Castle Party 2020
Wracać wciąż do domu Le Guin
Encyklopedia :

Pig Destroyer

Pig Destroyer - zespół grindcore'owy założony przez trzech Amerykanów. Agresja, wściekłość i świetna technika, te określenia charakteryzują to, co gra Pig Destroyer.
Zespół powstał w 1997 roku z inicjatywy znudzonego graniem w Agoraphobic Nosebleed gitarzysty Scotta Hulla. Oprócz niego, w zespole udziela się wokalista J.R. Hayes, klawiszowiec Blake Harrisson, oraz perkusista Bryan Harvey. Pig Destroyer przez niektórych krytyków jest chwalony za bardzo równy poziom swoich płyt. Ich koncerty kipią energią, a sami muzycy zachowują się na scenie jak zwierzęta.

Skład:

J.R. Hayes - wokal
Blake Harrison - sample
Scott Hull - gitara elektryczna
Brian Harvey - perkusja

Byli członkowie zespołu:

John Evans - perkusja
Brian Evans - perkusja

Dyskografia:

01. Pig Destroyer/Orchid Split (Split) (1997)
02. Demo (1997)
03. Explosions In Ward 6 (1998)
04. Pig Destroyer/Gnob Split (Split) (1999)
05. Isis/Pig Destroyer (Split) (2000)
06. Picture Disc 7" (EP) (2000)   
07. 38 Counts Of Battery (Compilation) (2000)
08. Prowler In The Yard (2001)
09. Benumb/Pig Destroyer (Split) (2002)
10. Painter Of Dead Girls (Compilation) (2004)
11. Terrifyer (2004)
12. Pig Destroyer/Coldworker/Antigama (Split) (2007)
13. Phantom Limb (2007)
14. Natasha (EP) (2008)

Oficjalna strona internetowa: www.pigdestroyer.net
MySpace: www.myspace.com/therealpigdestroyer
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły