Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

czym jest dla Was Muzyka?. Strona: 2

Wysłany: 2007-10-25 10:55

Natchnieniem, zapomnieniem, ucieczką od szarej rzeczywistości w pełną magii nierealność... xD

Wysłany: 2007-10-25 11:04

Muzyka jest jednym z moich motorów napędowych. Wieczne poszukiwanie, chęc kształcenia i rozwijania własnego gustu ...

.

Wysłany: 2007-10-25 13:31

Dużo osób wypisuje teksty w stylu "ucieczka od rzeczywistości"... Ale przecież od rzeczywistości jest tylko jedna ucieczka, a jest nią śmierć, bo zapomnieć się nie da... Muzyka nie jest też inną rzeczywistością, jest wszystkim co Nas otacza... Dźwiękiem... Dla mnie muzyką jest szum wiatru w lesie, świergot ptaków... Bardzo często wsłuchując się w sam rytm piosenki zapominam w ogóle o tekście... Wszakże czym jest pieśń jak nie emocją? Ludzie zazwyczaj myślą słowami, artyści (malarze) myślą pastelami, a muzycy myślą dźwiękiem... Trudno mi to opisać, ale właśnie ostatnio coraz częściej myślę dźwiękami... Piosenka może ranić, pocieszać wyrażać miłość, nienawiść, uspokajać, wzbudzać agresję, jednym słowem muzyka manipuluje naszym życiem w pewien sposób, ale my także nią manipulujemy...

Jako że w tym momencie ogarnia mnie silne uczucie jakim darzę pewną osobę, to polecam wszystkim Blutengel - Oxidising Angel.

la mayyitan ma qadirun yatabaqa sarmadi fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi

Wysłany: 2007-10-25 15:35

Muzyka dla mnie to jakby tło do moich myśli. Zawsze, kiedy coś wydarzy się w moim życiu, znajduje odbicie, choćby niewielkie, w jakiejś piosence. Z muzyką jest zawsze łatwiej, lepiej i intensywniej.

If you don't live for something, You'll die for nothing.

Wysłany: 2007-10-25 17:49

Właściwie jest tłem do każdej rzeczy, którą robię... Dudni w głośnikach, a jeśli takowych brak to w głowie bez przerwy. Cały czas jakiś kawałek lata mi po łbie i nawet jeśli bym chciał to nie potrafię się go pozbyć. Bez muzyki byłoby ciężko, bo uzależniłem sie już do końca, żaden odwyk nie pomoże :wink:

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2007-10-25 19:09

Muzyka jest nierozerwalną częścią życia... Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej. :)

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-26 20:03

Beta666 (Bicz)
Beta666
raczej Łódź

Nie potrafie znalezc slow,ktore odzwierciedla czym jest dla mnie muzyka...jest chyba baaardzo duza czescia mnie i mojego zycia.

[quote:48389e026e="Nightcreature"]Właściwie jest tłem do każdej rzeczy, którą robię... Dudni w głośnikach, a jeśli takowych brak to w głowie bez przerwy. Cały czas jakiś kawałek lata mi po łbie i nawet jeśli bym chciał to nie potrafię się go pozbyć. Bez muzyki byłoby ciężko, bo uzależniłem sie już do końca, żaden odwyk nie pomoże :wink:[/quote:48389e026e]

Tez gra przy wszystkim co robie,a jak sie zdarzy ze nie gra w glosnikach czy sluchawkach to gra w mojej glowie i zgadzam sie z Nightcreature,jest uzalezniajaca i nie ma takiego odwyku,ktory by z niej wyleczl...ale kto chcialby skorzystac z takiego odwyku??Bo nie ja

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Wysłany: 2007-10-27 09:30

krótko, w dwóch słowach: CAŁYM ŚWIATEM :!:
resztę sobie dopowiedzcie...

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-10-27 10:43

dla mnie tego nie da się opisać,czym jest muzyka. To coś tak niezwykłego i niesamowitego! Tak,cały świat. Muzyka to słowa,myśli,czyny.
Ambrozja dla duszy...

Wysłany: 2007-10-28 16:49

muzyka??hmmm...wszystkim!!

Wysłany: 2007-11-08 16:45

Częścią życia........ :)

Wysłany: 2007-11-16 15:01

pseudonim (Primogen)
pseudonim
Żagań/Zielona Góra

Nałogiem z którego nie chcę się wyrwać

"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"

czym jest dla Was Muzyka? Wysłany: 2007-11-16 16:02

muzyka to,przede wszystkim moja wielka pasja :D to coś co daje mi kopa i napędza moje akomulatorki :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2007-11-16 20:11

krecona (Bicz)
krecona
Częstochowa

Nie da sie zyc bez muzyki... muzyka zawsze byla jest i bedzie.... Ona otacza swiat a swiat ja... i nie ch tak zostanie.... ja osobiscie nie moge zyc bez muzyki....

brak

czym jest dla Was Muzyka? Wysłany: 2007-11-16 21:41

Krecona napisał(a):

[quote:35bbd246c3]Nie da sie zyc bez muzyki... muzyka zawsze byla jest i bedzie.... Ona otacza swiat a swiat ja... i nie ch tak zostanie.... ja osobiscie nie moge zyc bez muzyki....[/quote:35bbd246c3]

Dokładnie :D to tak jak i ja :D

Wysłany: 2007-11-16 22:19

krecona (Bicz)
krecona
Częstochowa

no to mam bratnia dusze na DP :D ale mysle ze nie tylko jedna :) :twisted: :twisted:

brak

Wysłany: 2007-11-16 22:26

Oryginałki górą, choć drogie. :twisted:
Prawdziwy fan jedzie tylko na oryginałach :lol:

czym jest dla Was Muzyka? Wysłany: 2007-11-17 10:59

Wild_Child napisał(a):

[quote:60408ba258]Oryginałki górą, choć drogie.
Prawdziwy fan jedzie tylko na oryginałach [/quote:60408ba258]

No z całą pewnością prawdziwy fan bazuje na płytkach orginałkach , choć są naprawdę dosyć drogie :D

Wysłany: 2007-11-17 17:52

Muzyka dla mnie wiąże się także z bardzo miłymi wspomnieniami :wink:

Wysłany: 2007-11-17 23:03

Czym dla mnie jest muzyka? Mówiąc najprościej: WSZYSTKIM!!!Dla mnie dzień bez muzyki to dzień stracony...muzyka jest ze mną zawsze,choćby tylko w umyśle(jeśli zdarza sie nie mieć przy sobie nic grającego...), tylko jej pozwalam być przy mnie w momentach upragnionej samotności... Muzyka leczy rany,towarzyszy w szczęściu lub przywołuje piękne wspomnienia...
Ale najczęściej po prostu robi ze mną,co zechce...xD

"Zmiany zachodzą tylko wtedy,gdy idziemy pod prąd,kiedy robimy coś całkowicie wbrew wszystkiemu,do czego przywykliśmy..."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło