Wysłany: 2007-09-07 01:44
Zostawcie Paska w spokoju. Juz i tak cenzura tutaj dobrze sie ma.... .
Jestem pasazerem na statku Ziemia.
Wysłany: 2007-09-07 02:15
[quote:e56c14eae7="Allanon23"]No zdradź mi kto pierwszy :P[/quote:e56c14eae7]
A tego Ci nie zdradzę, bo nie wiem, kto pierwszy :D To się musiało zacząć już w renesansie :D Ale przykładów z samych lat 50. XX wieku jest wiele :) Choćby Franco Corelli - najwybitniejszy tenor ostatnich stu lat.
Co do 'Roots, Bloody Roots' - na Sepulturę spokojnie bym się nabrała, na Luciana już nie. Zbyt charakterystyczny miał wokal. I piękny zresztą - jeden z najpiękniejszych tenorów w ogóle - chodzi o możliwości, o wysokie C i takie tam (ach, ten Kalaf i cudne ''Nessun dorma'' dziś w telewizji... :oops: )
Ale jeśli śpiewałby ktoś z podobną techniką i o podobnej barwie...
Kiedyś myślałam, że zawsze rozpoznam, kiedy śpiewa kontratenor, a kiedy kobieta, a to nieprawda. Dlatego nie podejmuję się takich wyzwań :)
Co do Paskievicza - proponuję zdrową 'cenzurę', jak w gazetach. Nie puszcza się tego (a w necie wycina), co mogłoby uderzać w wolność drugiej jednostki. Tak jest zresztą i w naszym regulaminie.
Na 100 wypowiedzi Paska może 7 jest takich, więc ogólnie nie jest najgorzej. Chociaż, co śmieszniejsze - nigdy nie są wycinane, przy czym dużo mniej 'mocne' wypowiedzi innych użytkowników tak. Ale to już kwestia sumienia Łojca D.
To sytuacja trochę jak w 'Naszym Dzienniku', który dość znacząco różni sie pod tym względem od innych gazet :D :D :D Elementy folkloru też tam zostają :lol:
P.S.
Jak napisał mój przedmówca - banowanie jest głupotą. Lepiej Paska zresocjalizować, a przynajmniej próbować :lol: Bo pomimo jego nadmiernie rozbuchanego jęzora (a raczej palców) przynajmniej połowa z nas ma dla niego sporo sympatii. A że wypada wypowiadać się za siebie - ja taką mam. Zapewnie dlatego, że lubię obierać ziemniaki :twisted: :twisted: :twisted:
Wysłany: 2007-09-07 13:33
[quote:6fda14f136="Paskievicz"]
po raz kolejny pytam - co z pavarottiową imprą ? :P[/quote:6fda14f136]
Ty się nie pytaj, tylko organizuj!
Ale możnaby coś z myślą o Luciano na naszym zlocie... ''Nessun dorma'' i ''La donna e mobile'' wszyscy znają, to powinno przejść. No i były to jego popisówki :roll:
Wysłany: 2007-09-07 13:39
[quote:ecd8fee4fc="Paskievicz"]nie mam jak organizować, nie jestem z poznania hehe[/quote:ecd8fee4fc]
No przecież wiem. Ale secik możesz zmajstrować :roll:
Zmarł Luciano Pavarotti Wysłany: 2007-09-07 22:35
a i owszem popieram popieram to nie nada :D
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Zmarł Luciano Pavarotti Wysłany: 2007-09-07 22:44
winko :D jeśli z klasą czemu nie :) tylko miejsce ku temu odpowiednie by się zdało :D , a DP to raczej nie miejsce na to :)
Zmarł Luciano Pavarotti Wysłany: 2007-09-07 23:06
ale jest wyjście :D ja też mógłbym zabrać ze sobą mp3 i tak przy winku czas by nam zleciał , nikomu nie przeszkadzając , a co do Dance , to po paru buteleczkach winka nogi same ruszą się na parkiet :D
Zmarł Luciano Pavarotti Wysłany: 2007-09-07 23:13
co ty ma Allanonie :D
Wysłany: 2007-09-08 15:10
[quote:346cc4ddd2="Kapitan_Mineta"]hehe, jak mi opłacicie pociąg, pobyt i jedzenie to mogę być :lol:[/quote:346cc4ddd2]
[color=red:346cc4ddd2]no to tak jak mnie na koncert WT :lol: [/color:346cc4ddd2]
pozamieniałam się z amebą na rozum.
Zmarł Luciano Pavarotti Wysłany: 2007-09-08 20:07
widzę że jest tu parę osób szukających sponsoringu :D hehe