W tym tygodniu czytamy.... Strona: 39

Dodano: 2012-02-17 17:31

:)) Powrót po latach :) "Saga o ludziach lodu" Jeden tom dziennie i...nie możesz przestac .Te same emocje .Uwielbiam!

Dodano: 2012-02-18 14:50

Powrót po latach :) "Saga o ludziach lodu" Jeden tom dziennie i...nie możesz przestac .Te same emocje .Uwielbiam!

A na której części jesteś? :)

Ja teraz czytam trzecią część "Tuneli", o których pisałam powyżej, ale całych pięciu nie przeczytam bo jakoś coraz mniej mi się to już podoba.

"Dobry uczynek rzuć w fale rzeki i nie chwal się nim"-przysłowie japońskie.

Dodano: 2012-02-18 15:48 Zmieniono: 2012-02-18 15:49

Morgaine1976 napisał(a):
Powrót po latach :) "Saga o ludziach lodu" Jeden tom dziennie i...nie możesz przestac .Te same emocje .Uwielbiam!

A na której części jesteś? :)

Ja teraz czytam trzecią część "Tuneli", o których pisałam powyżej, ale całych pięciu nie przeczytam bo jakoś coraz mniej mi się to już podoba.

Właśnie jestem też na trzeciej części .Najgorsze,ze dziś pewnie ja skończę a wypożyczyłam trzy :) Do poniedziałku muszę jakoś wytrzymac. Tuneli nie czytałam..O czym to?

Dodano: 2012-02-18 17:47

Cormac McCarthy "Suttree"

kąt padania równa się kątowi odbicia

Dodano: 2012-02-18 18:21

"Tunele" :14 letni Will ma ojca archeologa i muzealnika a ich wspólną pasją jest drążenie tuneli,szukanie"skarbów" ,odkrywanie dawno zapomnianych miejsc.Pasję Willa podziela też jego przyjaciel Chester i obaj są zaangażowani w podziemne poszukiwania.Gdy znika ojciec Willa obaj zaczynają poszukiwania na własną rękę,wpadają na trop tajemniczych tuneli.schodzą w głąb Ziemi a tam odkrywają istnienie podziemnej społeczności.Takie typowe fantasy z elementami horroru i powieści sensacyjnej.

A wracając do Sagi O Ludziach Lodu to fakt -bardzo szybko się to czyta,najlepiej wypożyczyć na zapas :)Zwłaszcza,że teraz nie ma z tym większego problemu. Pamiętam jak weszła pierwsza edycja to był bodajże rok rok 1995/96 -nie pamiętam dokładnie- to było ciężko dostać ,było na kolejki i zapisy w bibliotece.

Dodano: 2012-02-18 19:17

Ech, czytało się wtedy, czytało... uwielbiałam to. Byłam nastolatką i pochłaniałam Sagę :)

Faktycznie - tom do przeczytania w ciągu dnia, a potem wieeeki oczekiwania...

Przy okazji też do tego wrócę, ciekawe, jak dzisiaj będzie się czytało :)

Dodano: 2012-02-18 19:35

Morgaine1976 napisał(a):
"Tunele" :14 letni Will ma ojca archeologa i muzealnika a ich wspólną pasją jest drążenie tuneli,szukanie"skarbów" ,odkrywanie dawno zapomnianych miejsc.Pasję Willa podziela też jego przyjaciel Chester i obaj są zaangażowani w podziemne poszukiwania.Gdy znika ojciec Willa obaj zaczynają poszukiwania na własną rękę,wpadają na trop tajemniczych tuneli.schodzą w głąb Ziemi a tam odkrywają istnienie podziemnej społeczności.Takie typowe fantasy z elementami horroru i powieści sensacyjnej.

A wracając do Sagi O Ludziach Lodu to fakt -bardzo szybko się to czyta,najlepiej wypożyczyć na zapas :)Zwłaszcza,że teraz nie ma z tym większego problemu. Pamiętam jak weszła pierwsza edycja to był bodajże rok rok 1995/96 -nie pamiętam dokładnie- to było ciężko dostać ,było na kolejki i zapisy w bibliotece.
Dokładnie :) wtedy czekałam aż ktoś ja odda :) Przepiękna ...

Dodano: 2012-02-18 19:36

Alpha-Sco napisał(a):
Ech, czytało się wtedy, czytało... uwielbiałam to. Byłam nastolatką i pochłaniałam Sagę :)

Faktycznie - tom do przeczytania w ciągu dnia, a potem wieeeki oczekiwania...

Przy okazji też do tego wrócę, ciekawe, jak dzisiaj będzie się czytało :)
Nie wiem jak Tobie będzie się czytało ,ale ja czytam z takim samym zapałem ,zaciekawieniem i radością :)

Dodano: 2012-02-19 11:14

Christopher Paolini "Dziedzictwo t.2" :) Kontynuacja "Eragona"

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Dodano: 2012-02-19 12:29

Becca Fitzpatrick Saga "Szeptem" akurat czytam część 3

Dodano: 2012-02-19 13:29

Stig Dagerman - "Niemiecka jesień. Reportaż z podróży po Niemczech"
Świetna książka, w ogóle polecam serię "Reportaże" z Czarnego!

Dodano: 2012-02-19 14:15

ravenheart99 napisał(a):
Christopher Paolini "Dziedzictwo t.2" :) Kontynuacja "Eragona"

I jak wrażenia? Ja czytałam tylko Eragona, po resztę nie mam ochoty sięgnąć.

Dodano: 2012-02-19 14:25

Alpha-Sco napisał(a):
[quote:8c8ee24198="ravenheart99"]Christopher Paolini "Dziedzictwo t.2" :) Kontynuacja "Eragona"

I jak wrażenia? Ja czytałam tylko Eragona, po resztę nie mam ochoty sięgnąć. [/quote:8c8ee24198]

Lekkie, łatwe i przyjemne. Nie wymaga ode mnie zbytniego śledzenia fabuły żeby się nie pogubić ale nie jest też to głupiutka książeczka. Jestem fanką fantastyki więc ta pozycja musiała się znaleźć w mojej podręcznej biblioteczce i nie uważam wydanych pieniędzy na serię jako wyrzuconych w błoto. Jak każda ma swoje plusy i minusy, jednym się podoba innym nie, ale ja jestem pozytywnie nastawiona do całej serii :)

Dodano: 2012-02-19 22:24

August Strindberg - Sonata Widm

Dodano: 2012-02-19 22:30

M.Hłasko-utwory wybrane

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Dodano: 2012-02-19 23:07

" Patrioci" Toma Clansy'ego. W kolejce zaś " Polowanie na czerwony październik" tegoż samego autora.

Dodano: 2012-02-20 15:34

Stephen King- Uciekinier
Póki co bardzo wciągające^^

Dodano: 2012-02-21 21:38

Jeff Lindsay "Dylematy Dextera" - trzecia część serii o Dexterze :>

Bohater niby ten sam, ale zupełnie inna fabuła i klimat niż w serialu. Baaardzo wciągające :)

Dodano: 2012-02-22 18:07

George R.R. Martin - Pieśń Lodu i Ognia - Uczta dla Wron tom.I. Cienie Śmierci

Pośród zgiełku i chaosu, między życiem a śmiercią, Ciemność przysłania mi drogę, muszę wyjść ,uciec ,zatrzymać ten sen Niechaj stanie się dzień! I uwolni serce me...

Dodano: 2012-02-22 19:06

Fiodor Dostojewski"Opowieści fantastyczne".

Dodano: 2012-02-24 16:50

Jo Nesbo "Czerwone gardło"

Dodano: 2012-02-24 16:52

Maja Lidia Kossakowska- Wiezy krwi

Dodano: 2012-02-24 16:59

Elisabeth Kostowa "Historyk" niesamowita i magiczna, polecam gorąco, traktuje o Draculi, historykach..Piękne są tez opisy krajobrazów Rumunni, Bułgarii, Kościołów, Monasterów..cudo!

Kolejna - "Musiałam odejść" - Nadżwa Bin Laden, Omar Bin Laden, Jean Sasson - czyli wspomnienia żony i syna Bin Ladena.

W kolejce...Tess Gerritsen "Ogród Kości"...

"Beata est vita conveniens naturae suae"... (Najszczęśliwsze, najlepsze jest życie w zgodzie z własną naturą)

Dodano: 2012-02-25 09:27 Zmieniono: 2012-02-25 09:29

<
Chyba też się skuszę na "Historyka "Elizabeth Kostovej:)

Obecnie M.Allegreto "Dom cieni" , w kolejce N.Geiman "Dym i lustra".Obie pozycje polecane na tym forum :)

Dodano: 2012-02-25 09:55

"Historyk" Kostovej początkowo urzekł mnie klimatem, dla mnie to była jakaś bajka...Ale jakieś sto stron do końca ta książka już tylko męczyła. Moim zdaniem "Historyk" powinien być krótszy, tak aby zniknęło wrażenie że wszystko jest ciągnięte tylko na siłę.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło