Dodano: 2011-02-12 11:49 Zmieniono: 2011-02-12 11:51
No nawet całkiem fajna :) jak by nie było te dwa filmy > Salomon Kane i Devil to chłamy, nie ma to tamto <okok>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-02-12 11:51 Zmieniono: 2011-02-12 11:52
Tu sie z toba znow nie zgodze ,moze troche argumentow ,dlaczego?
słabe?
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-02-12 11:53 Zmieniono: 2011-02-12 11:53
To proste, nic odkrywczego i zjawiskowego, wszystko wiedzieliśmy już i innych tego rodzaju produkcjach, ot zobaczyć i jak najszybciej zapomnieć :)

Dodano: 2011-02-12 12:03 Zmieniono: 2011-02-12 12:05
ravenheart99
Matuzalem
Kotlina Kłodzka/Wr...
2011-01-31 13:53:28
HardKill Napisał:
A dzisiaj cosik z Sci-Fi
Skyline (2010)
Najgorszy film jaki ostatnio widziałam
TO TWOJ GNIOT:)
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-02-12 12:06 Zmieniono: 2011-02-13 00:30
no <okok> a gdzie napisałem że to dobry, ciekawy, wart oglądnięcia film...? , z tego co pamiętam wspomniałem tylko że go oglądnę, oj słabiutki to przykład gothcure :)
Jedno co może zainteresować w tym filmie, to te małe latające maszyny, łudząco podobne do tych występujących w grze > Crisis < no ale to może zainteresować chyba jedynie, sympatyków wspomnianej gry :)

Dodano: 2011-02-13 12:15 Zmieniono: 2011-02-13 12:20
MOON(2009)
Swietny film,z ciekawym klimatem,wywołujacy wiele ciekawych refleksji.
Dodano: 2011-02-13 14:10 Zmieniono: 2011-02-13 14:13
No powiedzmy twardzielu, że MOON to dobry film,ale na pewno nie świetny :)

Dodano: 2011-02-13 14:33
"Polowanie na czarownice" ("Season of the witch"): rok prod. 2011.
Bardzo sympatyczne oglądadło. Szłam z nastawieniem właściwie żadnym, bo nawet nie wiedziałam, czy to film o faktycznym polowaniu czy w tytule jest jakaś metafora. Gdy kupowaliśmy bilety, zobaczyłam plakat i pomyślałam: acha, czyli miecz, kolczuga i rzeczywiste czarownice.
Film o tym, jak dwóch byłych krzyżowców z pomocą księdza, przewodnika, rycerza i chłopaka aspirującego na rycerza ma odwieźć do odległego opactwa kobietę oskarżoną o czary.
Film nie wybija się może jakoś wybitnie fabułą a klimat podąża za tendencją kilku innych w ostatnich latach wyprodukowanych filmów o podobnej tematyce (mroczne średniowiecze, trochę mroku, trochę błota i mgły, widowiskowe efekty), jednak mnie przygoda wciągnęła bardzo i z zapartym tchem oglądałam do samego końca.
Jeśli ktoś ma ochotę poświęcić trochę czasu na przygodę w mrocznych czasach średniowiecza, uważam, że naprawdę warto. Jeśli ktoś nastawia się na kino ambitne i wybitne, może się poczuć rozczarowany.
Dodano: 2011-02-13 19:25
Ja ostatnio obejrzałam na TVP Kultura stary, bo chyba z lat 20stych czy 30stych, awangardowy film Louisa Bunuela "Pies Andaluzyjski" - film niemy, muzykę dodali w l. 60tych wg wskazówek Bunuela, film trudny i surrealistyczny, ze słynną sceną przecinania oka brzytwą...a żadnego psa tam nie zauważyłam...
Dodano: 2011-02-13 20:06 Zmieniono: 2011-02-13 20:12
Właśnie jestem w trakcie oglądania po raz drugi > Band Of Brothers & The Pacific. I tak sobie myślę, że mam ogromnego farta żyjąc w czasach pokoju :)
Dodano: 2011-02-13 21:13 Zmieniono: 2011-02-13 21:17
| HardKill napisał(a): |
No powiedzmy twardzielu, że MOON to dobry film,ale na pewno nie świetny :)
![]() |
Raczej swietny,no chyba ze Masz na mysli NEW MOON,
.Twardzielu.
Dodano: 2011-02-15 21:42 Zmieniono: 2011-02-15 21:43
Nie Twardzielu, na myśli mam film o którym wspomniałeś > MOON(2009) dobry, ale to wszystko :)
A dzisiaj :)
H1N1: Virus.X. (2010)
Od razu mówię co by było jasne, oglądam ten film z czystej ciekawości, bo i temat na czasie, a nie dla tego że jest dobry lub nie, to się dopiero okaże :)
Dodano: 2011-02-16 17:08 Zmieniono: 2011-02-16 17:09
Droga bez powrotu 3: Zostawieni na śmierć reż. Declan O'Brien.
W sumie nie wiem dlaczego sięgnąłem po ten film, pewnie z braku laku... Już sam tytuł wskazuje na poziom (chociaż bywały wyjątki). Widziałem part 1, part 2 - nie, choć gra tam mocno napięty podobno Henry Rollins. Jak dla mua poziom gry aktorskiej żenujący. Przez film przebrnąłem aczkolwiek z trudem.
Tylko dla wielkich fascynatów latających po lesie mutantów z brzydkimi mordeczkami i trzema palcami, których ulubionym daniem jest ludzki mózg bez soli.
Dodano: 2011-02-17 21:30
Wrong Turn 3 szkoda na to czasu, totalna kicha :)

Dodano: 2011-02-17 21:31
FENOMEN -
Takie sobie, choć znalazło się kilka ciekawych tekstów i epizodów. Mamuśka amanta rozpierdala. Trochę suchy pomysł z tą pomyłką w wynikach badań. No i z Oliwii i Jadźki niezły polew - wieśniary na maksa, ale pozytywnie, że chociaż nie wredne. I jeszcze ten pedzio... buhaha
Generalnie suchar, ale jak komuś się nudzi, to polecam obejrzeć.
Dodano: 2011-02-17 22:43 Zmieniono: 2011-02-17 22:56
"Czarny łabędź": jeden z najwspanialszych filmów jakie kiedykolwiek udało mi się obejrzeć. Długo czekałam na ten film i wreszcie znalazłam wolną chwilę aby pójść na niego do kina. Fantastyczna fabuła, świetna konstrukcja postaci, wspaniała gra aktorska. Film zmusza do myślenia i refleksji. Film jest tak skonstruowany aby wymusić na widzu różne wersje jego interpretacji. Jestem tym filmem oczarowana, zachwycona i mam nadzieję, że zdobędzie chociaż jednego Oskara :)
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2011-02-20 14:00
EXPERIMENT
POLECAM:)!!! Ciekawe jakie bedą wasze odczucia?
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-02-20 15:45 Zmieniono: 2011-02-20 16:14
Głową w mur, 2004r., reż. Fatih Akin
Ten film wbił moją głowę w mur... :)
Do obejrzenia na iplex.pl.
Break the black ice.
Dodano: 2011-02-20 16:43
| ravenheart99 napisał(a): |
| "Czarny łabędź": jeden z najwspanialszych filmów jakie kiedykolwiek udało mi się obejrzeć. Długo czekałam na ten film i wreszcie znalazłam wolną chwilę aby pójść na niego do kina. Fantastyczna fabuła, świetna konstrukcja postaci, wspaniała gra aktorska. Film zmusza do myślenia i refleksji. Film jest tak skonstruowany aby wymusić na widzu różne wersje jego interpretacji. Jestem tym filmem oczarowana, zachwycona i mam nadzieję, że zdobędzie chociaż jednego Oskara :) |
O! Miło czytać ,bo mam zamiar jutro obejrzeć.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-02-20 19:38
| Ceiphied napisał(a): |
| [quote:cb2bccef10="ravenheart99"]"Czarny łabędź": jeden z najwspanialszych filmów jakie kiedykolwiek udało mi się obejrzeć. Długo czekałam na ten film i wreszcie znalazłam wolną chwilę aby pójść na niego do kina. Fantastyczna fabuła, świetna konstrukcja postaci, wspaniała gra aktorska. Film zmusza do myślenia i refleksji. Film jest tak skonstruowany aby wymusić na widzu różne wersje jego interpretacji. Jestem tym filmem oczarowana, zachwycona i mam nadzieję, że zdobędzie chociaż jednego Oskara :) |
O! Miło czytać ,bo mam zamiar jutro obejrzeć.[/quote:cb2bccef10]
Polecam :)
Kiedy już obejrzysz ten film i będziesz miała swoją tezę dotyczacą tego dlaczego były takie a nie inne zachowania bohaterki to przeczytaj sobie ich interpretację na portalu filmweb.pl (jeden z użytkowników napisał bardzo dobrą, rozbudowaną interpretację popartą konkretnymi przykładami z filmu). Mnie osobiście ta interpretacja bardzo zaskoczyła i przyznam że mogłabym się z tym użytkownikiem w wielu kwestiach zgodzić. Ale to dopiero jak obejrzysz i przemyślisz ten film :)
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2011-02-21 16:52 Zmieniono: 2011-02-21 16:53
Ostatnio oblukuję filmy na podstawie opowiadań P.K.Dicka, a więc nie mogło zabraknąć i "Impostor: Test na człowieczeństwo" z 2002r. Adaptacja nie najgorsza, choć oczywiście kilka zmian, ale film cały czas trzyma w napięciu, no i końcowa scena przeraża, hehe. Choć bardziej przerażała mnie czytając opowiadanie. Nie jest taki zły dla fanów sci-fi, polecam, ale nie znajdziecie tutaj zielonych ludzików i innych bzdur

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-02-21 19:58
| ravenheart99 napisał(a): |
|
Kiedy już obejrzysz ten film i będziesz miała swoją tezę dotyczacą tego dlaczego były takie a nie inne zachowania bohaterki to przeczytaj sobie ich interpretację na portalu filmweb.pl (jeden z użytkowników napisał bardzo dobrą, rozbudowaną interpretację popartą konkretnymi przykładami z filmu). Mnie osobiście ta interpretacja bardzo zaskoczyła i przyznam że mogłabym się z tym użytkownikiem w wielu kwestiach zgodzić. Ale to dopiero jak obejrzysz i przemyślisz ten film :) |
oooo dobrze wiedzieć
oglądałam w czwartek i przyznam że byłam mile zaskoczona
mimo, że Portman nie lubię. Vincent Cassel - ach! Polecam - to na pewno
co mnie jeszcze zaskoczyło to...średnia wieku na sali O_O fakt że premiera była już jakiś zas temu więc na sali ogólnie było niewiele osób. Ja z koleżanką byłyśmy chyba jednymi z młodszych
reszta to tak koło 40+
Dodano: 2011-02-22 12:14
Wczoraj obejrzałam dokument:
http://superwizjer.onet.pl/44300,zlo-w-chelmnie,aktualnosc.html
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-02-22 12:19
Ostatnio obejrzałem kilka nowszych klamotów:
1. King's picz - dobry film, ładnie zrobiony, bardzo dobre aktorstwo, ale nawet nie czytajac recenzji mogłem przeiwdzieć jak potoczy sie akcja filmu
2. The social network - porpawny film, nie wywołał żadnych emocji
3. Czarny bołędź - pierwsza połowa filmu nudna jak flaki z olejem, druga połowa ciekawsza, bardzo plastyczna i kolorowa, co nie zmienia jednak faktu, ze po raz kolejny Arofonsky serwuje patetyczne, nadęte, przerysowane kino. Jestem na nie.
.
Dodano: 2011-02-22 18:28
a z czystej ciekawości - będąc ostatnio na tym Czarnym Łabędziu widziałam zwiastun ... "Sali samobójców". Ciekawi mnie co nasza społeczność sądzi - póki co - o zwiastunie