nadal jest. Akurat ska nie lubię oprócz kilku utworów Madness.[/quote:0574af8cd0]

A to żeś pojechał, Kapitanie. Jedną z ikon kultury ska jest krata, symbolizujaca jedność białych i czarnych. Rzeczywiście skinolskie przesłanie Chyba, że ska myli Ci się z jakimiś dziwnymi odnogami oi punka :wink:[/quote:0574af8cd0]

A co to jest skinolskie przeslanie? Bo jak dla mnie to generalnie chodzilo o to zeby sie dobrze zabawic napic piwka i spuscic komus lomot, bez wzgledu na to czy bialy czarny zielony czy rozowy w zolte kropki.
Tobie sie chyba cos myli bo nie kazdy skinhead to naziol, to po pierwsze, po drugie na poczatku skinheadzi byli apolityczni, a po trzecie pierwsi skini byli czarni :twisted:

----------
No Sports-The Winner

Wysłany: 2008-01-09 18:45 Zmieniony: 2008-01-09 19:06

Nasi rodzimi byli czarni?

Bo na jakiej podstawie Kapitan twierdzi, że głównie skini słuchają ska? Zna jakichś z obcego kraju? Lub z początku ruchu?

Ja mówię o lokalnym podwórku.

P.S.
Chyba, że któryś z Was żył w latach 60. w Wielkiej Brytanii. Tych przepraszam.

Alec wiem o tym ruchu wiecej niż Ci sie wydaje. Jasne, że po roku 90. i u nas pojawili sie 'ci dobrzy' skini. Ale ilu ich jest?

Proszę bardzo - dla poparcia moich słów fragment waszej ulubionej wikipedii:

[i:db0976c601] "Oprócz tego, w Polsce istnieją też marginalne lewicowo nastawione grupy skinheadów.

Ostatnio daje się też zaobserwować nieśmiały renesans "skinów tradycyjnych", ubierających się w sposób maksymalnie zbliżony do pierwotnych skinheadów z lat 60. i słuchających ska." [/i:db0976c601]

Ja tylko zaprotestowałam przeciwko fragmentowi:

[i:db0976c601]SKA jest to muzyka glównie przez skinheadów słuchana.[/i:db0976c601]

Lubię ska. Nawet bardzo. Skinheadem nie jestem. Moi znajomi tez nie. A takich kapel jak Citizen Fish nigdy nie skojarzyłabym z tą (sub)kulturą

A jeśli już MUSICIE to usłyszeć po Waszemu:
Są takie (u nas niszowe) odnogi subkultury sh, króre słuchają głównie ska, co nie oznacza bynajmniej, że [i:db0976c601]SKA jest to muzyka glównie przez skinheadów słuchana.[/i:db0976c601]

Kwadrat jest prostokątem, odwrotnie niekoniecznie :twisted:

Re: heh... Wysłany: 2008-01-09 19:01

[quote:58c572da92="Allanon23"]
Po drugie - jakiś czas temu pewien koleś próbował mnie namówić że hip hop to jest to. Te klimaty. I o życiu śpiewają, a raczej recytują dłuuuugie wiersze<tudzież teksty> Ale takie zdanie na 100% mnie nie przekona do słuchania tejże muzyki. Bo teksty - ja jestem Bogiem, czy "huj w dupę policji"<nie obrażając policji> albo "palimy trawkę" wcale mnie nie bawią - bo takimi zdaniami kierować w życiu nie chce.[/quote:58c572da92]

[color=red:58c572da92]zapomniałeś o "hej suczki tararara, znamy wasze sztuczki tarararara" i o "to moje miasto i moja przestrzeń"... :D [/color:58c572da92]

[quote:58c572da92="Dezerter"]
Wiecie... zeby wyjasnic ten temat, to "dezerter" to moj nick tylko na darkplanet... tak naprawde mi mowia "Ciołek"[/quote:58c572da92]

[color=red:58c572da92]NIE DO WIARY...

a wracając do tematu... ja tam kiedyś dawno temu trochę posłuchiwałam ale jakoś to nie dla mnie bynajmniej nie ze względu na zioło ale jakoś to do mnie nie przemawia i nie ma się co wpieniać - nie każdemu musi się podobać to co Tobie :) taki lajf.[/color:58c572da92]

pozamieniałam się z amebą na rozum.

Wysłany: 2008-01-09 19:10

[quote:da6b574976="kontragekon"]Nasi rodzimi byli czarni?[/quote:da6b574976]

Ktos mowil o rodzimych? W kazdym razie to nie ja 8)

[quote:da6b574976]Bo na jakiej podstawie Kapitan twierdzi, że głównie skini słuchają ska? Zna jakichś z obcego kraju? Lub z początku ruchu?[/quote:da6b574976]
Trzeba by sie kapitana zapytac. Kaaaapitaaaaaaaanie!!!
[quote:da6b574976]Ja mówię o lokalnym podwórku.[/quote:da6b574976]
A ja nie :wink:

[quote:da6b574976]P.S.
Chyba, że któryś z Was żył w latach 60. w Wielkiej Brytanii. Tych przepraszam. [/quote:da6b574976]
W poprzednim wcieleniu 8)

[quote:da6b574976]Alec wiem o tym ruchu wiecej niż Ci sie wydaje. Jasne, że po roku 90. i u nas pojawili sie 'ci dobrzy' skini. Ale ilu ich jest?[/quote:da6b574976]
Ale ja nie twierdze, ze nic nie wiesz, cieszy mnie ze wiesz, ale wybacz napisalas w taki sposob jakbys myslala na zasadzie skin=naziol 8)

[quote:da6b574976]Proszę bardzo - dla poparcia moich słów fragment waszej ulubionej wikipedii:

[i:da6b574976] "Oprócz tego, w Polsce istnieją też marginalne lewicowo nastawione grupy skinheadów.[/quote:da6b574976]
Ozesz fak dzizasie ... lewicowy skinhead? O ja piernicze co to za ewenement, mam nadzieje, ze takie robactwo nie bedzie dlugo chodzic po Swietej Polskiej Ziemii 8)

[quote:da6b574976]Ja tylko zaprotestowałam przeciwko fragmentowi:

[i]SKA jest to muzyka glównie przez skinheadów słuchana.[/i:da6b574976]

Lubię ska. Nawet bardzo. Skinheadem nie jestem. Moi znajomi tez nie. A takich kapel jak Citizen Fish nigdy nie skojarzyłabym z tą (sub)kulturą [/quote:da6b574976]
Ja tez lubie i tez nie jestem 8) Nie zmienia to faktu, ze na poczatku to byla ich muzyka, wiesz tak samo jak mozna zapodac sobie hip hop nie bedac hip hopowcem :wink:

------------
No Sports-Linstead Market

Wysłany: 2008-01-09 20:52

heh wiecie... pierwotny temat byl Raggae Ska Blues(pzdr4moderators) wiec moze i tym sie zajmijmy, a jak na metali to widze ladnie obstukani w tym temacie jestescie :D tylko poklaskac ze mamy jeszcze taka mlodziez :D :P

p.s. wiecie? juz sobie mialem poszukac jakiegos fajnego forum w moim klimacie, ale wy mi sie podobacie :D ZOSTAJE Z WAMI ...::kochamwasnormalnie :D::...

Wysłany: 2008-01-09 21:23

[quote:db29dfe7ef="dr_Faustus"][quote:db29dfe7ef="Dezerter"]
p.s. wiecie? juz sobie mialem poszukac jakiegos fajnego forum w moim klimacie, ale wy mi sie podobacie :D ZOSTAJE Z WAMI ...::kochamwasnormalnie :D::...[/quote:db29dfe7ef]

[color=green:db29dfe7ef]Cholera, a tak sie staralem...[/color:db29dfe7ef] :evil:[/quote:db29dfe7ef] hehe... ty mnie stary nie wnerwiaj bo ja jestem supermegawyrombistym-hackerem i ci tak kompa zara schackuje ze nie bedziesz qmal kiedy :D, odlaczysz kabelek od sieci-i tak se dam rade, potem zhackuje twoja siostre, potem twoja matke, psa a na koncu lodowke :D :D :D :twisted: :twisted:

Wysłany: 2008-01-09 21:26

[quote:767e9099dc]a jak na metali to widze ladnie obstukani w tym temacie jestescie[/quote:767e9099dc]
Ty mi ublizasz czy mi sie tylko wydaje :evil:

-----------
Alice In Chains-Them Bones

Wysłany: 2008-01-09 21:30

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

[quote:fec27373b4="Dezerter zwracając się do Dottore"]
hehe... ty mnie stary nie wnerwiaj bo ja jestem supermegawyrombistym-hackerem i ci tak kompa zara schackuje ze nie bedziesz qmal kiedy :D, odlaczysz kabelek od sieci-i tak se dam rade, potem zhackuje twoja siostre, potem twoja matke, psa a na koncu lodowke :D :D :D :twisted: :twisted:[/quote:fec27373b4]
[color=green:fec27373b4]Oj Dottore ja bym na Twoim miejscu zmieniła twarz, tożsamość, o kompie to lepiej zapomnij, wyrzuć na smietnik, bo i tak do niczego nie będzie się nadawał jak Cię pozytywny kolega w iście dezerterski sposób zhackuje...8O
Ojej...uważajmy wszyscy, bo jeszcze nam portal wykasuje...
czizas...mnie się wydaje, czy to kolejna prowokacja? Nie? <załamka>[/color:fec27373b4]

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2008-01-09 21:32

noooo pan nomay dobrze gada :D zjade wam portal kwiatkami i bedziecie cali rozowi :D
:arrow: Alec-II-Pure: to nie sarkazm... wy serio wiecie(choc nie zawsze:D ) co gadacie...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło