Dodano: 2007-10-04 19:52
jestem za, a nawet przeciw :idea:
panowie na lewo, panie na prawo... a dalej to juz zeby mod nie widzial
nabilem sobie posta?
aaaaaa..... ostatnio "slucham se" panow: Satriani, Vai, oraz... Miles Davis. Dlaczego? iz poniewaz baaaaardzo mi odpowiada taka muzyka noooooooo... i chyba jest to "oczywista oczywistosc" ze tak jest. o!
uszanowanie.

Dodano: 2007-10-04 19:57
W 100% popieram Paska. Może to i bzdurny temat, ale dzięki niemu naprawdę można poszerzyć swoje muzyczne horyzonty. Np. dzięki postowi Decadence zwróciłem uwagę na całkiem fajną kapelkę Ugnelakis su Kulgrinda.
Temat powinien pozostać :twisted: Czy komukolwiek on wadzi :?:
... a teraz, wracając do tematu, zapuszczamy Amorphis - Elegy 
Dodano: 2007-10-04 20:00
| KostucH napisał(a): |
| ... przez ten wątek cały czas poszerzam swoje horyzonty. Ściagam, utwory i płyty. Jedne sie podobają, drugie nie. Ale ten wątek pozwala poznac mi gusta innych i dzięki temu moge potem nawiazac nową znajomosc i wymieć zdanie/poglądy odnośnie muzyki. |
:arrow: calkowicie sie zgadzam, tymbardziej ze DP stalo sie "portalem" o szerokich horyzontach muzycznych :!:
a nawet dobrze ze jest to taki temat ktory nie zajmuje wiele czasu na pisanie postow, bo czasem i na to brakuje czasu
a chyba z formalnosci nie ma z nim wiekszych problemow technicznych... 8)
tak wiec ja jestem ZA - niech bedzie dalej(bedziemy sobie posty nabijac :lol: )
a tymczasem:
Mgla - Mdlosci And Further Down The Nest :twisted:
http://imperiummetalu.pl/
Dodano: 2007-10-04 20:02
Jak Wy w ten sposób poszerzacie swoje horyzonty muzyczne to gratuluję. I polecam raczej wikipedie
A teraz możecie sobie mordy o mnie wycierać. Bo tylko to się ostatnio robi na tym forum z ludźmi o oddmiennym zdaniu. I wiecie co? Wisi mi to 
Dodano: 2007-10-04 20:09
| noone81 napisał(a): |
A teraz możecie sobie mordy o mnie wycierać. Bo tylko to się ostatnio robi na tym forum z ludźmi o oddmiennym zdaniu. I wiecie co? Wisi mi to ![]() |
Nie, to nie w moim stylu wycierać o kogoś mordę. Bezsens totalny. Po prostu wyraziłem swoje zdanie na rzeczony temat. I tyle.
Amorphis - Elegy - Cares :twisted:
... i wracam do lasu :twisted:
Dodano: 2007-10-04 20:16
panie Zet.... skoro ludzie piszą coś w tym temacie znaczy to że temat im się podoba... Kostuch słusznie zauważył że można dzięki temu natknąć się na cos naprawdę ciekawego. inna sprawa że zdarzają się wypowiedzi typu ''wiatraczka procesora'' czy inne ''własnych myśli''. na forum jest całe mnóstwo tematów z muzyką nie mających nic wspólnego na których to sfrustrowana młodzież żali się jak to im w życiu nie wychodzi, że babci nie pasują długie włosy, że koleżankom się nie podoba metal, że dresiarze, że to że sramto sralalalalalalala i jakoś sie nikt nie dopierdala :roll: więc skorzystaj ze swojej ''władzy' panie Zet i zamknij temat.. może wymyślisz coś lepszego :?:
Dodano: 2007-10-04 20:19
Co do Nowplaying - oczywiście mozna przez to pokazac czego się słucha, ale z drugiej strony nie każdy używa winampa, a ja nie mam zamiaru schodzic z foobara na rzecz winampa, rozszerzycie horyzonty nowplaying to się nad tym zastanowie
Tymczasem:
Metallica - St. Anger
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Dodano: 2007-10-04 20:20
| Po pierwsze: nie "wasze nowplaying" bo ani grama z tego nie jest moje i ja z tego nie korzystam :!:
Po drugie: kultury trochę drogi Kostuchu :!: Mieliśmy tu wypowiadać swoje zdanie a nie zachowywać się jak chamy. Już dawno przestało mnie dziwić, że co raz mniej "starych" użytkowników odwiedza DP ( :arrow: szczegóły na Przetargu) No cóż... taka strona, jak tematy w niej zawarte... |
A przepraszam czy ja sie zachowuje jak cham? Wasze posty są zwyczajnie egoistyczne wiec jak tu sie nie wk... :!: :?:
To ciekawe Noone w jaki sposób poznajesz nowe kapele na Wikipedi, sama sobie wymyślasz ich nazwy a potem wpisujesz w wyszukiwarke by coś sie o nich dowiedzieć? Taki wniosek tylko wysówam z Twojej wypowiedzi. Przewijają sie tutaj różni ludzie i znają różne kapele, ktorych nazw bym za chiny ludowe nie odgadł. Jesteś wszechwiedzaca? To ciekawe...
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-10-04 20:35
| A przepraszam czy ja sie zachowuje jak cham? Wasze posty są zwyczajnie egoistyczne wiec jak tu sie nie wk... :!: :?:
To ciekawe Noone w jaki sposób poznajesz nowe kapele na Wikipedi, sama sobie wymyślasz ich nazwy a potem wpisujesz w wyszukiwarke by coś sie o nich dowiedzieć? Taki wniosek tylko wysówam z Twojej wypowiedzi. Przewijają sie tutaj różni ludzie i znają różne kapele, ktorych nazw bym za chiny ludowe nie odgadł. Jesteś wszechwiedzaca? To ciekawe... |
proponuje debate :D
Dodano: 2007-10-04 20:36
Tak Kostuchu! Właśnie zachowujesz się jak cham. Przykre to, ale to Twój problem.
Nie będę wdawać się z Tobą w tę bezsensowną kłótnię.
Bo żeby za wyrażenie własnego zdania baty zebrać...
Dziękuję Ci za Twój aktywny udział w obronie tematu. Dobrze, że decyzja nie należy wyłącznie do Ciebie. A jaka będzie, taką będzie.
A co do wikipedii... Poszukaj w niej definicji "sarkazmu" to może zrozumiesz treść mojego wcześniejszego posta.
Dodano: 2007-10-04 20:41
| Tak Kostuchu! Właśnie zachowujesz się jak cham. Przykre to, ale to Twój problem.
Nie będę wdawać się z Tobą w tę bezsensowną kłótnię. Bo żeby za wyrażenie własnego zdania baty zebrać... Dziękuję Ci za Twój aktywny udział w obronie tematu. Dobrze, że decyzja nie należy wyłącznie do Ciebie. A jaka będzie, taką będzie. A co do wikipedii... Poszukaj w niej definicji "sarkazmu" to może zrozumiesz treść mojego wcześniejszego posta. |
| BarTolmai napisał(a): |
| proponuje debate :D |
Type O Negative - Life Is Killing Me - Suspended In Dusk
Dodano: 2007-10-04 20:58
Wisi mi to ![]() |
czyli nie utonie
KORN - Follow the Leader 8) mój dzisiejszy świerzutki zakup
a nowplaya pier...khem khem bo mp3 nie słucham :idea:
Dodano: 2007-10-04 21:27
Type O Negative - Dead Again - Tripping A Blind Man
Dodano: 2007-10-04 21:32
| Paskievicz napisał(a): |
| a nowplaya pier...khem khem bo mp3 nie słucham :idea: |
od jakiegos czasu upodobalem sobie AAC i MPC, sa o wiele wydajniejsze :idea: 8)
Dodano: 2007-10-04 21:43
Kuluralnie to już tu chyba się nigdzie nie da porozmawiać
Cóż, pierwszy argument Paska jest bardzo znaczący, nie ukrywam i rację przyznam.
Ale uczepiliście się go wszyscy jakby już nie było innych, i co tu dużo mówić: jeden to za mało, wspominałem o liczbie mnogiej...
| Ale ten wątek pozwala poznac mi gusta innych i dzięki temu moge potem nawiazac nową znajomosc i wymieć zdanie/poglądy odnośnie muzyki. |
:arrow: profile użytkowników...
KostucHu, a że tu sam pisałem, cóż, owszem nie przeczę, ale powiedz mi szczerze, kiedy ostatnio tu widziałeś mojego posta. Od czasu kiedy pojąłem jaki ten temat jest głupawy, opuściłem go.
I zastanawiałem się, bo skoro zrobiłem to ja, mogli by i inni, stąd moja ankieta, która myślałem, że wystarczy by ruszyć dyskusję. Myliłem się, więc napisałem wprost o co mi chodzi i chce jedynie poznać Wasze zdanie.
| Slatanic napisał(a): |
| więc skorzystaj ze swojej ''władzy' panie Zet i zamknij temat.. może wymyślisz coś lepszego :?:
|
Pytam tylko, bo skoro, jak już pisałem, ja mam wątpliwości - mogą je mieć i inni. Chcę się tego dowiedzieć.
Co do wymyślania lepszych tematów, to póki co nie muszę tego robić, bo jest jeszcze takowych sporo na tym forum.
No ale najwyraźniej ludzie lubią wypisywać w jednym wątku po raz nie wiadomo który ten sam tytuł. Bo nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę, ale spora część postów ma podobną jeśli nie dokładnie taką samą treść... i do czego to prowadzi :?:
Czasu jeszcze dużo, więc czekam na kolejne niepodważalne punkty potwierdzające jakikolwiek sens tego tematu.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-10-04 21:49
Baroness -"Red Album" . Progresywne granie w sludge'owym sosie.Może się spodobać fanom Kyuss czy też Isis.
Forever Begins.
Dodano: 2007-10-04 22:26
| zet napisał(a): |
| [quote:ada9e00916="KostucH"]Ale ten wątek pozwala poznac mi gusta innych i dzięki temu moge potem nawiazac nową znajomosc i wymieć zdanie/poglądy odnośnie muzyki. |
:arrow: profile użytkowników...[/quote:ada9e00916]To moja prywatna sprawa kogo w ten sposób poznałemi i ten Twój odnośnik jest raczej nie na miejscu przyjacielu. Nie na za dużo sobie pozwalasz :?: :wink: Chyba, że nie zrozumiałem znaczenia tego odnośnika wiec wyjasnij prosze. I dziwić sie potem, że zachowuje jak cham. Coś mnie boli i mówie co mi leży.
Zet, jest w pizdu wątków do, których ludzie od pół roku nie zaglądają i sa warte usunięcie a Ty akurat musiałeś uczepić sie tego tematu. Daj już temu spokój bo wiecej szumu jest o ten cały problem a mogłoby go w ogóle nie być. Po co Ci to i na co? Nie decyduj o tym gdzie chcemy rozmawiac/wymieniać sie informacjami bo nie masz takiej mocy. Wątek wiecznie tętni życiem i jest często odwiedzany. Jest on o wiele ciekawszy niż to now palying a chociażby z tej racji, że jest starszy. Usuńcie ten now playing, po co dwa takie same wątki? Łatwiej usunac stary sprawdzony niż nowy nie potrzebny :?:
Zrobilismy już dwie strony off topu, długo to jeszcze potrwa :?: :lol: :twisted:
Dodano: 2007-10-04 22:43
| [quote:dbd3acfa31="zet"][quote:dbd3acfa31="KostucH"]Ale ten wątek pozwala poznac mi gusta innych i dzięki temu moge potem nawiazac nową znajomosc i wymieć zdanie/poglądy odnośnie muzyki. |
:arrow: profile użytkowników...[/quote:dbd3acfa31]To moja prywatna sprawa kogo w ten sposób poznałemi i ten Twój odnośnik jest raczej nie na miejscu przyjacielu. Nie na za dużo sobie pozwalasz :?: :wink: Chyba, że nie zrozumiałem znaczenia tego odnośnika wiec wyjasnij prosze. I dziwić sie potem, że zachowuje jak cham. Coś mnie boli i mówie co mi leży. [/quote:dbd3acfa31]
Mi też coś leży, więc o tym mówię, tu się akurat nie różnimy :wink: widzę problem i pytam czy tylko ja.
Wprost :?: ależ proszę bardzo: z tym odnośnikiem chodziło mi zwyczajnie o to, że tam właśnie możesz poznać gusta muzyczne innych forumowiczów, i że tam właśnie jest na to wyznaczone miejsce, czyż nie :?:
Nowplaing to nie żaden wątek jedynie funkcja (więc co za znaczenie ma "data jej produkcji" ? ) , która prawdę mówiąc doskonale zastępuje ten temat, oczywiście jedynie dla posiadaczy zarówno jej jak i winampa, więc jest, jakby to powiedzieć niekompletna. Ale nie o tym chcę rozmawiać.
Jednak idąc tym tropem (oraz moim poprzednim akapitem)
Co było pierwsze :?: Profile ? czy to forum? więc co tu teraz zamykać/usuwać :?:
| Kostuch napisał(a): |
| Zrobilismy już dwie strony off topu, długo to jeszcze potrwa :?: :lol: :twisted: |
8O :?:
Offtopu :?: a czy rozmawiamy nie na temat :?: czy nie rozmawiamy o "Czego se słuchacie :?:
Dodano: 2007-10-04 23:03
| zet napisał(a): |
| Offtopu :?: a czy rozmawiamy nie na temat :?: czy nie rozmawiamy o "Czego se słuchacie :?: |
Zet, profile to za mało. Bo po tym jak ktoś pisze posty można troche odgadnac jaki ktoś ma mniej wiecej charakter. Fakt, że to nie jest kwestia jednego posta, a wręcz większej ilosci. Poza tym jakbyś nie zauważył, ludzie w profilu nie mają wszystkiego napisanego o sobie i reszty dopiero dowiadujemy sie na forum. Myślisz, że ja wypisalem wszystkie zespoły i gatunki muzyki jakich słucham? Otóż nie bo nie jestem w stanie tego zapamietać.
U mnie nowplaying nie działa, a wraz z nim winamp mimo, że zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją podaną na stronie. W dodatku nie działa do tego stopnia, że musialem kompletnie odinstalować winampa bo po każdym utworze wyskakiwał 'error' zawieszajacy działanie programu (tak samo przy włączaniu i wyłaczaniu programu) i obecnie używam wyłacznie media player'a do słuchania.
Dodano: 2007-10-05 07:39
Nów - "Milczę, Lecz Wiem Że Przemówię" :D
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-10-05 07:51
Bran Barr - Ultraigh tri codacht'ruin :twisted:
Dodano: 2007-10-05 12:20
Philip Glass - Notes on a Scandal soundtrack - Betrayal
Partytura bardzo niepokojąca. Idealnie wkleił się w fabułę filmu. Momentami czuć szaleństwo postaci graną przez Judi Dench. Pełno w tej muzyce emocji, gniewu, smutku... Czuć to w przestrzeni tego dzieła.
Ciekawe - bo utwór, a raczej pod koniec utworu "Betrayal" troszkę momentami przypomina dzieło Wojciecha Kilara "Requiem Pater Kolbe".
Dodano: 2007-10-05 15:13
| (...)
Zet, profile to za mało. Bo po tym jak ktoś pisze posty można troche odgadnac jaki ktoś ma mniej wiecej charakter. Fakt, że to nie jest kwestia jednego posta, a wręcz większej ilosci. Poza tym jakbyś nie zauważył, ludzie w profilu nie mają wszystkiego napisanego o sobie i reszty dopiero dowiadujemy sie na forum. Myślisz, że ja wypisalem wszystkie zespoły i gatunki muzyki jakich słucham? Otóż nie bo nie jestem w stanie tego zapamietać. (...) |
No, teraz to faktycznie offtop
Rozumiem Twoje podejście i przyswajam tezę, że inni mogą takowe mieć. Jednak jeśli chodzi o to poznawanie charakteru, to nie za bardzo można chyba wyczaić co komuś siedzi pod czaszką i osądzać go po napisaniu kilku tytułów, co większość tu robi i co według mnie nie zalicza się do jakiekolwiek konwersacji.
Gdyby wypowiedzi były wystosowane choćby tak jak ta tu powyższa kolegi Allanona, to nie miałbym się absolutnie do czego przyczepić, bo nie klepie na sucho co mu tam w tle leci...
Ale najwyraźniej dla dużego procentu tu się wypowiadających wymienianie kolejnych kapel i kawałków zalicza się do rozmowy. I to mnie właśnie najbardziej boli i z tym chciałbym walczyć. Jak już to pisać coś "o", a nie tylko bezpłciowe "co".
Mam nadzieję, że w końcu zrozumiesz/zrozumiecie o co mi z zasadzie chodzi.