Mroczni po 30stce. Strona: 6

Światło w mroku Dodano: 2013-01-07 17:31 Zmieniono: 2013-01-07 17:32

LuthienYavetil napisał(a):

Jak nie urok, to przemarsz wojsk (bądź w innej wersji - sr...).
...Chęci panie, chęci się liczą.

Poziom samoorganizacji towarzystwa na razie nie najwyższy jest, ale kiedyś to się zmieni.
Więcej miejsc z klimatem trzeba, z tym jest problem nawet w Warszawie, gdzie Kocioł padl z hukiem...I tego wszystkim życzę: nowych klimatycznych klubów w Nowym Roku :)

Do not quote - think for yourself

Światło w mroku Dodano: 2013-01-07 18:22

Lupp napisał(a):
[quote:c7718e2f91="LuthienYavetil"]
Jak nie urok, to przemarsz wojsk (bądź w innej wersji - sr...).
...Chęci panie, chęci się liczą.

Poziom samoorganizacji towarzystwa na razie nie najwyższy jest, ale kiedyś to się zmieni.
Więcej miejsc z klimatem trzeba, z tym jest problem nawet w Warszawie, gdzie Kocioł padl z hukiem...I tego wszystkim życzę: nowych klimatycznych klubów w Nowym Roku :)[/quote:c7718e2f91]

No właśnie coś ta samoorganizacja kuleje... Na Darkplanet jest dużo ludzi naprawdę w porządku. Tyle tylko, że niektórym cosik się marudzi... Bez sensu. Jak są jakieś braki czy potrzeby, to należy zadziałać.
Odnośnie imprez z klimatem - jak pisałam wcześniej - jest koncepcja, żeby coś zorganizować. Na razie w magicznym Kozim Grodzie (adekwatnie do mrocznych klimatów). Na początek gotycka impreza w jednej z genialnych knajpek. Projekt na 100% będzie zrealizowany w tym roku (najprawdopodobniej na jesieni). Organizacja non-profit. Chodzi po prostu o to, aby skrzyknąć ludzi w klimacie i poimprezować tanim kosztem.

. Dodano: 2013-01-07 20:29

saurus (Diabolista)
saurus
Stare Bojanowo//Leszno//Poznań

Impreza w klimacie godny uwagi pomysl.
Juz nie pamietam jak taka impreza wyglada.
Niestety klimatyczne miejsca w ktorych mozna
bylo sie spitkac posluchac dobrej muzki coraz to
bardziej przypominaja dyskoteki.
Lub calkowicie zanijaja.

Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

. Dodano: 2013-01-07 20:59

saurus napisał(a):
Impreza w klimacie godny uwagi pomysl.
Juz nie pamietam jak taka impreza wyglada.
Niestety klimatyczne miejsca w ktorych mozna
bylo sie spitkac posluchac dobrej muzki coraz to
bardziej przypominaja dyskoteki.
Lub calkowicie zanijaja.

O! No to już jedna chętna osoba jest. Super. :-) Szczególnie, że rycerze są w cenie - docelowo miałyby być cykliczne imprezy gotyckie na zamku / w pałacu.

A z tymi klimatycznymi imprezami, które zaczynają przypominać dyskoteki, to chyba przez nadmiar electro. Są zespoły genialne, ale też jest wiele sieczki w tym gatunku (jak i w każdym zresztą). Z imprez electro wychodzi "nawalanka" w stylu "techno party".
Ogólnie chodzi o to, aby stworzyć imprezę łączącą to co najlepsze w każdym gatunku (rock, electro i metal). Wiem, że fani lżejszej muzy są w stanie "odpłynąć" również przy dobrym metalu. Mnie samą "rozwalają" natomiast niektóre utwory rockowe czy electro. W sumie jest ich sporo. Grunt, żeby każdy kawałek miał nieziemski klimat.

. Dodano: 2013-01-07 21:24

saurus (Diabolista)
saurus

Co do rycerzy to w zbroi mam przyjsc:-)
Oczywiscie zartuje.
Pewnie dla kazdego cos ciekawego.
Chodzi o ciekawych ludzi no i ta cala otoczka
istna poezja dla spragnionych klimatu dusz.

. Dodano: 2013-01-07 21:52

saurus napisał(a):
Co do rycerzy to w zbroi mam przyjsc:-)

Dobre! Dochodzę do wniosku, że pomysł jest genialny. Bo tak zastanawiałam się jaką można by przygotować atrakcję, żeby zachęcić ludzi z całej Polski do zgromadzenia na takiej imprze. Może i ja kupię kilka kilo żelaznych kółek i kolczugę zacznę "dziergać".

saurus napisał(a):

Trafiłeś w sedno. :-)

. Dodano: 2013-01-07 22:37

saurus (Diabolista)
saurus

Co do kolczugi to raz ja robilem
i dziekuje.
Wole mlotem wykowac blache :-)
A pomysl jest napraqde godny.
O to chodzi dziakac.
Jak to mowie.
Walcz w ogniu wakcz.
Jezeli nasz smieszny system nas
ogranicza.
To zrobmy cos sami dla siebie.

. Dodano: 2013-01-07 22:45

[quote:42fa65ac0e="saurus"]Co do rycerzy to w zbroi mam przyjsc:-)

Dobre! Dochodzę do wniosku, że pomysł jest genialny. Bo tak zastanawiałam się jaką można by przygotować atrakcję, żeby zachęcić ludzi z całej Polski do zgromadzenia na takiej imprze. Może i ja kupię kilka kilo żelaznych kółek i kolczugę zacznę "dziergać".

saurus napisał(a):

Trafiłeś w sedno. :-)[/quote:42fa65ac0e]

impra w Kozim Grodzie genialny pomysł miacho jest super klimatyczne

. Dodano: 2013-01-07 23:05

saurus (Diabolista)
saurus

Z checia bym to miasto zobaczyl.

. Dodano: 2013-01-08 12:33

saurus napisał(a):
Z checia bym to miasto zobaczyl.

Nie wykluczone, że już widziałeś. To potoczna nazwa Lublina. Ale nie każdy musi wiedzieć. Z kozami / kozłami bardziej kojarzą się inne miasta. :-)

Pomijając kwestię rogacizny, Lublin ma naprawdę niezły potencjał. :-) Dodam, że moja opinia jest 100 % obiektywna. Urodziłam się, wychowałam itp. w zupełnie innym miejscu (podobno całkiem nadętym . Nie przeszkadza mi to zachwycać się tym miastem. Jest naprawdę magiczne. Nie tylko jesienią i zimą, ale również latem. Stanowczo należy do moich ulubionych miejsc w Polsce. Zresztą niedawno Lublin odwiedziła moja równie nadęta koleżanka i też była zachwycona. :-)
Jest tu naprawdę wiele miejsc (knajpek), które tylko czekają na jakąś super gotycką imprezę.
Miło też wspominam Klub Graffiti. Bardzo przyjemne miejsce z dobrym nagłośnieniem. Jest dość kameralny, ale moim zdaniem to jego atut. Ogólnie wolę nieco mniejsze koncerty. Nie ginie się w tłumie i odnosi się wtedy wrażenie, że kapela gra tylko dla mnie . Polecam więc.
Z innych klubów bardzo lubię Mega Klub w Katowicach, stołeczną Stodołę i Progresję. Ta ostatnia na totalnym wygwizdowie, ale odkąd poprawili brzmienie jest super.
A ciekawe jak krakowski Kwadrat. Jest tam dużo koncertów i bardzo kusi, się kopnąć...

Dodano: 2013-01-08 15:22

saurus (Diabolista)
saurus

Mi tez sie podobaja male kluby w ktorych graja
kobcerty niedzy innyni.
W Norvegi jest wiele takich knajpek w ktorychco chwike
gra sie Czarne Zloto Norvegi po naszemu Black metal:-)
A co do tej imprezy w klimacie to mozna by bylo jakas
atrakcje wymyslic.

Dodano: 2013-01-08 16:05 Zmieniono: 2013-01-08 16:06

A tak dla zachęty poniżej wrzucam linki do niesamowitych zdjęć Lublina. Znalazłam je w necie. Myślę, że oddają urok tego miasta.

http://a2s.flog.pl/wpis/5993277/lublin-noca
(tutaj można pogrzebać - są zamieszczone wyjątkowo piękne fotki)

http://www.dioblina.pl/photo/13355/dziedziniec-zamku-w-lublinie-noca

Lublin ma niezły, muzyczny przyczółek - Bremenn! Dodano: 2013-01-08 16:45 Zmieniono: 2013-01-08 16:49

Abstrahując od mainstreamowych potęg z Lublina (Bajm, Budka) chcę zwrócić uwagę na interesującą industrialną kapelę rodem z tego miasta: warto ich wesprzeć, a może w dalszej perspektywie coś razem z nimi zrobić, stworzyć jakąś komórkę typu klub, festiwal etc.?
http://www.bremenn.pl/

Lublin ma niezły, muzyczny przyczółek - Bremenn! Dodano: 2013-01-08 17:24

Lupp napisał(a):
Abstrahując od mainstreamowych potęg z Lublina (Bajm, Budka) chcę zwrócić uwagę na interesującą industrialną kapelę rodem z tego miasta: warto ich wesprzeć, a może w dalszej perspektywie coś razem z nimi zrobić, stworzyć jakąś komórkę typu klub, festiwal etc.?

Dzięki za podpowiedź. Nie znam, ale chętnie zapoznam się z ich twórczością.

Achtung - Bremenn! Dodano: 2013-01-08 18:26

Dzięki za podpowiedź. Nie znam, ale chętnie zapoznam się z ich twórczością.

Bardzo polecam - znam ludzi, oprócz ciekawego pomysłu na muzykę mają dobrze poukładane w głowach, co widać zresztą na ich stronie.

Lublin ma niezły, muzyczny przyczółek - Bremenn! Dodano: 2013-01-08 18:27

Lupp napisał(a):

Nie jestem znawcą tego typu muzyki, ale moim zdaniem chłopaki grają zupełnie przyzwoicie. Przejrzałam wszystko co było w necie (na ich stronie oraz you tube). Naprawdę jestem pod wrażeniem. Zespół z ogromnym potencjałem. Dużym plusem są żywe instrumenty. Fajnie brzmią gitary. Dzięki nim muzyka nie jest zbyt syntetyczna i zapewne może się podobać ludziom słuchającym cięższego brzmienia (ja) jak i tym co lubią electro.
Świetny jest także głos wokalisty (dość niski - nie lubię jak ktoś piszczy, chyba, że jest to black metal - wtedy ok ). Co najważniejsze na żywo śpiewa czysto z czym bywa bardzo różnie. Poza tym panowie super wyglądają.
Rzeczywiście idealna kapela na gotycką imprezę łącząca style.

Achtung - Bremenn! Dodano: 2013-01-08 18:33

Lupp napisał(a):
[quote:59fb592bfb="LuthienYavetil"]Dzięki za podpowiedź. Nie znam, ale chętnie zapoznam się z ich twórczością.

Bardzo polecam - znam ludzi, oprócz ciekawego pomysłu na muzykę mają dobrze poukładane w głowach, co widać zresztą na ich stronie.[/quote:59fb592bfb]

No to w takim razie rzeczywiście można na poważnie zacząć rozważać kwestię imprezy. Chłopaki nadają się na niespodziankę, która ściągnęłaby ludzi z całej Polski. Koncert plus after party w mrocznym klimacie. Jak dla mnie rewelacja.

Cudze chwalicie, swego nie znacie ;) Dodano: 2013-01-08 18:37

No widzisz, cuda się zdarzają Powodzenia

Dodano: 2013-01-08 23:15

No to powoli wykluwa się koncepcja konkretnej imprezy z koncertem. Nurtuje mnie jeszcze tylko jedno pytanie - czy organizować coś kameralnego czy też uderzać w większe przedsięwzięcie. Ciekawa jestem ile osób miałoby ochotę wziąć udział w klimatycznej gotyckiej imprezie. Miejsce oczywiście Lublin. Czas - jakiś sensowny na jesieni (no chyba, że wcześniej będzie zapotrzebowanie). Później wrzucę to pytanie w nowy wątek, ale najpierw chciałabym poznać wasze zdanie.
Poniżej podaję przykładową play listę. Może są inne propozycje. Nie wątpię, że nie znam całej dobrej muzyki nadającej się na imprezy.
Fields of the Nephilim, Diary of dreams, Diorama, The 69 eyes, Covenant, Clan of Xymox, Tiamat, Closterkeller, Pride and fall, Sisters of mercy, The mission, Deathcamp project, Bauhaus, Moonlight, XIII.stoleti, Deathstars, Star industry, nieco nowej fali New Model Army, Siekiera, Joy Division, The cure, Depeche mode i nieco ostrzejsze Therion, Moonspell, Rotting christ, Theatre of tragedy, Lacuna coil, Epica, Draconian, Paradise lost, Type'o'negative, Rammstein, System of a down, Soufly, Sepultura, Tool, Dimmu Borgir, Nirvana itp.
A czy Vader i Kataklysm są zbyt mocne?

Dodano: 2013-01-08 23:55

nowy Kataklysm pewnie nie,ale to starsze dokonania sa totalne

Kropla drąży skałę

Dodano: 2013-01-09 00:05

No to powoli wykluwa się koncepcja konkretnej imprezy z koncertem. Nurtuje mnie jeszcze tylko jedno pytanie - czy organizować coś kameralnego czy też uderzać w większe przedsięwzięcie. Ciekawa jestem ile osób miałoby ochotę wziąć udział w klimatycznej gotyckiej imprezie. Miejsce oczywiście Lublin. Czas - jakiś sensowny na jesieni (no chyba, że wcześniej będzie zapotrzebowanie). Później wrzucę to pytanie w nowy wątek, ale najpierw chciałabym poznać wasze zdanie.
Poniżej podaję przykładową play listę. Może są inne propozycje. Nie wątpię, że nie znam całej dobrej muzyki nadającej się na imprezy.
Fields of the Nephilim, Diary of dreams, Diorama, The 69 eyes, Covenant, Clan of Xymox, Tiamat, Closterkeller, Pride and fall, Sisters of mercy, The mission, Deathcamp project, Bauhaus, Moonlight, XIII.stoleti, Deathstars, Star industry, nieco nowej fali New Model Army, Siekiera, Joy Division, The cure, Depeche mode i nieco ostrzejsze Therion, Moonspell, Rotting christ, Theatre of tragedy, Lacuna coil, Epica, Draconian, Paradise lost, Type'o'negative, Rammstein, System of a down, Soufly, Sepultura, Tool, Dimmu Borgir, Nirvana itp.
A czy Vader i Kataklysm są zbyt mocne?

pomysł genialny i muza totalna ja się piszę na mur

Dodano: 2013-01-09 00:08

rob1708 napisał(a):
nowy Kataklysm pewnie nie,ale to starsze dokonania sa totalne

dla mnie Kataklysm nr 1 to Serenity in Fire- ciężar i brzmienie tej muzy powalają, a perkusja to mistrzostwo świata, rzadko zdarzają się tak zajebiście nagrane centralki

Dodano: 2013-01-09 10:44

saurus (Diabolista)
saurus

Co so mocnej muzyki na inprezie.
Sadze ze napewno znajda sie osiby
ktore gustuja w takich klimatach.
Mozna od czasu do czasu
Wlaczyc cos mocnego by kazdy
mial cos dla siebie wkincu to dla nas.
Moje propozycje na taka impreze jezeli chodzi
o muzyke.
Manowar Hammerfall W A S P Saxon
Noze nawet tajie utwory
Bathorego jak Boy czy Black Diamond Silverwuing
A z utworow klimatycznych.
To zespol Tales of Dark i urwor The Majestic.
Oczywiscie to sa tylko moje propozycje z wielu.

Dodano: 2013-01-09 16:27

Jestem za taka gotycka impreza!
W ogole bardzo niewiele jest imprez tego konkretnego klimatu.
Mysle ze taka impreza moglaby stac sie impreza cykliczna.
Mysle ze wielu osobom spodobalby sie ten pkmysl.
A zespoly, np. Theatre des Vampires

Dodano: 2013-01-09 20:41 Zmieniono: 2013-01-09 20:43

Dzięki za sugestię. Oczywiście zapamiętuję. Może podawajcie - tak jak Saurus - od razu konkretne (ulubione) kawałki, które mogłyby lecieć na takiej imprezie.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło