czego se słuchacie?. Strona: 6

Dodano: 2006-05-26 01:20

O Smashah się nie będę wypowiadał, ale nie twierdzę, że są źli.

Death to królowie :twisted: :twisted: :twisted: , to chyba starczy.

Natomiast obecnie odkryłem coś całkiem świerzego (2001, pierwszy singiel The True Spund Of The New West) szwedzkiej kapeli Mustasch. Wg mnie są genialni i mieszają w doskonałą całość niejegan gatunek. W zasaddzie, to powiem chyba, że są oni ponad gatunkami hehh, ale ostrzegam fanów ciężkiego grania, oni wydają raczej spokojne dźwięki, ale nie tylko. Gorąco polecam. 8)

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2006-05-26 20:09

Rzeczą normalną jest, iż Szwedzi wydaja wyłacznie dobre zespoły zatem nie ma tu się nad czym zastanawiać tylko odrazu kompletowac dyskografie Mustasch'ów a Death to poprostu nie tyle klasyka ile podstawa i każdemu zatwardziałemu metalowcowi dźwięki Death muszą przejsc przez uszy bo inaczej nie ironizujac zostanie wyśmiany.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2006-05-28 12:10

jej.Dlaczego wszyscy uważają, że Death to progresywny Death metal?Jak tam żadnych elementów progresywnych nie dostrzegam.
No chyba,że inaczej pojmuję pojęcie progresywny.

Co do Smashing, to płyta Adore jest genialna...No i utwór "For Martha" tam jest... 8)

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Dodano: 2006-05-28 13:37

Ja polecam takie coś jak Equilibrium niemiecki zespół który miesz takie gatunki jak flok metal viking metal z elementami power metalu w sumie bardzo fajnie i przyjemnie się tego słucha

Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi

Dodano: 2006-05-28 14:18

No bo Eye, posłuchaj sobie wszystkich death metalowych kapel...i nagle przełacz się na Death i nie mów, że bez różnicy. Dla mnie death to progresywny death ale nie zupełnie.

Wreszcie forum metalu jakoś ruszyło. Błagam was szanowni forumowicze, piszcie na wszystkich forach metalu bo tak na jednym to bieda straszna.

Dodano: 2006-05-28 15:03

hmm...no może masz rację.Nigy takiego zabiegu nie robiłem.BTW-co polecasz posłuchać przed Death,aby zauważyć różnicę???

Swoją drogą szanuję tych muzyków,bo techniki odmówić im nie można.

Dodano: 2006-05-28 15:17

Gorącą polecam Ci ich 2 ostanie płyty a min, "Symbolic" i "Sound Of Persevanescensce". Najpierw posłuchaj Symbolic a potem drugiej. Aby dokładniej przyjrzeć się jak rozwija się ich styl musiałbyś zapoznac się z ich jeszcze wczesniejszymi wykonaniami.

Dodano: 2006-05-28 19:37

Kostuchu-PRZED Death!Chodziło mi o to,jakich kapel mam posłuchać przed nimi,bo bardzo jestem ciekaw efektów.Niestety nie mam zbyt wiele muzyki z tego gatunku,dlatego czekam na jakieś wskazówki 8)

Dodano: 2006-05-28 21:23

Ach, pardon. Nie ma sprawy, posłuchaj sobie Vader, Lost Soul, Hate, Decapitated, Anal Stench, Thy Disease, Trauma. To są wyłącznie Polskie kapele grajace death metal. Posłuchaj ich a potem przełacz sie na Death i niech Cię ta różnica w kompozycjach, stylu i aranażacjach wgniecie w fotel. :twisted:

Dodano: 2006-05-28 23:47

Faktycznie,różnica jest odczuwalna...nawet bardzo...I Death jest z tego wszystkiego najlepszy!!! :twisted:

Dodano: 2006-05-29 11:01

No widzisz Eye jaki masz dobry gust? Death to pożadna firma i dawała dobra muze ale niestety już nie istnieje. Ale z zagranicznych Death metalowych kapel to u mnie górują Death i Morbid Angel, reszta natomiast zchodzi na dalszy plan.

Dodano: 2006-06-01 17:34

A ja sobie ostatnio slucham nowych In flames i Isahna :)

Dodano: 2006-06-01 20:24

A ja bardzo polecam kapelę Arkona z Moskwy. Grają coś jakby folk-black, ale z przewagą pierwszego. Świetny, wyniosły żeński wokal, no i teksty oczywiście po rosyjsku. Cudo

Dodano: 2006-06-01 22:12

Ja "se" słucham a tej chwili wybitnie rockowego zespołu DOWN i ich drugiej płyty :) Dzięki dla Zet`a za jej użyczenie - tylko coś ta płyta mi szwankuje w napędzie CD-Rom i nie czyta pierwszych kawałków :/ W każdym razie polecam; pierwsza płyta tej kapeli "Nola" też była git - tak jak teledysk do "Stone the crow".

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2006-06-01 22:38

KostuchU,KostuchU,dorwałem dzisiaj zaje...stą kapele.
Nazywa się The Dillinger Escape Plan. Taki Death z motywami swingowymi...Fantastyczna muza,ale niestety na krótką metę (ale to może kwestia przyzwyczajenia).Polecam gorąco :!:

Dodano: 2006-06-01 22:52

Howk Eye! Zapoznałem się z kapelą, którą mi podsnunąłeś i przyznam, że się nieźle uśmiałem słyszac wokal kolesia ale muze robia na wysokim poziomie i świetnie wychodzą im te połaczenia. Fantastyczne. Wielkie dzięki, odkuje sie jakąś kapelą w zamian za tą.

Dodano: 2006-06-02 06:59

No ja prawie miałem orgazm jak se tego słuchałem w autobusie...pporwało mnie.Hihi.Jechałbym na ich qncert!

Dodano: 2006-06-02 08:59

hmm... od rana natchnęło mnie na clostera :D od czasu do czasu powraca słuchanie ich płyt non stoper...każda po kolei...(chcociaż niektóre tak już zjechane, że kawałki nieźle się zacinają )...
...wspaniały poranek... tak lubię :lol:

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-06-02 13:47

A Czy znasz Eye taką Amerykańska kapele jak Nevermore? Jeśli nie to ściagnij sobie ich najnowszą płyte "This Godless Endeavor". Ja okreslam ich muze jako walec zap(#) 200km/h. Bez kompromisowi, graja na 7-strunowych gitarach, a oraz Hi-Tech :twisted:

Dodano: 2006-06-02 21:37

Znam,ale tej płyty nie słyszałem,choć może jakiś utwór się trafił,bo miałem luzem na mp3 w jednym folderze.Są całkiem,całkiem.No i umiejętności techniczne tyż nie przeciętne.
Szkoda tylko,że gdzieś mi ta muza przepadła, chyba przy którymś z formatów.

Dodano: 2006-06-02 22:05

Ściagnij ją sobie prędko i wczęsniejsze też. "Enemies Of Reality", "Dead Heart In The Dead World", "Dreaming Neon Black", "Politics Of Ecstasy"...

Dodano: 2006-06-02 22:32

Może to zabrzmi trochę dziwnie,ale nie ciągne muzy z sieci.
Lubię sobie muzy poszukać na własną rękę np w najciemniejszych zakamarkach dysków twardych moich znajomych.

Dodano: 2006-06-03 20:11

Heh, to Ci zazdroszcze bo ja musze liczyc na samego siebie i sam się dorobiłem tego czego obecnie słucham. Nie miał mi kto doradzać bo do zakazów zawsze się ktoś znajdzie wiec morde w gazety i raz coś było fajnego a czasem gazeta poszła do kibla...

Dodano: 2006-06-06 21:42

Wiesz,ja w sumie to też liczę na samego siebie...Bo zazwyczaj jak już coś od kogoś zassam, to zazwyczaj słyszę,że "to mam przez przypadek,ale to kicha jest",a mnie się podoba i biorę.
Tak ostatnio odkryłem kapelkę Psychotropic Transcendental,muzę mają tak pokręconą jak i nazwę :D

Dodano: 2006-06-06 22:01

Zapodaj tytuł płyty Eye to i ja się zapoznam z tą psychodelą :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło