Wracać wciąż do domu Le Guin
Castle Party 2020
Encyklopedia :

Impaled Nazarene

Impaled Nazarene - fiński zespół black metalowy, założony w 1990 roku jako jeden z pierwszych zespołów grających ten rodzaj muzyki w Finlandii. Grupa jest kombinacją black metalu z elementami thrash, heavy metalu, a także punk rocka. Teksty ich utworów są mocno antychrześcijańske i często były powodem protestów.
Skład:

Mika Luttinen - wokal
Jarno Anttila - gitara elektryczna
Tomi UG Ullgren - gitara elektryczna
Mikael Arnkil "Arkki" - gitara basowa
Reima Kellokoski - perkusja

Byli członkowie zespołu:

Tuomo Louhio - gitara elektryczna
Mika Pääkkö - gitara elektryczna
Ari Holappa - gitara elektryczna
Alexi Laiho - gitara elektryczna
Teemu Raimoranta "Somnium" - gitara elektryczna
Antti Pihkala - gitara basowa
Harri Halonen - gitara basowa
Taneli Jarva - gitara basowa
Jani Lehtosaari - gitara basowa
Kimmo Luttinen "Sir" - perkusja

Dyskografia:

01. Shemhamforash (Demo) (1991)
02. Taog Eht Fo Htao Eht (Demo) (1991)
03. Goat Perversion (EP) (1992)
04. Tol Cormpt Norz Norz Norz (1992)
05. Ugra-Karma (1993)
06. Suomi Finland Perkele (1994)
07. Latex Cult (1996)
08. Rapture (1998)
09. Nihil (2000)
10. Split/Driller Killer (2000)
11. Decade Of Decadence (Compilation) (2000)
12. Absence Of War Does Not Mean Peace (2001)
13. All That You Fear (2003)
14. Death Comes In 26 Carefully Selected Pieces (Live) (2005)
15. Pro Patria Finlandia (2006)
16. Manifest (2007)

Oficjalna strona internetowa: www.campnazarene.com
MySpace: www.myspace.com/impalednazarene

Źródło: Wikipedia
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły