Dodano: 2007-12-02 09:32
Tarot - "Crows Fly Black" :D
jak ogólnie nie lubię muzyki heavy, tak ten album mnie urzekł :D może to przez sentyment do wokalu Marco Hietali :D Polecam
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-12-02 14:06
Tower "Magic Night"... jak się bawić to się bawić, drzwi wyj******ć nowe wstawić :wink:
Dodano: 2007-12-02 16:02
Requiem for a Dream. Świetne przy czytaniu książek. Uspokaja mnie i tracę kontakt z rzeczywistością...:)
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-12-02 19:31
roman kostrzewski "WODA" ciekawa płyta :twisted:
ksiądz przy mnie to ministrant
Dodano: 2007-12-03 05:43
Tykania zegara i pochrapywania cioci.
Dodano: 2007-12-03 10:36
| krecona napisał(a): |
| Joe Satriani - Summer song :) |
wspaniały, bardzo pozytywny utwór :) posłuchaj N.Y.C. Wojciecha Hoffmanna. podobne frazowanie, podobne emocje
Dodano: 2007-12-03 11:30
Gang of Four - "Ether"
- powala mnie.
Nie wywołuj żuka z soku.
Dodano: 2007-12-03 13:12
Lords of Acid - gimme gimme
Ignorance is Bliss...
Dodano: 2007-12-03 14:47
Cradle Of Filth - Absinthe With Faust
PoDp!ShEsH MoJaSsNy BlOgGaSsEk?! = Fuck Poket Monsters !
Dodano: 2007-12-03 14:48
Cradle Of Filth - Nynphetamine :D
Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.
Dodano: 2007-12-03 16:07
Savatage - All That I Bleed, potem Sonata Arctica - Last Drop Falls...
Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.
Dodano: 2007-12-03 20:39
| Allanon23 napisał(a): |
| Alan Silvestri - Beowulf
Nowy twór tego znakomitego kompozytora. Hmm nie oglądałem jeszcze filmu - więc nie mogę powiedzieć, jak wygląda obraz - a teraz przesłuchuję pierwszy raz ścieżkę dźwiękową. I cóż - dużo chórków, kotły tu są istotną rolą w partyturach i instrumenty dęte i harf. Całość jest ubrana w elektronikę, ale co najciekawsze - melodia główna bardzo charakterystyczna, od razu kojarzy mi się z takimi filmami jak Sindbad czy Lawrence z Arabii albo Herkules, Ben Hur<mowa tu o starszych klasycznych filmach>. Całość jest tu bojowa, napełniona adrenaliną walki, ale także czuć honor i odwagę. Ale chórki - mym zdaniem, są tutaj dość przesadzone. Niemal za dużo tej słodyczy - choć uwielbiam, jak kompozytor chwyta się tego. Więc ogólnie - soundtrack na pierwszy rzut ucha - dla amatorów strzał w dziesiątkę, a doświadczeni słuchacze - trochę, a niemal na pewno się rozczarują - bo choć partytury łatwo wpadają w ucho, kompozytor tym razem nie zaskakuje. Oczywiście moim zdaniem. :) |
Och i Ach...! Polujemy na film od dawien dawna
jeśli jest piękny na równi z muzyką i baśnią na podstawie której powstał, i jeśli mówimy o jednym i tym samym :D nie mniej jednak, daj znać jak film zdobędziesz!! :D
Całą resztę na pamięć znamy
Pozdrówka
Bliźnioczki
:twisted: :twisted:
Dodano: 2007-12-04 01:38
Tak na sen Rebellion-Miklagard :twisted:
Dodano: 2007-12-04 09:44
Ostatnio moich 2 najswiezszych nabytków - The Dillinger Escape Plan "Ire Works" oraz ... King Crimson "Lizard" :)
.
Dodano: 2007-12-04 11:33
Dzień zaczynam od ścieżki dźwiękowej do filmu "The Shiping News" Christophera Younga.
Przepiękne partytury, bardzo trudno się od nich oderwać. Parę postów wspominałem, choć Young jest kojarzony tylko ze środowiskiem filmów grozy, tu w "The Shiping News" pokazuje - że z łatwością odnajduje się także w innych środowiskach. Jeżeli ktoś nie słuchał - polecam - po prostu nuty, linia melodyczna, flety tańczą ze skrzypcami, a "galopujące" instrumenty perkusyjne im towarzyszą - nie zostawiają ani na chwilę("Shiping News";"Kilick-Claw Harbor";"Dutsi Jig" etc) . I tu Young sięgnął po klimaty folkowe. Genialne.
Dodano: 2007-12-04 15:54
hmmm...to chyba betoniarka... chociaż to trochę dziwna pora na murarkę.
i odwiecznego tykania zegara...
Dodano: 2007-12-04 16:42
Death - Live in L.A.: Death & Raw
co jakiś czas wracam do niej...
utwory takie jak: Empty Words, Flesh and the Power It Holds, Spirit Crusher, nie wymagają rozdrobnień, po prostu są wykurwiste :twisted:
Dodano: 2007-12-04 16:47
Oskareq jeśli do tej pory nie poznałeś zasad pisania w tym temacie to je poznaj- są gdzieś parenaście stron temu. Do tego to nie jest temat do wklejania debilnych linków tylko "Czego se słuchacie". Moderator
Dodano: 2007-12-04 18:12
Christian Women-ToN
Temple of Love- Crematory
Halt misch- Lacrimosa
Ostatnio, moje kochane kawałki, mogłabym słuchać bez końca, skoro i tak się z domu nie mogę ruszyć :roll:
Dodano: 2007-12-04 20:48
Sonic Mayhem - Soundtracki :do Q2,Tomorrow Never Dies,i pare innych. Połączenie rocka instrumentalnego z dość mocno techniczną komputerową muzą elektroniczną. Bardzo energetyczna i pobudzająca do działania.Mi pomaga w leniwe popołudnia/wieczory
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Dodano: 2007-12-04 21:59
Lull "Cold Summer" - znakomita darkambientowa płyta, do której często wracam ze względu na niesamowity, lodowaty klimat, który na niej panuje. Cholernie sugestywna muzyka... Pracuję w tej chwili nad recenzją.
Jest mi zimno...
I prefer to remain silent