W tym tygodniu czytamy.... Strona: 11

Dodano: 2009-01-19 20:28

Ha dorwałąm "Alicja i Czarny las" :D

Dodano: 2009-01-26 12:16

"Pasja życia" Irving Stone. Piękna, bardzo mnie wciągnęła. Ogólnie nie przepadam za biografią, ale ta jest znakomicie napisana. Już dla samego stylu pisarskiego warto po nią sięgnąć.

Dodano: 2009-01-26 14:58

Po raz trzeci " Imię róży " .
W przelotach jeszcze " Listy starego diabła do młodego" na które czekałam ponad miesiąc :?

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-01-27 00:42

"Oko Jelenia - Drewniana Twierdza" Andrzeja Pilipiuka.. a w kolejce "Herezjarcha" Jacka Komudy.

Dodano: 2009-01-27 10:29

to, co pan powyżej ;o) choć ciągnie mi się ta saga niemożebnie...

life * is a state * of mind

Dodano: 2009-01-28 08:50

dobrze ze piszcie o tym oku jelenia bo zastanawialem sie czy to czytac , ale po takich opiniach to juz chyba nie mam problemu z wyborem :)

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2009-01-28 10:14

warsztat literacki trochę kuleje, a fabuła straszliwie się ciągnie, choć wciąga. mam mieszane odczucia, ale chyba jednak z przewagą pozytywnych.

Dodano: 2009-01-28 11:18

LadyWitch napisał(a):
warsztat literacki trochę kuleje, a fabuła straszliwie się ciągnie, choć wciąga. mam mieszane odczucia, ale chyba jednak z przewagą pozytywnych.

ostantnia ksiazka tego typu ktora mnie wciagnela to narrenturm jak by wytrzymala porownanie ?

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2009-01-29 13:02

John Moore Heroizm dla początkujących

Dodano: 2009-01-29 18:35

cold_sea napisał(a):
ostantnia ksiazka tego typu ktora mnie wciagnela to narrenturm jak by wytrzymala porownanie ?

niestety nie mogę stwierdzić, nie czytałam narreturm.

Dodano: 2009-01-30 10:36

ja wlasnie zaczynam "Miecz i Kwiaty" tom.1 Mrcina Mortki:) zobaczym czy dobre :wink:

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2009-01-30 13:59

LadyWitch napisał(a):
[quote:927f183814="cold_sea"]ostantnia ksiazka tego typu ktora mnie wciagnela to narrenturm jak by wytrzymala porownanie ?

niestety nie mogę stwierdzić, nie czytałam narreturm.[/quote:927f183814]

To moge Ci polecic :)

Dodano: 2009-01-30 21:19

Eldarion (Anciliae)
Eldarion
Poznań (no, pod Poznaniem ;) )

Nie licząc lektur wszelakich (klasa maturalna) tkwię w Ulissesie i trochę jeszcze czasu minie zanim go ukończę 8)

"Darkness inprisoning me, all I see, absolute horror!"

Dodano: 2009-02-03 17:13

ja obecnie po raz enty ,Wywiad z wampirem'

Dodano: 2009-02-03 21:45

aeszma napisał(a):
ja obecnie po raz enty ,Wywiad z wampirem'

Strasznie nudna książka.

A ja teraz czytam tablice historyczne.... ciekawe. Momentami po przez te daty czuje się jak sam księgowy, tyle tych cyferek w głowie mi się burzy.... :}

Dodano: 2009-02-04 16:30

nudna jak nudna. w niej bardziej wciągają opisy poszczególnych scen &ltrzynajmniej mnie> , no ale jak kto lubi ^

Dodano: 2009-02-04 17:29

Mnie właśnie styl Anne Rice irytuje - wydaje mi się bardzo niespójny i dziurawy. Momentami czytam i nie wiem o co chodzi :) Ale akurat na temat tej autorki są skrajne opinie, więc może należę do tych, którzy nie potrafią dostrzec w jej tekstach ukrytej głębi :)

On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...

Dodano: 2009-02-04 17:42 Zmieniono: 2009-11-19 16:56

Na tapecie: Brian W. Aldiss "Wiosna Helikonii". Czytał kto?

Dodano: 2009-02-04 19:14

Gaia napisał(a):
Halo, Panie od tablic, jak można stwierdzić, że jakieś dzieło jest nudne?

No dobrze - strasznie "Wywiad (rzeka) z Wampirem" mnie osobiście wynudził Nie ukrywałem radości jak skończyłem ostatni rozdział, aby móc sięgnąć po dzieło mojego ulubieńca - Victora Hugo, czyli "Nędzników"

Cytat:
że jakieś dzieło jest nudne

Hmm to "Wywiad..." jest jakimś dziełem? No ale chyba nie wybitnym Jak dla mnie książka, która stała się bestsellerem, przy okazji zdobywając miano powieści kultowej Kultowej to nie znaczy - że dobrej. Dla mnie.

Dodano: 2009-02-04 19:20

Dzieło = utwór. To, co ktoś zdziałał, dzieło literackie - nie mylić z arcydziełem :wink:

Dodano: 2009-02-04 19:26

Gaia napisał(a):
Dzieło = utwór. To, co ktoś zdziałał, dzieło literackie - nie mylić z arcydziełem :wink:

Dobrze Matko Ziemi

Dodano: 2009-02-04 19:37

cold_sea napisał(a):
ostatnia ksiazka tego typu ktora mnie wciagnela to narrenturm jak by wytrzymala porownanie ?

Nie powiedziałbym, że "Narrenturm" i "Oko Jelenia" to ksiązki tego samego typu.
Z całym szacunkiem (i uwielbieniem) do prozy Pilipiuka uważam, że nie sięga do pięt ASowi. Nowa trylogia "husycka" Pana Andrzeja to następne dzieło polskiej fantastyki. A takowym na pewno nie jest czteroksiąg "Oka Jelenia", jak i inne pozycje drugiego Pana Andrzeja, Oczywiście wciągają, czyta się przednie i bardzo miło. Jednakże polecam :0 Jak i inne jego pozycje... A troche ich spłodził :)

Dodano: 2009-02-04 19:38

LadyWitch napisał(a):
to, co pan powyżej ;o) choć ciągnie mi się ta saga niemożebnie...

A mi zbyt szybko przelatuje przed oczyma... Jak i inne kniżki tego Pana

Dodano: 2009-02-04 19:40

Decadence napisał(a):
ja wlasnie zaczynam "Miecz i Kwiaty" tom.1 Marcina Mortki:) zobaczym czy dobre :wink:

Mortka daje radę... Zresztą Fabryka Słów ma nosa do ciekawych pisarzy fantastycznych :)

Dodano: 2009-02-04 19:41

Gaia napisał(a):
A na tapecie: Brian W. Aldiss "Wiosna Helikonii". Czytał kto?

Tego akurat nie... ale pare pozycji tego Pana przerobiłem... kilka latek temu. Dobre :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło