Wracać wciąż do domu Le Guin
Castle Party 2020
Encyklopedia :

Lord Wind

Lord Wind - polski jednoosobowy projekt obracający się w klimatach darkwave oraz w tematyce pogaństwa. Zespół został założony we Wrocławiu w 1994 roku przez Roberta "Rob Darkena" Fudalego, wówczas znanego już z zespołu Graveland. Muzykę jego można określić jako połączenie darkwave, folku i muzyki średniowiecznej z silnymi wpływami neopogaństwa, a niekiedy i black metalu.
Kawałki Lord Wind są mroczne, bardzo klimatyczne i niepokojące. Lord Wind wydał jak do tej pory cztery studyjne albumy, z których każdy ma swoją niepowtarzalną, specyficzną atmosferę kreowaną przez syntezatory.

Skład:

Robert Fudali "Rob Darken" - wszystkie instrumenty

Dyskografia:

01. Forgotten Songs (EP) (1995)
02. Forgotten Songs (1996)
03. Heralds Of Fight (2000)
04. Rites Of The Valkyries (2001)
05. Atlantean Monument (2006)

Oficjalna strona internetowa: brak
MySpace: www.myspace.com/lordwindfolk

Źródło: Wikipedia
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły