Dodano: 2007-02-01 22:43
po takich wieczornych emocjach właśnie włączyłem se
Acid Drinkers - anybody home i Jocker a zwłaszcza Jocker!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2007-02-01 23:34 Zmieniono: 2007-02-02 04:14
Moonspell - Wolfshade (a Werewolf Masquera)
A przed chwilą leciał kawałek "Ataegina", jak dla mnie poezja, takie wesołe, a zarazem ma coś podniosłego w sobie, piękne, ma taką prostotę i coś, co sprawia, że aż chcę sie śmiać, a przy tym jednak głębię i nawet nutkę melancholii... Cudeńko. ^.^
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2007-02-01 23:41
Overkill - Elimination iiihaaaaaaaaaaaaaaa!!! :D
Eliminate The Right
Eliminate The Wrong
Eliminate The Weak
Eliminate The Strong
Eliminate Your Feelings
Eliminate Too Late
Eliminate The Hope
Eliminate, Eliminate!!!!!!! :D
Stary dobry pierdolony thrash
Dodano: 2007-02-01 23:59
Sacrifight (Nik Page)
między fiordami a fieldami
Dodano: 2007-02-02 00:27
Dalej Moonspell, "Soulsick"
He he, przed chilą słuchałam razem z siostrą parę kawałków tego zespołu, rozmawiałyśmy o nich, wymieniałyśmy poglądy i pozytywne pinie... A potem spytałam jak jej się podoba Moonspellek (już kiedyś mi mówiła, że nie przepada - też się trochę orientuje w muzyce z kręgów dark independent , swojego czasu słuchała, chociaż obecnie praktycznie wogóle nie siedzie w tych klimatach), pamiętając jej "ocenę", a ona, tak, jak się spodziewałam, że nie przepada... Na co ja słodki uśmiech... Ooczywiście zorientowała się, że właśnie tego przed chwilą słuchała... Sama musiała przyznać, że się wygłupiła. :twisted:
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2007-02-02 01:05
ehh Riverside Riverside i tak w kółko...
Dodano: 2007-02-02 06:53
Witejcie z rana
na początek dnia Materplan - Im not Afraid
żeby sie szło z usmiechcem ściagnac szwy w czerepu
widze że sie pozmieniało już Kruca cieżko sie połapac ale jakos to będzie ;]
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2007-02-02 09:29
Nowy Amorphis, bo mnie w koncu przekonal do siebie
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Dodano: 2007-02-02 10:39
Dodano: 2007-02-02 10:40
Dodano: 2007-02-02 10:42
Closterkeller - Czerwone wino
...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...
Dodano: 2007-02-02 15:02
Blackmore's Night - Beyond The Sunset
Dodano: 2007-02-02 15:48
A ja jestem dziś mocno wkurwiony i mam ochote na
PANTERA - Living Trough Me mój ulubiony moment tego kawałka to 54 sekunda te krzyki są takie zajebiste.
A potem se walnę KAT - W Sadzie smiertelnego Piekna
Dodano: 2007-02-02 15:53
TIAMAT - Atlantis as a Lover
Ten kawałek ostatnio coś nie chodzi z mojej playlisty... Jest boski! :)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-02-02 16:51
Ritchie Blackmore - Greensleeves
Ta melodia jest mi tak bliska, jakby towarzyszyła mi od małego w inajpiękniejszych, beztroskich chwilach i zaklęła je, przypomina mi pozytywkę, w której zatrzymano czas i ukryto te uczucia, które pozornie już uleciały zupełnie.Kiedy się zaczyna, jest jak pozytywka z bajek, która przy każdym otworzeniu na nowo ożywa, uwalniając melodię wraz z emocjaami, z którymi się wiąza, gdzies głęboko ukrytymi wspomnieniami, które teraz jednak unoszą się jak mgła, zakrywając nieco rzeczywistość, jednak tylko w niewielkim stopniu, a same są zarazem bliskie i odległe, nierealne. Piosenka bardzo ładna, chywatająca za serce w taki dziwn sposób, prosta, ale w jej delikatnych dźwiękach kryje się magia. Trudno ja opisać, dla kogo innego może to być zwykła, przyjemna pioseneczka...
Dodano: 2007-02-02 16:55
Negura Bunget - Zirnindu-sa - fajniutki Black Metal prosto z Rumunii :twisted:
Dodano: 2007-02-02 17:33
Blackmore's Night - Mid Winter's Night (Acoustic) (Live)
Coś tak melodyjnego, łagodnego, z tym miękkim, kobiecym wokalem, fletem, czaruje i koi... Wyraziste, o czystych, silnych barwach, ta piosenka może unieść jak rzeka, nie śpiesznie, spokojnie płynie, a jednak ma siłę i kieduje we własnym kierunku człowieka...
Ritchie Blackmore - Ancient Sojourn
I kolejny tego typu utworek, cóż za cudna gitarka!
Dodano: 2007-02-02 18:40
Dziś coś spod znaku ciężkiego grania...
KATAKLYSM - IN THE ARMS of DEVASTATION
Dodano: 2007-02-02 19:00
Burning Brides - Vampire Waltz
Przyjemne, męskie głosy,chór... Dobrze się słucha, ale nie absorbuje całej uwagi i można z przyjemnością słuchać robiąc coś, nie nudzi, ani nie rozprasza,
Blackmore's Night - Play Minstrel Play
Tak tradycyjnie, Folkowo, a przecież jaki klimat!
I znów mój kochany gitarzysta Ritchie Blackmore i utwór "Breton Dance, Douce Dame Jolie"
Dodano: 2007-02-02 20:47
Depeche Mode - Black Celebration
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2007-02-02 23:03
Judas Priest "Angel" czyli moja piosenka na doła
Kocham tę melodię, kocham ten tekst...