Wysłany: 2007-10-12 10:15
[quote:20aa7f0580="RuczajDJ"]Przeciez komuchy z SLD przez to ludzie ktorzy przez 50 lat popierali reżim antydemokratyczny, popierali/legitymizowali wsadzanie ludzi do pierdla za poglądy. [/quote:20aa7f0580]
Tamci już powymierali prawie. Ja uważam ich za "młodą lewicę". Po 89 roku (to już prawie 20 lat temu!) wiele się zmieniło i młode pokolenia nie chą czasem już wracać i roztrząsać kto był UBekiem, a kto nie. Pamięć i szacunek do ludzi walczących wówczas o wolność zostaje, a życie toczy się dalej. Zacznijmy się martwić o codzienność i teraźniejszość, a nie o ciągłe patrzenie wstecz.
To tyle ode mnie.
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Wysłany: 2007-10-12 10:52
[quote:e335d69f20="androgyne"][quote:e335d69f20="RuczajDJ"]Przeciez komuchy z SLD przez to ludzie ktorzy przez 50 lat popierali reżim antydemokratyczny, popierali/legitymizowali wsadzanie ludzi do pierdla za poglądy. [/quote:e335d69f20]
Tamci już powymierali prawie. Ja uważam ich za "młodą lewicę". Po 89 roku (to już prawie 20 lat temu!) wiele się zmieniło i młode pokolenia nie chą czasem już wracać i roztrząsać kto był UBekiem, a kto nie. Pamięć i szacunek do ludzi walczących wówczas o wolność zostaje, a życie toczy się dalej. Zacznijmy się martwić o codzienność i teraźniejszość, a nie o ciągłe patrzenie wstecz.
To tyle ode mnie.[/quote:e335d69f20]
Zgadzam się z Androgyne w 666%
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-10-12 11:52
[quote:3e3e58b164="Sleeping_Giant"]Zauważyliście ,że Tusk często używa słów "ten kraj", "mieszkańcy tego kraju". Ale przeciez ten kraj ma imię.A jemu słowo Polska nie może chyba przejść przez gardło.No ale cóż, skoro jego własna babka wolała w Gdańsku po wojnie mówic po niemiecku, zamiast po polsku...Albo inny krytyk PiSu- Władysław Bartoszewski, człowiek, który nie ma matury nazywa polskich dyplomatów dyplomatołkami :roll: .Oczywiście pełen respekt dla jego dokonań (chociażby to, że był jednym z nielicznych nie-agentów wśród ministrów spr. zagr. po 89.)no, ale jeżeli człowiek publicznie zabiera głos , to chyba liczy się z tym , że może być skrytykowany.Ja będę głosował na PiS , bo to jedna z niewielu partii (albo i jedyna), która dba o polskie interesy na arenie międzynarodowej.Gdyby oni rządzili zamiast SLD to Niemcy by nam takiego rurociągu nad głowami nie machnęli.[/quote:3e3e58b164]
Czytam i niedowierzam...
Wódz Jarosław K. omamił Cie do reszty!!!
Ja staram sie zrozumieć, że każdy ma swoje poglądy (dobrze, że w ogóle jakieś masz), to, że popierasz PIS nie znaczy przecież że jesteś nienormalny (choć może tylko mi się tak wydaję...), ale te slowa które napisałeś na prof. Bartoszewskiego mówią same za siebie - JESTEŚ KRETYN!!! I TYLE! Profesor Bartoszewski to JEDYNY dzisiaj żyjący AUTORYTET w Polsce!!! Czy ty w ogóle wiesz co to znaczy autorytet?! Ale opluwanie wszystkich którzy nie zgadzają się z tym co mówi car Jarosław I Wielki (choc Wielki nijak do niego nie pasuje...) jest rzeczą charakterystyczną dla PISu! Jestem pewien że gdyby nawet sam Papież w jakikolwiek sposób skrytykował PIS to zbesztaliby i jego!!!!!!!!!
"Niech Mrok bedzie z Wami"
Wysłany: 2007-10-12 14:05
[quote:54072da2cb="minawi"][quote:54072da2cb="Androgyne"]Tamci już powymierali prawie. Ja uważam ich za "młodą lewicę". Po 89 roku (to już prawie 20 lat temu!) wiele się zmieniło i młode pokolenia nie chą czasem już wracać i roztrząsać kto był UBekiem, a kto nie. Pamięć i szacunek do ludzi walczących wówczas o wolność zostaje, a życie toczy się dalej. Zacznijmy się martwić o codzienność i teraźniejszość, a nie o ciągłe patrzenie wstecz.
To tyle ode mnie.[/quote:54072da2cb]
Zgadzam się z Androgyne w 666%[/quote:54072da2cb]
Eh.. Kaśka, gdzie masz tych młodych? Przecież z list i tak wchodzą tylko pierwsze numerki, a na te pozycje bez układów lub poparcia starszyzny skażonej PRLem nie ma szans by dostał się młody, przepełniony ideałami lewicowiec 
Fuck you dude!
Wysłany: 2007-10-12 14:34
Ja i tak nie nie zagłosuję na buraków i pieniaczy z "dobrą" prawicową przeszłością.
W końcu pochodzę z jednego z najbardziej czerwonych miast w Polsce.
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Wysłany: 2007-10-12 15:41
Bartoszewski powiedzial wprost to co wielu z nas myśli a nie ma okazji tego publicznie powiedzieć, fakt iż to zrobił w taki a nie inny sposób tylko podkreśla jaką żenadą jest kaczoland, kaczopartia cała ta ich sadzawka
byle do 21-10-07 - pokażemy im gdzie ich miejsce 
Wysłany: 2007-10-12 20:15
A tak nieco z innej beczki - jakie wrażenia po debacie?
Ja skomentuję krótko - Tusk po prostu znokautował Kaczora. Aż miło było popatrzeć i posłuchać :D
I prefer to remain silent
Wysłany: 2007-10-12 21:27
[quote:63444e356f="Attack"]Bartoszewski powiedzial wprost to co wielu z nas myśli a nie ma okazji tego publicznie powiedzieć, fakt iż to zrobił w taki a nie inny sposób tylko podkreśla jaką żenadą jest kaczoland, kaczopartia cała ta ich sadzawka
byle do 21-10-07 - pokażemy im gdzie ich miejsce
[/quote:63444e356f]
Pokażecie tak jak dwa lata temu. Ja jak dziś pamiętam jak na Uniwerku gdzie studiowałem, zaraz po wyborach przychodzili na uczelnię dzieci komuszków blade jak ściana :lol: .
[quote:63444e356f="Sleeping_Giant"]Mnie śmieszy też to,że dzisiejsi zwolennicy PO i Tuska są tacy antypisowscy. A przeciez samą ideę IV RP wymyślił Paweł Śpiewak, blisko związany z PO.A pzrecież Jan Rokita,który nie przestał być posłem PO, w bardzo wielu kwestiach agzadza się z Kaczorami. A przecież PO jest nie tylko partią liberalną, ale tez konserwatywną i oni nie złagodzą prawa aborcyjnego ani nie zezwolą na małżeństwa gejów, czyli na rzeczy najbardziej Polsce niezbędne wg. sympatyków lewicy.[/quote:63444e356f]
[color=red:63444e356f]Prosze o edycję postów zamiast pisania kolejnych. Dla przypomnienia: przycisk Edytuj na górze po prawej do tego służy. th [/color:63444e356f]
Forever Begins.
Wysłany: 2007-10-12 22:05
widzieli debatę :D?
Certa amittimus, cum incerta petimus.
odp Wysłany: 2007-10-12 22:32
Oj tak widziałam debate Tusk się dobrze przygotował pojechał Kaczyńskiego. Wkurza mnie arogancja naszego wspaniałego "premierka" on jest pewny ,że Pis wygra wybory buehehe śmieszne. Zasady zobowiązują ???????? Jak zobaczyłam tą reklamę to myslałam ,że umre na atak śmiechu. "nie bedzie nigdy koalicji z samoobroną..." itp zmienia zdanie robi z naszego kraju jakies panstwo autorytarne, kto mu nie pasuje to pozbywa się go ukazując afery korupcyjne jakie ta osoba sie niby wdała. Na debacie umiał tylko szydzić i kłamac, nawet zasad tej debaty nie umiał przestrzegać a co dopiero jakichś innych. Bravo dla Tuska.
Życiem jednostki nie rządzi żadne seksualne przeznaczenie; na odwrót, erotyzm jednostki wyraża jej ogólną postawę wobec istnienia. — Simone de Beauvoir Wielkim celem życia jest doznanie - aby czuć, że się istnieje, choćby nawet cierpiąc.
Wysłany: 2007-10-12 22:36
Tak, najcelniej to ujął ktoś na forum GW. Tekst mnie dosłownie zabił, więc go przytoczę:
[i:f851d1b9e5]"To nie była debata. To był przepis jak się robi pasztet z drobiu."[/i:f851d1b9e5] :lol: :lol: :lol:
I prefer to remain silent
Wysłany: 2007-10-12 22:43
[quote:7f9caec56a]A przecież PO jest nie tylko partią liberalną,[/quote:7f9caec56a]
Od kiedy po jest partia liberalna? cos przegapilem chyba 8) z po takie liberaly jak z koziej rzyci instrument muzyczny ... lzeliberalizm ot co :lol:
---------------
Colony 5-Black (Single Edit)
united we stand divided we fall
Wysłany: 2007-10-13 04:11
Hehe. widzę, że będzie trzeba ściągnąć tą debatę - niestety live nie miałem szans obejrzeć 
Fuck you dude!
Wysłany: 2007-10-13 15:09
Na youtubie playlista z debatą: [url=http://www.youtube.com/view_play_list?p=DDF1DB9901C25261&
age=1]TU[/url]
Ja sam już PO obejrzeniu. Ciekawa (i śmieszna) debata. Mimo zapowiedzi o potulności Tuska widac było, że potrafi pokazac ząbki na antenie.
Widać było, że Kaczyński nie chce poruszac tematu wyjeżdzających z kraju, natomiast Tusk bardzo chętnie i czesto go wyciągał.
Podobało mi się stwierdzenie, że PO chce stworzyć taką Polskę w której nawet prezes PiS będzie się dobrze czuł.
Myślałem, że będzie o wiele więcej brudów wyciąganych na wierzch - choć ten jeden o broni i grożeniu nią mnie zaskoczył.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Debata Wysłany: 2007-10-13 19:08
Nudą wiało, niestety...Nihil novi sub sole. Donald był Donaldem, a Kaczor - Kaczorem, ale interakcja znikoma. W sumie: Kaczor Donald :D !!!
Do not quote - think for yourself
Wysłany: 2007-10-13 20:00
Reklama wyborcza PiS-u utwierdzila we mnie przekonanie "samowolki" w kraju . Debata poprawila mi humor :P juz dawno sie tak nie smialam
Schuld und Sühne
Debata Wysłany: 2007-10-13 20:57
No cóż, dobry humor to też jakaś korzyść - przynajmniej na to się ten "gips" przydał :P
Do not quote - think for yourself
Frekwencja Wysłany: 2007-10-18 12:18
Kto wygra ten wygra, ale najważniejszym wskaźnikiem w tych wyborach będzie frekwencja. Chodźmy więc głosować, bo inaczej krajem znów będzie rządziła partia, która została wybrała głosami trochę ponad 1/10 uprawnionych do głosowania! (jeśli dobrze liczę frekwencja w 2005 na poziomie 40,5% a na PIS głosowało 27%)
Zatem: "hej ho! hej ho! do urny by się szło!" 8)
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!
Wysłany: 2007-10-18 14:19
'niezdecydowanym' polecam obejrzenie tego
http://www.spieprzajdziadu.com/2007/10/17/iv-rp-reaktywacja/
Wysłany: 2007-10-18 19:25
Dla mnie jedynym sensownym kryterium jest ekonomia. I pod tym względem PO ma najsensowniejsze obietnice(w które mogę sobie naiwnie wierzyć, gdyż nic do stracenia nie mam).
LiD i PiS całkowicie przekreślam. Jedni i drudzy jadą na polityce socjalnej, która prowadzi donikąd, przy czym jedni są wspierani przez "zaprzysięgłych wrogów socjalizmu, żydowstwa i pedalstwa" a drudzy przez "inteligencję"(głównie świeżo upieczonych wyborców i studentów-idealistów)- i grając na uczuciach wyborców i sloganach, dobija się do władzy i diety.
Pozostałe partie pominę, gdyż nawet gdyby miały sensowny program, zwyczajnie nie są w stanie go zrealizować(może co najwyżej wesprzeć któregoś z powyższych).