Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Raggae SKA. Strona: 1

Raggae SKA Wysłany: 2008-01-08 16:58

Co myslicie o takiej muzyce?? wogole dziwne ze pisze to na darklpanet.pl ale moze sie znajda ludzie ktorzy lubia poznawac inne horyzonty:D:D:D

Jakiego koloru masz futrzaka?

Wysłany: 2008-01-08 17:21

co ty mnie koles sledzisz?? :lol: :lol: :D :D ja ci przeciez nie kaze sluchac :D a znasz jej cos wogole??

Wysłany: 2008-01-08 17:23

Ja tam nie mam nic przeciwko. To czasami fajny przerywnik po czymś cięższym. Chociaż muszę wtedy mieć taki trochę głupawy nastrój:)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2008-01-08 17:36

[quote:923685eecb="CrommCruaich"]Ja tam nie mam nic przeciwko. To czasami fajny przerywnik po czymś cięższym. Chociaż muszę wtedy mieć taki trochę głupawy nastrój:)[/quote:923685eecb] I Tak 3maj :D a czego wtedy sluchasz bo o to w tym temacie biega :D??

Wysłany: 2008-01-08 17:40

Paprica Korps :)

Wysłany: 2008-01-08 17:41

fajni som... a znasz dzem, albo Zabili mi zolwia??

Wysłany: 2008-01-08 17:41

ja tam urozmaicenia w formie reggae dancehall ska itd uwielbiam. świetnie się bawię na koncertach reggae, kiedy idę z przyjaciółmi do klubu nie przeszkadza mi że nie leci tam żadna gitarowa muzyka i mogę się bawić praktycznie przy wszystkim (chyba że zapodają taką ostrą techniawę, to wtedy odpada)a i w zaciszu własnego pokoju czasami słucham gentlemana czy czegoś z polskiego reggae/dancehall.

[url=http://www.lastfm.pl/user/bloodflower_87/?chartstyle=purple] [img:c7f7fdac9a]http://imagegen.last.fm/purple/recenttracks/4/bloodflower_87.gif[/img:c7f7fdac9a][/url]

Wysłany: 2008-01-08 17:43

WoW... tak samo jak ja :D ja przelkne wszystko procz technosmiecia(chociaz jest tez pare fajych kawalkow) :D :)

Wysłany: 2008-01-08 17:44

[quote:ead9470c16="Dezerter"]fajni som... a znasz dzem, albo Zabili mi zolwia??[/quote:ead9470c16]
Dżem oczywiście znam,a Zabili mi żółwia nie za bardzo

Wysłany: 2008-01-08 17:46

[quote:6eb7170dbf="CrommCruaich"][quote:6eb7170dbf="Dezerter"]fajni som... a znasz dzem, albo Zabili mi zolwia??[/quote:6eb7170dbf]
Dżem oczywiście znam,a Zabili mi żółwia nie za bardzo [/quote:6eb7170dbf] hehe... to podstawa w polski SKA :D jak ich nie znasz to moglbys posluchac, pewno ci sie spodobaja(polecam "Wiosna" i "Barykady") pzdr4all...

Wysłany: 2008-01-08 18:04

Jakoś nie pasuje mi, że rozpoczynający tą rozmowę wrzucił do jednego worka blues (czyli jak powszechnie wiadomo gatunek, od której zaczęło się wszystko co jest obecnie w muzyce rozrywkowej) z regge i ska. [b:bc605da6d5]Forum o bluesie już istnieje[/b:bc605da6d5] więc podejmowanie jego wątku poraz kolejny nie jest potrzebne.

Co do regge to, w moim przypadku, raczej nie przepadam. Sama muzyka mi nie przeszkadza ale dłuższą metę jest nieco nudna i monotonna.

Ska natomiast czasem sobie zapodam choć mam tylko i wyłącznie zespół Madness. Wiem, że dla wielu ta kapela to ska/pop ale są przezabawni zwłaszcza na teledyskach. Ogólnie muzyka wesoła, dobra do "tanecznych wygłupów" :wink: .
Co do innych zespołów z tego nurtu cenię sobie klasykę jak brytyjski The Specials czy nasz polski Skankan. Natomiast bawią mnie jakieś ska dodatki w wielu zespołach, którym np: nie poszło granie punka i starają się zdobyć tym nową publikę.

Keep Talking...

Wysłany: 2008-01-08 18:34

Reggae?

Staram się być tolerancyjny. Uważam, że mam otwarte horyzonty muzyczne - właściwie rzadko spotykam muzykę, która kompletnie mi się nie podoba, ale reggae...

...jak dla mnie reggae jest doskonałym przykładem muzyki, która nie dosyć, że jest przesycona słodzonymi hasłami rodem z Teletubisi to jeszcze w podobny sposób pierze umysły tych, którzy w tej muzyce sie odnajdują.

I gdy byłem na imprazie z cyklu Reggae Party czy też (o zgrozo!) koncercie Zabili mi Żółwia to niezależnie od ilości wypitego alkoholu taki rodzaj muzyki do mnie totalnie nie docierał i powodował totalną niechęć.

Ale to tylko moje skromne zdanie. Kto chce niech spróbuje - ja spróbowałem i wyrobiłem sobie zdanie widoczne powyzej.

[color=red:d58c465763] Mieszanie wielu dyskusji w jednym temacie wprowadza bałagan. Prosze skorzystać z opcji Przeszukaj przed założeniem nowego tematu [/color:d58c465763]

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2008-01-08 18:45

Reggae?...Dla mnie to muzyka dla bujających się wodorostów. Krótko i żartobliwie: nie trawię, trawy bujającej się na trawie :lol:
Muzyka płytka, monotonna, nudna.
Reggae?...nie dziękuję, nie słucham.

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2008-01-08 18:47

[quote:5297700e53="th"]...jak dla mnie reggae jest doskonałym przykładem muzyki, która nie dosyć, że jest przesycona słodzonymi hasłami rodem z Teletubisi to jeszcze w podobny sposób pierze umysły tych, którzy w tej muzyce sie odnajdują.[/quote:5297700e53]

tu, że reggae jest przesycone słodzonymi hasłami się zgodzę. generalnie rasta odwołują się często do religii, rzucają zapożyczonym od hipie love and peace na prawo i lewo. tyle, że sama muzyka ma dla mnie tyle pozytywnej energii, że teksty przestają mieć jakiekolwiek znaczenie.

poza tym kiedy moje współlokatorki mają dosyć tego, co u mnie na kompie leci, na reggae nie narzekają i ratuje mnie to przed radiem :D

[size=9:5297700e53]i jakoś nie wydaje mi się żebym wyprany umysł miała mimo, że się w jakimśtam stopniu w tej stylistyce odnajduję...[/size:5297700e53]

[url=http://www.lastfm.pl/user/bloodflower_87/?chartstyle=purple] [img:c7f7fdac9a]http://imagegen.last.fm/purple/recenttracks/4/bloodflower_87.gif[/img:c7f7fdac9a][/url]

heh... Wysłany: 2008-01-08 18:56

ludzie!! ta muzyka jest po to aby uczyc!!(jak posluchacie to sie przekonacie:) ta muzyka jest o zyciu i jak sobie z nim radzic, wy byscie sobie tylkjo zyly podcinali i lykali pixy... :evil:

Wysłany: 2008-01-08 19:20

koles o czym ty gadasz?? looknij na swoj opis!! myslicie tylko o mroku i smierci, a ja lubie sie czasem rozchmurzyc :D ta muzyka opowiada o dobrych stronach zycia, ty tak piszesz bo sam ich nie widzisz!! :evil:

Re: heh... Wysłany: 2008-01-08 19:20

[quote:d1742ae866="Dezerter"]ludzie!! ta muzyka jest po to aby uczyc!!(jak posluchacie to sie przekonacie:) ta muzyka jest o zyciu i jak sobie z nim radzic, wy byscie sobie tylkjo zyly podcinali i lykali pixy... :evil:[/quote:d1742ae866]

Nauka o życiu? Powiedz mi to zdanie za 20 lat to w ogóle się nad tym zastanowię. Jeśli jesteś taki doedukowany to skąd to "Picie, Chlanie, Napierdalanie sie i Wqrwianie Policji"? Jeśli to jest ten sposób na radzenie sobie z życiem to ja dziękuję.

A tak poza tym to nie lubie podejścia ludzi w stylu HWDP. Gdyby nie Policja człowieku to bałbyś się wyjść z domu by ktoś Ci noża w plecy nie wepchnął za kilka złotych.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2008-01-08 19:22

Stary :D ja nie jestem zdecydowanie w stylu HWDP :D wogole mnie nie dasz rady przypisac do jakiego kolwiek stylu :P mysle nawet ze policja jest ok... tylko ludzie ich zabardzo wykorzystuja...

Re: heh... Wysłany: 2008-01-08 19:30

[quote:519e3e11fd="th"]Gdyby nie Policja człowieku to bałbyś się wyjść z domu by ktoś Ci noża w plecy nie wepchnął za kilka złotych.[/quote:519e3e11fd]

Sam bym mu wpechnal Jak ja nie nawidze tych wszystkich punkow, rasta i co tam jeszcze sie blaka po swiecie :evil:

"Tonight's the night..."

Re: heh... Wysłany: 2008-01-08 19:36 Zmieniony: 2008-01-08 19:37

[quote:7e1f516ce1="Phantom"][quote:7e1f516ce1="th"]Gdyby nie Policja człowieku to bałbyś się wyjść z domu by ktoś Ci noża w plecy nie wepchnął za kilka złotych.[/quote:7e1f516ce1]

Sam bym mu wpechnal Jak ja nie nienawidze tych wszystkich punkow, rasta i co tam jeszcze sie blaka po swiecie :evil:[/quote:7e1f516ce1]
Widzisz, ja powinienem nienawidzic takich ludzi jak ty... Jak moglbys mnie zabic skoro nic ci nie zrobilem... Ja sam staram sie lubic KAŻDEGO i ty tez powinienes...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło