Dodano: 2014-03-03 12:26
| minawi napisał(a): |
1947 rok. Zmęczony wojną świat z zapartym tchem śledzi wyprawę, którą śmiało można określić mianem „misji niemożliwej”. Młody norweski naukowiec, Thor Heyerdahl, wierzy, że Polinezja – jeszcze w czasach przedkolumbijskich - została zasiedlona przez mieszkańców Ameryki Południowej. Aby udowodnić tę rewolucyjną tezę, Thor decyduje się na desperacki krok. Razem z pięcioma innymi śmiałkami (z których tylko jeden zna się na żeglarstwie) wyrusza w rejs przez Pacyfik, za środek transportu mając drewnianą tratwę o nazwie Kon-Tiki. Do pokonania mają 8.000 kilometrów. Miło się ogląda, no i europejskie kino :) |
Wczoraj wieczorem oglądałam ten film i tak szczerze, myślałam , że będzie coś lepszego. Brakowało mi tam więcej dramaturgii, ale ogólnie nie był zły.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2014-03-09 18:03
Ktharine Isabelle znana z trylogii "Ginger Snaps" ponownie zagrała w horrorze. Tym razem wciela sie w studentke hirurgii. Polecam.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2014-06-11 16:12
"Teoria Wszystkiego". Niby ciekawe i surrealistyczne, ale jakoś mi czegoś brak po seansie. Polecam raczej tylko fanom Gilliama.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Dodano: 2014-06-11 16:25
Nie wiedziałem, ze to juz wyszło. Tłumaczenie tytułu zaiste debilne.
Dodano: 2014-06-11 17:27
| amorphous napisał(a): |
| Nie wiedziałem, ze to juz wyszło. Tłumaczenie tytułu zaiste debilne. |
I tak najlepsze było obliczanie całek, które przypominało granie w zręcznościówkę na konsoli :-)
Dodano: 2014-06-12 22:32
"Casanova po przejściach" - zdecydowanie polecam. Seans był zbyt krótki. Dobry scenariusz, fajny klimat, no i Allen nieco odszedł w cień i nie odgrywał głównego bohatera.

Dodano: 2014-06-13 00:16 Zmieniono: 2014-06-13 00:17
Polecam
Dodano: 2014-06-25 22:52 Zmieniono: 2014-06-25 23:01
Sesje (2012)
Dotknięty paraliżem mężczyzna postanawia poznać smak seksu. W tym celu opłaca terapeutkę, której specjalnością jest leczenie zahamowań seksualnych.
Filmweb
12 Gniewnych Ludzi (1957)
Dwunastu przysięgłych ma wydać wyrok w procesie o morderstwo. Jeden z nich ma wątpliwości dotyczące winy oskarżonego.
Filmweb
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬๑۩۞۩๑▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬● ...................ǝızpǝzsʍ..ǝıɔ..ızpɐʍoɹdɐz..ɐıuzɐɹqoʎʍ.................... ...........q..nʇʞund..op..ɐ..nʇʞund..z..ǝıɔ ızpɐʍoɹdɐz..ɐʞıboן........... ●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬◢◤●◥◣▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Dodano: 2014-07-02 17:33
Dobry pomysł ale słabe wykonanie, no i pseudonaukowy bełkot. Stracony czas więc chciałem ostrzec...
Dodano: 2014-07-03 23:51
"Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął" - dobry film dla miłośników europejskiego kina. Doceniam inteligentny humor.

Dodano: 2014-07-17 11:53
The Social Network - podobno o tym jak powstał facebook, taki sobie film, średnio polecam.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2014-08-28 23:25
Dziwne, że ten film przeszedł bez echa bo jest bardzo dobry. Luźno na podstawie "Valis" Dicka.
Dodano: 2014-09-03 23:22
"Magia w blasku księżyca" - cieszę się, że Woody Allen nadal jest w formie. Bardzo klasyczny film, jak na jego styl, ale ogląda się miło.

Dodano: 2014-09-07 13:43
Misiostwa Świata Dywizji 1A do lat 20
Sanok: 15 do 21 grudnia 2013
Thriller Dania - Polska 4:2 W sumie przegraliśmy wszystkie mecze i wróciliśmy po roku do dywizji 1B, ale i tak duży szacun.
Dodano: 2014-09-11 19:19
Aha, i jeszcze dla równowagi film akcji Szwecja - Finlandia kobiet, też 4:2, kuksańce, przepychanki, poślizgnięcia się i fajne bramki.
Dodano: 2014-10-06 09:34
Jestem po "Służbach specjalnych". Szczerze polecam, jest mocno, brutalnie, dość realistycznie i z jajem. Do tego Maciarewicz jak żywy (:
Rzekłbym, że film może stać się klasykiem na miarę Psów.
Dodano: 2014-10-23 20:52
"O dziewczynie, która wraca nocą sama do domu" - właśnie wróciłem z kina. Dosyć nietypowy film o wampirach. Czarno-białe zdjęcia, arabskie klimaty i dosyć surrealisty. Ale ogólnie seans bardzo miły.

Dodano: 2014-10-25 16:07
| amorphous napisał(a): |
Dobry pomysł ale słabe wykonanie, no i pseudonaukowy bełkot. Stracony czas więc chciałem ostrzec... |
Obejrzałam ostatnio w końcu i rzeczywiście film bardzo przegadany, zmarnowany potencjał, bo zapowiadał się dużo ciekawiej. Teraz czekam na Interstellar :)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2014-10-25 18:28 Zmieniono: 2014-10-25 18:37
Właśnie oglądam Starpercy, raczej niewymagająca komedia o czterech staruszkach na wieczorze kawalerskim w Las Vegas, ale z rosyjskim dubbingiem, więc i tak nic nie rozumiem :-?
Dodano: 2014-12-31 09:26
W kosmosie nie ma uczuć (dramat/komedia/romans)
"Cierpiący na zespół Aspergera osiemnastolatek próbuje przywrócić swojemu życiu, dającą poczucie bezpieczeństwa rutynę. Precyzyjny harmonogram tygodnia legł bowiem w gruzach po tym, jak jego starszy brat został opuszczony przez dziewczynę" - filmweb.
Film chyba trafi do top5 moich ulubionych ever, ze względu na podobieństwo do głównego bohatera (ten w statku kosmicznym na dole).
Dodano: 2015-01-01 18:20
Chłopcy z Placu Broni. Ostatni raz oglądałem jeszcze uczęszczając do szkoły podstawowej.
Dodano: 2015-01-07 20:28
U mnie nadal filmy w tym samym stylu: "Jag saknar dig" ("Brakuje mi Ciebie") i parę innych w tym stylu, klasyczna szwedzka szkoła...
Dodano: 2015-08-27 21:26
http://m.youtube.com/watch?v=zdeNU2bxX18
Dodano: 2015-08-29 12:26
Dokument-Industry. realizacja Huta Katowice i Zaglebie RUHRY.
Dodano: 2015-08-31 22:44
Sinister 2 - Gorąca polecam !! 
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander